Spring naar inhoud


- - - - -

PDS - Crohn


 • Log in om te reageren
453 reacties op dit onderwerp
Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#121 Geplaatst 04 november 2012 - 17:24

Kword het stilaan beu, elke avond zit ik hier met mn emmer op de wc :misselijk: Ik ga zien wat het morgen geeft en anders blijf ik mooi thuis, pfff.

ARIZONA
ARIZONA
 • 3.134 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#122 Geplaatst 06 november 2012 - 17:44

Ai Eibhlin dat klinkt helemaal niet goed. Je zou toch best iets nemen om je maag te kalmeren. Misschien produceert je maag teveel zuur en dan is Omeprazole een heel goed middel. Toch nog eens laten checken hoor want zo ga je nog meer vermageren.

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#123 Geplaatst 06 november 2012 - 17:59

Bekijk berichtARIZONA, op 06 november 2012 - 17:44, zei:

Ai Eibhlin dat klinkt helemaal niet goed. Je zou toch best iets nemen om je maag te kalmeren. Misschien produceert je maag teveel zuur en dan is Omeprazole een heel goed middel. Toch nog eens laten checken hoor want zo ga je nog meer vermageren.
Kga gewoon geen warme maaltijd eten voor een tijdje, khou het toch niet binnen. Beschuitjes en kaas wel :) maarja daar leef je ook niet op.Ben juliennesoep aan het maken. :) Iets tegen de maag durf ik niet echt nemen, vroeger nogal vaak voor gehad met maag middeltjes dat ik nog maar net begon of nog meer moest overgeven. Voorlopig is er niets meer af gegaan, zit nog steeds rond die 60kg. Kmoet morgen naar school effe, kzal het wel weer moeten horen "amaaaai zo vermagerd dat ge zijt!" Denken ze altijd dat ik op dieet ben.

Bewerkt door Eibhlin, 06 november 2012 - 17:59.


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#124 Geplaatst 06 november 2012 - 23:50

Pak anders motilium smelt tabletjes en leg dat onder je tong. Heb je minder last van in de maag.
Ben je niet ongerust als je elke dag bijna zit over te geven?
Je kan het op de crohn stoten en die planten dokter ook maar die ziet ook niet wat er echt aan de hand is van binnen.
Mss zit je wel met een zware maag ontsteking of zo? En denk niet dat door homeopathie het zal snel genezen, pas maar op of de infektie slaat over op andere organen.
Soms heb ik de indruk toch dat je maar ermee speelt je gezondheid is je leven hé.


chanatas
chanatas
 • 5.503 berichten
  • Locatie: Amsterdam
 • 3 katten
OFFLINE

#125 Geplaatst 07 november 2012 - 00:02

Blijkbaar heb je weer een opstoot van je Crohn. Ikzelf slik medicijnen daarvoor, maar heb al begrepen dat jij daar niet voor bent...alleen als je er zo erg last van hebt, zou je dan toch niet medicijnen overwegen? Ikzelf zou het echt niet trekken, als ik geen medicijnen heb dan heb ik continu buikpijn, diarree en geen eetlust en zwaar vermoeid. Dan heb ik liever medicijnen dan dat ik daar continu last van heb. Ik was mijn medicijnen laatst een aantal dagen vergeten en 1 of 2 dagen is niet erg, maar na 3 of 4 dagen (geen idee hoeveel dagen ik vergeten was) had ik toch echt weer diarree en buikkrampen, nog niet zo heel drastisch gelukkig.

Ik heb nog moeten overgeven met Crohn, ja toen ik nog geen medicijnen had en ging tandenpoetsen daar werd ik zo misselijk van...en ja eten deed ik toen echt heel weinig, zo licht mogelijk inderdaad zoals een soepje...maar daar voel je je ook niet beter door. Sta je onder behandeling van een arts? Anders even bloedprikken dan kunnen ze meteen je ontstekingswaarde checken.
Geplaatste afbeelding

Lise
Lise
 • 167 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#126 Geplaatst 07 november 2012 - 06:56

Die opstoten komen toch wat teveel voor hoor bij u en al dat overgeven erbij is niet meer normaal..
Ik zou mij eens serieus laten onderzoeken in het ziekenhuis.
In het begin dat ik het had heb ik een week in het ziekenhuis gelegen met baxters dus ik weet waarover ik spreek. Nu ik spuiten krijg ben ik heel wat beter. Homeopathie alleen helpt volgens mij niet..

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#127 Geplaatst 07 november 2012 - 09:17

Motilium kan ik jammer genoeg niet verdragen, nooit gekunnen eigenlijk :( er moet iets in zitten waar ik op reageer.

