Spring naar inhoud


- - - - -

niets laten horen


 • Log in om te reageren
88 reacties op dit onderwerp
Magic Coonie
Magic Coonie
 • 6.039 berichten
  • Locatie: Vlaams Brabant
 • 6 katten
OFFLINE

#31 Geplaatst 25 september 2011 - 20:20

Ik weet één ding, als ik ergens een kitten koop, verdorie dan tel ik toch wel de dagen als ik haar mag gaan ophalen. Het kan dan niet snel genoeg gaan, je kijkt daar toch naar uit? Of niet soms? Ikke wel hoor.

Dat versta ik niet, dat mensen zo laks kunnen reageren hé. Of gewoon niet reageren als je laat weten dat ze het kitten mogen komen halen. Dan staan ze er toch niet achter om een kitten in huis te nemen.

En idd, heb dit ook al gehad, dat mensen op vakantie gaan als ze juist het kitten mogen komen ophalen. Die vragen dan of het kittentje langer mag blijven, geen probleem. Kan ik nog extra genieten van de beebies.

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#32 Geplaatst 25 september 2011 - 21:12

Ik zou haar van mijn facebook afsmijten, dat ze maar eens persoonlijk of via de telefoon haar excuses komt maken! En als ze zelf geen actie onderneemt: pech! Ze zal wel doorhebben dat haar gedrag nie zo koosjer is anders zou je toch allang zelf gecontacteerd hebben? En wat een marginale familie als de moeder zo reageert op een fout die haar eigen dochter heeft gemaakt, geen greintje verstand zit erin!  Moest ik zoiets doen mijn moeder zou niet achter me staan hoor!


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#33 Geplaatst 25 september 2011 - 21:38

Toch wel raar dat die alles via fb wou regelen. Mss wil ze gewoon een kat als prestige omdat ze model is met zo te horen hoge eisen. Of is het de mama die de eisen opsteld. Ik zou haar zelf opbellen en horen hoe het zit en naargelang jullie gesprek haar geld terug storten, en daarmee gedaan. Er zal wel een ander gezin zijn die Boyan heeeeel graag wil en de dagen en uren aftelt tot hij bij hun is. Je hebt je niks te verwijten.  

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#34 Geplaatst 25 september 2011 - 21:43

geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken om die zelf op te bellen, wie zit wie hier slecht te behandelen, zij jou toch wel zeker? Je hebt haar niet verplicht om een kitten te reserveren hé! Ze laat jou maar in de onzekerheid zodat jij eigenlijk geen tijd krijgt om wel een goede thuis voor je kitten te zoeken waardoor het moeilijker wordt naarmate de kitten groter wordt....kweenie ze zou mij toch wel een serieus excuus mogen bieden.


miranda
miranda
 • 7.838 berichten
  • Locatie: Heusden(Gent)
 • 1 katten
OFFLINE

#35 Geplaatst 25 september 2011 - 22:33

sneeuwwitje zei:

geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken om die zelf op te bellen, wie zit wie hier slecht te behandelen, zij jou toch wel zeker? Je hebt haar niet verplicht om een kitten te reserveren hé! Ze laat jou maar in de onzekerheid zodat jij eigenlijk geen tijd krijgt om wel een goede thuis voor je kitten te zoeken waardoor het moeilijker wordt naarmate de kitten groter wordt....kweenie ze zou mij toch wel een serieus excuus mogen bieden.

ik dacht dat het haar moeder was die een slechte reactie gaf en niet de koper???
Als je op reis bent kan je ook geen kontakt opnemen mss doet ze dit wel na haar reis.
Een of twee weken langer bij de mamapoes zal nu echt toch ook niks meer uitmaken he vermits jullie erop hameren om ze zo lang mogelijik bij de mama te laten ;)catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#36 Geplaatst 25 september 2011 - 22:45

Nisha@ woont die dochter nog bij haar ma? Mss is ze helemaal niet op de hoogte van het bericht op fb. Mss heeft die ma dat gelezen en weer gewoon weggeveegd. Er zijn zo van die mensen die graag stoken en miserie zoeken. Heb je het telefoon nr van de dochter, bel die morgen voormiddag gewoon op en vraag om uitleg dan weet je het zeker en kunnen er niet nog meer misverstanden ontstaan. Voor hetzelfde blijft die nog een paar weken op verlof en zit jij vol zenuwen. Morgen gewoon bellen. En het beste is dat iedereen op houd met zijn cowboy verhalen, want speculeren van zus en zo leid tot niks.

