Spring naar inhoud


- - - - -

PDS - Crohn


 • Log in om te reageren
453 reacties op dit onderwerp
Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#76 Geplaatst 20 oktober 2012 - 11:36

Ja net als bij kiwi's eigenlijk. Ik eet ook best wel vaak tomaten en zijn het eerder de velletjes die niet goed bevallen.

Kvind het gewoon vervelend dat je niet kan eten en genieten van wat je wil :(

Karianne
Karianne
 • 4.655 berichten
  • Locatie: Dendermonde
 • 2 katten
OFFLINE

#77 Geplaatst 20 oktober 2012 - 17:55

Lise zei:

Karianne kun je niet eens naar een andere dokter gaan? Ik zie dat je van het Antwerpse bent, sedert ik naar Dr. Terriere van het Middelheim ga ben ik veel beter. Ik heb andere medicamenten(inspuitingen) en de opstoten zijn toch veel verminderd. Vroeger ging ik naar Bonheiden en ik moest altijd meedoen aan proefmedicamenten, maar ik werd zieker en zieker..


Heb de naam opgeschreven en ga zeker proberen een afspraak te regeln!

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#78 Geplaatst 29 oktober 2012 - 01:27

Pff geweldig, moest net opstaan omdat ik een lichte druk voelde in mn buik. Ga naar het toilet, ligt het toilet vol bloed. Voel me behoorlijk bang :( Al denk ik dat het is door het veelvuldig naar het toilet gaan de laatste tijd want het doet echt pijn nu. Misschien een scheurtje ofzo, het is in elk geval geen donker of oud bloed dat dus van dieper zou komen. Kvind het echt raar maar ik heb telkens echt een enorm piek moment aan klachten als ik mn maandstonden moet hebben. Laatste keer was ik ook echt een dikke week doodziek. Morgen naar de dokter bellen maar ben eigenlijk doodsbang voor wat hij gaat zeggen? Echt geen zin in weer onderzoeken of stel dat er een fistel zit of erger. Kvoel me echt serieus moedeloos en moe eigenlijk. Loop al enkele weken behoorlijk te tobben en nadenken. Kweet dat het weer puur van me te veel op te jagen is maar wat doe je er aan.

Bewerkt door Eibhlin, 29 oktober 2012 - 01:29.


grumpje
grumpje
 • 5.799 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#79 Geplaatst 29 oktober 2012 - 09:35

Ik weet dat het voor veel mensen vies klinkt, maar het zou best kunnen zijn dat je door de vele toiletbezoeken en de druk aambeien hebt ontwikkeld (eigenlijk soort spataderen door de druk rond je anus) Deze kunnen dan springen waardoor je bloed in het toilet kan vinden.
Als het dit is, is het niet zo'n enorme ramp, maar zorg wel dat je echt vandaag naar de dokter gaat.

Ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt, ken een paar vrienden die hetzelfde doormaken.
In het begin was het voor deze twee ook heel moeilijk, maar kunnen er nu beter mee om gaan, maar nemen beide wel soms een off day (bijvoorbeeld met wat meer drinken, wat ook niet goed is) en aanvaarden dan dat ze 2 dagen meer last hebben.

Dikke knuffel en veel succes

Geplaatste afbeelding

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#80 Geplaatst 29 oktober 2012 - 10:03

Ja daar heb ik ook al effe aan gedacht, maar zie je dat niet zitten aan de buitenkant ofzo? Kga straks de dokter bellen, net eens goed uitgeslapen want voelde me echt doodop. Moek wel nog om een herlaadkaart proberen gaan, pfff.

Kga bij een andere dokter gaan want anders word het weer het aloude "hou u rustig" nieuws of willen ze me weer chemische pillen geven ipv effe verder te kijken. Hopelijk kan die me tenminste eens verder helpen. Kheb echt vaak het gevoel dat alternatieve hulp zowat geboycot word en ze je liever aan de pillen zetten.

Bij mij zal het in december een jaar zijn dat ik het officieel heb. Hoe lang werkelijk weet ik niet. Kvind het vooral lastig dat je omgeving er ook totaal niet naar aangepast kan worden. Vb school draait maar door, mensen denken dat je lui bent als je thuis blijft. Huishouden blijft ook maar doordraaien. Je kan es niet zeggen van pfff, stop nu alles en ik haal effe adem. En zo blijf ik maar in dat stress gevoel zitten. En dan binnenkort eindejaar, moet ik weer her en der gaan eten waarbij ik weet dat de avond sowieso in pijn en ziek zijn eindigt.

grumpje
grumpje
 • 5.799 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#81 Geplaatst 29 oktober 2012 - 10:06

