Spring naar inhoud


- - - - -

Wat wil Minneke me zeggen?


 • Log in om te reageren
21 reacties op dit onderwerp
Lilia2055
Lilia2055
 • 4.590 berichten
  • Locatie: Lierde
 • 3 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 09 februari 2011 - 13:04

mss is het oplossing om een vriendje of vriendinnetje voor minneke erbij te halen? zodat ze haar aandacht op dat ander katje kan richten.
Geplaatste afbeelding

Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 09 februari 2011 - 13:05

@ Kabouter, bedankt om het even te verduidelijken. Nu snap ik het ;) .

Geplaatste afbeelding


HelpLuckyvinden
HelpLuckyvinden
 • 4.462 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 09 februari 2011 - 13:15

Mij doet het een beetje denken aan mijn kater Miloh. Deze valt mij regelmatig aan 's avonds voor ik ga slapen. Hij zet zich voor de deur zodat ik hem moet opzij doen of hij is mee naar boven,en dan bijt hij me. Tegen dat ik opnieuw de deur wil openen staat hij opnieuw paraat,en zo duurt het soms een kwartier voor ik naar boven kan. Heb ook al geprobeerd om het te negeren : de deur openen en heel snel proberen zijn zodat ik hem niet moet optillen (soms is hij me te snel af en moet ik hem terug naar de keuken brengen), maar het blijft zich herhalen. Gelukkig niet elke dag ; soms slaapt hij al voor ik naar boven ga :) . Hij heeft nochtans alles beneden,kan in de living en keuken, mijn kattinneke slaapt ook beneden, eten en drinken,enz... 'k Merk wel dat hij verlatingsangst heeft, hij loopt graag op de koer maar als hij merkt dat hij alleen is huilt hij om binnen te komen.
Denk dus dat het aandacht vragen is uit verlatingsangst. :(

Bewerkt door HelpLuckyvinden, 09 februari 2011 - 13:17.


Guest_kabouter_*
Guest_kabouter_*
OFFLINE

#19 Geplaatst 09 februari 2011 - 13:26

Danku Joloka
@ Lilia, heb ik aan gedacht alleen als ze niet kan overeen komen met die andere poes vind ik het niet waard om een hele dag conflicten te ruilen voor die 10 minuten miauwen. Ik had eerder 3 poezen waarvan 1 arrogant en dominant geval, 1 verschrikkelijk slachtoffertje (was de mama van de 2 gecastreerde katers) en 1 die er tussenin zat, soms een ware hel in huis met veel hartzeer. Ik hoor de dierenarts nog zeggen: "ja mevrouw als het dan zo erg is zal je de dominante of de zwakke moeten laten gaan."
We hebben het niet gedaan maar ik verzeker je dat wil ik nooit meer horen. Ik hou te veel van dieren om eentje te laten afzien of eentje te laten gaan zonder dat het doodziek is.

Guest_kabouter_*
Guest_kabouter_*
OFFLINE

#20 Geplaatst 09 februari 2011 - 13:33

HelpLuckyvinden,

Misschien heb je gelijk met verlatingsangst, ik heb dat soms voor als de deur uitga. Dan springt ze achterop mijn benen zonder me pijn te doen maar ze laat het wel efkes voelen dat ze liever heeft dat ik thuis blijf. Had ze vroeger veel meer, nu is het nog af en toe.
Zou kunnen, dat als ik ga slapen dat er gedurende een 8-tal uren geen beweging meer is in huis voor haar ook een soort van verlatingsangst is.

Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 15 februari 2011 - 20:42

Is je kat gesocialiseerd met andere katten? In principe zou je perfect een andere kat erbij kunnen zetten. Wel moet je dan rekening houden met het karakter van Minneke en het karakter van de nieuwe poes. Of het nu een kattin of kater is. Ook de leeftijd speelt een rol. Het gedrag van Minneke doet mij ook wat denken aan verlatingsangst. Wie weet gaat het wel over eens ze een vriendje heeft? Dan is ze ook niet alleen als je van huis bent.

Bewerkt door Tinne, 15 februari 2011 - 20:43.

Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

gini127
gini127
 • 621 berichten
  • Locatie: Zemst
 • 1 katten
OFFLINE

#22 Geplaatst 19 februari 2011 - 00:11

is wat mijn kat ook doet, elke avond als wij boven in de badkamer zijn, horen we ze een vijftal minuutjes "klagen". Vermoedelijk is het bij Sumi een soort verlatingsangst. Ik negeer het al enkele jaren maar ze blijft het doen :) ze zijn hier nochtans ook met twee.