Spring naar inhoud


- - - - -

Tijdelijke castratie?


 • Log in om te reageren
39 reacties op dit onderwerp
catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#31 Geplaatst 22 september 2011 - 15:52

[quote name='Cisj@Shadow: Je brengt me inderdaad aan het twijfelen. Ik wist niet dat het zo ernstig was in asielen.[/quote']

Hier moet ik toch mee lachen, alé wie weet nu niet dat het ernstig in de asielen en opvang centrum's is. Kijk jij nooit tv of lees je geen boekjes of kranten.
Iedereen weet dat de asielen overvol zitten en dat in sommige asielen meer dan de helft katten en honden een dodenspuit krijgen. :cry:

Nee het lijkt je leuk een nestje te hebben, want ze hebben je gezegd dat een poes best toch eerst een nestje krijgt vooraleer te steriliseren. :misselijk:
Bomma praat ja.
Wil je een nestje doe het met een kater van hetzelfde ras en doe het te goei zoals het hoort.
[SIZE=4] [/SIZE]

JessaRaquel
JessaRaquel
 • 16.996 berichten
  • Locatie: lint
 • 1 katten
OFFLINE

#32 Geplaatst 22 september 2011 - 16:16

En je vrienden en kennissen weten dat de kittens duur zullen zijn en dat ze van dat geld een raskat kunnen kopen .Waar zit dan hun verstand :gek: :gek: :gek: :gek:
Geef mij dan maar echte raskatten en zuiver gefokt . :)

Geplaatste afbeelding
Als-ie spint is -ie blij ...als-ie gromt is-ie boos...als-ie slaapt is-ie lief :paw :cattailwag

Selmo
Selmo
 • 718 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#33 Geplaatst 22 september 2011 - 16:29

Hmmm de gebruikelijke discussie is hier netjes omzeilt maar waar ik mij toch ernstige vragen bij stel is " wat als er misvormde kittens uit voort komen?" :trance: moet het eerst getest worden vooraleer het duidelijk is dat dit onderling kruisen niet ok is?

Begrijp mij niet verkeerd ik snap de enorme drang om een eigen nestje te hebben het is leuk en lief en super ook dat je al gouden mandjes zou hebben

Maar van hetgeen ik hier reeds gelezen heb ( ook andere topics) is een scottish fold toch eigenlijk een afwijking waarvan nooit voorspeld kan worden hoe deze afwijking evolueerd, is het niet dat op latere leeftijd sommige afwijkende symptomen kunnen opduiken, dus je kan niet snel zeggen dat er geen risico's mee verbonden zouden zijn.

Ik vind het een leuk ras maar ik denk echt dat enkel de ervaren fokkers die de nodige achtergrond hebben zich hiermee mogen en kunnen bezig houden.

het zou zonde zijn om toch door te gaan met dit idee dat om meer dan alleen overpopulatie van katten wordt afgewezen.

Heb je er bij stil gestaan dat je je poes misschien wel veel pijn kunt bezorgen, uit jouw uitleg maak ik op dat ze klein gebouwd is, nu misschien groeit ze nog wel wat maar toch...

annakiya
annakiya
 • 402 berichten
OFFLINE

#34 Geplaatst 22 september 2011 - 16:50

Ga jij aan kennissen veel geld vragen voor de kittens? Waarom dan? Moeten die de kosten betalen omdat je ze gratis aan je familie geeft? Dat is toch niet terecht? Bovendien zijn het HTK's dus wat wil je ervoor vragen dan?
Als je ze gratis geeft aan familie, hoeven die dan ook niet voor de entingen enzo te betalen of doe je ze voor die tijd al weg (let op: hier krijg je ook commentaar op, terecht).
Heb je een spaarpotje achter de hand van minimaal 1000€ voor als er iets fout gaat en om de kosten te betalen?

Ik wil je proberen te helpen met goede raad, maar je moet de tips die je her en der van internet hebt gehaald en de dingen die je dierenarts zegt niet als absolute waarheid houden. Als de dierenarts zulke tips geeft, dan denkt hij in mijn ogen niet goed na. Een dierenarts weet ook niets van genetica, dat wordt maar weinig behandeld in zijn opleiding. Het is niet voor niets dat fokkers vaak om raad worden gevraagd door een dierenarts! Vergelijk het eens met een huisarts vragen of je een bepaalde sport mag doen terwijl je een afwijking hebt. Hij kan wel logisch denken, maar dat betekent niet dat hij het beter weet dan de chirurg die gespecialiseerd is in die afwijking!

Nu ik lees hoe je op redelijke argumenten reageert, denk ik dat het verstandig is om je eerst verder te verdiepen in de problemen die je kunt krijgen. Ik had namelijk nog helemaal niet nagedacht over de raskenmerken van de katten waarmee je een nestje wilt. Die moet je niet samenvoegen.