Bewerkt door catherine, 25 september 2011 - 22:47.


annakiya
annakiya
 • 402 berichten
OFFLINE

#37 Geplaatst 25 september 2011 - 22:45

En wat nou als je een ultimatum stelt? Stuur haar een mail/fb bericht (ma leest toch ws mee) waarin je stelt dat als je voor a.s. woensdag niet hoort wanneer ze de kat ophaalt, de kat weer in de verkoop gaat en dat ze dan volgens het contract ze de aanbetaling kwijt is.

Waar ze ook heen is op vakantie, tegenwoordig hebben ze overal telefoon en internet. En als ma meeleest, mag ze ook aktie ondernemen, niet met jou maar met haar dochter.

En stel ook dat je pensionvergoeding in rekening gaat brengen.

Meeste mensen zijn gevoelig als je aan hun portemonnaie komt!

Guest_beke_*
Guest_beke_*
OFFLINE

#38 Geplaatst 26 september 2011 - 00:54

Ik probeer nu even alles op een rijtje te zetten.

Je hebt haar een berichtje gestuurd op 04/09 en ze is pas op reis vertrokken op 19/09, zij heeft dus tijd genoeg gehad om te reageren.
Ze heeft je gevraagd om via face book te reageren, dan moet zij dit ook doen.
Als de moeder al zegt 'mijn dochter doet modellenwerk', vind ik dit al hoogdravend en veelzeggend, want het werk dat iemand doet, doet er niet toe, zolang hij/zij het kitten maar een goe en super thuis biedt.
De kitten koopster heeft het contract getekend en de mama houdt haar de hand boven het hoofd.
In zo'n geval gaat het meestal wel over iemand die verwend en gewoon is om te krijgen wat ze wil.
Begrijp me niet verkeerd, ik ken dit meisje helemaal niet en ga enkel af op wat ik lees.

Misschien heeft de koopster impulsief gehandeld en is haar interesse over.
Zo interpreteer ik het wel.

Alles heeft te maken met opvoeding en respect.
Een voorschot dient om koper en verkoper zeker te stellen.
Waar sta je met zo'n contract, als je telkens het voorschot terug betaalt als iemand van gedacht verandert?
Moet je telkens ineenkrimpen bij de gedachte' oei, oei ik zal maar toegeven, er zou eens iemand slecht kunnen praten over mijn cattery'.
En die toegevingen helpen toch niet, want als iemand je cattery zwart wil maken doen ze dit toch.  
Laat dan niemand een voorschot betalen!
Maar hier sta ik helemaal niet achter.

Van wat ik hier kan lezen is de kitten koopster in de fout gegaan en toont geen interesse meer in haar kitten.
Aan haar zou ik het kitten dan ook nooit meer verkopen, maar mensen zoeken die hem met open armen verwelkomen.

Mijn eerste reactie is ook: geen voorschot terug betalen, dit ligt ook in mijn aard.
Maar als ze je vriendelijk te woord staat, zonder verwijten en enkel dan, kan je misschien voorstellen om de helft van het voorschot terug te betalen.
Zo heeft zij haar lesje geleerd en jij hebt je standpunt duidelijk gemaakt.

Indien ze echt zou reageren met verwijten en beledigingen zou ik 0,0 teruggeven, want dan zou ik echt steigeren.
Dan zou ik mij gewoon baseren op het contract, die ze ook ondertekend heeft, dus geen discussie meer mogelijk!

