Spring naar inhoud


- - - - -

Tapas receptjes


  • Log in om te reageren
8 reacties op dit onderwerp
miranda
miranda
  • 7.820 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 26 augustus 2012 - 11:54

Heeft iemand soms wat tapas receptjes zowel warm als koud die heel eenvoudig en lekker zijn om te maken????

venusschoen
venusschoen
  • 1.141 berichten
    • Locatie: Waasmunster
  • 7 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 26 augustus 2012 - 12:00

kijk er ook naar uit naar die recepten

miranda
miranda
  • 7.820 berichten
    • Locatie: Heusden(Gent)
  • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 26 augustus 2012 - 16:08

euhm geen tapasliefhebbers??? :catscratchhead

prittje
prittje
  • 4.655 berichten
    • Locatie: Deurne (Antwerpen)
  • 1 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 26 augustus 2012 - 16:22

wraps met gerookte zalm en komkommer
1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
4 wraps
1 komkommer
50 gram pijnboompitten
200 gram gerookte zalm
4 eetlepels groene pesto

Verwarm de wrap per stuk heel even in de koekenpan.
Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller en maak daarna over de lengte plakken met de kaasschaaf.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin.
Smeer de wraps in met een dikke laag Boursin, leg de plakjes gerookte zalm hierop.
Smeer daarna de pesto over de zalm en strooi de pijnboompitten hierover.
Leg hierop de plakken komkommer.
Rol de wraps op en steek deze vast met enkele cocktail prikkers.
Snijd de wrap in 5 a 6 stukjes
:hart:Het geluk ligt in een klein mandje :hart:
Geplaatste afbeelding

prittje
prittje
  • 4.655 berichten
    • Locatie: Deurne (Antwerpen)
  • 1 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 26 augustus 2012 - 17:01

kipspiesjes met honing mosterd
1 kipfilet 200 gram
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
1/2 eetlepel mosterd
zout en peper
1 eetlepel olijfolie om te bakken

materiaal: spiesjes

Snijd de kipfilet in kleine stukjes van ca 3 bij 3 cm.
Roer de overige ingrediënten door elkaar en meng met de kip.
Laat de kip minimaal 20 minuten afgedekt marineren.
Steek de kip daarna aan de spiesjes en bak in de olijfolie bruin.

Bewerkt door prittje, 26 augustus 2012 - 17:09.

:hart:Het geluk ligt in een klein mandje :hart:
Geplaatste afbeelding

Adsagsona
Adsagsona
  • 3.358 berichten
    • Locatie: Beringen
  • 2 katten
ONLINE

#6 Geplaatst 27 augustus 2012 - 09:12

prittje zei:

wraps met gerookte zalm en komkommer
1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
4 wraps
1 komkommer
50 gram pijnboompitten
200 gram gerookte zalm
4 eetlepels groene pesto

Verwarm de wrap per stuk heel even in de koekenpan.
Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller en maak daarna over de lengte plakken met de kaasschaaf.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin.
Smeer de wraps in met een dikke laag Boursin, leg de plakjes gerookte zalm hierop.
Smeer daarna de pesto over de zalm en strooi de pijnboompitten hierover.
Leg hierop de plakken komkommer.
Rol de wraps op en steek deze vast met enkele cocktail prikkers.
Snijd de wrap in 5 a 6 stukjes

Is ook lekker met gewoon boursin, wat ijsbergsla en dan gerookte zalm (variant gerookte kip of ham). Als je echt weinig tijd hebt. :)

hilleke
hilleke
  • 19.368 berichten
    • Locatie: France
OFFLINE

#7 Geplaatst 27 augustus 2012 - 09:16

niet echt om te maken, maar wel lekker als tapas zijn gewoon ansjoviskes, en wat chorizo. voor de rest momenteel even inspiratieloos :oops:

Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.229 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
ONLINE

#8 Geplaatst 07 augustus 2016 - 11:23

GroeneErwtjeshumus : Lekker met soepstengels te eten

Diepvrieserwtjes koken en laten afkoelen
pot met kikkererwten en teentje knoflook bijvoegen
Mixen met een beetje olijfolie en citroensap…


Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.229 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
ONLINE

#9 Geplaatst 07 augustus 2016 - 11:29

Wraps met gerookte makreel en courgette
Benodigdheden
* 6 volkoren wraps
* 1 courgette
* 1 ui
* 1 gerookte makreel
* 125 gram crème fraîche
* 150 gram rucolamelange
* 2 eetlepels zonnebloemolie
* 3 eetlepels bieslook

recept
1. Snijd de courgette eerst in kwarten en haal de zaadlijsten eruit.
2. Vervolgens snijd je de kwarten in kleinere blokjes.
3. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
4. Verwarm een steelpan met deksel en voeg hierin de zonnebloemolie, rode ui en courgette samen. Eventueel een klein snufje zeezout voor de smaak.
5. Laat de groenten op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar koken.
6. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
7. Haal het vel van de makreel en verwijder de graatjes.
8. Hak de bieslook fijn en meng deze met de crème fraîche en 1 eetlepel water.
9. Meng de rucolamelange samen met de bieslook / crème fraîche dressing.
10. Verwarm de volkoren wraps even kort in de magnetron.
11. Vul ze vervolgens met de rucolamelange, makreel en courgette.