Spring naar inhoud


* * * * * 1 stemmen

kattensite kookboek


  • Log in om te reageren
204 reacties op dit onderwerp
MarieDufoor
MarieDufoor
  • 6.027 berichten
    • Locatie: Harelbeke
  • 1 katten
OFFLINE

#151 Geplaatst 15 maart 2011 - 19:27

Diesel zei:

Allemaal keukenprincessen hier,

Wat ik heel graag lust is Gyros, en welbepaald die gyros van de Carrefour, maar die specerijen samenstelling is waarschijnlijk top secret.
Weet er iemand van de dames hier een lekker smeuig gyros recept?  
Ik zou zeggen: proef eerst is de gyros van Carrefour [huismerk, niet discount] en je wilt nix anders meer eten :eat

als ik het goed begrijp wil je je gyros zelf maken???
in Albert Hein verkopen ze gyros kruiden, maar volgens mij bestaat er geen Albert Hein in België, ik had het eens meegebracht toen we in Nederland waren ;)
Da's mss al een goed begin???
verder ben ik geen vleesexpert, dus ik zal je niet verder kunnen helpen :mrgreen:

Xavier is momenteel van die pangasiusfilet met prei aan het smullen, heb het maar van den eerste keer klaargemaakt :lachen: aangezien ik geen inspiratie had vandaag.

edit: wat toevallig!!! ik zag net in het nieuws dat de eerste albert hein winkel geopend wordt in België, in Brasschaat :)
wie weet is dat wel bij jou in de buurt ;)

Bewerkt door MarieDufoor, 15 maart 2011 - 19:38.

Geplaatste afbeelding

Tinne
Tinne
  • 9.439 berichten
    • Locatie: Boom
  • 2 katten
OFFLINE

#152 Geplaatst 15 maart 2011 - 21:09

Hehe ik wilde net hetzelfde zeggen. De eerste Albert Heijn is niet ver van mijn woonplaats te vinden 8)

Bewerkt door Tinne, 15 maart 2011 - 21:09.

Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

Lut
Lut
  • 11.643 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#153 Geplaatst 15 maart 2011 - 21:26

Tinne zei:

Ovenschotel: pangasiusfilet


Dit lijkt me een heerlijk recept!!
Ik ga het eerstdaags zéker eens proberen!! :thumb:

Tinne
Tinne
  • 9.439 berichten
    • Locatie: Boom
  • 2 katten
OFFLINE

#154 Geplaatst 15 maart 2011 - 21:32

Het belangrijkste is dat de prei niet overheerst :) Gewoon wat uitproberen dus, wij wegen de ingrediënten vaak niet af. Als ik lintmacaroni met spinazie maak dan is dat bijna uitsluitend op het gevoel. En ik heb nog nooit commentaar gekregen.
Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

Spanishke
Spanishke
  • 9.598 berichten
    • Locatie: Aalst
  • 2 katten
OFFLINE

#155 Geplaatst 30 maart 2011 - 20:09


Ok, ik kook nog niet zolang, maar beleef er wel plezier aan en deze keer heb ik echt een lekker & makkelijk gerechtje gemaakt:

Tagliatelle met gerookte zalm, broccoli en pesto:

- 200gr gerookte zalm
- 1 rode paprika
- 1 sjalot
- Broccoli
- 1,5 eetlepel pijnboompitjes

Voor de pesto:
- Een bosje peterselie
- 100 gram noten, bij voorkeur pecannoten, maar ik heb 40gr walnoten gebruikt en 60gr cashew
- 2 eetlepels notenolie (lukt ook perfect met olijfolie)
- 50gr verse kaas met peper (optioneel, ik maak zonder kaas)
- sap van 1/2 citroen (uit gebrek aan citroen heb ik verse gember gebruikt en dat lukt ook perfect)
- 2 teentjes knoflook

1) Hak alle ingrediënten fijn met de blender voor de pesto
2) snijd de paprika in kleine blokjes
3) snijd de gerookte zalm in fijne reepjes
4) Neem een kleine pan, doe er een klein beetje olijfolie in. Stoof een sjalotje, voeg er nadien de stukjes paprika bij
5) Stoom de broccoli of laat deze gaarkoken.
6) voeg de pijnboompitjes bij de paprika toe en laat ze lichtjes meegaren.
7) Laat de tagliatelle koken.
8.) Voeg als laatste de fijne reepjes zalm toe en laat op een zacht vuurtje nog enkele minuutjes meegaren
9) Giet de tagliatelle af en dien op

Bewerkt door Spanishke, 30 maart 2011 - 20:16.

