Spring naar inhoud


- - - - -

Staking donderdag


 • Log in om te reageren
169 reacties op dit onderwerp
Lilia2055
Lilia2055
 • 4.581 berichten
  • Locatie: Lierde
 • 3 katten
OFFLINE

#76 Geplaatst 21 december 2011 - 17:59

Annelore zei:

Ik vind het vooral erg hoe individualistisch de mensen denken. Het staken is slecht want wij kunnen niet weg.
Bij ons zijn er ook mensen afhankelijk van het openbaar vervoer, wel wij kijken gewoon voor een alternatief. Als je er niet kan geraken, pech, maar als je het kan aantonen dat je door de staking niet op je werk geraakt dan moet de baas je een dag loon betalen. Is een geval van overmacht!
Ik ga helemaal niet akkoord met jouw mening. En ja ik weet wat voor een situaties er kunnen zijn. Ik ben zelf opgegroeid bij een alleenstaande moeder die zich tot haar 65ste kapot moet werken om geld te verdienen. Zij heeft zelfs helemaal de keuze niet om op haar 60ste op pensioen  te gaan. En bovendien werkt ze al van haar 14 jaar. En na al die jaren zal ze een pensioen krijgen van +/- 700 €. Maar niemand die voor die mensen op straat komt é. Uit onderzoek is al gebleken dat ambtenaren het meest gebruik maken van brugpensioen en omdat ze nu 2 jaar langer moeten werken gaan ze het hele land plat leggen. En wat met al die werkmensen, studenten, zelfs collega's enz die wel moeten werken. Bij de NMBS blijft de pensioenleeftijd zelfs staan op 55 jaar.

Al die gevallen die jij opsomt daar zijn oplossingen voor, net zoals ik creatief moest zijn, kunnen zij dat ook. Toen mijn moeder alleenstaande werd heeft zij ook een opleiding gevolgd en heeft ze maandenlang elk weekend gewerkt zodat ze aan voldoende stageuren kwam om toch maar vroeger te kunnen beginnen werken.
Er moeten nu eenmaal veranderingen komen en nog steeds is het hier beter dan in landen zoals griekenland. De vergrijzing gebeurt overal en we moeten aanpassingen doen om dat op te vangen.
Dus nee ik vind niet dat er gestaakt moet worden.
Geplaatste afbeelding

Annelore
Annelore
 • 1.187 berichten
OFFLINE

#77 Geplaatst 21 december 2011 - 18:07

Lilia2055 zei:

Ik ga helemaal niet akkoord met jouw mening. En ja ik weet wat voor een situaties er kunnen zijn. Ik ben zelf opgegroeid bij een alleenstaande moeder die zich tot haar 65ste kapot moet werken om geld te verdienen. Zij heeft zelfs helemaal de keuze niet om op haar 60ste op pensioen te gaan. En bovendien werkt ze al van haar 14 jaar. En na al die jaren zal ze een pensioen krijgen van +/- 700 €. Maar niemand die voor die mensen op straat komt é. Uit onderzoek is al gebleken dat ambtenaren het meest gebruik maken van brugpensioen en omdat ze nu 2 jaar langer moeten werken gaan ze het hele land plat leggen. En wat met al die werkmensen, studenten, zelfs collega's enz die wel moeten werken. Bij de NMBS blijft de pensioenleeftijd zelfs staan op 55 jaar.

Al die gevallen die jij opsomt daar zijn oplossingen voor, net zoals ik creatief moest zijn, kunnen zij dat ook. Toen mijn moeder alleenstaande werd heeft zij ook een opleiding gevolgd en heeft ze maandenlang elk weekend gewerkt zodat ze aan voldoende stageuren kwam om toch maar vroeger te kunnen beginnen werken.
Er moeten nu eenmaal veranderingen komen en nog steeds is het hier beter dan in landen zoals griekenland. De vergrijzing gebeurt overal en we moeten aanpassingen doen om dat op te vangen.
Dus nee ik vind niet dat er gestaakt moet worden.

Ik vind het mooi dat je hier jouw eigen situatie aanhaalt. En chapeau voor je mama.
Maar jammergenoeg is niet iedereen in de staat hiervoor en gaat het veelal verder dan dit.

