Spring naar inhoud


- - - - -

schuldbemiddeling?? het verhaal...appartement gevonden!!!


 • Log in om te reageren
262 reacties op dit onderwerp
wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#76 Geplaatst 13 februari 2011 - 19:33

een huis vervroegd afbetalen is maximaal 3 maanden wederleggingsvergoeding. dat wordt berekent op hetdeel dat je vervroegd terug betaald.

maar ze heeft toch de helft geerft of vergis ik me? dus bij een verkoop zal ze toch altijd al minstens de helft van dat huis in handen hebben. de andere helft hoeveel hangt af van hoeveel er al in de lening is terugbetaald en hoeveel winst je hebt gemaakt op dat huis.

maar zoals je zegt: huis verhuren en bij ma gaan wonen, dat is idd veel beter dan verkopen.

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#77 Geplaatst 13 februari 2011 - 19:43

lathyrus zei:

Als ze haar huis zou kunnen houden dan is dat na een bepaalde tijd toch van haar en moet ze geen geld meer geven aan huur.
Moet je bij jullie niet een bepaalde belasting betalen?
Op lange termijn is het dus interessanter en beter om het huis te houden.
Bovendien gaat haar spaargeld, de opbrengst van het huis als ze het verkoopt er nogal snel doorvliegen toch.
Want ze gaat iedere maand aan haar spaargeld moeten aanzitten om al haar kosten te kunnen betalen.
Ooit al eens proberen leven op 800 euro?
Ik wel, t is verdomde moeilijk hoor.
Eigenlijk is t niet te doen
Het geld dat ik van mijn huis heb gekregen was er heel snel door omdat ik er ook iedere maand moest aanzitten om de noodzakelijke dingen te betalen.
En eens het op is dan zit je daar, niks meer op reserve en o wee als er iets verkeerd gaat.
O wee als je frigo stukgaat of je fritex of je wasmachine.
O wee als je een tand afbijt.
Waar moet je dan het extra geld gaan halen dat er nodig is om de reparatie uit te voeren of om hetgeen stuk is te vervangen?
Dat zelfde geld ook voor nu. Echter het voordeel bij verkoop van het huis, een gedeelte van het huis was al afbetaald, waardoor er nu een betrekkelijk 'kleine' hypotheek is. En er dus wel degelijk meer spaargeld is. Evt zou Nele kunnen overwegen om dan een kamer te betrekken bij haar moeder. Deze situatie.......................

ik zou doen wat wea zegt, naar de bank gaan en kijken of ik niet mijn lening op langere termijn kan afbetalen maar dan minder op de maand.
Of overwegen om bij ma terug in te trekken en mijn huis ondertussen te verhuren, dan wordt het op die manier voorlopig afbetaald.
Maar dan moet dit verdomd goed nagevraagd worden bij de bank. Een hoop banken zijn niet happig op verhuren van een onroerend goed. Hoe zit het eigenlijk met ontroerend goed belasting? Afvalstoffenheffing? Wanneer er geen hypotheek betaald kan worden aan de bank, dan kan dat een paar mnd goed gaan. Hierna zal het worden dat een deurwaarder komt en uiteindelijk het huis tegen excecutiewaarde verkocht zal worden. Immers de debiteuren willen wel hun geld zien. Wanneer je zelf zo in de penarie zit, dat je niet meer aan de eis kan voldoen. In het huis weinig van waarde is, dan gaat het huis eraan. Wanneer er dan verhuurders in het huis zijn, dan kunnen die huurders het jou ook nog verdomd moeilijk gaan maken.
Ik benijd je niet.

Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#78 Geplaatst 13 februari 2011 - 19:45

Vraag ook eens aan je bank om je lening te herzien, wij deden dit ook een 3-tal jaar geleden, en we betalen nu per maand toch zeker 30€ minder af als voorheen ;) Ze maken normaal een proefberekening, en als het niet voordeliger is, kan je je lening nog laten zoals ze is.
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Zwerver
Zwerver
 • 1.363 berichten
  • Locatie: Kopenhagen
 • 2 katten
OFFLINE

#79 Geplaatst 13 februari 2011 - 19:48

lathyrus zei:

zwerver, t geen je niet schijnt te begrijpen is dat met de aandoening die nele heeft het niet zo vanzelfsprekend is om naar de bibliotheek te geraken, met de aandoening die ze heeft is het heel moeilijk om buiten te geraken.
Dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn en twee keer niks zijn voor jou, dingen waar je zelfs niet bij nadenkt als je ze doet omdat je ze zo vanzelfsprekend vindt zijn voor haar een hele strijd en in veel gevallen zelfs onmogelijk.
Boodschappen doen, naar de bieb gaan, gelijk wat dan ook buitenshuis doen is een enorme inspanning en voor ieder ding dat nele doet moet ze 5 of 6 andere dingen achterwege laten omdat het gewoon niet meer gaat.
Voor haar is haar internet geen luxe die ze kan missen, voor haar is dat haar lijn met de buitenwereld , haar verbinding met die buitenwereld, op al de momenten dat ze ziek en compleet uitgeput is en ze gewoon niet uit haar huis geraakt.
je hebt er gewoon geen flauw idee van wat het is om constant ziek te zijn en je hebt er ook helemaal geen idee van hoe het is om compleet geïsoleerd van de buitenwereld te leven.
Als je daar wel een idee zou van hebben zou je niet blijven doorgaan over dat internet

WT.. :censored:

Als je honden heb, moet je ook uitlaten, hoe zijn haar chihuahua's? Kattenbak zindelijk? Maar die grote honden? Dacht het niet.

En jij mevrouw, die denkt dat je haar kan helpen maar zelf lang achter de feiten liep.
Ja de hele tijd thuis zitten en internetten. Is ook een serieuze probleem. Ik moest met een groep verslaafden in een kringetje zitten. Vertellen dat ik WoW verslaafd (en nog meer rampzalige dingen) is geen pretje. Maar heb er wel veel van geleerd. Jij kan mij niet beoordelen want jij weet NIKS over me en ik weet wel over jouw en ik vind je naief!

Moedig haar niet aan om het huis te houden die zij met moeite plus huisdieren onderhouden. Dit is een serieuze probleem en er zullen maatregelen komen. Als haar vriend te vriend houd kunnen ze samen naar een oplossing zoeken, maar zij kiest voor de diertjes. Tja, ik zal ook gek worden als m'n vriend meer dan 10 dieren heeft.

Hoe zou jij het vinden, je bent werkende, komt thuis, je hoort een papegaai, een hond en een kat. Nee quality time is er niet omdat zij alleen bezig is met de beestjes. Dan zal ik m'n vriend ook verrot schelden en depressief raken, hoe hard het ook klinkt. Je hoort alleen haar kant van het verhaal.

Voor 560 euro per maand zou het huis ook niet groot zijn. Gewoon een beesteboel.

Bewerkt door Zwerver, 13 februari 2011 - 19:57.

Geplaatste afbeelding

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#80 Geplaatst 13 februari 2011 - 19:52

