Spring naar inhoud


- - - - -

Banken/stoelen krabben....Af te leren????


 • Log in om te reageren
50 reacties op dit onderwerp
Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#31 Geplaatst 04 mei 2011 - 18:08

and ow yes they scratch the couch...ik vrees dat je vriend gelijk heeft! Ik heb 2 krabpalen maar dan nog...


Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#32 Geplaatst 04 mei 2011 - 18:14

Mvdwanimal zei:

De kogel is door de kerk. Na onze vakantie mag er een kitten bij ons komen wonen. :d We zijn er al uit dat we in ieder geval een langharige kat willen. Het liefste een kruising pers/brits lang- of korthaar. De karaktereigenschappen van die rassen spreken ons namelijk heel erg aan. :LOL: Ik kan niet wachten tot het zover is.

De kat zal alle 3 de verdiepingen tot zijn/haar beschikking hebben m.u.v. de woonkamer en 2 van de slaapkamers als wij afwezig zijn. Op de kleinste kamer komt een grote krabpaal te staan. Als wij zelf aanwezig zijn, zal de kat dus ook gewoon in de woonkamer mogen. We hebben al een schapenvacht over 1 bank liggen en daar mag de kat ook lekker op liggen. Naast onze bank wil ik ook een rieten mand zetten met een vachtje erop, zodat hij/zij ook lekker daarop kan liggen. Door heel het huis zullen we krabpalen en planken zetten, zodat hij/zij overal de nagels kan scherpen. :LOL:

Besef wel dat een Pers ENORM veel werk is! Niet te onderschatten, heb ik wel gedaan...als je niet van plan bent om ze elke dag te kammen en om de zoveel weken te wassen zou ik er niet aan beginnen!


Maar zaaaaaalige beesten hoor daar niet van, ik wil je gewoon waarschuwen :d
Ik zou dan eerder voor Brit gaan of Exotic Shorthair (superbeestjes), zijn dan wel kortharen maar pluizige kortharen.

En een Brits langhaar is eigenlijk gefokt door vroeger de kruising te maken van een Pers en een Brit, dus je kan daarvoor gaan, misschien iets minder werk?

Je moet eens op de site van Smitten kitten kijken, die fokt Brits langhaartjes.

Bewerkt door sneeuwwitje, 04 mei 2011 - 18:15.


Dansprinsesje
Dansprinsesje
 • 798 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#33 Geplaatst 04 mei 2011 - 18:19

Eristo ging in het begin aan onze zetel hangen, maar dat was meer omdat hij te klein was om er in 1 keer op te springen. We hebben hem enkele keren zien krabben aan de zetel maar hem telkens weg geduwd en nu doet hij het niet meer (denken we) zien toch niets aan onze zetel. Hij krabt nu vaak aan zijn grote en kleine krabpaal. Maar ik moet wel zeggen dat we geluk hebben met onze Eristo, hij leert heel gemakkelijk!

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#34 Geplaatst 04 mei 2011 - 18:24

zeker geen leren zetel kopen, syrah deed dat ook niet aan een stoffen zetel maar ge zou mijn leren zetel eens moeten zien... :trance:


lola'tje
lola'tje
 • 1.366 berichten
  • Locatie: kempen
 • 2 katten
OFFLINE

#35 Geplaatst 04 mei 2011 - 19:21

ons lola heeft nog nooit aan de zetel ofzo gekrabt. Perzen zijn echt super poezen maar om ze mooi te houden is idd veel werk maar dat neem je er dan graag bij :)

Guest_francis_*
Guest_francis_*
OFFLINE

#36 Geplaatst 13 mei 2011 - 00:13

We hadden ook eens een schapenpelsje liggen, maar daar werd met een grote boog rond gewandeld, of indien er geen plaats was om rond te gaan, werd er zo hoogmogelijk over gesprongen.
MAAR
Een propere keukenhanddoek die nét uit de droogkast kwam, dààr was wel enorm veel interesse in, DAAR moest dringend op geslapen worden. Dus sindsdien een propere keukenhanddoek op haar matje en klaar.