Hoe dan ook, er zullen altijd pro's en contra's blijven. Dat is ook het mooie aan een discussie.

Thundernimf
Thundernimf
 • 3.806 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 5 katten
OFFLINE

#78 Geplaatst 21 december 2011 - 19:16

Annelore zei:

Ann, ik vind dat je toch wel sterke argumenten naar bovenhaalt

Ik ben tegen staken want boeeeh, ik kan geen thuis kijken...


Vinden jullie het normaal dat ons land terug uit gaat naar het neo liberalisme of nog erger, het kapitalisme ?!
Met hun nieuwe regeerakkoorden dwingen ze de mensen gewoon om van het OCMW te gaan leven.
Ja ik vind dat heel normaal dat het er terug naartoe gaat, aangezien deze compleet dolgedraaide socialistische maatschappij om te beginnen maar een NOODoplossing was om een korte tijd te overbruggen. Het is nooit de bedoeling geweest om dit voor altijd zo te laten aanhouden. Voor alles is er tegenwoordig een premie, een steun, een extraatje.

Het zal maar jullie wezen, die als samenwonende plots werkloos worden, en na vier maand nog geen werk gevonden te hebben, en dan plots te moetn overleven met maximum 500 euro aan werkloosheidsuitkering!
Personen onder de vijftig die werk willen vinden, hebben werk. Heel simpel. Of het het werk is dat ze willen, dat is iets anders, maar dat eeuwige ocharme er is geen werk te vinden, is zo'n zever! De horeca schreeuwt om volk, hoeveel winkels vragen geen versterking? Open de vdab en selecteer maar eens jobs zonder studievereisten. Jobs met hopen! Trouwens als je met twee samenwoond en je hebt een normaal loon, dan kan je nog altijd perfect samenleven met dat loon en die maximum 500 euro werkeloosheidsuitkering.

Mensen die op werkloosheid zijn zullen moeten openstaan voor de arbeidsmarkt tot 60 jaar! Vroeger openstaan binnen een straal van 25 km, nu wordt dit 60! Het zal maar jullie 59-jarige moeder zijn, zonder rijbewijs die een job aangeboden krijgt als schoonmaakster en zo'n 30km met een brommertje te gaan afleggen!
Daarvoor bestaat het openbaar vervoer.

Het zal maar een kennis zijn van jullie die volledig afhankelijk is van haar man, en deze man overlijdt.. Overlevingspensioen wordt afgeschaft hé! Is zelfs nog niet duidelijk in het nieuws gekomen!!! Deze vrouw zal dus een periode een soort van vervangingspensioen krijgen, maar daarna komt ze dus op de werkloosheid te staan hé! Met als gevolg ook openstaan voor de arbeidsmarkt want anders heb je geen recht op werkloosheid! Leuk vooruitzicht voor de huisvrouwen!
Je kiest ervoor om huisvrouw te zijn (meestal). Dan moet je er ook maar rekening mee houden dat je ooit aan de slag zal moeten gaan moest je man sterven. Als dat hier gebeurt (student) dan moet ik hetzelfde doen. Trouwens, waarom zou die huisvrouw dat moeten krijgen? ZIj heeft er toch niet voor gewerkt?

Moest iedereen eens weten wat ze allemaal écht van plan zijn, er zouden veel meer mensen op straat komen!

Wat nog schandaliger is, is dat het geld die ze "besparen" aan de werkloosheidsuitkeringen, worden gebruikt om het OCMW - leefloon te financieren!

"Ach die vuile vakbonden kunnen toch maar enkel staken! extra dagje verlof handig!!"

Wel, wij gaan vanavond van 21u30 - 24u piket gaan, vannacht om 4u herbeginnen tot 9u en daarna nog een dag werken ook!
Want ik ga niet akkoord met de manier waarop alles gebeurd, en wat hun plannen zijn!!!!

Heel fijn, als het nu ook nog iets zou opleveren zou het nog beter zijn...

