Spring naar inhoud


- - - - -

wild kitten katertje


  • Log in om te reageren
10 reacties op dit onderwerp
Guest_foots_*
Guest_foots_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 21 september 2011 - 17:37

Ik heb sinds gister een zwart katertje meegenomen van de Praktijk.
Hij was samen met zijn broertje en moeder aankomen lopen en we zagen een paar weken geleden bijna de 2 kittens onder de auto belandden. We zijn ze gaan voeren en ze zijn toen naar binnen gelopen.
Moeder is een supersociale knuffel kat die alles doet voor eten en haar 2 kittens zijn enorm bang en teruggetrokken. De zwarte kreeg ik wel op de praktijk zover dat hij van een lepel at en dichterbij kwam zelfs wat eten van mijn vinger af likte, maar aaien zit er nog niet in.
Ze zijn nu geschat door dierenarts 9 weken, we hebben ze meteen geënt en onvlooit en ontwormt.
Ik heb de zwarte meegenomen en in een bench gezet met dekentjes, water en eten, kattenbak, speeltjes, krabplankje en een mandje.
Nu wil ik deze kleine thunder genaamde zwarte kater gaan laten wennen aan mensen en socialiseren.
Hebben jullie goede tips en trucs voor me om hem zo goed mogelij te wennen aan mensen?

Thunder is nu zelfs zo dat als e lepel met eten in de buurt komt hij al gromt en blaast. Ik denk omdat hij nu bij broer en moeder weg is en weer in een nieuwe situatie is beland.

Dankje en groetjes Lotte :d

Sihirci
Sihirci
  • 9.336 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 21 september 2011 - 18:02

Hoi Lotte,

Waar staat de bench?
Liefst in de kamer/ruimte waar jullie het meeste zijn zodat het katertje leert dat mensen om hem heen niet eng zijn. Zelf voer ik zeker de eerste tijd heel vaak lekkere dingetjes uit de hand om het diertje te leren dat handen niet eng zijn probeer ik tegelijk met de andere hand te aaien.
Mijn eigen katten zijn altijd een grote hulp bij het socialiseren omdat zij komen knuffelen en spelen laten ze het schuwe diertje zien dat ze het leuk vinden bij mij te zijn.

PeggyJ
PeggyJ
  • 45.914 berichten
    • Locatie: Kempen
  • 4 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 21 september 2011 - 18:04

Je kan best niets forceren, want dit geeft uiteindelijk alleen maar stress en heeft het tegengesteld effect.
Als het mogelijk is ga je gewoon een paar keer per dag bij hem in de kamer zitten, op de grond, zodat je wat kleiner bent en je verteld hem verhaaltjes op zachte toon. Je laat hem zelf kiezen of hij naar je toe wil komen en als hij je naderd, laat je hem gewoon zelf verkennen. Mettertijd kan je al eens afwisselen met spelen met een hengeltje, snoepjes aanbieden op je schoot... Zo kan je stilaan opbouwen tot hij je niet meer eng vind, maar laat hem zelf het tempo bepalen. :geluk: :geluk: :geluk:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Sihirci
Sihirci
  • 9.336 berichten
OFFLINE

#4 Geplaatst 21 september 2011 - 18:07

ps,

Heb je een oud t-shirt of ander kledingstuk? geen deo gebruiken en gedragen bij het kitten leggen om het diertje aan jouw/jullie geur te wennen.

Guest_foots_*
Guest_foots_*
OFFLINE

#5 Geplaatst 21 september 2011 - 22:25

Hallo en dankje al voor de reactie's, ik heb mijn pyama van vanacht erbij gelegd en geef hem telens met een lepel wat eten en langzaam laat ik mijn vinger met wat eten ook dichterbij komen, die likt hij dan ook af. maar dat is het enige wat tot nu lukt als ik dichterbij kom gromt en slaat hij met zijn pootje, dus doe het rustig aan.
Hij staat in de slaapkamer, ik ben de heledag hier geweest en mijn vriend ligt nu ziek in bed dus hij is er ook verder staat tv veel aan zodat hij went aan stemmen, geluiden etc.
En ik praat rustig tegen hem.