Serenity
Serenity
 • 4.269 berichten
  • Locatie: Bekkevoort
 • 7 katten
OFFLINE

#39 Geplaatst 26 september 2011 - 02:44

Hey, niet te moeilijk maken joh ;)

Hier zou het kort en duidelijk zijn... Je kan er naar fluiten, beide zaken ;)

Ten eerste: het contract is duidelijk en ondertekend.
Ten tweede : ze had op zijn minst mogen vragen of dit mogelijk was voor jullie...nu doet ze op een lelijke manier. Ze wist goed genoeg wanneer het kitten weg mocht(dat weet iedereen die uitkijkt naar een kittentje !! je kijkt er dan erg naar uit). Dus even negeren jouw bericht en dan snel op vakantie vertrekken. Jullie kunnen maw niet anders dan het te aanvaarden.

Je kan ook iets in je contract zetten als : als het kitten onverwacht/onafgesproken langer blijft dan de afgesproken vertrekdatum komt er per dag ...euro bij.
Als na ...weken geen gehoor wordt gegeven voor ophaling, annulatie van verkoop. Zoiets? :p

Een beetje respect van kittenkopers naar fokkers toe is gewenst hé zeg. Bovendien bekostig jij nog is extra voeding/tijd enz omdat het kitten langer bij u is. Als je het zo bekijkt. Dan ook nog eens andere kittenkopers zoeken nu...

Voorschot terug? Ja daag...dit had ze toch lekker zelf in de hand ?
Bovendien doe jij hoe het in het contract staat en is zij degene die contractbreuk pleegt. Als ze er iets om had gegeven had ze het beleefd kunnen vragen.

Mijn mening : Zoek een betere thuis voor het kitten / voorschot houden !!
Laat je niet doen hé !
Geplaatste afbeelding

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 26 september 2011 - 07:02

Ze had het kittentje al moeten ophalen VOOR ze op reis vertrok. De 'ze is op vakantie en kan hierdoor niets laten weten' is een dik en vet excuus!!!
Oke, die reis zou ineens ertussen kunnen gekomen zijn met haar werk, maar ten eerste 'vergeet' je dan toch niet de Cattery te verwittigen (met de vraag of je dit schatje na de reis mag komen halen) en ten tweede..... hij moest de 18de ten laatste afgehaald worden!!! Dit is al 2 weken nadat hij het nest mocht verlaten!!!
Een echte geïnteresseerde kittenkoper wacht geen 2 weken hoor, maar komt op het moment dat het voor hem ten snelste past.
En zoals gezegd... de reis doet hier eigenlijk niet toe, aangezien ze pas de 19de vertrokken is.

Contract naleven zou ik zo zeggen!! Ze heeft 2 weken de tijd gehad om iets te sturen. En als ze wel op FB zat (vind het al enorm gek dat ze via FB wil communiceren) en reageerde op andere zaken, kon ze jou ook een berichtje sturen.

Als je zeker bent, dat je niet in fout bent gegaan en het contract volledig naleeft, kan je ze niets verwijten en je niets doen.

amazingdolls
amazingdolls
 • 3.501 berichten
  • Locatie: Geraardsbergen
 • 18 katten
OFFLINE

#41 Geplaatst 26 september 2011 - 08:07

Als je in je contract zet dat je het voorschot niet weer betaald wanneer het kitten niet wordt opgehaald dan zou ik het voorschot niet terug betalen, ook geen deel ervan.
Als cattery moet je regels voor jezelf maken, je eigen principes stellen.
Als je nu het voorschot wel terugbetaald waar zijn dan je principes?
En wat doe je bij een volgend voorval?
Mondjesreclame is er al zeer vlug, positief of negatief.
En dat erover je geroddelt wordt, als je een contract correct naleeft kan dit enkel maar positief zijn.
Zoek nu maar naar een baasje voor je lieverd die hem met veel liefde zal ontvangen.
Geplaatste afbeelding

nisha's wonderland
nisha's wonderland
 • 2.871 berichten
OFFLINE

#42 Geplaatst 26 september 2011 - 08:59

ik heb alles eens samen met mijn vriend rustig doorgelezen wat jullie allemaal schrijven. Daarna hebben we het er uitgebreid over gehad.