Geplaatste afbeelding
:hart: Not a single catlover's heart can resist a simple "meow" :hart:

Zwerver
Zwerver
  • 1.363 berichten
    • Locatie: Kopenhagen
  • 2 katten
OFFLINE

#156 Geplaatst 01 april 2011 - 09:23

Rendang is een feestelijke gerecht!
(6 personen)

- 1 kilo sucadelappen, riblappen, bieflappen of rosbief (ligt eraan welke vleesje jezelf lekker vind) - stukje kokos YUMYUM! - 2 eetlepels zonnebloemolie
Vlees snijden in stukken zoals hachee. Je bakt de vlees in een koekenpan.


Deze kruiden doe je in een blender.

- 1 citroentje (niet de schil en de pitten mee rekenen!)
- 6 tenen knoflook'
- 2 eetlepels laospoeder
Geplaatste afbeelding
- 1 theelepel geelwortel poeder of een stukje geelwortel

- 2 theelepels gemberwortel poeder ofwel een stukje verse gember

- 2 uien
- snufje zout
- 4 theelepels suiker

- 2 stukjes citroengras witte gedeelte alleen
- 1/2runder  vleesbouillonblokje

- 2 djeruk poeroetblaadjes (kun je kopen bij toko vers)

- 3 rawits (de allerheetste shizzle in the world) of je kan 3 eetlepels sambal gebruiken, maar dat is erg mild.

- 3 kemirie noten (ze zien eruit als hazenoten).



De kokosmelk zachtjes warm koken maar mag niet aanbranden (dat gauw).


- 1 halve liter kokosmelk  uit blik



Je gebruikt twee pannen, een grote vleespan, een pan om de kokosmelk te koken. Wanneer de shizzle in de blender verandert in een dikke massa en laat je mee koken met de kokosmelk. Als alles goed geroerd is dan doe je de heilige speciale Indonesische curry in de pan en dan op een net niet zacht vuur net als hachee de vlees laten vergaren.


De dish is klaar wanneer je de vlees goed gaar vind en je moet regelmatig roeren!!!

Lekker met rijst en als groente gewoon een rauwe komkommer in plakjes snijden.

Bewerkt door Zwerver, 01 april 2011 - 09:23.

Geplaatste afbeelding

Diesel
Diesel
  • Geband lid
  • 37 berichten
OFFLINE

#157 Geplaatst 01 april 2011 - 11:10

Dat is een vrij GEK gerecht.

MarieDufoor
MarieDufoor
  • 6.027 berichten
    • Locatie: Harelbeke
  • 1 katten
OFFLINE

#158 Geplaatst 01 april 2011 - 12:14

waaw, ziet er speciaal uit, waar kan je al die ingrediënten vinden???
want daar zitten van die dingen tussen waar ik nog nooit van gehoord heb...
Geplaatste afbeelding

MarieDufoor
MarieDufoor
  • 6.027 berichten
    • Locatie: Harelbeke
  • 1 katten
OFFLINE

#159 Geplaatst 11 april 2011 - 21:20

Voor de vegetariërs en groentenfreaks die eens wat anders willen bij de bbq (ipv rauwkost)

Als wij bbqen wil ik als vegetariër ook wel wat op de bbq leggen om te smullen, dus dan behandel ik mijn groentjes maar alsof ze vlees zijn :p
=> marineren is de boodschap!

Eerst en vooral koop ik vlees dat al gemarineerd is, zo moet ik daar toch al geen tijd meer in steken