Je kunt ze zien zitten, maar kunnen ook net aan de binnenkant van de anus zitten
Als je omgeving het maar begrijpt, dan heb je al veel gewonnen, en anders praten wij met zijn allen je wel moed in

Dikke knuf

En voor sommige sorry voor de plastische verhalen op de vroege morgen ;)

Geplaatste afbeelding

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#82 Geplaatst 29 oktober 2012 - 10:22

Geeft niet, kheb deze nacht nog meer plastische verhalen zitten googlen en lezen :) Er bestaan zo fora voor crohn patiënten (naar woord vind ik) maar daar vind je toch ook nooit net het zelfde verhaal. Altijd lijkt er wel iets beetje het zelfde maar toch niet volledig.

Kheb eigenlijk al stomweg staan kijken met een spiegeltje of ik wat zag. Kheb zo ooit es een fistel gehad en die zag je bijvoorbeeld, maar dat bloed niet.

Mja mn stiefpa die heeft lang geweigerd te geloven dat het niet tussen mn oren zat. Die is het pas gaan inzien toen hij mee moest naar het ziekenhuis toen ik een endoscopie moest hebben. Toen hij de beelden zag drong het blijkbaar pas door dat het wel degelijk serieus is. Nu past hij zn menu wat aan dat het minder vettig is en lactosevrij :) De familie van mn vriend daarentegen (sorry maar ik vind het erg simpele mensen vaak) gaan daar dus echt totaal niet mee om. Die moeten altijd maar onnozel doen en denken enkel aan zichzelf en niet verder. Zo werd ik vorig jaar plots onwel, dat zie je bij mij nochtans erg goed want ik word compleet wit, lippen en al. Gingen die de hele tijd aan mn kop komen neuten of ik kwaad was en waarom ik niet mee deed en komaaan lach eens! Waarom zit je daar nu zo, zijde vies??? En hoe langer hoe meer werd ik dan uiteraard inderdaad kwaad omdat ik me echt zo slecht voelde. En ik zei maar steeds dat ik me niet goed voelde en die bleven maar verder stom doen. Heb ik nu dus uiteraard 0,0 zin om er nog heen te gaan. En op school nja, denken ze vaak dat ik zin heb in een dagje verlof als ik niet kom. Terwijl er sommige weten dat ik wat heb. Mn vriend begrijpt het beetje maar denk niet dat hij echt de volledige ernst weet hoe slecht ik me soms werkelijk voel. Een buikgriepje is hier niets tegen bijvoorbeeld.

Gelukkig heb ik wel mn poezies :) als ik me slecht voel kwam fluf altijd bij me knuffelen, is nu jammer genoeg minder maar Loki doet dat nu ook :)

Bewerkt door Eibhlin, 29 oktober 2012 - 10:24.


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#83 Geplaatst 29 oktober 2012 - 13:00

Wat ik niet begrijp is dat als er vast gesteld is dat je crohn hebt je niet regelmatig op controle moet gaan. Als je uit eigen wil niet naar een dokter gaat ben je wel met je gezondheid aan het spelen. Als ik alles hier zo lees stond ik eerder vandaag nog bij een specialist dan morgen. Aambeien kunnen ook inwendig zitten maar wie zegt dat het dit is, wie zegt dat niet iets anders is zoals een poliep of zo.
Raap je moed bijeen en ga naar de dokter mss heb je wel een heel andere behandeling nodig en je krijgt niet alles opgelost met homeopathie soms is wel wat sterkers voor nodig. En als je daarmee een beter leven kan krijgen dan zou het stom zijn dat niet in te nemen. Laat de onderzoeken doen en zeg bij het bellen dat je snel een afspraak wil dat je je heel slecht voelt. Dit is geen leven zo en ook niet voor je vriend.


Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#84 Geplaatst 29 oktober 2012 - 13:40

Ik moest enkel op controle ivm die pillen, crohn zelf volgen ze daarentegen niet op. Ik moest elke maand bloedonderzoeken laten doen om te kijken of die pillen geen schade aanrichtten. Vond ik nu ook geen fijne gedachte. Ik voelde me gewoon echt niet goed bij die pillen die ik nam. Die moesten mn immuunsysteem compleet plat leggen, mn haar werd als stro en kreeg er gewoon extra stress van. Kheb ook nog helemaal niets anders aangeboden gekregen om te proberen, geen idee dus of iets alternatief zou helpen. Ik vraag en vraag maar maar niemand helpt me van die artsen.