En neen, ik heb geen leven waar het geld uit de lucht valt en miserie niet voorkomt. Ik ben alleen van mening dat mensen steeds meer en meer willen en liefst zonder inspanningen te doen.

Misschien kunnen we gewoon het communisme even invoeren? :s

saparapah
saparapah
 • 1.324 berichten
  • Locatie: Ichtegem
 • 3 katten
OFFLINE

#79 Geplaatst 21 december 2011 - 19:25

hilleke zei:

Dus al die ministerkes mogen zelf vollenbak incasseren, moeten niks inleveren. Maar de gewone man, die het al met héél veel minder moeten stellen, die moeten nog wat meer gaan afgeven van hun loon, pensioen, ...

om over het koningshuis nog maar te zwijgen ....Dit kan echt gewoon zo niet verder. Niets doen wil zeggen, haal onze zakken nog maar wat verder leeg, want daar zijn ze nu supergoed mee bezig.

En we zullen ns zien vrijdag hoeveel ze weer aan music for life zullen geven. En dan moeten ze besparen.

Dit kan je toch niet menen :o . Besef jij wel wat je zegt?? Sorry, ik heb de 10 secondenregel even niet gerespecteerd, omdat ik zo verontwaardigd ben!! Hoe egoïstisch kan een mens zijn :censored: ??

Ik vraag me af of jij enig idee hebt hoeveel belastingen jij betaalt? En hoeveel geld je maandelijks uitgeeft aan dingen die je niet echt nodig hebt? Waar haal jij het recht vandaan om af te geven op gelden die aan een goed doel worden geschonken?? Maar ja, jij zal de eerste zijn om luid te staan roepen dat 'kosten noch moeite mogen gespaard worden om katjes te redden, maar mensen redden, pff waarom in godsnaam, kost ons toch maar geld' :o

Mijn excuses voor mijn botte reactie, maar van zo'n domme uitspraken word  ik dus pisnijdig :censored: !
Geplaatste afbeelding
Groetjes en poezekopjes, Sarah

saparapah
saparapah
 • 1.324 berichten
  • Locatie: Ichtegem
 • 3 katten
OFFLINE

#80 Geplaatst 21 december 2011 - 19:41

Ik had een nieuw topic geopend over 'staken', voor ik dit topic gezien had. Hierbij dus even een copy paste van in dat andere topic :

Ik heb hier in elk geval een heeeeel uitgesproken mening over.... ik begrijp dat mensen misnoegd zijn over de maatregelen die genomen gaan worden... maar laat ons eerlijk zijn. Wij leven allemaal al jaaaren boven onze stand. Dit kon niet blijven duren. En dan nu gaan staken, nee, het kan er bij mij niet in. Staken kost handenvol geld, geld dat de brave werkmens weer zal mogen betalen. Want besparen moeten we toch!

En liever de maatregelen die nu op tafel liggen dan dat men op een koele morgen meedeelt dat iedereen voor 60% van zijn wedde mag gaan werken of mag opstappen en dat doppen dan geen optie is omdat de werkloosheidsuitkering zal gereduceerd worden naar 300 eur bvb.
Geplaatste afbeelding
Groetjes en poezekopjes, Sarah

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#81 Geplaatst 21 december 2011 - 19:51

Hier ben ik blij dat er gestaakt wordt :d
Voor ons levert dat een extra inkomen op, de kindjes van de opvang hier kunnen morgen niet naar school en blijven dus een volle dag bij ons. Lekker druk en leuk.

;) Gemeen hé van mij....


Neen hoor, alle gekheid boven beschouwing.
We hebben eindelijk een regering zodat er ook weer gewerkt kan worden, staken haalt nu toch echt niets uit.
We hebben het toch allemaal betrekkelijk beter als vroeger ?
We leven langer (gemiddeld), hebben lichter werk door alle automatisering,
kans op studeren, verwarming en licht overal, voldoende vakantie, keurige werkplekken en omstandigheden,  ..... Vroeger moesten ze toch veel harder en zwaarder werk verrichten en waren vaak op hun 60ste dood en kreupel gewerkt. Dat is u wel even anders zeker deze tijd ???