Ik hoop echt zo dat het gaat lukken, het is zo niet fijn voor dit kleintje om zichzelf maar zo ongemakkelijk te voelen. :(

Dankjewel!

gr :)

Sihirci
Sihirci
  • 9.336 berichten
OFFLINE

#6 Geplaatst 21 september 2011 - 22:39

Goed zo er is al een kleine verbetering in vergelijk met het eerste berichtje. Je vinger is al weer minder eng :thumb: Heel fijn dat het diertje bij jullie is en het komt vast goed :d

catherine
catherine
  • 40.162 berichten
OFFLINE

#7 Geplaatst 21 september 2011 - 22:54

Super dat je een thuis hebt gegeven aan dat schatje, met veel geduld en liefde zal hij wel gewoon worden aan jullie. Probeer ook met een hengeltje en andere speeltjes te spelen en beloon tss door met een snoepje. :thumb:

Guest_foots_*
Guest_foots_*
OFFLINE

#8 Geplaatst 23 september 2011 - 08:59

Hallo kattenvrienden,

Even een update ten opzichte van eergisten.
Gister hebben we hem uit de bench kunnen halen, en hij ontspant zich dan ook als hij op schoot ligt, maar als hij dan weer terug in de bench is en handen komen in zijn richting ziet hij deze weer als bedreiging :( , enzodra hij er weer uit is en je hebt hem vast is het weer goed.

met voeren van de lepel en vinger probeer ik hem toch weer te laten wennen in de bench.

Groetje lotte :d

Sihirci
Sihirci
  • 9.336 berichten
OFFLINE

#9 Geplaatst 23 september 2011 - 21:36

De handen zijn voor een katje dat geen handen gewoon is als grote extra bekken van een eng roofdier op twee poten. Het komt wel goed maar heeft gewoon tijd en aandacht nodig. Er is al vooruitgang :thumb: :thumb: :thumb:

Guest_Ccharlotteh_*
Guest_Ccharlotteh_*
OFFLINE

#10 Geplaatst 25 september 2011 - 18:50

Het verschilt denk ik wel per wild kittentje wat de beste aanpak is, sommige kittens zijn heel erg gebaat bij een directe no-bullshit aanpak zoals Ruun, die had daardoor heel snel door dat mijn moeder, waar hij een weekje is gebleven, goed volk was (ze nam hem op schoot en liet hem daar eten, na 1 dag had hij het door en daarna hebben we amper problemen gehad). Andere wilde kittens die we hebben gehad zochten uiteindelijk zelfs bescherming bij ons - een van mijn moeder kroop dan weg in haar armen en deed zo zijn kopje onder haar oksel, zo zielig en schattig. Na een week verging het ook hem een stuk beter. Anderen, zoals Kana, zijn heel voorzichtig gewend aan mensen. Ze was ook aggressief-schuw, zoals jouw kereltje. Volgens mij heeft de mevrouw die haar gesocialiseerd heeft, haar eerst in een bench gehouden en eten en water gegeven, en zo aan handen laten wennen, en daarna heeft ze langzaam de kamer voor haar geopend, stukje bij beetje. Uiteindelijk kwam ze zelf bij haar op schoot liggen, en dat was binnen twee weken of zo gebeurd.

Maar toen ze hier was, was er geen beginnen aan. Twee dagen zat ze onder het bed, uiteindelijk heeft mijn vriend met gevaar voor eigen leven (of nou ja, met risico op littekens :p ) haar onder het bed gehaald en zo pardoes bij het voedselbakje gezet (we hadden dus wel voedsel bij het bed gezet, maar Ruun at dat steeds op, de held..), want we maakten ons toch zorgen, en vanaf toen ging het eigenlijk alleen maar beter gegaan, omdat haar nieuwsgierigheid het won van haar angst. Nu heeft ze de hele middag op mijn benen op bed liggen kroelen terwijl ik een filmpje keek. ;) Als je nog een kat hebt die wel 100% sociaal is, is het goed ze bij elkaar te zetten als dat geen probleem is voor de gezondheid, want dan laat de één aan de ander ziet hoe het óók kan. :d

Ze is nog steeds best schuw, maar als je haar nieuwsgierigheid prikkelt, komt ze daar héél snel overheen. Met ons is ze op haar gemak, maar als er bezoek is, kijkt ze toch wel de kat uit de bo... krabpaal. Maar als er een lekker naar kattenkruid geurend speeltje in de buurt is, wil ze best haar leven in de handen van die enge mensen leggen.. ;) Zeker als Ruun het spelen met een vreemde al overleefd heeft en ze dat heeft gezien, is ze veel makkelijker over de streep te trekken.