Zo erg vaak heb ik geen opstoot hoor, de laatste was vorig jaar. Nu is het begonnen na een stress periode en zo blijven aankwakkelen in de hoop dat het wel vanzelf over ging. Ik ben nu bezig met die homeopatische kuur, nog maar 5 dagen genomen dus ja, kan je nog geen wonderen verwachten toch. De soep is in elk geval binnen gebleven. :) Er is algemeen weinig vertrouwen in homeopathie, mede door het beeld dat die big pharma er over opzet, ik ben nochtans altijd al geholpen daarmee. Als ik wat had vroeger kreeg ik altijd iets homeopatisch omdat gewone pillen soms een verkeerde reactie uitlokten.

Jullie vinden dat moeilijk te begrijpen maar ik voel me echt echt echt niet goed met gewone medicatie. Ik heb er een zeer slecht voorgevoel bij en toen ik ze een maand nam liep ik echt op van de stress puur daardoor. De dokter had me gezegd om na die behandeling de waarden te laten meten om te kijken hoe die dan zaten. Ik ga hoe dan ook blijven zoeken naar iets dat kan helpen. Ik ben echt van mening dat ziekten moeten behandeld worden bij de basis, waarom werd je ziek. En niet je hele leven symptoombestrijding gaan doen. Die imuran die ik zou moeten nemen is een turmorwerend middel en vrij zwaar volgens mn arts, met andere woorden, dit lijkt mij precies chemo ofzo. Moet ik dan mn lichaam op die manier kapot maken terwijl er enkele kerels daar veel centen op verdienen? Dan binnen een paar jaar kunnen ze me een hele cocktail voorschrijven voor alle andere klachten veroorzaakt door de pillen. Een vriend van me heeft ook crohn, al enkele jaren, heeft nu lymfekanker, uiteraard ook een slechte immuniteit want die pillen leggen dat compleet plat zowat. Nu sukkelt hij dus al een behoorlijke tijd er mee en is nu voor de 2de x hervallen. Ik zoek dan liever mn hele leven naar een oplossing dan op te geven en ten onder te gaan aan chemische pillen eigenlijk. Kheb vb ook al geweldige verhalen gelezen over canabis olie, alleen ja, de farmaceutische wereld kan er geen patent op leggen dus maken ze het illegaal. Daar zit je dan, er zijn dingen die helpen alleen mag je ze niet gebruiken.

Kvind het best jammer dat er zo weinig vertrouwen is in wat de natuur ons kan bieden. Crohn is een westerse ziekte, die vind je niet tot zelden in landen en bevolkingen waar ze niet zo leven als wij. Volgens mij ligt dus het probleem en de oplossing elders zoals in voeding. Als je kijkt wat ze allemaal op ons voedsel spuiten en er door draaien... Daar zou beter wat aan gedaan worden. Volgens mij is het gewoon een resultaat van onze levensstijl hier en het is erg lastig daar uit te komen. Zo lijken er heel wat mensen geholpen met het specifieke koolhydraten dieet, alleen moet ik dan dus mn hele voedingsgewoonte omgooien en vind ik het moeilijk er aan te beginnen, zeker als je niet enkel voor jezelf kookt.

Je gezondheid is inderdaad je leven en ik wil dus mijn gevoel volgen hier in. Niemand gaat voor zijn tijd :)

Bewerkt door Eibhlin, 07 november 2012 - 09:18.


Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#128 Geplaatst 07 november 2012 - 09:43

Lang verhaal geworden maar kheb beetje proberen uitleggen wat ik er bij denk enzo. Al lijkt bijna niemand me te snappen. :(

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#129 Geplaatst 07 november 2012 - 10:38

Bekijk berichtEibhlin, op 07 november 2012 - 09:17, zei:

Kheb vb ook al geweldige verhalen gelezen over canabis olie, alleen ja, de farmaceutische wereld kan er geen patent op leggen dus maken ze het illegaal.

Ik hoorde ook al van brood met canabis, dat zou ook goed helpen voor de darmen, maar het is nog niet op veel plaatsen verkrijgbaar. Misschien dat dit je ook al helpt. Als er alternatieve middelen zijn, hebben deze ook mijn voorkeur, dus ik denk wel dat er mensen zijn die je begrijpen, alleen niet in je directe omgeving ;)

Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#130 Geplaatst 07 november 2012 - 10:44

In nederland kan je gewoon legaal die olie vinden en andere producten. Kheb al paar keer gezegd om net over de grens te gaan wonen :d
Je word er overigens niet high van, mensen dat dan als je daar over begint, dat ik hier elke dag high zou zitten.
Kheb er in elk geval inderdaad nog niet veel tegen gekomen die mn denkwijze enigszins volgen. Ken 1 meisje die crohn heeft en ook geen medicatie neemt en ze doet het prima, ze is jammer genoeg naar de andere kant van België verhuisd voor de rust.