Eigenlijk wil ik zo lang mogelijk werken als dat kan. Het houd een mens op de been, zorgt voor voldoende sociaal contact , zorgt ervoor dat we met onzen tijd mee blijven,... Eigenlijk zie ik er alleen maar voordelen in.
Tenminste als je gezond blijft, zolang ze niet aan de ziekteverzekering sleutelen ben ik tevreden. Mensen die nu eenmaal ziek worden of medische problemen krijgen moeten beschermd blijven als ze al hun hele leven al hun steentje hebben bijgedragen in het sociale vangnet. Dat vind ik het belangerijkste en voorlopig lijkt men daar niet te veel aan te raken...

saparapah
saparapah
 • 1.324 berichten
  • Locatie: Ichtegem
 • 3 katten
OFFLINE

#82 Geplaatst 21 december 2011 - 19:56

feroesti zei:

Hier ben ik blij dat er gestaakt wordt :d
Voor ons levert dat een extra inkomen op, de kindjes van de opvang hier kunnen morgen niet naar school en blijven dus een volle dag bij ons. Lekker druk en leuk.

;) Gemeen hé van mij....


Neen hoor, alle gekheid boven beschouwing.
We hebben eindelijk een regering zodat er ook weer gewerkt kan worden, staken haalt nu toch echt niets uit.
We hebben het toch allemaal betrekkelijk beter als vroeger ?
We leven langer (gemiddeld), hebben lichter werk door alle automatisering,
kans op studeren, verwarming en licht overal, voldoende vakantie, keurige werkplekken en omstandigheden, ..... Vroeger moesten ze toch veel harder en zwaarder werk verrichten en waren vaak op hun 60ste dood en kreupel gewerkt. Dat is u wel even anders zeker deze tijd ???

Eigenlijk wil ik zo lang mogelijk werken als dat kan. Het houd een mens op de been, zorgt voor voldoende sociaal contact , zorgt ervoor dat we met onzen tijd mee blijven,... Eigenlijk zie ik er alleen maar voordelen in.
Tenminste als je gezond blijft, zolang ze niet aan de ziekteverzekering sleutelen ben ik tevreden. Mensen die nu eenmaal ziek worden of medische problemen krijgen moeten beschermd blijven als ze al hun hele leven al hun steentje hebben bijgedragen in het sociale vangnet. Dat vind ik het belangerijkste en voorlopig lijkt men daar niet te veel aan te raken...

:ha Zo kan je het ook bekijken natuurlijk... de ene zijn nood, is de ander zijn brood.
Voor de rest ben ik het wel eens met je ;)
Geplaatste afbeelding
Groetjes en poezekopjes, Sarah

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#83 Geplaatst 21 december 2011 - 20:00

Thundernimf zei:

En neen, ik heb geen leven waar het geld uit de lucht valt en miserie niet voorkomt. Ik ben alleen van mening dat mensen steeds meer en meer willen en liefst zonder inspanningen te doen.

Misschien kunnen we gewoon het communisme even invoeren? :s


Het lijkt er toch alweer ferm naartoe te gaan met al die opgelegde regeltjes (vb. het rookverbod).
Ik ben maar wat blij met de huidige regering zodat er tenminste niets nog meer geprivatiseert zal worden. Privatisering is mogelijk voor de welstellenden gunstig, maar voor veel mensen een ware broodroof.
(Hier een zeer gelukkig mens dat de ideeën van de grote stemtrekker van weleer er niet doorgeraakt zijn en hij buiten spel gezet is door alle andere partijen. Ik heb echt nooit begrepen wie op zo'n voorstellen kon stemmen ???!!!)

