Spring naar inhoud


- - - - -

mijn katin kittens laten krijgen ja /nee.


 • Log in om te reageren
333 reacties op dit onderwerp
Guest_papaver_*
Guest_papaver_*
OFFLINE

#91 Geplaatst 09 september 2011 - 20:00

feroesti zei:

Toen Nahs dit berichtje had gepost , was ik eigenlijk net bezig met iets gelijkaardigs te typen. Je zou eens moeten weten hoeveel wij opgebeld worden voor soortgelijke hulp. Men wil zich aan het fokken wagen, maar het ontbreekt aan elke kennis.
Men denkt nog steeds dat katten zich zomaar vermeerderen en bevallingen gewoon van zelf komen.
Dit speelt niet alleen bij htk'tjes, maar ook bij raskatten.
Mensen gaan even op dek, leuk een nestje.
Tot ze ontnuchtert worden als het grondig fout loopt.
Fokken is niet simpel, vraagt kennis en houd verantwoordelijkheden in.
Maar dat wordt heel vaak niet begrepen en daar zijn die arme mamapoezen en kittens telkens het slachtoffer van.

Een dekkatereigenaar vertelde me het volgende :
Prachtige brit poes op dek gehad, leken verstandige mensen, hun eerste nestje.
Poes niet opgenomen, dan maar een tweede dekking.
Poes zwanger, maar natuurlijk uitgerekend temidden hun verlof.
Dan maar hoogzwangere poes mee op verlof naar zee.
Poes is bevallen, helemaal alleen (mensen moeten toch eens gaan uiteten, niet ?) op een onbekende flat aan zee.
Bij terug keer van de baasjes lagen de kittens overal verspreid, onderkoeld.
Baasjes bellen de dekkater eigenaar : HELP !!!!!!
De dekkater eigenaar heeft hen aangeraden onmiddellijk een dierenarts er bij te halen en intussen de kittens goed warm te houden.
4 kittens zijn overleden, een 5 de werd pas later ontdekt al lang overleden onder een kast.

Baasjes bellen de dekkater eigenaar voor een nieuwe dekking.
Dekkatereigenaar heeft de telefoon dichtgegooid na hen eens goed hun vet gegeven te hebben !!!!

Sommige mensen zijn gewoon :censored:
:trance: :trance: :trance: Dit is gewoonweg walgelijk :evil: :evil: :evil: ! Arme arme mamapoes en die kleintjes die zo'n langzame dood sterven :cry: .

Bewerkt door papaver, 09 september 2011 - 20:00.


Guest_papaver_*
Guest_papaver_*
OFFLINE

#92 Geplaatst 09 september 2011 - 20:08

Malou zei:

Ik vind het dan weer redelijk onnatuurlijk om zwerfkittens kost wat kost tam te  maken en als huiskat te verkopen via asielen en opvangsystemen.
De voornaamste reden dat ik bij een raskat terecht ben gekomen was omdat ik per sé een binnenkatje wou en ik gelezen had dat een htk-tje daar niet altijd gelukkig mee zou zijn, dus ik wilde dat risico niet lopen. Pas toen ik me ging verdiepen in het karaktertje was ik verrast dat er zoveel verschillende rassen bestonden :o . Ik had daar echt geen idee van omdat ik niet ben opgegroeid tussen dieren noch mensen kende met een raskatje. Maar ik wilde zeker zijn dat mijn katje gelukkig zou zijn in huis (al zijn ze dolblij als ze in de tuin kunnen spelen :d ) en ook mijn buren niet opzadelen met een poes waarvoor ze niet gekozen hadden. Ik heb hier op het forum ooit wel eens vermeld dat ik me soms schuldig voel omdat ik raskatjes gekocht had terwijl de asielen zo vol zitten (ook dat wist ik niet :oops: ). Maar mocht ik nog een katje kopen, zal het om dezelfde redenen waarschijnlijk weer een raskatje worden. Wat het uiterlijk betreft, heb ik hier ook al talloze prachtexemplaartjes van htk-tjes zien passeren.


miranda
miranda
 • 7.838 berichten
  • Locatie: Heusden(Gent)
 • 1 katten
OFFLINE

#93 Geplaatst 09 september 2011 - 20:20

britjes zei:

Tja als je alleen bij broodfokkers komt ja dan heb je misvormde ogen oren en hartkwalen. De gros van de fokkers die hier zitten die doen het echt wel goed hoor en weten wat ze doen. Aangezien het ras nog welwat te verbeteren (bestaat niet voor niks een rasstandaard en dat heeft een htk niet) zijn de fokkers daar wel mee bezig en word er keurig getest.