We hebben wel een kitten gehad die wat 'slechter' afliep. Vanaf het begin was hij gewoon niet aanhankelijk, op welke manier dan ook, te krijgen. Hij is wel heel knuffelig nu, maar alléén 's avonds en alléén op bed en alléén bij mijn ouders. Ik ben echt gek op dat beestje, maar hij moet helemaal niets van me hebben. :onzeker: Dat lijkt bij jouw Thunder sowieso niet het geval, dus weet zeker dat het goedkomt. :thumb:

Edit: Heb trouwens gemerkt dat de meeste kittens (katten) die ik ken echt niks van lepels moeten hebben, die metaalsmaak staat ze denk ik niet aan en die rare vorm ook niet, heb ik het idee. Probeer een klein kommetje, of gewoon hup in je hand, en hou je hand uit en heel stil. Of probeer een plastic lepeltje.

Bewerkt door Ccharlotteh, 25 september 2011 - 18:55.


Guest_catlover76_*
Guest_catlover76_*
OFFLINE

#11 Geplaatst 04 oktober 2011 - 22:53

Mijn vorige kat was ook een wild kitten van een verwiilderde kat.

Op een dag heb ik die in de late namiddag kunnen vangen. Ik heb een doek op mijn schoot gelegd en die een hele avond op mijn schoot gehouden. Soms zachtje tegen gebabbeld en proberen om te kopen met wat eten.

's Nachts heb ik die gewoon terug gezet op de plaats waar ik die gevangen had.Dit heb ik een paar dagen na elkaar gedaan. Na een dag of 3-4 was die helemaal tam. Ik weet niet of het de kat was, of omdat die van een wilde kat afkomstig was maar die bleef wel schuw ten opzichte van andere mensen. Als er bezoek kwam ging die zich verstoppen onder de kast. Als die wat grote was ging die gewoon lopen. Er waren maar een paar "vreemde" mensen die hem konden aaien. Echter voor mij en mijn huisgenoten was dat de braafste poes die je kon hebben.

Ik weet niet of opsluiten in een bench wel zo goed is. Zoals ik in een ander topic vermeld heb, heb ik in het asiel een wilde kat gehaald om hier op de boerderij uit te zetten. Het is een kat van een paar maanden die binnengebracht werd op het moment dat ik in het asiel was voor mijn huidig kitten te adopteren. Ze hadden me verteld dat die op komst was. Eerst dacht ik die te nemen omdat ik weet dat zo'n half wilde katten niet echt gewenst zijn.

Toen ze die brachten, bleek die kat volledig wild te zijn. Daar was geen huis met te houden. Letter geen kat om zonder handschoenen vast te pakken. Toens ik daags nadien een wilde kag ging adopteren heb ik die meegenomen. Ze hebben me in het asiel een afgedankt kot mee gegeven dat ik als bench kon gebruiken. Totaal tegen mijn wil, maar 1 uur nadat ik die in de hangar gezet heb, is die kat ontsnapt.

Die is wel in de hangar blijven zitten. In het asiel was die doodsbang in zo'n hok. Dat was absoluut niet beter de dag nadien toen ik die meegenomen heb. Idem ditto in die bench. Nu zijn we een week later. Dat beest is nu zijn stress kwijt van opgesloten te zitten en begint vrij tam te worden. Volgens mijn kan ik die binnen een dag of 2-3 zonder problemen aaien en misschien wel oppakken. Dan moet je weten dat we onze daar maar sinds een dag of 3 mee bezighouden. Voordien hield die zich verstopt in de hanger en wisten we niet dat die daar nog zat.

Als je een afgesloten ruimte hebt bv. uw keuken lijkt het me misschien beter om die poes daar te laten rondlopen. Je passeert daar sowieso regelmatig zodat ze aan u gewend wordt. Als je die eten geeft zal ze zich vlug genoeg laten omkopen.

Die wilde poes ziet nu ook dat we die niets doen en dat ze van ons eten krijgt. Binnen een paar dagen is dat een totaal andere poes. Van een totaal wilde kat die ze waarschijnlijk een spuitje gingen geven, tot een poes die stilletjes aan tam begint te worden.

Wel zien dat ik die op tijd laat sterliseren want als ik goed gezien heb is het een katin.