Guest_Keandra_*
Guest_Keandra_*
OFFLINE

#84 Geplaatst 21 december 2011 - 20:03

dat er bespaard zal worden, allemaal goed en wel
en dat ze geld dat ze voor België nodig hebben weer weg geven, voor enkele keren tot daar aan toe
maar dat ze dan wel zelf (de politiekers) eerst eens al hun loon openbaar maken, dus niet voor het parlement want dat ziet de gewone werkmens niet, maar gewoon op tv alles in het nieuws
dat alles is hetgeen ze krijgen om minister te zijn, maar ook alles erbuiten
die pipo's verdienen veel te veel en moeten amper iets geven
dus als ze bij zichzelf daar eens zouden beginnen (zeker na 500 dagen prullen) dan zouden de gewone mensen mss wat meer ingeeflijk zijn om ook een steentje bij te dragen

verder is het niet meer dan normaal dat profiteurs op den dop minder zullen ontvangen, en ocmw steun, tja, dat zou al veel schelen als er wat meer controle zou gedaan worden op mensen die dat gebreuken. Hoeveel vreemden zijn er niet die met een BMW of Mercedes rondrijden die wel ocmw geld krijgen.

dat ze maar staken en zo een prik geven aan die luilakken die we ministers moeten noemen

Lilia2055
Lilia2055
 • 4.581 berichten
  • Locatie: Lierde
 • 3 katten
OFFLINE

#85 Geplaatst 21 december 2011 - 20:04

feroesti zei:

Het lijkt er toch alweer ferm naartoe te gaan met al die opgelegde regeltjes (vb. het rookverbod).
Ik ben maar wat blij met de huidige regering zodat er tenminste niets nog meer geprivatiseert zal worden. Privatisering is mogelijk voor de welstellenden gunstig, maar voor veel mensen een ware broodroof.
(Hier een zeer gelukkig mens dat de ideeën van de grote stemtrekker van weleer er niet doorgeraakt zijn en hij buiten spel gezet is door alle andere partijen. Ik heb echt nooit begrepen wie op zo'n voorstellen kon stemmen ???!!!)

En hier ga ik compleet mee akkoord! Heb dan ook niet voor deze persoon gestemd...
Geplaatste afbeelding

Thundernimf
Thundernimf
 • 3.806 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 5 katten
OFFLINE

#86 Geplaatst 21 december 2011 - 20:35

feroesti zei:

Hier ben ik blij dat er gestaakt wordt :d
Voor ons levert dat een extra inkomen op, de kindjes van de opvang hier kunnen morgen niet naar school en blijven dus een volle dag bij ons. Lekker druk en leuk.

;) Gemeen hé van mij....


Neen hoor, alle gekheid boven beschouwing.
We hebben eindelijk een regering zodat er ook weer gewerkt kan worden, staken haalt nu toch echt niets uit.
We hebben het toch allemaal betrekkelijk beter als vroeger ?
We leven langer (gemiddeld), hebben lichter werk door alle automatisering,
kans op studeren, verwarming en licht overal, voldoende vakantie, keurige werkplekken en omstandigheden, ..... Vroeger moesten ze toch veel harder en zwaarder werk verrichten en waren vaak op hun 60ste dood en kreupel gewerkt. Dat is u wel even anders zeker deze tijd ???

Eigenlijk wil ik zo lang mogelijk werken als dat kan. Het houd een mens op de been, zorgt voor voldoende sociaal contact , zorgt ervoor dat we met onzen tijd mee blijven,... Eigenlijk zie ik er alleen maar voordelen in.
Tenminste als je gezond blijft, zolang ze niet aan de ziekteverzekering sleutelen ben ik tevreden. Mensen die nu eenmaal ziek worden of medische problemen krijgen moeten beschermd blijven als ze al hun hele leven al hun steentje hebben bijgedragen in het sociale vangnet. Dat vind ik het belangerijkste en voorlopig lijkt men daar niet te veel aan te raken...

Kijk dat vind ik dus een hele mooie uitleg. Wees tevreden met wat je hebt :)

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#87 Geplaatst 21 december 2011 - 20:48