@ britjes: dit is je reinste bullshit .... elke cattery kan te maken hebben met hcm (hartkwalen)( zelfs jij bent er niet vrij van dit te krijgen) zelfs twee perfect gezonde ouders kan een kitten met hartkwaal voortbrengen.


@TS: als je een nestje wilt van je kat moet je dat doen maar ik hoor langs de andere kant ook veel dat ze de kittens niet kwijt kunnen dus daar zou ik dan ook eerst rekening mee houden voor je eraan begint.
En ik ben ermee eens dat een niet raskat soms sterker is dan de raskatjes.

Tirza
Tirza
 • 2.399 berichten
  • Locatie: Wevelgem
 • 6 katten
OFFLINE

#94 Geplaatst 09 september 2011 - 20:27

Ik volg het volledige topic, heb mijn eigen mening. Maar ga momenteel nog enkel gewoon wat volgen.

Kate
Kate
 • 3.919 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
OFFLINE

#95 Geplaatst 09 september 2011 - 20:31

Malou zei:

Ik vind het dan weer redelijk onnatuurlijk om zwerfkittens kost wat kost tam te maken en als huiskat te verkopen via asielen en opvangsystemen. Dat men zwerfkatten net als ander wild controleert, zieke dieren wegvangt, bij een teveel aan katten castreert en eventueel zelfs een teveel aan kittens euthanaseert. Ik vind dat men daar veel te emotioneel over doet. Wilde katten zijn volgens mij perfect gelukkig, net zoals de konijnen in het veld. Die moet je niet allemaal binnen willen steken.


Hier worden wilde zwefkatten enkel gevangen en gesteriliseerd en op dezelfde plaats terug los gelaten.
Zelfs kittens die al te oud zijn voor socialisatie, ondergaat hetzelfde.
Heel jonge kittens, dan spreek over diegene die nog zogen, of die van 6 weken, zijn dan weer wel perfect te socialiseren en kunnen dan na opvang naar mensen thuis.
De zieke wilde zwerfkatten krijgen een spuitje.

Maar je hebt ook oudere katten die worden gedumpt en die het totaal niet gewoon zijn van buiten te leven. Wat doen die dan, die zwerven rond, bedelen bij mensen, en zo worden wij gebeld. Ook voor hen zoeken wij dan nog een gezin waar ze kunnen genieten van hun oude dag.

Ik zie hier ook zwerfkatten die perfect gelukkig zijn buiten. Maar is het dan niet fantastisch dat zij ook geholpen worden, zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten.
Want een nestje in het wild krijgen is geen lachertje voor hen. Ze moeten constant hun kleintjes verdedigen tegen andere katten, vooral katers. Vanaf de kittens beginnen rond te kruipen, heeft moederpoes geen tijd meer voor zichzelf, want ze moet ze steeds terug brengen.
Ook bevallen ze niet altijd op een veilige plaats. Bv. Bovenop een houtstapel. En vanaf dat een kitten friemelt, valt het tussen de houtblokken en miauwt het onophoudelijk. Is niet leuk voor mamapoes.Guest_papaver_*
Guest_papaver_*
OFFLINE

#96 Geplaatst 09 september 2011 - 20:31

miranda zei:

.... elke cattery kan te maken hebben met hcm (hartkwalen)( zelfs jij bent er niet vrij van dit te krijgen) zelfs twee perfect gezonde ouders kan een kitten met hartkwaal voortbrengen.

Jammer genoeg is dat inderdaad zo.


Guest_linne_*
Guest_linne_*
OFFLINE

#97 Geplaatst 09 september 2011 - 20:38

Malou zei:

Ik vind het dan weer redelijk onnatuurlijk om zwerfkittens kost wat kost tam te maken en als huiskat te verkopen via asielen en opvangsystemen. Dat men zwerfkatten net als ander wild controleert, zieke dieren wegvangt, bij een teveel aan katten castreert en eventueel zelfs een teveel aan kittens euthanaseert. Ik vind dat men daar veel te emotioneel over doet. Wilde katten zijn volgens mij perfect gelukkig, net zoals de konijnen in het veld. Die moet je niet allemaal binnen willen steken.

mijn katten zijn in het wild geboren en heb ze met de fles groot gebracht en die zijn als binnen kat perfect gelukkig. maar ja k zal maar weer eens op mijn handen zitten zeker

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#98 Geplaatst 09 september 2011 - 20:39

TS, waarom deze vraag starten? Deze discussie is al zo vaak gevoerd!
Er zijn voor en tegenstanders van het al dan niet fokken van HTK'tjes. Zelf heb ik 5 HTK'tjes. Allemaal gester./gecastr.
Kiara is een poes waar ik altijd enorm veel complimentjes over krijg. Ze zou ook zeer mooie kittens krijgen, maar mijn verstand wist dat ik dit niet kon maken.
(Ik vind mijn andere lieverdjes ook mooi he, maar jullie begrijpen me wel).

