Spring naar inhoud


* * * * * 1 stemmen

kattensite kookboek


  • Log in om te reageren
204 reacties op dit onderwerp
clyde
clyde
  • 7.933 berichten
    • Locatie: Limburg
  • 2 katten
OFFLINE

#91 Geplaatst 27 mei 2009 - 19:56

:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: jaaaaa ..... zou het lekker zijn

Geplaatste afbeelding


molleken
molleken
  • 1.008 berichten
    • Locatie: mere(bij aalst)
  • 5 katten
OFFLINE

#92 Geplaatst 27 mei 2009 - 20:14

awel als jij het maakt en dan eens een potje bezorgen dan zullen wij u proevers zijn.
:LOL: :LOL:

clyde zei:

:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: jaaaaa ..... zou het lekker zijn




Aldhissla
Aldhissla
  • 7.106 berichten
    • Locatie: Beernem
  • 6 katten
OFFLINE

#93 Geplaatst 27 mei 2009 - 20:17

eww dat klinkt echt niet lekker die bananenconfituur

ik ga nu rijst koken
en er dan abrikozen bij kieperen
en dat wordt mijn eten voor vanavond...
aangezien niemand hier recepten meer heeft :( :( :8

:engel:

Geplaatste afbeelding

Lies
Lies
  • 6.855 berichten
OFFLINE

#94 Geplaatst 28 mei 2009 - 16:05

Vanavond maak ik ook rijst (snelkook rijst)
met daarbij rundgehakt en zo'n zakje nasi goreng. Ik heb nog wel wat paprika ofzo liggen dat er dan nog bij kan.

Ik zal eens timen hoelang ik hiervoor in de keuken sta. Vandaag mag het niet te lang zijn, moet werken tot 19u

Fieke
Fieke
  • 3.124 berichten
    • Locatie: Vlaams-Brabant
  • 1 katten
OFFLINE

#95 Geplaatst 09 juni 2009 - 21:03

Gisteravond scampi diabolique gemaakt!
Ik dacht dat er hier nog iemand een goed recept zocht...  Dit maak ik voor 2 personen maar ik heb de gewoonte om dag erna de restjes 's middags koud op te eten op het werk.

Scampi's (gepeld en ontdaan van darmkanaal)
1 potje tomatenpuree.
2 wortelen (of 1 dikke).
1 rode paprika
1 chilipeper (ik gebruik er meestal 2 :x )
Look (die doseerpotjes uit Delhaize zijn heel handig)
1 sjalotje
1 dl witte wijn (droge)
2 dl room (kan met echte room of met soja-room of half room - half melk)
koriander
olijfolie

Snij de sjalot, de wortel en de paprika in hele kleine stukjes (en brunoise, voor de kookfanaten.
Fruit de sjalot en de knoflook in de olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de scampi's toe en bak ze kort aan beide kanten.
Voeg de wortel en de paprika toe, schud alles even op en laat wat stoven.
Blus met de witte wijn. Voeg de tomatenpuree en de room toe.
Laat inkoken tot een gebonden saus.
Voeg de in fijne stukjes en van pitten ontdane chilipeper(s) toe.
Roer eens goed en overstrooi dan met de verse koriander.

Serveer met verse pasta of stokbrood...

Het recept is gebaseerd op dat van SOS Piet maar ik vind de combinatie van scampi en koriander beter geslaagd. Koriander vermindert ook de sterkte van de chilipeper.
Je kan de witte wijn ook vervangen door wat groentenbouillon.
De hoeveelheden zijn eigenlijk bij benadering (ik weeg nooit iets af... :oops: )

Smakelijk!
Geplaatste afbeelding

technozino
technozino
  • 2.923 berichten
OFFLINE

#96 Geplaatst 11 augustus 2009 - 15:41

Week de pasta in kokend water, kook de zalmmoten in water met peperbolletjes.
Meng 3 lepels bloem met 3 lepels boter en voeg melk toe ongeveer een 300ml.
roer onder de witte saus een eetlepel tomantenpuree en een bolletje kervel.
Kruid met peper en zout.
Doe de zalm in stukjes en doe bij de saus.
Voeg daarna 3 eierdooiers aan het geheel toe en klop het eiwit tot schuim en roer het onder de rest.
Maak laagjes van afwisselend pasta en saus.
Leg tussen elke laag een stukje gerookte zalm.
Maak een kaassaus en dek het geheel af met deze kaassaus.
20min op 200°
Smakelijk
Geplaatste afbeelding
Groetjes Karina

technozino
technozino
  • 2.923 berichten
OFFLINE

#97 Geplaatst 12 augustus 2009 - 15:17

Ingredienten:
6 blinde vinken
200gr gerookt spek in blokjes
500gr champignons
33cl kasteelbier of ander donker bier
boter
paprikapoeder
instantsausbinder
peper
Boter in pan heet laten worden en bak de bl.vinken langs beide zijden mooi bruin.Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze, voeg de champignons toe, kruiden en laat 2 min stoven.Leg de blinde vinken op de champignons en blus met het kasteelbier en breng aan de kook, dek de pan af en laat gedurende 20 min sudderen en bind met bruine instantsaus of een zakje van knorr jachtsaus.
Smakelijk

