Spring naar inhoud


- - - - -

schuldbemiddeling?? het verhaal...appartement gevonden!!!


 • Log in om te reageren
262 reacties op dit onderwerp
Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#16 Geplaatst 12 februari 2011 - 19:07

Sorry hoor, maar als ik dit zo lees zeg ik direct... dumpen die vent. In wat voor een wereld leeft hij zeg. Ik ben heel de dagen thuis, zorg voor de kinderen en doe het huishouden etc. maar je moet toch echt niet denken dat ik om 6u mijn bed uit ga omdat mijn man opstaat om zijn boterhammetjes te smeren :o ik ben echt niet gek hoor. Als hier eens iets niet is gedaan dan krijg ik te horen... geeft niet schat, morgen is er weer een dag , of zal ik het even snel doen :) . Als ik dit lees dan kan ik alleen maar denken wat ben ik blij met mijn mannetje en ik zou zo zeggen, zoek er ook zo 1 :wi . Ik zou nog liever droog brood eten dan me zo te laten vernederen :trance:

Sorry, het klinkt misschien hard maar ik bedoel het goed :hug:

amazingdolls
amazingdolls
 • 3.501 berichten
  • Locatie: Geraardsbergen
 • 18 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 12 februari 2011 - 19:22

Voor schuldbemiddeling kan je een advocaat best contacteren, via het OCMw is het nog iets anders.
Via een advocaat is het meer gerechtelijk en ben je na enkele jaren schuldvrij, meestal heb je ook een spaarcentje achteraf.
mijn zuster heeft schuldbemiddeling gehad via een advocaat en een vriendin van haar deed dit via het ocmw, via een advocaat heb je meer voordelen.
Wat je relatie betreft besef 1 ding goed dat jij dit alleen kan beslissen maar dat je voor ogen moet houden dat niemand het recht heeft om je uit te schelden en je te kwetsen!

Bewerkt door amazingdolls, 12 februari 2011 - 19:24.

Geplaatste afbeelding

Zwerver
Zwerver
 • 1.363 berichten
  • Locatie: Kopenhagen
 • 2 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 12 februari 2011 - 19:39

Die jongen heeft stress. Het komt niet door jou schat. Ik denk dat er meer aan de gaande is.

Jij bent gewoon vredelievend die alles doet om hem niet kwijt te raken. Maar dat ie jouw heeft uitgescholden, was voor je de druppel.

Het is makkelijk gezegd dan gedaan wat sommige mensen hier zeggen maar ze kennen je situatie niet.

Je zat klem, je bent ziek, waarschijnlijk heb je een burn out. Het hoeft niet alleen voor werken te zijn, maar je deed echt alles voor hem. Boterhammen smeren, kleding strijken en vooral de diertjes verzorgen.

Hij zit het allemaal niet zitten omdat hij denkt dat je alleen maar thuis zit en niks doet. Sommige mensen kunnen soms niet in een ander plaatsen.

Je hebt een huis, je betaalt zijn rekeningen. Ik ken de situatie. Je huilt omdat het uit is en je wilt dat alles weer goedkomt, maar de ruzies en de vervelende herinneringen geven je een trauma. Probeer met hem goed te praten.

Als het niet lukt, dan kun je hem de deur wijzen of kan hij beter naar een familie lid gaan. Ik weet je voelt je alleen en je hebt zoveel zorgen maar na regen komt zonneschijn. Je bent niet de enige in de wereld met zoveel leed als relatiebreuk. Beste is om zoveel lotgenoten te vinden en vragen hoe zij hebben opgelost.

Je bent nu alleenstaande, want HIJ gaat het huis uit toch? In Nederland hebben we zoiets als bijstands uitkering dat is los van werkloosheidswet uitkering.

Vraag aan een soort sociale dienst wat je moet doen in zo'n situatie. Doe het gauw vooral op maandag.

Wat ook help is op therapie gaan. Door te veel huilen kun je paniek en angstoornissen krijgen en dan ben je met je verstand niet helemaal bij.

Probeer met zoveel mensen te praten, je zal zien dat het beter en beter gaat en probeer back up te creeeren van vrienden of familie leden.

En als je geen vrienden heb dan zijn wij er voor je om te helpen ^^
Geplaatste afbeelding

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:22

iedereen heeft hier gelijk, is misschien raar om zeggen.

@mikkeke: ik sta op , maar ik ga terug slapen, hoor. maar toch, vroeger ging ik dit NOOIT gedaan hebben!!! heb het gevoel dat ik dit moet doen, als wederdienst, maar blijkbaar wordt het toch niet geapprecieerd...