chanatas
chanatas
 • 5.503 berichten
  • Locatie: Amsterdam
 • 3 katten
OFFLINE

#131 Geplaatst 07 november 2012 - 12:26

Je moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Als je je niet goed voelt bij medicijnen moet je dat niet doen. En ja of ik het begrijp of niet, ja dat doet er niet veel toe toch. Zelf kies ik er voor om wel medicatie te nemen, maar als anderen dat niet willen ja wie ben ik om te zeggen dat ze dat wel moeten doen? Het is jou leven toch!! Mijn tante heeft ook Crohn, maar slikt ook geen medicatie....en kan er prima mee leven. In eerste instantie wilden mijn arts mij ook geen medicatie geven ervoor nadat ik klaar was met prednison, alleen het afbouwen ging echt niet goed, waardoor ik weer ziek werd...en ja toen is er besloten wel medicatie te geven. Ik heb wel de laagste dosis en ik had nog gevraagd of ik niet nog een lagere dosis kon krijgen, maar die bestaat niet...dus nu neem ik mijn medicijnen vaak om de dag (of soms meedere dagen niet, omdat ik het vergeet haha).
Geplaatste afbeelding

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#132 Geplaatst 07 november 2012 - 14:06

Ik ben ook zo een gevaar met vergeten van medicatie, die kuur ligt hier nu steeds naast de pc zodat ik het zeker niet vergeet.
Kbegin eigenlijk te denken of ik niet wat van de buikgriep opgepikt heb en ik dat er gewoon bovenop heb gekregen. Een vriend van mijn vriend heeft het gehad vorige week en hij is daar langs geweest (wist niet dat hij buikgriep had). Laatste keer had ik namelijk ook zo geen enorme last van mn maag, was wat minder. Kheb wel honger en eetlust alleen blijft het niet binnen. Ik weet het is erg ongezond maar die miracolli pasta is het enige dat ik vreemd genoeg binnen houd op momenten als dit, misschien dat es proberen? Of doet dit inwendig gewoon niet veel goeds. Kheb in elk geval nu veeeeeeel honger maar ik kook pas savond's als mn vriend thuis komt en brood ben ik echt niet dol op, steekt me snel tegen.

Bewerkt door Eibhlin, 07 november 2012 - 14:06.


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#133 Geplaatst 07 november 2012 - 15:07

Mss eens leren evenwichtig te eten, je lust niet graag brood tja dan moet je naar iets anders op zoek. Je gaat toch niet wachten tot je ventje thuis is om te eten zekers.
Regelmaat bij crohn is ook belangrijk. Mss eens dagboek bij houden over eten.
Ik vraag me toch af waarom je zo tegen gewone medicatie bent, als dit je dagelijks leven drastisch zou verbeteren. Je krijgt niet alles opgelost met planten.
Mss best eens op zoek gaan naar een nieuwe specialist in een ander ziekenhuis. Maar ja ik ga niet blijven zeuren je luisterd toch niet naar raad. Je houdt je alleen vast aan planten.
Denk nu niet dat ik tegen homeopathie ben, de samenstelling die ik neem is ook van planten alleen voor mijn darmen maar voorgeschreven door een gewone arts. De basis die je noemt van crohn is stress zoals bij pds ook is maar dan nog erger.


Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#134 Geplaatst 07 november 2012 - 15:26

Ik eet normaal evenwichtig hoor, het is nu gewoon zo laat omdat ik naar school moest en geen risico wou dat er iets mis ging. Normaal eet ik smiddag's een broodje, gewone boterhammen vind ik gewoon niet smakelijk en saai om te eten. Niet iedereen lust alles he :) Ik zei ook niet dat ik ging wachten toch? Ik zei dat ik die pasta wou halen en of dat een goed idee leek. Waarom zou ik moeten wachten tot hij thuis is.

En waarom zou ik niet luisteren naar raad? Alleen omdat ik geen gewone medicatie wil nemen. Ik kies toch wat ik in mijn lichaam steek? Ik heb geleerd nooit tegen mn voorgevoel in te gaan, als ik het al doe loopt het altijd erg fout af. Dus hier volg ik ook mijn gevoel in en dat zegt mij dat die pillen geen goede oplossing voor me zijn. Kheb ze een maand geslikt en ik was blij dat ik ze niet meer nam.

Ik hoop jullie binnen enkele dagen of een week ongelijk te kunnen geven, dat die homeopathie wel werkt. Het zijn trouwens geen plantjes maar kiezelzuur dat in die pillen zit.

Bewerkt door Eibhlin, 07 november 2012 - 15:28.


Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#135 Geplaatst 07 november 2012 - 15:35

Kvond je bericht overigens een vrij bevooroordeelde bijklank hebben jammer genoeg. Niemand weet hier toch hoe en wat ik eet.
Maarja, na een tijdje word je het wel gewoon als je soms dingen anders ziet dan de grote massa. Dan ben jij zogezegd de rare en de dommerik. Kijk eens naar de geschiedenis hoeveel dommerikken voet bij stuk hielden en iets geweldig vonden of door hun ideeën er beter op werden.