Foto te zien op foto's van kookkunsten

Bewerkt door technozino, 12 augustus 2009 - 15:20.

Geplaatste afbeelding
Groetjes Karina

Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#98 Geplaatst 12 augustus 2009 - 15:51

technozino zei:

Ingredienten:
6 blinde vinken
200gr gerookt spek in blokjes
500gr champignons
33cl kasteelbier of ander donker bier
boter
paprikapoeder
instantsausbinder
peper
Boter in pan heet laten worden en bak de bl.vinken langs beide zijden mooi bruin.Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze, voeg de champignons toe, kruiden en laat 2 min stoven.Leg de blinde vinken op de champignons en blus met het kasteelbier en breng aan de kook, dek de pan af en laat gedurende 20 min sudderen en bind met bruine instantsaus of een zakje van knorr jachtsaus.
Smakelijk

Foto te zien op foto's van kookkunsten

Aha!  Gevonden!  Bedankt!

Geplaatste afbeelding

  


Marieke
Marieke
  • 3.592 berichten
    • Locatie: West-Vlaanderen
  • 5 katten
OFFLINE

#99 Geplaatst 12 augustus 2009 - 16:01

Dit is mijn versie van scampi diabolique:

Hiervoor heb je nodig:
Scampi's
Room
tomatenketchup
tomatenpuree
witte wijn
chalotjes / ui
dragon (naar eigen smaak)
champignons
wortel
look
sambal oelak (of zoiets), je kan ook van die spaanse pikante pepertjes gebruiken


't Is heel simpel, zo ga je te werk:

Je scampi's pellen en zeker darmkanaal eruit doen (bah, vies).  Daarna peper en zout aan beide kanten van de scampi's.

Ik laat de pan redelijk heet worden en leg dan de scampi's erin en doe dan kleine blokjes ui, sjalot, wortel en champignon erbij, ook wat look.  

Scampi's aan beide kanten mooi aanbakken.  Daarna neem ik ze uit de pan, anders worden ze rubber.  Blussen met klein beetje water, witte wijn.  Daarbij voeg ik een klein beetje tomatenketchup en een lepeltje tomatenpuree toe evenals de pikante pepertjes (opgepast van de ogen! Niet meer in wrijven als je die pepertjes net hebt aangeraakt!).  
Ik laat dit even sudderen en op't laatste doe ik er room bij en gehakte dragon!  

Dit vind ik erg lekker met rijst of met verse frietjes!  

Mjammie!

Geplaatste afbeelding

  


Anida
Anida
  • 727 berichten
    • Locatie: Uithoorn
  • 4 katten
OFFLINE

#100 Geplaatst 12 augustus 2009 - 16:07

Een lekker slank recept.

Keuken: Nederlands
Calorieën: 380
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
• 800 gram sperziebonen
• 1 scheutje olijfolie
• 300 gram achterham in blokjes
• 1 fijngesneden ui
• 1 pakje aardappelpuree naturel van Maggi
• paneermeel, naar eigen inzicht
Materialen:
• Ovenschaal
• Oven
Bereiding: Oven voorverwarmen op 180 graden. Sperziebonen in ongeveer 6 minuten beetgaar koken. Ham en uitje even aanfruiten in een koekenpan. Volgens de verpakking de aardappelpuree maken (of verse aardappelpuree, wat vaak lekkerder is). Vervolgens de aardappelpuree, sperziebonen, ham en ui in een ingevette ovenschaal doen. Paneermeel er over strooien voor een mooi kleurtje en ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven

Een paprika er door heen is ook erg lekker.

Geplaatste afbeelding
Rust zacht lieve Pluk*

M&M
M&M
  • 4.965 berichten
    • Locatie: Merelbeke
  • 6 katten
OFFLINE

#101 Geplaatst 12 augustus 2009 - 16:09

500 g scampi's
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
1 doosje room
tomatenpuree
look
lookboter





De scampi's pellen en het darmkanaaltje eruit halen, wat lookboter in de pan laten smelten en de scampi's er eventjes laten in bakken.