@ zwerver: ja, dat voordeel heb ik, ik kan hem 'buitenzetten', qua inkomen als alleenstaande, heb ik maar 800 euro, wat bijlange niet genoeg is om gewoon alle rekeningen te betalen!! ik had daar wel een oplossing voor gevonden, maar niet op langetermijn natuurlijk... en als onze relatie gedaan is, moet ik terug een oplossing zoeken...

ik zou zo graag terug gaan werken, maar ik kan het fysiek echt niet aan.  enja, velen zeggen waarom zoveel huisdieren? idd, ht zijn er misschien iets te veel, maar het was door omstandigheden, en ik neem er zeker geen meer bij. maar wat er ook gebeurt, als ze hier gelukkig zijn, gaan ze niet weg!!!!!!! ik heb voor hen 'gekozen' (of zij voor mij) en ik doe alles voor hen, de rest van hun leven!!!  

dit moment is het zwaarste gewoon de onzekerheid... moest hij zeggen, ik ben weg, oké, dan neem ik stappen, en zoek ik hulp en geraak ik er wel over, maar het 'gemakkelijkst' is natuurlijk dat hij blijft... maar wat zal hij doen? wat WIL IK dat hij doet????

hij is nu weg, ik heb bijna een fles jenever binnen (ben geen alcoholieker ofzo, had er gewoon even behoefte aan) en ik ben al heel de tijd aant zot doen en aan het knuffelen met de dieren. zij hebben er plezier aan, en ik ook!!! als hij thuis is, kan ik dat niet doen, want hij is daar dan boos voor, en jaloers van...

na alle reacties te lezen, ben ik nu terug aan het wenen (even terug contact met realiteit...), ik weet echt niet wat de beste beslissing is...

oja, vrienden heb ik niet (meer) door mijn chronische vermoeidheid enzo, en  als je niet meer kan uitgaan ofzo, laten ze je al snel vallen... als ik mijn vriend niet meer heb, heb ik enkel mijn moeder en mijn zus... waar ik uiteraard steun aanheb, maar das niet genoeg, toch niet voor mij..

tijd brengt raad zegt men, hopelijk ben ik morgen iets 'wijzer'...
Geplaatste afbeelding

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:27

sneeuwwitje zei:

Staan al die rekeningen trouwens op jou naam? Moet je niet doen hé, zet er maar snel een paar op zijn naam!!!

tv, internet, telefoon, auto's staan op zijn naam. elektriciteit en gas, en afbetaling van het huis, en brandverzekering en familiale staan op mijn naam. helaas is gas en elektriciteit toch 180 euro per maand. en zonder internet kan ik toch ook niet als hij weg is??? zonder auto zou het ook moeilijk zijn.. pff, als ik het eens allemaal op een rij zet, kom ik zeker niet toe met miijn uitkering van 800 euro... :(
Geplaatste afbeelding

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:37

catherine zei:

Nele, spijtig dat je in deze situatie zit, ik hoop dat je snel een oplossing vind. Gelukkig is het huis van u, dat geeft toch al een veiligheid. Was de domicil van je vriend ook bij je thuis of ergens anders? Mss dat je dopgeld anders hier ook door aangepast kan worden als alleenstaande?

ja, hij wou dat ik de helft van het huis op zijn naam zette, NO WAY!!!! heb al 'ervaring' genoeg op dat vlak (door scheiding van ouders) en weet helaas dat jej soms 'egoistisch' moet zijn. MIJN huis, blijft MIJN huis!!!! zijn domicilie staat hier ook (aangezien hij eerst zelfstandig in bijberoep was, en nu volledig zelfstandig, dus voor papierwerk enzo...) dus mijn uitkering zal wel aangepast worden. ik kwam van alleenstaande van 800 euro, naar 350 euro als samenwonende. maar met 800 euro, wees eens eerlijk, wat kan je daarmee doen?????

ik heb al de helft van het huis geërfd, dus moet maar de helft betalen, maar blijft een 'serieus' bedrag natuurlijk, reken dan eens gas en elektriciteit, verzekeringen... dan kom ik al niet toe met die 800euro!! dan moet ik nog eten (oké, daar wil en kan mijn ma mee helpen) huisdieren moeten verzorgd worden (en dat MOET gebeuren, dan geef ik hen nog liever mijn eten bij wijze van spreken) en ik moet toch ook een auto hebben?? gezien mijn aandoening kan ik niet alles te voet of met de fiets doen! het zou zoveel simpeler zijn als ik zou kunnen werken... ik zou zooooooooo graag terug lesgeven, maar ik kan het gewoon niet...