indertijd ben ik mijn schampschoenen gaan uitstaan bij t ocmw, dat was de vreselijkste dag van mijn leven toch, ik schaamde me werkelijk dood.
Omdat ik ook niet zag hoe ik er kon komen.
En omdat ik getrouwd was geweest met een dronkaard die het geld er door joeg had ik niks van spaargeld (ik was er wel in geslaagd om nooit schulden te hebben gelukkig maar dacht ik, maar was ik verkeerd)
Maar het huis moest verkocht worden, ik moest er uit maar ik kon geen drie maand borg ophoesten.
Dus ging ik vragen aan t ocmw of ze aub een som konden  voorschieten om het gedurende de tijd dat mijn man zijn domicilie nog niet veranderd had toch te kunnen trekken (omdat ik dan nog minder dan 800 euro uitkering kreeg, ik was zogezegd samenwonende ook al woonde hij er niet meer) en om de borg te kunnen betalen voor een klein huurhuis en ik wou dat zwart op wit op papier zetten dat ik die som zou terugbetalen met interest eens het huis verkocht was (de bank wou me niks lenen ook al kon ik terugbetalen en ook al had ik nog nooit schulden gehad, enkel en alleen omdat ik invaliditeitsuitkering trok , ik was dus een te groot risico volgens hen) en ik ging ook vragen of ik fysieke hulp kon krijgen, het ocmw heeft toch een dienst die hulpbehoevenden die fysiek niet uit de voeten kunnen helpen met boodschappen en dergelijke (ik geraakte dus niet naar de winkel ook al was de bakker maar 1 straat verder, ik kon zover niet lopen)
Ik kreeg op t ocmw te horen dat omdat ik geen schulden had ze me niet konden helpen.
Dat ze ook geen bank waren (ja dat weet ik ook maar ik wilde tenminste terugbetalen wat me werd voorgeschoten en ik stond met mijn rug tegen de muur en kon geen kant op en t ocmw wordt toch verondersteld om mensen te helpen) en ze geen geld konden voorschieten, als ik schulden had gehad was dat anders geweest...
Ik moest  van hen mijn hond wegdoen en dan kon ik misschien in een sociale flat maar aangezien ik mijn hond van 13 jaar die terminale kanker had niet naar t asiel wou doen kwam ik niet in aanmerking voor een sociale flat of woning, had ik nu een mini hondje gehad was dat anders geweest, die had ik nog mogen houden, maar ik had dus een oude duitse scheper.
Bovendien kreeg ik ook te horen dat als ik nog eens zou komen dat ik dan moest zien dat ik om 9 uur zeker kwam want vanaf 10 uur hadden ze geen tijd meer voor mij, dan was t allemaal voor de vreemdelingen die in grote getale kwamen...
En wat de andere hulp betrof, goh, iedereen was bezet, geen hulp voor mij dus. (terwijl mijn huidige schoonmoeder haar baas van t werk dus een kuisvrouw krijgt van t ocmw en iemand die boodschappen doet, dat zijn dan mensen die heus wel een kuisvrouw op de gewone manier kunnen betalen, maar die krijgen er dan van t ocmw en jij als hulpbehoevende die het met een uitkering moet doen kan de pot op)
Daar sta je dan, heel veel jaren heel hard gewerkt en de pech gehad om ziek te worden en af te takelen.
Een huwelijk achter de rug waarin agressie de boventoon voerde en waar je doodongelukkig van werd (en waar je op je 18de bent ingestapt om thuis aan misbruik te ontkomen) en als je dan de moed vind om er een eind aan te maken dan loop je overal met je kop tegen de muur.
Want je bent uitkeringsgerechtigd, je bent hulpbehoevend, maar je hebt geen schulden.
Dus trek je plan maar...
Moraal van het verhaal: ik zou niet teveel van t ocmw verwachten, tenzij je schulden hebt , dan kunnen ze blijkbaar wel iets doen voor je.
Het enige dat ik er te horen heb gekregen was dat als ik een huis huurde dat ik ervoor moest zorgen dat de huur niet hoger lag dan 12.000 frrank, op die manier kon ik er misschien net nog komen met mijn uitkering (als ik dan mijn medicijnen en dergelijke niet meer nam, wat ik dan ook niet meer deed wegens te duur en als er anders niks voorviel).
Dat was de enige nuttige informatie die ik kreeg.
Waarmee ik wil zeggen dat als nele iets gaat zoeken van 300 euro dan komt ze er nog niet en dan verdwijnt haar spaargeld nog als sneeuw voor de zon...