Tja, katten. Ze zeggen toch niet voor niks,
Een hond heeft een baas, en de hond woont bij jou, en komt wanneer je hem  / haar roept.
Een hond slokt eerst zijn etensbak leeg, en gaat dan ruiken van.... wat heb ik nu eigenlijk gegeten?
Een kat heeft meiden en knechten en jij woont bij je kat omdat zij / hij dat tolereert. Zij / hij komt als die goesting heeft. Soms kijkt die je aan met een gezicht van; jaja, ik heb je gehoord, ik kom wel wanneer het mij uitkomt, en geen seconde vroeger.
Een kat ruikt eerst aan het eten met een air van; wat voor viezigheid zetten ze NU weer voor? Is dat spul eigenlijk wel eetbaar? Hmm, eens proeven. Tja, het schijnt eetbaar te zijn. Dan gaat ze eten.

Brenda...
Brenda...
 • 8.663 berichten
  • Locatie: Oost vlaanderen
 • 4 katten
OFFLINE

#37 Geplaatst 13 mei 2011 - 00:18

Ik heb eerst een stoffen hoeksalon gehad en daar mochten ze dus wel aan krabben. Met samen te gaan wonen hebben wij een leren zetel gekocht omdat ik dus nooit nog een stoffen wil! Bah al die haren elke dag stofzuigen! Nee nee daar werd ik gek van! Nu pak ik een vochtige doek en hup het is proper :) En mn vriend had bang dat ze aan deze ook gingen krabben maar nee hoor :) ze doen niet eens de moeite :) Ik heb gewoon gezorgd voor voldoende krabmeubels en speelgoed. En ook PanCakes die erna pas bij gekomen is heeft nog nooit proberen te krabben :) het maakt dus echt niet uit of je een leren of een stoffen zetel hebt ;)

Geplaatste afbeelding
Mijn kat is mijn Engel,mijn Liefste Troeteldier met een Hart vol Liefde en een Tong van Schuurpapier.

saparapah
saparapah
 • 1.324 berichten
  • Locatie: Ichtegem
 • 3 katten
OFFLINE

#38 Geplaatst 13 mei 2011 - 12:12

wea zei:

als ik je een advies mag geven: neem 2 kittens.

een kitten alleen breekt je huis af, 2 kittens breken mekaar af.

zorgen voor 1 of 2 kittens maakt niet veel verschil uit, maar je maakt je kat wel gelukkiger. zeker als ze niet buiten kan, moet je daar echt over nadenken. Men weet ondertyussen dat katten geen solitaire dieren zijn. Ze zijn wel solitaire jagers, maar als ze de keus hebben, leven ze liever in groep.

ze hebben echt wel nood aan sociale kontakten en dus voorkom je problemen door 2 kittens te nemen ipv 1.


veel succes.


Dit kan ik alleen maar beamen, en ik spreek uit ondervinding...

Vroeger hadden we 1 kat, en idd. de achterkant van 1 van onze lederen zetels is volledig stuk gekrabt. Die kant staat nu tegen de muur, dus we kunnen een nieuwe nog even uitstellen ;) . Ook zette ze graag haar nagels in de poten van onze grenen tafel, maar na 9 jaar is eindelijk de nieuwe besteld :cheer: (dit geheel terzijde :oops: )

Doordat ik hier op KS had gelezen wat Wea zegt, hebben we besloten om 2 kittens te nemen ipv 1 (eerste kat is er niet meer). En wat een verschil zeg. Die spelen idd. de hele tijd met mekaar :eDance: . Het enig probleem dat we we hadden is dat Cleo nogal eens haar nagels durfde zetten in onze hoge boxen (dat voorstuk in mousse), ondanks onze hoge krabpaal en een kleintje met balletjes aan.