Onze conclusie:
- we houden ons aan het contract, geen voorschot terug. (hier heeft ze tenslotte mee ingestemd en ik lees dit contract steeds met hun mee als ze het tekenen)
- ik ga haar wel telefonisch laten weten dat ze haar recht op aankoop verliest. Daar bel ik straks voor. (op reis of niet op reis)
- ik heb inmiddels gezien dat zij intussen op haar vakantiebestemming op fb is geweest want ze heeft de berichten van haar moeder (die ze aan mij gericht op haar dochter haar prikbord had gezet, dat ik mensen geld aftroggel en een slechte cattery ben)allemaal verwijdert. Verder ben ik ook ineens uit haar vriendenlijst verdwenen maar haar profiel staat open dus ik kan het nog lezen.
- En nu hoop ik dat Boyan snel een gouden mandje vind waar hij wel gewenst is.

Bewerkt door nisha's wonderland, 26 september 2011 - 09:00.


Elena
Elena
 • 1.401 berichten
OFFLINE

#43 Geplaatst 26 september 2011 - 09:10

Als ik een dier verkoop, dan zal ik dat niet via facebook of mail doen. Misschien wel bij een eerste contact, maar de rest van de communicatie verloopt het liefst toch per telefoon... Mensen willen met iedereen contact, zolang het maar niet rechtstreeks is... Voor de rest: deze vrouw is waarschijnlijk niet langer geïnteresseerd, jammer voor haar dat ze haar 150 euro verliest, contract of geen contract. Ik heb ook eens een kitten ergens gekocht bij een vrouw waarbij ik me niet goed voelde, maar ik moest onmiddellijk een besluit nemen, want ze stonden in de rij voor het laatste blauwe bk katertje.

Onmiddellijk een voorschot betalen natuurlijk, anders was een ander er mee weg. Ik deed dat maar had al snel spijt, het stonk daar verschrikkelijk, de kittens zaten in 'laden', en hadden veel te weinig menselijk contact. Ik stelde haar wel vragen in de trant van 'zijn ze wel genoeg gesocialiseerd, zijn ze in orde met al hun testen'. Op de duur was ze dat waarschijnlijk zo beu dat ze me mailde dat het kitten dood was en ik kreeg mijn geld terug. Maar anders had ik misschien ook niets meer van me laten horen, en mijn aanbetaling was ik ook kwijt geweest.

nisha's wonderland
nisha's wonderland
 • 2.871 berichten
OFFLINE

#44 Geplaatst 26 september 2011 - 09:51

daar vergis je je eigenlijk in. er gaat heel veel via mail... je leert elkaar toch kennen als je op kittenbezoek gaat?
Wat betreft jouw aanbetaling, ik zeg altijd tegen de mensen van als je het niet zeker weet, slaap er nog eens rustig over en geef me een uiterste datum Ofwel stort je het voorschot ofwel laat je wat weten. Dus het is niet dat ze overhaast moest beslissen.
Ik weet wel dat ze bellicia liever zag, toen ze hier kwam (het straightje maar die bleef bij ons) maar er heeft niemand haar verplicht om boyan te nemen.


JessaRaquel
JessaRaquel
 • 16.996 berichten
  • Locatie: lint
 • 1 katten
OFFLINE

#45 Geplaatst 26 september 2011 - 10:03

Als je een overkomst sluit vindt ik dat beide partijen hun plicht moeten nakomen .Ze had je zeker iets moeten laten weten met het verband van haar reis .En die moeder heeft absoluut geen reden om jouw lastig te vallen.Doe wat er in je contract staat en voor de rest hoop ik dat Boyan heel lief personeel en een gouden mandje vindt . :) ;)
Geplaatste afbeelding
Als-ie spint is -ie blij ...als-ie gromt is-ie boos...als-ie slaapt is-ie lief :paw :cattailwag