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#81 Geplaatst 13 februari 2011 - 19:55

Zwerver zei:

WT.. :censored:

Als je honden heb, moet je ook uitlaten, hoe zijn haar chihuahua's? Kattenbak zindelijk? Dacht het niet.

En jij mevrouw, die denkt dat je haar kan helpen maar zelf lang achter de feiten liep.
Ja de hele tijd thuis zitten en internetten. Is ook een serieuze probleem. Ik moest met een groep verslaafden in een kringetje zitten. Vertellen dat ik WoW verslaafd (en nog meer rampzalige dingen) is geen pretje. Maar heb er wel veel van geleerd. Jij kan mij niet beoordelen want jij weet NIKS over me en ik weet wel over jouw en ik vind je naief!

verslaafd zijn aan een spelletje op internet of af en toe een babbel doen via internet is toch wel iets heel anders.
Ik ben niet verslaafd aan mijn pc zoals jij dat was.
Ik ben gedwongen om via mijn pc te communiceren omdat ik fysiek mijn huis niet kan verlaten.
Als je daar commentaar op hebt dan zegt dat meer dan genoeg over jou toch...
En wie zegt dat nele haar hondjes alle dagen uitlaat?
Dat weet ik niet.
En ook al laat ze alle dagen haar hondjes uit, dan kruipt daarin een hele hoop energie.
Omdat ze die hondjes dan uitlaat kan ze een hele hoop andere dingen niet doen, kan ze bijvoorbeeld niet meer naar de bibliotheek gaan om te gaan internetten, omdat de wandelingen met haar hondjes al haar energie hebben opgeslorpt.
Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen hé

Guest_sandra25_*
Guest_sandra25_*
OFFLINE

#82 Geplaatst 13 februari 2011 - 20:02

Wat ik niet goed begrijp is dat je invaliditeit is afgekeurd door het RIZIV.Oke,CVS wordt nog altijd gezien als een psychische ziekte en het Riziv weigert zowat op te draaien voor de kosten die eraan hangen.Maar ik heb een vriendin die invaliditeit heeft door CVS en die wordt niet afgekeurd door het RIZIV,maar wat zij allemaal moet doen met haar ziekte is echt heel veel.Ze wordt maandelijks een week opgenomen om baxters te krijgen,volgt kine,doet maandelijks hopen onderzoeken en gaat dan ook naar de controle van het Riziv met mappen vol bloeduitslagen en andere onderzoeken.Daarmee wil ik zeggen dat zij misschien invaliditeit heeft,maar nog altijd hulp nodig heeft van haar ouders,financieel,want de medische kosten zijn veel te hoog.Met wat voor verslagen en onderzoeken ben jij naar de controle gegaan?Je moet alles zo een beetje bekijken,zeker nu er al dokters geschorst worden omwille van behandeling van CVS.Ik denk dat je al met genoeg bewijzen moet komen voor ze je laten passeren.

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#83 Geplaatst 13 februari 2011 - 20:17

jubelcats: ik weet niet welke belasting je bedoelt eens je huis is afbetaald.
Bedoel je dan kadastraal inkomen dat je moet betalen?
Dat moet je ook al betalen tijdens het afbetalen van het huis.
Of bedoel je dan dat je meer belastingen moet betalen?
Omdat je t geen je moet afbetalen voor je huis niet meer kan inbrengen bij de belastingen?

En hoe bedoel je dat banken niet happig zijn op verhuren van ontroerend goed?
Als Nele bij haar moeder intrekt en een huurder zoekt voor haar huis dan heeft de bank daar toch niks mee te maken?
Zolang Nele haar afbetalingen blijft doen bij de bank?
Mijn echtgenoot heeft door omstandigheden voor hij mij kende zijn huis ook gedurende twee jaar verhuurd en is bij zijn vader gaan wonen.
Bij mijn weten had de bank daar niks over te zeggen aangezien hij gewoon zijn afbetalingen bleef verderdoen.
Ze kunnen je huis toch pas verkopen als je je afbetalingen niet meer doet?