Toen hebben we (nog maar eens door goede raad van hier op het forum :thumb: ) besloten om een krabton bij te kopen. Blijkbaar is het zo dat katten hun graag volledig uitstrekken bij het krabben. En door de korte paaltjes in onze hoge krabpaal, ging dit niet echt goed. Vandaar de krabton.
En nog een raad van KS : katten krabben graag op weg van hun eetplaats naar hun slaapplaats. Wel, onze katten eten in de keuken en slapen in de living. Die box stond net bij binnenkomst van de living en de krabton hebben we nu langs de andere kant bij binnenkomst living gezet en ook wel wat katnip opgedaan in het begin :d .

En ja hoor. Katten krabben hun zot aan die krabton :cheer: (die holletjes gebruiken ze niet echt hoor, maar daarom had ik die ton ook niet gekocht ;) )

En nee, 2 katten is echt niet meer werk dan 1, integendeel!! Ik zou nooit nog 1 poezel alleen willen. Als je ziet hoe veel die 2 aan mekaar hebben :love: .

Nu ik dit zo allemaal lees, heeft KS me toch al veel centje bespaard hoor en vooral veel frustraties :LOL: !

Veel succes in elk geval!!

PS : wat betreft de scheidingsleeftijd, daar kan ik niet van meepraten, onze katjes zijn hier gekomen toen ze 13w waren. Zita heeft zich dadelijk heel goed aangepast, Cleo daarentegen heeft zich 3 weken niet laten zien (wel samen spelen met Zita, maar totaal geen toenadering naar ons toe) en het heeft in totaal 2 maanden geduurd voor ze echt aanhankelijk geworden is naar ons toe. Dus ik denk dat het een beetje van kat tot kat verschilt, maar sowieso kan het zeker geen kwaad om de kittens tot 15w bij mama te laten.

Bewerkt door saparapah, 13 mei 2011 - 12:13.

Geplaatste afbeelding
Groetjes en poezekopjes, Sarah

Guest_m-lisje_*
Guest_m-lisje_*
OFFLINE

#39 Geplaatst 19 mei 2012 - 13:16

wea zei:

als ik je een advies mag geven: neem 2 kittens.

een kitten alleen breekt je huis af, 2 kittens breken mekaar af.

zorgen voor 1 of 2 kittens maakt niet veel verschil uit, maar je maakt je kat wel gelukkiger. zeker als ze niet buiten kan, moet je daar echt over nadenken. Men weet ondertyussen dat katten geen solitaire dieren zijn. Ze zijn wel solitaire jagers, maar als ze de keus hebben, leven ze liever in groep.

ze hebben echt wel nood aan sociale kontakten en dus voorkom je problemen door 2 kittens te nemen ipv 1.

een ander gouden advies is: zorg dat je kitten 16 weken bij de moeder mag blijven. Er is helaas geen enkel wetenschappelijk bewijs over welke schediningsleeftijd het beste is. wel is men er ondertussen achter dat 7 of 8 weken te kort is en dat dit kan leiden tot gedragsproblemen omdat hun tweede socialisatie periode niet voltooid is. 16 weken is de jongste leeftijd dat katten hun jongen in uiterste nood uitsturen, wanneer er voedseltekort is en ze dreigen te verhongeren. eerder worden kittens in de natuur ook niet gedwongen zelfstandig te zijn.

veel succes.
Ik heb zelf twee katten die acht maand zijn nu.Zelfs al zijn ze met twee dat houdt ze niet tegen mijn spullen stuk te maken.Mijn gordijnen,oude zetel en lederen stoelen hebben er al aan mogen geloven.Nu heb ik een nieuwe dure lederen hoeksalon.Wat ik ook doe ze houden niet op.Cat stop helpt niet,zilverpapier niet,een plantenspuitje niet.Gewoon niks helpt en ze maken alles stuk. Wat kan ik nu nog doen?

jopperke
jopperke
 • 2.001 berichten
  • Locatie: Brecht
 • 6 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 19 mei 2012 - 15:19

Wat heb je allemaal voor de katten zelf staan m-lisje en waar staan die dingen?