Wie op internet iets schrijft, hoeft er geen verstand van te hebben...

hilleke
hilleke
 • 19.510 berichten
  • Locatie: France
OFFLINE

#35 Geplaatst 22 september 2011 - 20:10

catherine zei:

Hier moet ik toch mee lachen, alé wie weet nu niet dat het ernstig in de asielen en opvang centrum's is. Kijk jij nooit tv of lees je geen boekjes of kranten.
Iedereen weet dat de asielen overvol zitten en dat in sommige asielen meer dan de helft katten en honden een dodenspuit krijgen. :cry:Wel, eerlijk gezegd, ik vind dat dit inderdaad helemaal niet aan bod komt in de pers, krant of wat voor mediakanaal dan ook.

Dus ik kan best begrijpen dat er mensen zijn die niet van dit probleem op de hoogte zijn.Dus, sorry, neen, niet iedereen weet dat de asielen overvol zitten en dat er velen worden doodgespoten.


miranda
miranda
 • 7.838 berichten
  • Locatie: Heusden(Gent)
 • 1 katten
OFFLINE

#36 Geplaatst 22 september 2011 - 21:12

zoals eerder hier gezegd als je een "arme" student bent begin er aub niet aan.... als het misloopt tijdens de bevalling kost een DA ook een pak geld... ook de combinatie birmaan x fold is niet geschikt (redenen zijn reeds genoemd)en eerlijk gezegd geloof ik er geen bal van dat beide ouders zijn getest op de genoemde ziektes met alle gevolgen vandien.
Ook met een te kleine poes is het niet aangewezen om ermee te fokken.En dat de fokker een kitten wil en ermee akkoord gaat met zulke combinatie vraag ik me wel af welke fokker je had... alhoewel ik hier ook de eerlijkheid betwijfel.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#37 Geplaatst 22 september 2011 - 22:58

hilleke zei:

Wel, eerlijk gezegd, ik vind dat dit inderdaad helemaal niet aan bod komt in de pers, krant of wat voor mediakanaal dan ook.

Dus ik kan best begrijpen dat er mensen zijn die niet van dit probleem op de hoogte zijn.Dus, sorry, neen, niet iedereen weet dat de asielen overvol zitten en dat er velen worden doodgespoten.

Tja dan lees ik interessante gazetten zeker. ;)

Shadow
Shadow
 • 3.068 berichten
OFFLINE

#38 Geplaatst 22 september 2011 - 23:32

Ik ben blij dat je toch al twijfeld.
Geloof me, een nestje lijkt inderdaad leuk.
En ik heb ook 2 prachtige katjes zitten die wanneer ze kittens zouden hebben prachtige kittentjes zullen uitkomen.
En 100% langhaartjes dus die zouden lekker snel de deur uit zijn aangezien langhaar wel gewild is.
Maar ik doe het niet.
Ik weet wat voor tijd en geld het kost, ik ken ook de risico's en ik weet dat ik dus voor elke kitten die ik hier kweek/fok ik er één dood doe in een asiel...

Enja met raskatten mag dan wel gefokt worden...
Goed argument, het is nu wel geweten dat meeste verantwoorde cattery's niet 10 nestjes per jaar hebben + hun katten op alles en nog wat zijn gestest en ook op raszuiverheid.
Ik heb niets tegen kruising katjes, bijna al mijn katten zijn kruisingen met een raskat.
Maar moeten er nog meer zijn?
Nee voor mij niet.
Ik ben ook voor raszuiverheid en als je dan inderdaad overweegt een nestje te hebben zoek dan een raszuivere kater die hetzelfde ras draagt als je katinnetje.
Kan je tenminste zeggen dat je echte stamboomkittens hebt waar goed op is nagekeken op gezondheid en dergelijke.

We zijn nu misschien wel erg oftopic, maar ik hoop dat je onze raad niet in de wind slaat, ik zeg het het is inderdaad zeer verlijdelijk, dat hoor je mij echt niet zeggen.
Wie wil nu niet zo van die kleine ukjes zien opgroeien.
Maar besef de gevolgen en is het dan niet ergens egoistisch als je het dan toch doet?
Voor je katten hoeft het echt niet hoor, die zijn net zo gelukkig wanneer ze gesteriliseerd zijn en geen nestje hebben gehad dan dat ze wel één zouden hebben gehad hoor.
Het is jij dat er één wilt en waarom.

Leg de +jes en -etjes eens naast elkaar en kijk dan nog eens?
Als jij me meer +jes kan geven hoor ik het graag.
Maar ik betwijfel het.

Nietmand wil je trouwens aanvallen ofzo, we willen je gewoon raad geven.
De meeste onder ons weten hoe het eraan toe gaan in asielen en opvangcetra.
En geloof me wat je ziet als gewoone bezoeker is soms zielig maar achter de schermen is het erger.
Kitten van nog geen dag oud gedumpt langs de kant van de straat met een kans op leven van 1%, oudere kittens van +4maand die 'te groot' zijn voor meeste mensen want ze willen allemaal een kitten van max. 8 weken...
Enzovoort, ik kan je hier 100 verhalen geven waarom ik zeker NOOIT een nestje zal hebben met katten wanneer het niet nodig is.
En geloof me het is niet nodig.