Voor de groentjes:

brochettes van champignons
maak de champignonnetjes schoon en snij ze in 2 (je kan ze ook op zijn geheel laten, dan kan je ze makkelijker op de spies steken, als je ze halveert is er meer oppervlak waar de marinade in kan trekken)
dan doe ik de champignons in een plastiek diepvrieszakje (wel een stevig zakje van hard plastiek, geen knisperzakje dus)
voor de marinade:
doe in een potje de volgende ingrediënten:
soyasaus, sesamolie, vloeibare honing, balsamico azijn en een beetje lookpoeder
verhoudingen weet ik niet echt maar proeven en eventueel bijvoegen is de boodschap. De saus moet zoetzuur smaken.
om de honing beter te doen smelten zet ik het potje een 10 tal secondjes in de microgolf, zo kan je alles goed mengen.
als je marinade klaar is giet je die gewoon in het zakje met de champignons, knoopje erin zodat het niet gaat uitlopen en een paar uurtjes in de koelkast bewaren.
vlak voor het bbqen ze op een spies steken (ik neem metalen spiezen)
de champignons moeten een diep bruine kleur hebben.
moet niet lang op de bbq, ze niet te ver laten garen anders zijn ze uitgedroogd.

vlot van groene asperges:

voor de marinade:
2 eetlepels sesamolie, 1 el soyasaus, knoflookpoeder, peper en zout, wat (geroosterde) sesamzaadjes
alles in een potje behalve de zaadjes.
de uiteinden van de asperges afknappen en 5 asperges zijkant aan zijkant naast elkaar leggen.
die asperges aan de uiteinden op de 2 spiezen steken, nu heb je een soort vlot gemaak die je kan bestrijken met de marinade.
leg de vlotten in een grote schaal om de marinade enkele uren in te laten trekken, af en toe draaien en opnieuw bestrijken.
dan alles op de bbq en als ze op je bord gaan wat sesamzaadjes over strooien.

Pakketje groentjes:

groot vel aluminiumpapier nemen en verschillende groentjes in fijne stukjes erop leggen in de midden, eerst de harde, daarop de zachtere.
helemaal vanboven, wat verse gember, lente-ui en sesamzaadjes eventueel peper en zout. (ik gebruik geen wortel want duurt te lang om te garen en dan is de rest overgaar)
nu het pakketje maken:
eerst het aluminum toeleggen dus de hoekjes van de korte kanten op elkaar leggen, dan de open zijkanten enkele keren omvouwen.
Nu heb je al 3 gesloten kanten, in de resterende opening op de voorkant van je pakketje giet je nu wat olijfolie en tot slot plooi je de resterende open kant ook in, ik plooi de zijkanten dan nog eens in en dan nog eens de voorkant.
zo ben ik zeker dat alles goed gesloten is en niets kan lekken.
Zorg er voor dat je niet teveel in het pakketje legt of dat je aluminiumpapier groot genoeg is.

leg op de bbq, de groentjes kunnen nu gaan stomen.
als het pakketje mooi bol staat zijn ze klaar om op te eten.

plakjes courgette

snij de gourgette overlangs in plakken
bestrijken met wat marinade (eender welke die je gemaakt hebt) ik heb die van de champignons gebruikt.
laten intrekken en gewoon mooi bakken op de bbq.
heeft ook niet zo lang nodig trouwens

Als je aardappels in de schil op de bbq wil leggen:

ik maak er eerst inkervingen in (tot in de helft van de diepte van de aardappel, ik maak een ruitjesmotief, dus aardappel schuin leggen, kerven en 90° draaien en terug kerven.
op die manier worden ze sneller gaar
ik leg ze in aluminiumpapier en ik maak een soort van zakje door de randen toe te knijpen.
voor ik de laatste randen toe maak giet ik een minibeetje olijfolie in en peper en zout of eender welke kruiden die je graag lust
laatste restje toeknijpen tot je een soort van zakje hebt waar de aardappel in ligt, zakje mag gerust wat ruim zijn.
op de bbq en af en toe eens in prikken om te kijken of ze al zacht zijn.
de aardappelen leggen we eerst op de bbq en als die gaar zijn of bijna gaar gaan de andere zaken erop.


ok, het is mss een hele boterham, maar in mijn ogen zeker de moeite waard.
het vraagt wat voorbereiding, (die doe ik zelf) en mijn ventje legt ze op de bbq, die doet dan het echte 'mannenwerk' :x
en zo is dat goed te doen vind ik.
Als je echt voor meerdere mensen maakt kan je mss aan iemand vragen om je te helpen, want dan ben je toch wel effe bezig met al die verschillende groenten.
maar voor 2 man is alles zo gepiept ;)

oh en voor degene die het willen proberen maar iets niet begrijpen, stuur me gerust een berichtje ofzo, ik zit toch dagelijks op ks :oops:

je kan de groenten bvb ook grillen in een grillpan of in de oven, maar op de bbq lijken ze mij het lekkerst.

ohja, en de champignons zijn mijn favorietjes O:)

veel succes en laat het jullie smaken!