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#41 Geplaatst 19 mei 2012 - 15:21

Ik heb een leren zetel. Krabben doen ze er niet aan. Maar in hun spel - tijdens het lopen - en bij Rosje nu tijdens het 'melken' zijn er hier en daar al wel krabspoortjes.
Ik hou mijn hart al vast met de kittens O:) . Toen we die zetel kochten pas geleden wisten we nog niet dat Rosje zwanger was.

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#42 Geplaatst 19 mei 2012 - 15:35

hier krabben ze niet aan meubels. ze hebben alleen een tijd aan een zeteltje in de slaapkamer gekrabd, maar dat is nu ook gestopd.


Een kat straffen, helpt niet. zo'n plantenspuit is stress. beeld je eens in, je loopt op het straat en af en toe krijg je plotseling van die waterstralen zonder dat je weet waar die vandaan komen. Dat geeft stress, stress los je op door je wereld onder controle te brnegen en dat doet een kat bv door haar geur te verspreiden oa door te krabben. Zie je het probleem?

Katten willen ook krabben waar ze de behoefte hebben. Stel dat jij je ovenwanten op zolder legt, als je in de keuken bent om een ovenschaal uit de oven te halen, ga je ook niet eerst even naar de zolder. dan neem je wel een handdoek. voor katten is dat ook. je kan een krabpaal hebben, maar als die niet juist staat, zal die niet gebruikt worden.

Krabben is om een pad te markeren en om te zeggen hier woon ik of hier passeer ik vaak. Dus een krabpaal staat best langs de meest gebruikte wandel route van de kat. Al dat zilverpapier, dat werkt alleen als je de kat een goed alternatief geeft. Dat werkt niet als je enkel je zetels beschermd zonder de kat ook een optie te geven die in haar ogen een goede optie is.
There is no point in arguing with cats as they always get what they want...

Sabine2
Sabine2
 • 8.791 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 4 katten
OFFLINE

#43 Geplaatst 19 mei 2012 - 17:31

Ik heb drie poezels en evenveel krabpalen - maar mijn Churchill blijft aan de poef krabben, en vroeger aan de zetels.
Met de verbouwingen heb ik de zetels naar het containerpark gedaan en de nieuwe zetels (die vanaf augustus geleverd worden) zijn in ronde Wicker: ik had zo'n salon voor buiten en daar krabben ze bijna niet aan, en als ze eens krabben, komen daar niet zo snel beschadigingen op. Vandaar... 'k heb mijn meubilair aangepast aan de kat :x

Karinvd
Karinvd
 • 215 berichten
  • Locatie: Nederland
 • 2 katten
OFFLINE

#44 Geplaatst 19 mei 2012 - 17:55

Even een gek vraagje - ik krijg over een tijdje twee kittens en ben van plan 3 krabpalen neer te zetten, twee in de woonkamer en eentje in de slaapkamer. Als je kitten/kat nou aan een meubel begint te krabben en je zet 'm dan op de krabpaal, is het dan handig om dat bij steeds dezelfde krabpaal te doen, of bij de dichtsbijzijnde? Of denk ik nou te moeilijk? :d

wea
wea
 • 6.113 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#45 Geplaatst 19 mei 2012 - 19:53

Karinvd zei:

Even een gek vraagje - ik krijg over een tijdje twee kittens en ben van plan 3 krabpalen neer te zetten, twee in de woonkamer en eentje in de slaapkamer. Als je kitten/kat nou aan een meubel begint te krabben en je zet 'm dan op de krabpaal, is het dan handig om dat bij steeds dezelfde krabpaal te doen, of bij de dichtsbijzijnde? Of denk ik nou te moeilijk? :d

ik verhuis de paal dan zo dicht mogelijk waar de kat wil krabben. :LOL: en dan kan je bv wel de zetel onaantrekkelijk maken door bv zilverpapier, dan werkt dat wel omdat de kat dan een goed alternatief heeft.


There is no point in arguing with cats as they always get what they want...