Klein voorbeeldje:
Ik heb 2 prachtige fretten met stamboom. Prachtige grote mannen.
Ik heb een vrouwtje ook zitten die ook een stamboom heeft.
Ik weet dat wanneer ik deze samen zou zetten er prachtige  fretjes zullen uitkomen maar waarom?
Wa heeft mijn fretje eraan?
Ik heb er het plezier van frettenpups aan maar heeft dat fretje het ook?
Ik heb lang getijfeld of ik het niet zou doen, maar dan denk ik opvangcentra zitten vol lieve fretjes die een thuis zoeken, er zijn genoeg fokkers die weten waar ze mee bezig zijn (ook genoeg die dat niet weten maar dit terzijde) waarom zou ik nu een eenmalig nestje hebben voor mijn plezier?

Dus plz, ik smeek jou op mijn knieën:
Denk er aub nog eens zeer goed over na, leg alles op een rijtje.
Denk ook aan het risico dat het misschien echt helemaal fout loopt en dat je je katinnetje kwijtraakt bij de bevalling!
Het gebreurd niet zoveel, maar het kan.
Wil je dat risico nemen?

Ik weet dat je katjes niets tekort komen, maar denk nu eens via hun en niet via jezelf.
Ik weet ook dat dit niet simpel is maar probeer en ik geloof dat je dan wel een zeer verstandige beslissing kan nemen.
Ben ik 100% van overtuigt.

Ps: sorry voor deze lange tekst, en ik zei nog dat ik op mijn handen ging zitten. :) :LOL:

Bewerkt door Shadow, 22 september 2011 - 23:32.


Guest_Leonie_*
Guest_Leonie_*
OFFLINE

#39 Geplaatst 27 september 2011 - 20:50

annakiya zei:

OK, geen discussie dus of het verstandig is om deze kater op deze poes te zetten... Als je zorgt dat je ongeveer 8 familieleden/kennissen hebt die zeker een kitten willen is het ook helemaal geen probleem.

Jij zegt: poes is gelukkig nog niet krols geweest. Dit is geen garantie. Een kater weet eerder dan een mens dat een poes krols is en net als bij mensen, je kan zwanger raken zonder ooit ongesteld te worden. Hiermee neem je dus een groot risico.
Ik heb trouwens poezen die 'niet loeien maar sproeien', dus je hoeft niet te horen dat een poes krols is.

Chemische kastratie kan. De kater krijgt een prik en is na een bepaalde tijd een tijd steriel. Hoelang het duurt voor het werkt, weet ik niet, en tot wanneer weet ik ook niet. Ik weet alleen dat de dekkatereigenaar het gedaan heeft en dat zij niet wist wanneer het ging werken. Mocht je hier voorde rest geen reacties krijgen kun je me altijd een PB sturen dan breng ik je met haar in contact.
Ik heb dat een keer gedaan met een Birmaan kater, het werkte snel en heeft gewerkt tot hij overleed aan nierfalen, er zat zo'n 1.5 jaar tussen.

Groetjes, Leonie

Evgeniya
Evgeniya
 • 188 berichten
OFFLINE

#40 Geplaatst 28 september 2011 - 19:58

Buiten die combinatie om, je hebt een slechte fokker en dierenarts.

Cisj zei:


De fokker waar Bo vandaan komt wil ook graag een kitten.

De fokker waar Bo vandaan komt zal gewoon betalen voor een kitten, heeft ze gezegd.

Mijn fokker heeft me verteld dat het patroon van Heilige Birmanen tot hun derde jaar kan veranderen. Ik heb dat voor juist aangenomen..


Een fokker die hier achter staat en zelf een kitten wilt, kan geen goede fokker zijn! En het patroon kan niet veranderen, maar de kleur kan wel doorkleuren tot ze volgens mij een jaar of 4 zijn.

Ik geloof dan ook niet dat deze 'vermeerderaar' haar katten test op erfelijke ziektes. Fokt ze misschien ook mengelmoes nestjes?


Cisj zei:


Door deze twee te kruisen, wordt de variëteit in genetica groter. Mijn dierenarts deelt die mening!

De DA vertelde mij over de methode met het wattenstaafje.


Dat een dierenarts die adviseert, daar valt mijn mond van open :o

en om terug te komen op

Cisj zei:

Ik ga de kosten deels gewoon helemaal zelf betalen. Ik heb ook een gezondheidsverzekering voor Bo, dat scheelt ook iets.
Kijk dat maar eens heel goed na, want bijna geen ene verzekering vergoed dingen die gebeuren tijdens of door de zwangerschap/bevalling.
Nebelung & Russisch Blauw Variant   www.cattery-evgeniya.nl  ♥
Geplaatste afbeelding