Spring naar inhoud


- - - - -
Vermist

zwart poesje 8 maanden NORA • Log in om te reageren
13 reacties op dit onderwerp
Guest_eline9999_*
Guest_eline9999_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 03 januari 2013 - 03:01

Beste lezers,
Wij zijn ons katje NORA kwijt sinds 12 december 2012. Ze werd het laatst gezien bij ons in Belsele (tegen Sint-Niklaas)  toen het al donker was. Die nacht heb ik ze overal zitten zoeken maar vond ze nergens.  De volgende dagen brachten ook geen resultaat.  Er waren die bewuste avond mensen bij ons van Lier. Zij hebben ze niet gezien maar toch bestaat een kleine kans dat ze in de auto gekropen is want die stond toen open als ik ze buiten zag lopen.
Nora is een zwarte kattin, korthaar van 8 maanden jong. Ze heeft een paar witte haartjes op haar borst. Bij ons spinde ze de hele dag door. Ze heeft geen bandje of dergelijke. Het is een heel aanhankelijk poesje.
Indien iemand iets meer kan vertellen (positief of negatief) dan graag een seintje op [knip]

Alvast bedankt!

Bijgevoegde thumbnails

 • NORA vermist - kopie (Small).jpg

Bewerkt door hilleke, 03 januari 2013 - 09:13.
Reden van bewerken: geen privégegevens plaatsen, zie forumregels!


Mauricke
Mauricke
 • 5.496 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 03 januari 2013 - 07:07

Zeker bij de buren in de garage of tuinhuisje gaan kijken. Flyers rondgeven in de buurt kan ook helpen. Bel naar het plaatselijk asiel en geef dit door. Er zijn verschillende sites waar je het poesje als vermist kunt opgeven. De moed niet opgeven want ze kan nog altijd terugkomen.
:catwalk Als een dakloze kat kon spreken zou ze waarschijnlijk zeggen: "geef me een schuilplaats, voedsel, gezelschap en liefde en ik zal je kameraadje voor het leven zijn". :catwalk

Nadine
Nadine
 • 1.284 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 03 januari 2013 - 08:27

Kijk zeker ook op de site  www.katvermist.com
Hierbij mijn tips... het is veel tekst, dus lees rustig door en probeer er zoveel mogelijk van uit te voeren... het is een samenraapsel van reacties van mensen die een dier teruggevonden hebben... en de plaatsen blijken dikwijls te kloppen... dus gelukkig dikwijls positieve reacties... hopelijk kan ik van jou ook snel een mail met goed nieuws krijgen.