ik heb hier dus een heeeeeeeeel verhaal al getypt, reacties op bepaalde personen, maar anders is het moeilijk om een duidelijk antwoord te geven op bepaalde vragen of reacties. ik weet dat ik jullie niet echt ken (of de meeste toch niet persoonlijk), maar ik voel me wel verbonden met julllie. ik heb door omstandigheden geen vrienden meer, en de kattensite is de plaats waar ik wel eens iets kwijt kan, eens kan 'dom' doen, mensen kan proberen helpen, ervaringen delen... hier zitten mensen waar ik 'voeling' mee heb, echte dierenvrienden, die gevoelens en ervaring ivm huisdieren (de belangrijkste 'dingen' in mijn leven!!!!!!!!) apprecieren en begrijpen...

ik hoop dat ik er snel uit ben, en dat het allemaal niet zo erg wordt als ik vrees...
Geplaatste afbeelding

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#22 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:38

Kan je niet zonder auto? Ik heb ook geen auto, of is dat voor jou te moeilijk met die cvs? Kan je niet een tijdje bij je moeder intrekken tot de schulden zijn afgelast? (en je domicilie in je huis laten) Dan kan je al besparen op elektriciteit en internet en auto enzo.Dat hoeft die schuldbemiddelaar niet te weten.  En 180 euro aan elektra en gas is wel erg veel vindt ik!Maar dat komt misschien omdat je hele dagen thuis bent. Kan je daar niet wat op besparen door kleine ingreepjes toe te passen?
Amai met 800 euro geraak je idd niet ver... :s :( Zeker niet als je nog ziekenhuiskosten hebt!


brithany
brithany
 • 7.775 berichten
  • Locatie: Rotterdam
 • 7 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:40

Je moet als eerste weten of je wel of niet met hem verder wil, en daarna eens kijken of je het gaat redden..
Geplaatste afbeelding

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#24 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:40

Misschien eens uitrekenen of af en toe een taxi niet veel goedkoper is dan een eigen wagen?Zwerver
Zwerver
 • 1.363 berichten
  • Locatie: Kopenhagen
 • 2 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:41

Maar hoe komt het dat je een koophuis heb?

In NL kun je een huis kopen als je een vaste contract heb of als je een eigen bedrijf heb die heel erg goed loopt.

Uitkering + eigen huis gaat gewoon niet.

er is ook geen sprake van samenlevings contract. Of hypotheek op jullie beiden namen. Jouw verlaten is voor hem de oplossing van al de problemen.

VERKOOP JE HUIS, je laat blijken dat je de huis niet in je eentje kan betalen. Wat nu? Probeer hulp in te schakelen aan je familie of vrienden, kom op.

Probeer alles op te zeggen. TV, Internet, Telefonie & Auto. Laat hem maar al die los staande rekeningen te betalen sinds hij niet meer in het huis woont.

Ik word zo woest op die persoon die iemand's leven + de huisdiertjes gewoon vergald :evil:
Geplaatste afbeelding

Zwerver
Zwerver
 • 1.363 berichten
  • Locatie: Kopenhagen
 • 2 katten
OFFLINE

#26 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:47

Sorry was vergeten dat je een huis had ge erfd, je woont in Ichtegem, misschien een student, huisgenootje zoeken?
Geplaatste afbeelding

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:48

sneeuwwitje zei:

Kan je niet zonder auto? Ik heb ook geen auto, of is dat voor jou te moeilijk met die cvs? Kan je niet een tijdje bij je moeder intrekken tot de schulden zijn afgelast? (en je domicilie in je huis laten) Dan kan je al besparen op elektriciteit en internet en auto enzo.Dat hoeft die schuldbemiddelaar niet te weten. En 180 euro aan elektra en gas is wel erg veel vindt ik!Maar dat komt misschien omdat je hele dagen thuis bent. Kan je daar niet wat op besparen door kleine ingreepjes toe te passen?
Amai met 800 euro geraak je idd niet ver... :s :( Zeker niet als je nog ziekenhuiskosten hebt!