Keandra zei:

dat er bespaard zal worden, allemaal goed en wel
en dat ze geld dat ze voor België nodig hebben weer weg geven, voor enkele keren tot daar aan toe
maar dat ze dan wel zelf (de politiekers) eerst eens al hun loon openbaar maken, dus niet voor het parlement want dat ziet de gewone werkmens niet, maar gewoon op tv alles in het nieuws
dat alles is hetgeen ze krijgen om minister te zijn, maar ook alles erbuiten
die pipo's verdienen veel te veel en moeten amper iets geven
dus als ze bij zichzelf daar eens zouden beginnen (zeker na 500 dagen prullen) dan zouden de gewone mensen mss wat meer ingeeflijk zijn om ook een steentje bij te dragen

verder is het niet meer dan normaal dat profiteurs op den dop minder zullen ontvangen, en ocmw steun, tja, dat zou al veel schelen als er wat meer controle zou gedaan worden op mensen die dat gebreuken. Hoeveel vreemden zijn er niet die met een BMW of Mercedes rondrijden die wel ocmw geld krijgen.

dat ze maar staken en zo een prik geven aan die luilakken die we ministers moeten noemen


Politiekers moeten amper iets geven ?????
Het lijkt er steeds meer op dat ze niets meer van privé hebben en geen normaal gezinsleven hebben. Ik zou eerlijk gezegd niet willen ruilen voor al dat geld en heb er zeker ook de kennis en brains niet voor.
Terwijl wij zalig in ons bedje lagen, hebben zij toch maar elke nacht flink doorgetrokken om toch iets te bereiken. Het lijkt me een zware taak en zeer intensief, vaak met het hoofd tegen de muur lopen en slechts weggelegd voor echte intelectuele en kundige mensen. Helaas zijn ze niet allemaal zo, maar ja, het is en blijft politieken en dus meningen en kennis vergelijken en verzamelen.
Toch ken ik persoolijk enkele politiekers en die kunnen maar weinig genieten van dat mooie loon. Ze hebben er gewoon geen tijd voor en zijn overal aanwezig, het is een way of life. Slechts bij weinigen blijft het gezin overreind, want zo'n uithuizige partner hebben lijkt me vreselijk moeilijk, laat staan voor de kinderen.
Van mij mogen ze het geld hebben, ze verdienen het echt wel voor alle moeite. Het is een pure inteligentiemeting vaak en slechts de allerslimsten blijven lang meedraaien en bereiken ook hun meningen en doel...

Bewerkt door feroesti, 21 december 2011 - 20:48.


Thundernimf
Thundernimf
 • 3.806 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 5 katten
OFFLINE

#88 Geplaatst 21 december 2011 - 20:52

Keandra zei:

dat er bespaard zal worden, allemaal goed en wel
en dat ze geld dat ze voor België nodig hebben weer weg geven, voor enkele keren tot daar aan toe
maar dat ze dan wel zelf (de politiekers) eerst eens al hun loon openbaar maken, dus niet voor het parlement want dat ziet de gewone werkmens niet, maar gewoon op tv alles in het nieuws
dat alles is hetgeen ze krijgen om minister te zijn, maar ook alles erbuiten
die pipo's verdienen veel te veel en moeten amper iets geven
dus als ze bij zichzelf daar eens zouden beginnen (zeker na 500 dagen prullen) dan zouden de gewone mensen mss wat meer ingeeflijk zijn om ook een steentje bij te dragen

En denk je dat er veel politiekers dat werk gaan blijven doen als ze hetzelfde loon overhouden als pakweg een poetsvrouw? Ik denk dat er maar weinig mensen beseffen welke nadelen deze job ook met zich meebrengt. Politiek klinkt allemaal heel gemoedelijk en heel gemakkelijk, maar daarom is het dat niet. Ik zeg niet dat ze niets moeten bijdragen he. Maar het eeuwige gekap op hun gigantische loon en dit en dat moet wel in perspectief worden geplaatst. Trouwens iedereen even veel/naar vermogen werkt ook niet, daar zijn in de geschiedenis ook al bewijzen van geleverd.

verder is het niet meer dan normaal dat profiteurs op den dop minder zullen ontvangen, en ocmw steun, tja, dat zou al veel schelen als er wat meer controle zou gedaan worden op mensen die dat gebreuken. Hoeveel vreemden zijn er niet die met een BMW of Mercedes rondrijden die wel ocmw geld krijgen.