De paprika's fijn snijden en laten stoven tot ze zacht zijn. Eénmaal zacht de room erbij doen en de tomatenpuree, de look, alles goed mixen, de scampi's toevoegen en klaar is kees :h


Lekker met stokbrood met vers  gemaakte lookboter ;)


Anida
Anida
  • 727 berichten
    • Locatie: Uithoorn
  • 4 katten
OFFLINE

#102 Geplaatst 12 augustus 2009 - 16:11

exotische kippenboutjes

Keuken: Nederlands
Calorieën: 290
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten: • 12 kippenboutjes
• 2 teentjes knoflook
• 1 blikje gepelde tomaten
• 1 blikje ananas
• 100 gram rozijnen
• 2 eetlepels olijfolie
• Rozemarijn
• Paprikapoeder
• Kerriepoeder
• Peper en zout
Materialen: • -
Bereiding: Wrijf de kippenboutjes in met peper en zout. Hak de knoflook fijn of druk die door de knoflookpers. Laat de rozijnen wellen in wat warm water. Laat de olijfolie in een flinke pan heet worden en schroei de kippenboutjes op hoog vuur rondom aan. Temper het vuur en doe de tomaten en de knoflook erbij. Sluit de pan met de deksel en laat het vlees in een klein half uurtje gaar smoren. 5 minuten voor de kippenboutjes gaar zijn de “stukjes” ananas en wat van het vocht erbij doen, evenals de rozijnen. Maak de saus op smaak met peper, zout, rozemarijn, paprika-/kerriepoeder. Tip: Lekker met een portie rijst.


Inplaats van de kippenboutjes kan je ook gewoon kipfilet gebruiken.

Geplaatste afbeelding
Rust zacht lieve Pluk*

Lisje
Lisje
  • 7.796 berichten
    • Locatie: Damme - West-Vlaanderen
  • 2 katten
OFFLINE

#103 Geplaatst 12 augustus 2009 - 16:13

[SIZE=4]Lekker met stokbrood met vers gemaakte lookboter ;) [/SIZE]
[/quote]

Tip als je geen zin/tijd hebt om dit zelf te maken, in de diepvries bij de Lidl hebben ze zo'n stokbroodjes, ofwel met lookboter ofwel met kruidenboter!
Ze zijn echt heel lekker!!!

M&M
M&M
  • 4.965 berichten
    • Locatie: Merelbeke
  • 6 katten
OFFLINE

#104 Geplaatst 12 augustus 2009 - 16:23

[quote name='Lisje'][SIZE=4]Lekker met stokbrood met vers gemaakte lookboter ;) [/SIZE]
[/quote]

[quote]Tip als je geen zin/tijd hebt om dit zelf te maken, in de diepvries bij de Lidl hebben ze zo'n stokbroodjes, ofwel met lookboter ofwel met kruidenboter!
Ze zijn echt heel lekker!!![/quote]

[SIZE=4] en in de Aldi heb jer ook maar niet vanuit de diepvries en die zijn ook heeeeeeeeeeeeeeeeel lekker :) :h
[/SIZE]
[SIZE=4] [/SIZE]

WhiteWitch
WhiteWitch
  • 1.340 berichten
    • Locatie: Herent
  • 6 katten
OFFLINE

#105 Geplaatst 14 augustus 2009 - 14:48

Lekkere kipsalade

Gekookte kippeborst of een gebraden kip waar je het vlees vanaf plukt
1 ijsbergsla
300 gr witte pitloze druiven
1 witte voetselder
Mayonnaise
currypoeder
citroen
sojasaus.
Kook de kip dus gaar en snij het vlees in niet te kleine blokjes
Maak de voetselder zuiver en verwijder de draden.Snij de stengels in blokjes
Was de druiven en snij eventueel in twee.
Meng in een apart kommetje
de mayonnaise met het currypoeder ( 1kl ongeveer ) sap van een halve tot een ganse citroen en een eetlepel sojasaus.
Draai de saus onder het kip/druiven/selder mengsel en zet een nachtje weg.
Vlak voor het serveren snij je een halve ijsbergsla in stukjes en mengel die eronder.Heel lekker met stokbrood.
Geplaatste afbeeldingGeplaatste afbeelding

Bewerkt door WhiteWitch, 14 augustus 2009 - 15:10.

Nicky en de Maine Coontjes doen jullie groetjes :hart: www.freewebs.com/catteryofthewhitewitch/