ik kan bij niemand anders terecht door mijn huisdieren, en die wil ik zeker niet opgeven!!! (mijn ma moet niets van dieren weten... :( )

ik probeer nu sowieso al overdag geen verwarming al te leggen enzo.. dus ik doe mijn best... zonder auto is moeilijk, aangezien ik veel pijn heb en vlug vermoeid ben, dus boodschappen zouden moeilijk zijn, maar dan zou ik ook helemaal geen sociaal contact meer hebben. zou nergens kunnen naartoe gaan, niemand meer kunnen bezoeken...(de meesten wonen hier niet in de directe buurt, café waar ik vroeger vb wegging, is al 10 minuten met auto, dus 25 min met fiets is niet haalbaar voor mij. niet dat ik nog op café ga, is maar een voorbeeld...)  

ziekenhuiskosten vielen nu al bij al nog mee, maar door beslissing van rechtbank (ivm schorsing vna riziv) zal ik terug specialisten moeten bezoeken, ,om toch ergens te kunnen bewijzen dat het niet tussen mijn oren zit, enja, dat zijn ook bedragen die je in 1 keer moet neerleggen...alleszins bedankt voor jullie steun en om mee te denken.. tdoet deugd om toch van iemand steun te krijgen!

heb er nog niets van verteld tegen mijn ma, ze maakt haar sowieso al genoeg zorgen, en wil haar niet nog meer 'belasten'... alhoewel ik wel steun (vooral emotioneel dan) zou krijgen van haar, kan ik het toch nog niet over mijn hart krijgen, wil niet dat ze zorgen maakt, ze heeft al genoeg meegemaakt... en ik heb dat allemaal ook meegemaakt, dus wil zelf eerst weten hoe en wat voor ik haar op de hoogte breng...
Geplaatste afbeelding

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#28 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:53

Zwerver zei:

  

VERKOOP JE HUIS, je laat blijken dat je de huis niet in je eentje kan betalen. Wat nu? Probeer hulp in te schakelen aan je familie of vrienden, kom op.
mijn huis verkopen??? om dan iets te moeten huren, waar geen huisdieren binnen mogen??? wat betaal je tegenwoordig voor een huurhuis... :(

ik betaal nu 560 euro per maand, voor een alleenstaand huis dat ooit het mijne zal zijn.  denk niet dat ik kan verbeteren door het te verkopen en iets te huren... :catscratchhead
Geplaatste afbeelding

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#29 Geplaatst 12 februari 2011 - 20:56

Ik vrees dat je écht veel teveel dieren hebt voor je financiële mogelijkheden, hoe hard dit ook mag klinken... :(


Mieke'tje
Mieke'tje
 • 7.498 berichten
  • Locatie: West - Vlaanderen
 • 2 katten
OFFLINE

#30 Geplaatst 12 februari 2011 - 21:04

Zet eens even op een rij of je al klaar bent om deze relatie op te geven. Wij kennen natuurlijk niet gans jullie situatie en het is dan vlug gezegd 'dump die gast'.
- ben je gelukkig met hem?
- zijn er meer goede momenten dan slechte?
- wat zijn de problemen tussen jullie?
- ...

Ik heb ook een vriend die praten vermijdt, wat egoïstisch kan zijn en vooral heel grof uit de hoek kan komen tijdens een ruzie. Ik ben 'gelukkig' ook niet op mijn mondje gevallen, maar er worden bij sommige koppels wel eens dingen gezegd tijdens een ruzie die niet echt gemeend zijn. Die niet gemeende dingen kunnen zeer hard en kwetsend aankomen. Probeer toch eens te praten met je vriend. Vraag wat hem stoort. Leg voor dat de dieren er waren en deze niet zullen weggaan en dat hij dat wist van op voorhand. Dat hij naast dat ook wist dat je geen groot inkomen hebt en hoe hij hiervoor eventueel een oplossing ziet om het toch 'eerlijk' verdeeld te zien?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik je vriend wel op één punt versta. Zou het niet kunnen dat hij zich stoort aan het feit dat je veel geld moet uitgeven aan de dieren? Veel geld waar hij misschien soms moet bijspringen? Naast de dieren dat je hebt, heb je in het verleden ook een paar nestjes gehad die waarschijnlijk toch ook wel geld kosten om groot te brengen... Ik denk dat je inderdaad een goede beslissing neemt om geen nieuwe dieren in huis te nemen. Ik wil jou de les niet spellen, maar ik heb twee katten en dat is al 'kostelijk'. Alé, kostelijk is het juiste woord niet, maar je begrijpt mij wel. Jij hebt wel meer mondjes te voeden. We spreken dan nog niet over het feit dat ze misschien ziek kunnen worden. Ik heb onlangs zo'n 1000 euro betaald voor Silas zijn operatie en nazorg. Dat is niet niets.

Bewerkt door Mieke'tje, 12 februari 2011 - 21:06.

Geplaatste afbeelding