En 'white trailer trash' mag worden overgeslagen dan? Trouwens hoe komen veel van die mensen aan zo'n auto? Omdat ze samen gaan wonen in een huis. Grootouders, ooms en tantes... Misschien een oplossing voor de vele mensen die er zo jaloers op zijn?

dat ze maar staken en zo een prik geven aan die luilakken die we ministers moeten noemen

Welke prik denk je dat de ministers hiermee gaan krijgen? Wat ondervinden zij daar nu voor last van dat er mensen zeggen: 'foert vandaag niet?' Antwoord: niks nada noppes. Flink gestaakt dus mensen!

Ik vind het heel jammer dat er in het algemeen weinig kennis is vanwaar de politieke systemen allemaal komen. Het zou een heel ander beeld geven van de maatschappij. Er wordt hier ook gesproken over "de grote stemtrekker van weleer" en dat er mensen opgelucht zijn dat zijn ideeën niet worden doorgevoerd. Ik durf te wedden dat er veel mensen denken dat deze grote stemtrekker een separist is terwijl hij eigenlijk naar een confederatie wou gaan. Groot verschil, maar zo wordt dat niet bericht in de media.

Thundernimf
Thundernimf
 • 3.806 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 5 katten
OFFLINE

#89 Geplaatst 21 december 2011 - 20:55

feroesti zei:

Politiekers moeten amper iets geven ?????
Het lijkt er steeds meer op dat ze niets meer van privé hebben en geen normaal gezinsleven hebben. Ik zou eerlijk gezegd niet willen ruilen voor al dat geld en heb er zeker ook de kennis en brains niet voor.
Terwijl wij zalig in ons bedje lagen, hebben zij toch maar elke nacht flink doorgetrokken om toch iets te bereiken. Het lijkt me een zware taak en zeer intensief, vaak met het hoofd tegen de muur lopen en slechts weggelegd voor echte intelectuele en kundige mensen. Helaas zijn ze niet allemaal zo, maar ja, het is en blijft politieken en dus meningen en kennis vergelijken en verzamelen.
Toch ken ik persoolijk enkele politiekers en die kunnen maar weinig genieten van dat mooie loon. Ze hebben er gewoon geen tijd voor en zijn overal aanwezig, het is een way of life. Slechts bij weinigen blijft het gezin overreind, want zo'n uithuizige partner hebben lijkt me vreselijk moeilijk, laat staan voor de kinderen.
Van mij mogen ze het geld hebben, ze verdienen het echt wel voor alle moeite. Het is een pure inteligentiemeting vaak en slechts de allerslimsten blijven lang meedraaien en bereiken ook hun meningen en doel...

Dit is compleet waar, maar dat komt bij veel mensen niet aan. Zij lijken alleen het cijfer te zien. Filip de Winter bijvoorbeeld heeft ooit in een tijdschrift verteld dat hij 4000 euro per maand heeft. A zeer fijn en wow wat veel. Tot je gaat kijken hoeveel vrije tijd hij heeft en hoeveel tijd hij kan doorbrengen met zijn gezin.

Het is maar te zien waar je belang aan hecht.

Trouwens échte workaholics die niet in de politiek zitten, die kunnen ook aan dat bedrag geraken. Daar wordt toch niet op gevit?

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#90 Geplaatst 21 december 2011 - 21:02

Thundernimf zei:

Ik vind het heel jammer dat er in het algemeen weinig kennis is vanwaar de politieke systemen allemaal komen. Het zou een heel ander beeld geven van de maatschappij. Er wordt hier ook gesproken over "de grote stemtrekker van weleer" en dat er mensen opgelucht zijn dat zijn ideeën niet worden doorgevoerd. Ik durf te wedden dat er veel mensen denken dat deze grote stemtrekker een separist is terwijl hij eigenlijk naar een confederatie wou gaan. Groot verschil, maar zo wordt dat niet bericht in de media.


Ja, met een politiek programma dat nergens op slaat en onuitvoerbaar is...
Niet moeilijk dat niemand hier aan mee wilde en kon werken.
Een geprivatiseerde maatschappij waarin iedereen z'n eigen boontjes maar moet doppen ? Alleen jammer dat er voor ons nog zo weinig tijd is om die boontjes nog te doppen en helaas ook plaatsgebrek in onze tuin om ze ooit nog te kweken...