Het is in ieder geval een rotsituatie en ik hoop van ganser harte dat nele toch met iets van een oplossing uit de bus komt.
Dat ze zich eens neerzet en eens alles goed overdenkt.
En hier en daar info gaat vragen zodat ze een weloverwogen plan van actie kan opstellen.

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#84 Geplaatst 13 februari 2011 - 20:40

lathyrus zei:

Je zegt dat ze spaargeld gaat hebben en een gelukkig leven gaat kunnen leiden als ze verkoopt, maar als ze huur moet ophoesten (begin maar eens te zoeken naar iets voor 300 euro, prettige zoektocht amai mijn voeten) die bijna evenhoog of evenhoog ligt dan dat ze nu betaald aan afbetaling van huis dan is dat te zot om haar huis te verkopen.
Als ze haar huis zou kunnen houden dan is dat na een bepaalde tijd toch van haar en moet ze geen geld meer geven aan huur.
Op lange termijn is het dus interessanter en beter om het huis te houden.
Bovendien gaat haar spaargeld, de opbrengst van het huis als ze het verkoopt er nogal snel doorvliegen toch.
Want ze gaat iedere maand aan haar spaargeld moeten aanzitten om al haar kosten te kunnen betalen.
Ooit al eens proberen leven op 800 euro?
Ik wel, t is verdomde moeilijk hoor.
Eigenlijk is t niet te doen

Nee maar wel met 900 euro,
toen had ik een studio in een slechte buurt van 275, geen auto, geen tv en geen internet...en 1 klein hondje (waar ik een jaar voor had gespaard) een een katje. Kheb zo 3,5 jaar geleefd, dus vertel mij wat!
Je kan best ergens een studio vinden aan 300-400 euro, het zal niet erg luxe zijn of in de beste buurt...maar moeilijk gaat ook!
Ik kan héél goed budgetteren als het moet, ik heb en had geen euro schulden.
De elektra rekening zal ineens ook een pak schelen en kabel/internet aansluiting kan je misschien delen met de buren.
Ik kon toen geen huur ophoesten van 560 euro!
Ik moest ook naar de aldi!
Ik trok alle stekkers uit als ik weg ging zodat ik geen sluipverbruik had, spaarlampen, geen droogkas, etc etc...

Ok, het huis zou ooit van haar zijn maar daar smeert ze nu geen boterhammen van hé!!!

Als je maar 800 euro hebt is elke euro er één meer, punt
Als ze de helft van het huis als spaargeld heeft (wat ze heeft geërfd) kan ze alvast enkele jaren gemakkelijk leven lijkt me zo (als je geen zotte dingen doet) en misschien geneest ze binnenkort (als dat kan bij cvs, ik denk het wel?), kan ze een baan zoeken en ontmoet ze een betere man?

Het allerbeste zou zijn om bij haar moeder in te trekken en het huis te verhuren, als dat zou kunnen moet ze die mogelijkheid zeker grijpen!


Bewerkt door sneeuwwitje, 13 februari 2011 - 20:47.


lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#85 Geplaatst 13 februari 2011 - 20:56