Andere sites die nuttig kunnen zijn: gevondenenvermistehuisdieren.be (.be want de site bestaat in verschillende landen), CAD is specifiek voor Antwerpen en Bello voor Limburg,  Binnenbeest,  kiavu.
Zeker ook proberen zelf te gaan kijken in de asielen, want soms weten niet alle vrijwilligers welke dieren er binnengebracht werden...
Op pets.be staan dieren die in asielen “gezet” zijn (vooral als er geen identificatie gevonden is..)  Ik kan je nog een aantal tips geven waardoor je haar zou kunnen vinden. Ik doe dit niet vanuit de site, maar als dierenvriend in de hoop zoveel mogelijk te kunnen helpen bij het terugvinden van een dier...
Ben je zeker dat ze niet gewoon binnen zit?
Ga vooral bij valavond roepen (als het donker is en stiller zal je hem sneller horen antwoorden)Neem brokjes of zo mee, of een geluid dat hij kent en associeert met eten. Kijk vooral in de buurt goed in keldergaten (worden tegenwoordig veel poezen gevonden, ze geraken er wel in maar er zelf niet meer uit!) in kelders, in tuinhuisjes, in losstaande garages, in leegstaande woningen, magazijnen,... en ook in hoge bomen! Tegenwoordig zitten regelmatig poezen in een boom en durven ze er zelf niet meer uit! Ook struiken in de tuin onderzoeken…
Vraag aan de mensen in de buurt of je ZELF mag komen kijken op die plaatsen, hij reageert sneller op jouw stem dan op een vreemde. Een poes die bang is reageert niet, maar blijft stil zitten! Een tijd geleden hebben mensen het zoeken overgelaten aan de buurman, die vond niks en jammer genoeg heeft hij een week later de melding moeten doen dat de poes toch in zijn tuinhuis zat, ondertussen overleden... Die mensen hebben nu spijt dat ze niet zelf zijn gaan kijken. Ik weet dat dit hard is, maar het maakt wel het belang duidelijk om zelf te gaan kijken... Vorige week zijn mensen na het lezen van deze tips toch nog eens gaan vragen bij de buren of ze zelf de kelder mochten onderzoeken, omdat de buurvrouw hun kater niet gezien had... door ZELF te gaan kijken in de kelder, kwam hun katertje uit een hoekje gekropen..
Alle leegstaande "plaatsen" binnenstebuiten keren, met de pillamp gaan zoeken, als ze niet reageert, dan verraden haar oogjes haar misschien wel door de weerkaatsing van de pillamp!Struikgewas opzijhouden, eronder kijken... ik zeg misschien heel dom klinkende dingen, maar dat zijn de plaatsen waar ze teruggevonden worden...
Geen leegstaande garages of hokken in de buurt? Leegstaande woningen of woningen in aanbouw? Koertjes waar ze wel op kan, maar door hoge muren er niet meer uit...
Verwittig dierenartsen uit de buurt, asielen (best zelf gaan kijken want de verschillende vrijwilligers weten niet altijd welke dieren er binnengebracht worden), politie, de gemeentediensten.
Hang ook affiches op aan winkels, op plaatsen waar veel mensen komen, zet de foto er bij op. Steek flyers in de brievenbussen van de straat en eventueel ook verdere, aanliggende straten. (liefst mét foto en telefoonnummer)
Een advertentie in een regionaal blad wil ook al wel eens helpen… En als je op Facebook zou zitten, ook een mogelijkheid, er is blijkbaar ook een pagina aangemaakt voor verloren en gevonden dieren...
Zoveel te meer mensen op de hoogte zijn, zoveel te meer kans heb je om haar terug te vinden...Vooral 's avonds gaan roepen, maak er een wandeling van!
En zoals ik al schreef, kijk ook op de site van Pets.be, die geven een overzicht van alle asielen in België, met onder andere de gevonden dieren die niet geïdentificeerd kunnen worden!
Maar vooral: GEEF NIET OP! Zolang je hem niet overleden gevonden hebt mag je de moed niet opgeven. Op de site van CAD kan je lezen dat poezen soms na heeeeeeeeeeeeeeeeeel lange tijd terugkomen of teruggevonden worden.
Lees deze tips rustig na en probeer ze zoveel mogelijk uit te voeren, het kan echt helpen!!!
Veel sterkte!

Bewerkt door Nadine, 03 januari 2013 - 08:28.


DORIS
DORIS
 • 7.963 berichten
  • Locatie: Jodoigne
 • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 03 januari 2013 - 09:29

Zou ook een paar flyers hangen in Lier.Kunt nooit weten of ze mee gereden is.
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Guest_eline9999_*
Guest_eline9999_*
OFFLINE

#5 Geplaatst 03 januari 2013 - 20:47

Hallo, allen zeer erg bedankt voor de tips! Helaas hebben we alles al bijna uitgevoerd. Meer dan 150 flyers, bij dierenartsen op diverse sites.... De buren en boeren afgelopen...Al nachten lopen zoeken met de doos brokjes, grachten afgelopen, een ruwbouw uitgekamd, ik zal straks nog eens proberen. Ik heb echt slapeloze nachten van ons katje..... Altijd maar denken wat er kan gebeurd zijn ....
Het laat je gewoon niet los. Mijn dochtertje van 6 had echt een rotvakantie hierdoor.
Weet iemand hoe groot een territorium van een poes eigenlijk is? Onze poes liep in de dag'eestalbuiten en kwam tegen de avond steeds binnen.
Groetjes,

Nadine
Nadine
 • 1.284 berichten
OFFLINE

#6 Geplaatst 03 januari 2013 - 21:56

De grootte van het territorium van een poes ligt niet vast volgens mij... dat verschilt van poes tot poes... wat ik wél zeker weet (door reacties van vele mensen) is dat een poes niet altijd direct reageert op je geroep. Het kan dus best zijn dat je al een paar keer op een bepaalde plek bent gaan roepen, zonder reactie... maar het gebeurt regelmatig dat een poes ineens wél reageert, terwijl je daar al een aantal keer gaan roepen bent... dus NIET OPGEVEN en blijven roepen en zoeken, ook op plaatsen waar je al geweest bent...