Geplaatste afbeelding

papaver
papaver
  • 3.440 berichten
    • Locatie: Antwerpse Kempen
  • 2 katten
OFFLINE

#160 Geplaatst 04 mei 2011 - 21:27

Oké MarieDufoor, hier komt Boeuf bourguignon op aanvraag ;) :
Nodig:
* 750 runderstoofvlees
* 100 gerookte spekblokjes
* 400 g zilveruitjes (makkelijk gepeld te koop in diepvrieszak bij Colruyt)
* 4 kleine pastinaken (of wortelen buiten het winterseizoen)
* 2 teentjes knoflook
* 20 ml cognac
* 500 ml rode wijn
* verse tijm
* peper en zout
* runderfond of -bouillon

1) Pel de knoflook, schil de pastinaken en snij ze in grove stukken
2) Verdeel de helft van het spek over de bodem van een braadpan. Laat zachtjes smelten. Doe er de uitjes en het vlees bij en kruid met peper en zout. Bak rondom aan.
3) Pers de look boven de pan en voeg de stukken pastinaak, de tijm en de rest van het spek toe. Overgiet met de cognac en de rode wijn. Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje 3 uur sudderen. Giet er gedurende die tijd zoveel runderfond bij als nodig, zodat het vlees niet uitdroogt.
4) Proef en kruid bij met peper en zout. Bind indien nodig de saus en serveer met gekookte aardappelen of gratin dauphinois.
5) Ik serveer er sowieso nog een gemengde koude schotel bij naargelang wat ik liggen heb ;) .

Laat het smaken :LOL: !




Malou
Malou
  • 962 berichten
    • Locatie: Gent
  • 4 katten
OFFLINE

#161 Geplaatst 04 mei 2011 - 22:21

Rucolapesto:
- olijfolie
- twee handjes rucola (gecultiveerde)
- een handje geroosterde pijnboompitten
- een handje geraspte oude kaas (parmezaanse of gelijkaardig)
- 1 à 2 teentjes look
- wat verse oregano en/of basilicum
- zout en cayennepeper
> alles behalve de olie fijnmalen (bv. in het hakmolentje van je staafmixer), een paar lepels olie toevoegen om de gewenste dikte te bereiken.
Lekker in combinatie met pasta, uitgebakken spekjes en stukjes zongedroogde tomaat.

papaver
papaver
  • 3.440 berichten
    • Locatie: Antwerpse Kempen
  • 2 katten
OFFLINE

#162 Geplaatst 04 mei 2011 - 22:28

Malou zei:

Rucolapesto:
- olijfolie
- twee handjes rucola (gecultiveerde)
- een handje geroosterde pijnboompitten
- een handje geraspte oude kaas (parmezaanse of gelijkaardig)
- 1 à 2 teentjes look
- wat verse oregano en/of basilicum
- zout en cayennepeper
> alles behalve de olie fijnmalen (bv. in het hakmolentje van je staafmixer), een paar lepels olie toevoegen om de gewenste dikte te bereiken.
Lekker in combinatie met pasta, uitgebakken spekjes en stukjes zongedroogde tomaat.

Mmmmm....heerlijk met rundscarpaccio!


MarieDufoor
MarieDufoor
  • 6.027 berichten
    • Locatie: Harelbeke
  • 1 katten
OFFLINE

#163 Geplaatst 04 mei 2011 - 23:09

mmmmmmmmmm klinkt lekker!
danku papaver en malou!

Geplaatste afbeelding

MarieDufoor
MarieDufoor
  • 6.027 berichten
    • Locatie: Harelbeke
  • 1 katten
OFFLINE

#164 Geplaatst 22 mei 2011 - 08:56

owkeeeeej, dat italiaans stoofpotje staat hier nu op het vuur te pruttelen...
ben benieuwd! :goofy:

Bewerkt door MarieDufoor, 22 mei 2011 - 08:57.

Geplaatste afbeelding

Aldhissla
Aldhissla
  • 7.106 berichten
    • Locatie: Beernem
  • 6 katten
OFFLINE

#165 Geplaatst 09 juni 2011 - 00:45

Die champignonbrochetjes klinken superlekker! :catyawn

Geplaatste afbeelding