bij mijn weten is er geen behandeling voor cvs die werkt.
Je kan heel veel proberen ja maar er is geen afdoende behandeling.
Genezen is niet iets dat met cvs samengaat, ze zeggen dat als je t nog niet lang hebt dat je dan klein kansje hebt, hoe langer je het hebt hoe kleiner dat dat klein kansje wordt.
Je hoort af en toe van genezingen.
Ik vraag me dan altijd een paar dingen af.
Waar men zijn diagnose heeft gekregen oa, bij iemand die er echt iets van kent of bij iemand die er niet zoveel van weet en niet weet wat te doen met zijn patiënt dus er die term dan maar opplakt ?
Want er worden heel veel dingen onder de mat van cvs geveegd die daar niet thuishoren...(mensen met burn-out die kunnen genezen, depressieve mensen die kunnen genezen, enzovoorts enzoverder)
En dan krijg je van mirakuleuze genezingen te horen terwijl iedere specialist heel duidelijk zegt dat je niet kan genezen en er geen afdoende behandeling is.
De referentiecentra hier in België zijn gebaseerd op een engels onderzoek.
Maar in dat engels onderzoek werden ook mensen opgenomen die gewoon depressief waren en die geen cvs hadden.
Maar hoera, zij genazen dan wel en zij waren onder dezelfde mat geveegd dan de cvs'ers.
Dus nu doen ze in de referentiecentra de mensen aan hun herstel werken op basis van wat er in dat engelse onderzoek gedaan is.
Maar dat onderzoek was "vervuild" en t geen men de mensen nu doet doen maakt hen gewoon nog wat zieker.
Men probeert die referentiecentra te doen sluiten omdat ze meer schade toebrengen dan wat anders
In die centra weten ze het trouwens zelf maar al te goed dat het niet werkt t geen ze doen.
Als je al heel wat jaren cvs hebt dan wordt je zelfs niet toegelaten tot hun programma ook al smeek je op je knietjes, dan zeggen ze je zelf dat je toch niet moet hopen op herstel...je mag altijd het programma volgen op eigen kosten natuurlijk, dan moeten zij hun geld niet wegsmijten aan jou, aan de verloren zaak...

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#86 Geplaatst 13 februari 2011 - 21:04

trouwens hoedje af  voor jou sneeuwwitje dat je de moed niet bent verloren indertijd.
Ik verloor wel de moed uiteindelijk.
Omdat ik zo geïsoleerd zat, geen menselijk contact had, ik was helemaal alleen en afgezonderd.
En dan ook nog zo ziek als een hond.
Als je dan nog eens buiten kan is dat toch nog een klein beetje anders.
Maar als je godganse dagen op dezelfde vier muren zit te kijken en je hebt geen nagel om aan je gat te krabben en je hebt geen vriendschap en geen liefde van niemand en niks van contact met de buitenwereld en je lichaam takelt altijd maar verder af dan is dat een nogal uitzichteloze situatie.
Ik ben heel blij dat ik er ben uitgeraakt.
En ik vind het ontzettend erg dat er mensen zijn die wel nog in zulke situaties moeten zien te overleven.

Bewerkt door lathyrus, 13 februari 2011 - 21:14.
Reden van bewerken: iets vergeten vermelden


Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#87 Geplaatst 13 februari 2011 - 21:27

lathyrus zei:

trouwens hoedje af  voor jou sneeuwwitje dat je de moed niet bent verloren indertijd.
Ik verloor wel de moed uiteindelijk.
Omdat ik zo geïsoleerd zat, geen menselijk contact had, ik was helemaal alleen en afgezonderd.
En dan ook nog zo ziek als een hond.
Als je dan nog eens buiten kan is dat toch nog een klein beetje anders.
Maar als je godganse dagen op dezelfde vier muren zit te kijken en je hebt geen nagel om aan je gat te krabben en je hebt geen vriendschap en geen liefde van niemand en niks van contact met de buitenwereld en je lichaam takelt altijd maar verder af dan is dat een nogal uitzichteloze situatie.
Ik ben heel blij dat ik er ben uitgeraakt.
En ik vind het ontzettend erg dat er mensen zijn die wel nog in zulke situaties moeten zien te overleven.

Ja, pret hoeft niet persé duur te zijn, maar als je ziek bent en niet naar buiten kan is dat een ander verhaal natuurlijk!
Ik kan niet zeggen dat ik toen echt ongelukkig was.
Ik dacht gewoon altijd, vanaf nu kan het altijd maar beter gaan :d
The only way is up! :d


Het is oneerlijk dat je pas geholpen wordt als je of illegaal of echt in de miserie zit, maar als je gewoon je best doet dan mag je op de rand voortsukkelen!