Guest_papaver_*
Guest_papaver_*
OFFLINE

#99 Geplaatst 09 september 2011 - 20:53

De fokster van ons Roosje had een fiat gegeven om met haar te mogen fokken, mits zij ook inspraak had in de keuze van de dekkater. Maar dankzij dit forum heb ik dit toch niet gedaan. Ik ben haar tot op vandaag wel dankbaar dat ze voldoende vertrouwen in ons stelde en dat was ook de voornaamste reden dat ze dit ons wilden 'gunnen'. En ik zou me voldoende hebben laten informeren, daar niet van, voor elke fokker komt er een eerste keer en zelfs later blijft elke nieuwe bevalling 'spannend'. Maar uit ethische overwegingen hebben we ervoor gekozen om ons meisje te laten steriliseren.

Bewerkt door papaver, 09 september 2011 - 20:57.


Karwendel
Karwendel
 • 1.576 berichten
  • Locatie: Oss
OFFLINE

#100 Geplaatst 09 september 2011 - 20:54

Maar alleen door te testen,kun je een stukje zekerheid opbouwen.
Fokken met HTK zal geen enkele zekerheid geven,zolang daar niet mee getest wordt.
Fokken met geteste dieren geeft nog altijd meer zekerheid,als fokken met  HTK ,waarvan men niets weet.
Dat HTK een sterkere kat is,is nooit onderzocht,er worden geen testen bij gedaan.
De poes wordt buiten gezet en de eerste beste kater duikt erop,beiden nooit getest op Felv en FIV,kittens daaruit kunnen deze ziektes erven en worden vrolijk weer door nieuwe eigenaren buiten  gezet!
Als je dan zo graag een nestje wilt fokken,ga dan beginnen om je poes niet buiten te laten lopen en ga alle testen doen die een fokker behoort te doen.
Zoek een kater die niet buiten loopt en die ook de testen Felv en FIV heeft gehad en nog liever de testen HCM en PKD.
Ook HTK katten kunnen deze ziektes krijgen,dat is niet speciaal weggelegd voor Raskatten.
Er zou via het chippen een test geeist moeten worden,dat die katten daar op getest zijn.
Zoniet ,dan ook niet fokken.
Groetjes van de Karwendeltjes.

britjes
britjes
 • 3.729 berichten
OFFLINE

#101 Geplaatst 09 september 2011 - 21:17

miranda zei:

@ britjes: dit is je reinste bullshit .... elke cattery kan te maken hebben met hcm (hartkwalen)( zelfs jij bent er niet vrij van dit te krijgen) zelfs twee perfect gezonde ouders kan een kitten met hartkwaal voortbrengen.


@TS: als je een nestje wilt van je kat moet je dat doen maar ik hoor langs de andere kant ook veel dat ze de kittens niet kwijt kunnen dus daar zou ik dan ook eerst rekening mee houden voor je eraan begint.
En ik ben ermee eens dat een niet raskat soms sterker is dan de raskatjes.


Tjee miranda doe eens een keer normaal zeg. Lees eens goed. Je leest mijn tekst niet goed. Voordat je weet wat ik zeg geef je commentaar en eigenlijk altijd op mij. Dus hou je mond eens dicht.

Je quote een stukje tekst die ik gequote heb van een ander dus ik ben nooit begonnen over misvromde ogen en zo daar kwam een andermee. Dus hou jij je even in ja.

Ik ga op mijn handen zitten want krijg de kriebels hiervan :evil:

Geplaatste afbeelding

Guest_Ann&Dirk_*
Guest_Ann&Dirk_*
OFFLINE

#102 Geplaatst 09 september 2011 - 21:21

Ik heb niet alles gelezen, maar voor mij gaat het eigenlijk niet echt over het feit of ik een raskat of een HTK koop. Wat voor mij telt is dat ik weet dat het diertje gezond is. Bij Thoth was dit niet zo en ik zou zo 600 euro betaald hebben als ik dan geweten zou hebben vanwaar hij kwam en als hij dan in zijn eerste levensweken heel wat meer liefde en lekker eten en verzorging gehad had.