Malou
Malou
 • 1.047 berichten
  • Locatie: Gent
 • 4 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 03 januari 2013 - 23:22

Vooral ook roepen op momenten waarop ze normaal honger heeft en komt eten. Als ze op een lekker plekje slapen, reageren veel poezen niet.

Guest_eline9999_*
Guest_eline9999_*
OFFLINE

#8 Geplaatst 04 januari 2013 - 02:22

Weer een vruchteloze zoektocht deze avond. Hoe lang kan een poes eigenlijk zonder eten?  Als ze heel jong was heeft ze eens in een boom gezeten waar ze niet meer uit kon. Maar ze kan zo hard miauwen dat ik haar van ver hoorde. Daarom ben ik nu echt wel bang. Nog iets hier lopen wolven in het Waasland en jagers in de weiden achter ons.  De jager zegt dat ze het verschil duidelijk zien maar ja je weet nooit. Of eten wolven katjes op of zijn poezen sneller?  weet iemand de dit ermee kan te maken hebben?


DORIS
DORIS
 • 7.963 berichten
  • Locatie: Jodoigne
 • 4 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 04 januari 2013 - 05:54

Na 3 dagen zonder eten beginnen ze een vette lever te krijgen.Dat kan fataal zijn.Maar een poes zal toch altijd trachten iets eetbaars te vinden al is het een muisje of een vuilniszak open scheuren.Er zijn ook vogels in de natuur.De jagers zien idd het verschil.Sommige krijgen een kick van op katten te schieten.In een jagersgebied is het veiliger de kat binnen te houden.Verlies de moed niet.Er zijn katjes die langer wegblijven.
Zetten ze klemmen in de omgeving?Dat mag niet maar ze doen het toch.

Bewerkt door DORIS, 04 januari 2013 - 05:54.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Mauricke
Mauricke
 • 5.496 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 4 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 05 januari 2013 - 21:27

Ik heb nog nooit gehoord dat er wolven in het Waasland zitten. :catscratchhead De moed zeker niet opgeven. Ze kan nog altijd gevonden worden.
:catwalk Als een dakloze kat kon spreken zou ze waarschijnlijk zeggen: "geef me een schuilplaats, voedsel, gezelschap en liefde en ik zal je kameraadje voor het leven zijn". :catwalk

DORIS
DORIS
 • 7.963 berichten
  • Locatie: Jodoigne
 • 4 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 05 januari 2013 - 21:53

Nog geen nieuws?
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Mauro
Mauro
 • 7.714 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
 • 2 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 05 januari 2013 - 23:16

Vind het zo erg dit te lezen... :(  Hoop zo mee met jullie dat jullie lieverdje snel terug aan jullie deurtje mag staan... :pray: :pray: :pray:

Niet opgeven...er zijn hier al meerdere poezekes veel dagen van huis weg geweest....ons Naomike ook eens 7 dagen...dus de kans blijft dat ze terug zal komen !!

We duimen volop mee... :duim: :duim: :duim:
Geplaatste afbeelding

marieke v. Damme
marieke v. Damme
 • 1.588 berichten
  • Locatie: Brugge
 • 1 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 06 januari 2013 - 10:29

Wij duimen zeker mee !!

Guest_eline9999_*
Guest_eline9999_*
OFFLINE

#14 Geplaatst 06 januari 2013 - 23:24

Wolven ... Verkeerd het gaat blijkbaar om vossen waar men hier  op jaagt. Hoe Dan ook ik heb er nog geen een gezien. Maar iedereen hier in de buurt denkt na wat er kan gebeurd zijn met Nora en zo kwam dat van die jagers te boven.
En helaas nog steeds geen nieuws van Nora. Het gaat niet meer over enkele dagen maar woensdag is het 4 weken.
Ik heb mijn  dochtertje al een nieuw poesje beloofd want eerlijk gezegd duurt dit te lang voor een nog goede afloop vrees ik. Indien iemand ons kan helpen met een zwart kitten zoals Nora mogen jullie me steeds informeren. ( liefst een meisje maar kater mag ook hoor....)
Groetjes,


Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Vermist