Je hebt er ook niet om gevraagd om ziek te zijn hé!
Ze zouden beter wat meer denken aan de mensen die al in dit land wonen en een parlement of 2 sluiten...
haemoglobine
haemoglobine
 • 9.437 berichten
  • Locatie: Kortrijk
 • 3 katten
OFFLINE

#88 Geplaatst 13 februari 2011 - 21:48

@ Lathyrus, Mikkeke en Mauro: jullie blijken echt dé gouden mannen gevonden te hebben! :thumb:

Waarop ik wel wat jaloers ben...
En maar niet kan geloven dat er zo nog velen rondlopen...

@ Nele: ik begrijp maar al te goed wat je doormaakt en dat de keuze niet gemakkelijk is...
Ik wens je heel veel sterkte bij je beslissing, wat het ook mag zijn! :hug: :hug: :hug:

Geplaatste afbeelding
Knuffels van Ann, Roswell, Sati en Echo


Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#89 Geplaatst 13 februari 2011 - 22:12

Pfoe wat een verhaal! Ik ben er van onder de indruk. Zo erg dat ik niet meteen weet wat te zeggen... Ik hoop héél hard dat je de beslissingen mag maken die voor jou de juiste zullen zijn Nele. Het is een erg moeilijke situatie waarin je verzeild bent geraakt. Met CVS heb ik geen ervaring. Ik heb wel een achterneefje met de ziekte van duchenne en een tante met sclerodermie. Mijn vader is arts en mijn moeder verpleegkundige, net als haar zus (de tante in de vorige zin). Ik weet dus wel dat sommige ziektes/handicaps zeker geen pretje zijn.

Bewerkt door Tinne, 13 februari 2011 - 22:17.

Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#90 Geplaatst 13 februari 2011 - 22:43

haemoglobine (amai, ingewikkelde nick om te onthouden, toch met mijn erwtenbreingatenkaasvergiet alias de rozijn) , ik stond daar ook versteld van, dat er toch werkelijk zulke mannen zijn, ik had niet zo een goeie ervaringen met het mannelijk geslacht en ik was ervan overtuigd dat ze allemaal t zelfde waren.
Gelukkig voor mij bleek dat toch niet t geval te zijn.
Ik was nog meer verbaasd dat zo iemand mij wou
Maar het aloude cliché bleek toch waar te zijn, als je er niet naar zoekt en je er je t minst aan verwacht komt de juiste op je pad
Ik dacht echt dat ik nooit nog een partner zou vinden, dat toch niemand iemand zoals mij zou willen, iemand die heel ziek is en die heel weinig kan.
Maar mijn halve trouwboek vind dat helemaal niet erg dat ik ziek ben (hij vindt het natuurlijk erg voor mij maar t is niet erg in de  zin van dat hij me minder vind dan een ander of dat hij zich er aan stoort), hij steunt me voor de volle honderd procent en t is hij die me geleerd heeft dat het glas halfvol is en niet halfleeg.
Hij heeft letterlijk mijn leven gered.
De eerste keer toen ik hem leerde kennen en ik van plan was om er een eind aan te maken.
En de tweede keer iets minder dan twee jaar later, toen hij me naar de dokter stuurde om me te laten nakijken voor iets waar ik anders nooit zou voor gegaan zijn en toen bleek ik borstkanker te hebben, had hij me niet gestuurd had ik gewacht tot het veels te laat was en er waarschijnlijk niks meer kon aan gedaan worden, nu was ik er vanaf met een borstamputatie...en ook toen heeft hij me helemaal gesteund
Er lopen wel degelijk mannen van goud rond.
En je weet niet wat er in jouw toekomst nog ligt, wie weet kom jij morgen of volgende week of volgend jaar jouw gouden man wel tegen en bij Nele kan dat ook gebeuren.

Bewerkt door lathyrus, 13 februari 2011 - 22:50.
Reden van bewerken: op de verkeerde knop geduwd en al gepost voor post af was