Ik snap de redenering die mensen hier aanbrengen 'HTK-tjes heb je op elke straathoek'. Maar er zijn ook heel veel kattenliefhebbers die nu naar een raskat gaan net omdat ze al die zekerheden willen. Als die zekerheid ook geboden kan worden bij een HTK, dan zie ik het verschil gewoonweg niet.

En ja, de asiels zitten vol. Maar wat is dan het verschil tussen een Brit van 650 euro en een HTK'tje waarmee getest is en een boel verzorging heeft gehad dat dan misschien 300/400 kost ofzo? Ook dat is geen impulsaankoop, ook dat wordt niet zomaar op straat gezet.

Guest_Ann&Dirk_*
Guest_Ann&Dirk_*
OFFLINE

#103 Geplaatst 09 september 2011 - 21:22

Karwendel zei:

Maar alleen door te testen,kun je een stukje zekerheid opbouwen.
Fokken met HTK zal geen enkele zekerheid geven,zolang daar niet mee getest wordt.
Fokken met geteste dieren geeft nog altijd meer zekerheid,als fokken met  HTK ,waarvan men niets weet.
Dat HTK een sterkere kat is,is nooit onderzocht,er worden geen testen bij gedaan.
De poes wordt buiten gezet en de eerste beste kater duikt erop,beiden nooit getest op Felv en FIV,kittens daaruit kunnen deze ziektes erven en worden vrolijk weer door nieuwe eigenaren buiten  gezet!

Als je dan zo graag een nestje wilt fokken,ga dan beginnen om je poes niet buiten te laten lopen en ga alle testen doen die een fokker behoort te doen.
Zoek een kater die niet buiten loopt en die ook de testen Felv en FIV heeft gehad en nog liever de testen HCM en PKD.
Ook HTK katten kunnen deze ziektes krijgen,dat is niet speciaal weggelegd voor Raskatten.
Er zou via het chippen een test geeist moeten worden,dat die katten daar op getest zijn.
Zoniet ,dan ook niet fokken.

Ik snap wat je bedoelt, maar dit is toch niet noodzakelijk zo? Als ik met een HTK-poes zou willen fokken zou ik haar testen en een geschikte dekkater uitzoeken. Ik vind het zo over één kam scheren bij een HTK-nestje maar gelijk te denken dat de poes buiten is gegooid tot ze vol terugkomt.

MarieDufoor
MarieDufoor
 • 6.027 berichten
  • Locatie: Harelbeke
 • 1 katten
OFFLINE

#104 Geplaatst 09 september 2011 - 21:38

Thundernimf zei:

Je kan andermans rekening niet maken. Absoluut niet doen Marie, ik begrijp wat je wilt zeggen, maar ga niet zomaar over 5 euro alsof het niets is.

Misschien mocht ik dat inderdaad niet getypt hebben, maar geloof me, ik weet wat ik zeg...
Ik ken heel wat mensen die zelf alle nieuwste snufjes hebben, veel meer dan nodig en goed voor ze is, maar die geen geld hebben om naar de da te gaan of hun kat te steriliseren...
Daar krijg ik echt iets van hoor, sorry...
Ik zeg natuurlijk niet dat alle mensen zo zijn hé, belange niet, maar je zou eens moeten weten :(
Off-topic, ik weet het, maar wou het toch eens kwijt. :o
Geplaatste afbeelding

Thundernimf
Thundernimf
 • 3.912 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 5 katten
OFFLINE

#105 Geplaatst 09 september 2011 - 21:40

MarieDufoor zei:

Misschien mocht ik dat inderdaad niet getypt hebben, maar geloof me, ik weet wat ik zeg...
Ik ken heel wat mensen die zelf alle nieuwste snufjes hebben, veel meer dan nodig en goed voor ze is, maar die geen geld hebben om naar de da te gaan of hun kat te steriliseren...
Daar krijg ik echt iets van hoor, sorry...
Ik zeg natuurlijk niet dat alle mensen zo zijn hé, belange niet, maar je zou eens moeten weten :(
Off-topic, ik weet het, maar wou het toch eens kwijt. :o

Dat is natuurlijk straalbelachelijk ;)