Vreemd genoeg is mn buik momenteel rustig na mn rampgeval deze nacht. Net nog effe naar het toilet gegaan en er was geen spoor van bloed meer. Buikpijn lijkt ook effe weg. Kga dan maar mn moed verzamelen en een kaart halen. Ik ga gewoon echt niet graag bij artsen, meestal heb ik het gevoel dat ze niet echt luisteren.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#85 Geplaatst 29 oktober 2012 - 16:58

Als de arts niet luisterd dan heb je de goeie niet gevonden. 2 vrienden van mij hebben crohn, ene neemt medicatie heeft ook wat moeten afzoeken op het begin maar is nu al een tijdje goed stabiel. Die gaat ook op vakantie, regelmatig op restaurant, touren met de motto...
De andere is eraan geopereerd daar hebben ze 19 cm darm weggenomen doordat die te zwaar geinfecteerd was, hij had ook af en toe bloed bij de ontlasting. Na de operatie is die helemaal herkomen, gaan op reis, moet naar niks meer kijken die man is herboren wij wijze.
Mss is die bloeding die je gehad hebt wel een aanwijzing van iets ergers daarom dat ge u moet laten controleren en ophouden met bang te zijn. Neem iemand mee die je steunt.
Vergeet niet dat je door die infekties een vergiftiging kan oplopen en het allemaal heel gevaarlijk kan worden, je zegt zelf dat je dikwijls dicht geplooid ligt en doodziek zijt. Reden te meer om je over die angst te zetten, je hebt maar 1 gezondheid en daarom moet je die in ere houden. Hopelijk ga je eerlijk alles zeggen aan de dokter en het niet wat verbloemen uit schrik voor het gevolg want dat zou heel stom zijn.


ARIZONA
ARIZONA
 • 3.134 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#86 Geplaatst 29 oktober 2012 - 17:50

Eibhlin, ik wens je ondanks je angst heel veel sterkte en moed toe om toch bij een dokter te gaan en zelfs liever bij een specialist.

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#87 Geplaatst 29 oktober 2012 - 18:06

Morgen weer een poging doen om te bellen, die eerste arts was erg onvriendelijk die ik belde dus die word het niet. Morgen eens bellen naar een andere, kon die vandaag niet echt bereiken. Kheb zn spreekuren opgeschreven. Die specialist in het ziekenhuis heeft me ook niet echt veel verder geholpen op vlak van medicatie. Die zegt steeds das er helemaal niets natuurlijk zou bestaan dat de darmen kalmeert. Terwijl ik toch andere verhalen lees en hoor. Het is gewoon echt een zoektocht en zoals Catherine zegt, ik denk dat ik gewoon de goede arts nog niet gevonden heb. Ik wil eerst graag andere dingen proberen en pillen als laatste redmiddel houden. Niet meteen op mijn leeftijd mij al vast zetten aan chemische troep waar ik dan misschien compleet afhankelijk van word. Als ik ga zeg ik ook alles wat er mis is hoor, daar niet van. Het is gewoon die stap van de telefoon nemen en bellen die ik moeilijk vind.

Voorlopig is mn buik rustig sinds deze middag, houden zo zeker en morgen nog eens bellen.

grumpje
grumpje
 • 5.799 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#88 Geplaatst 29 oktober 2012 - 19:37

Ik vind ook dat je even naar da arts moet gaan, gewoon bellen :)
Geplaatste afbeelding

ARIZONA
ARIZONA
 • 3.134 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#89 Geplaatst 29 oktober 2012 - 20:16

Dat is heel moedig van je dat je niet opgeeft en morgen opnieuw de dokter gaat bellen. Ik hoop echt dat je eens een goede dokter treft die open staat voor een meer natuurlijke behandeling. Het is best dat je laat nakijken of je geen scheurtje (fissuur) hebt inwendig want zo een scheurtje kan erg lang open blijven en lang bloeden. Ik kan ervan meespreken. Met een goede zalf die je kan opspuiten is dit te behandelen.
Ik kan goed geloven dat medicatie je afschrikt maar soms is het wel nodig en dan is het toch beter ze te nemen hé. Ik ben heel blij voor je dat je buik nu rustiger is. Houden zo.

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#90 Geplaatst 30 oktober 2012 - 07:33

Mn buik is nog steeds beter dan die helse nacht, gelukkig. Straks mn pogingen tot bellen nog es hernemen. Die arts waar ik nu zou bij gaan doet zowel homeopethie als gewone geneeskunde. Vroeger tot mn 16 ofzo gingen we bij die arts. Ik vertelde het ook aan mn ma dat ik terug daarheen wou en ze zei dat hij altijd zoekt naar een alternatief en enkel gewone medicatie geeft als het echt niet anders kan. Dat klinkt dus alvast goed.

Bewerkt door Eibhlin, 30 oktober 2012 - 07:33.