Spring naar inhoud


- - - - -

kitten al sinds september diarree


 • Log in om te reageren
313 reacties op dit onderwerp
Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 08 januari 2013 - 15:59

Beste allemaal,

Ik zit met een heel vervelend probleem.
Onze lieve kleine George (Ragdoll) heeft al sinds de eerste dag dat we hem hebben diarree.
We hebben hem sinds vrijdag 14 september 2012 en hij is nu bijna 7 maanden oud.

In de auto op weg naar huis liet hij al stinkende protjes in de auto, maar we dachten dat dat stress was, want hij haat auto's.
De eerste nacht (vrijdag) heeft hij dan diarree gehad in onze slaapkamer. Meteen 's ochtends aan de cattery laten weten en bij de apotheek probiotica gaan halen. De dag daarna weten we niet goed of hij diarree had. Hij was niet vuil, wat we kunnen zien aan zijn mooie lange vacht, hij is een Ragdoll. Maar we zagen dus geen vuil en in de bak viel ons niet echt iets op.
Dinsdag wel. Toen zagen we dat hij weer diarree had. Woensdag had hij koorts en donderdag (dus ongeveer 1 week later) zijn we voor het eerst naar de dierenarts geweest (groepspraktijk regio Leuven met 2 vrouwelijke dierenartsen waar we ook met onze andere poes, Mila, gaan).

Hij had meer dan 40° koorts en was serieus afgevallen en uitgedroogd (de exacte details weet ik niet meer).
Hij heeft toen spuitjes gehad: pijnstiller en antibiotica. We zijn dan vrijdag én zaterdag nog teruggeweest (om koorts te meten, en voor spuitjes) en uiteindelijk heeft hij zaterdag Panacur tegen Giardia meegekregen.
Die Panacur heeft geholpen, want na de kuur was hij ongeveer anderhalve week beter, geen diarree meer. Niet hard ook niet, maar in ieder geval niet meer vloeibaar.

Maar dan midden oktober begon alles van voor af aan. Terug heel hevige diarree. Er zijn nachten geweest dat ik tot 6 keer per nacht moest opstaan om hem te wassen.
Dan zijn we natuurlijk talloze keren terug naar DA geweest.
Er is een bloedonderzoek gedaan (niets gevonden in het bloed), en 3 keer onderzoek van diarreestaal en hij heeft 2 Stomorgyl (antibiotica) kuren tegen Giardia gehad.
Maar alle stalen waren negatief op Giardia.
Hij kreeg in oktober ook Hypoallergene voeding van RC. En uiteraard ook nog steeds probiotica en Viyo.

UIteindelijk, ik denk in november, heeft de DA dan cortisone gegeven.
Die Cortisone daar werd hij vreselijk suf van. En toen hebben we besloten naar een andere dierenarts te gaan. Die cortisone vond ik verschrikkelijk en ze bleven volhouden dat dat goed was, dus wilde ik een tweede mening.

We zijn dan in een dierenkliniek in Leuven beland. Daar hebben ze meteen een echo van de buik genomen, maar daar was niets op te zien.
Die dierenarts zei dat het hoogstwaarschijnlijk ofwel voedselintolerantie is ofwel parasieten. Dus Giardia of Tritrichomonas. Cortisone vond hij geen goed idee.
We hebben dus weer een diarreestaal laten onderzoeken en dit keer ook op Tritrichomonas laten testen (daar had onze vorige DA het zelfs nooit over gehad).
Maar ook dit staal kwam negatief uit op beide parasieten.
We hebben dan toch een Panacur kuur gedaan woor de zekerheid. Heeft niet geholpen.
En daarna Flagyl, maar dat hielp ook niet.

Nu heeft de DA ons de keuze gelaten ofwel stoppen we even met alle medicatie ofwel geven we George Ronidazol tegen Tritrichomonas.
We hebben dus besloten even met alles te stoppen en vandaag is dag 11 zonder medicatie.
Arm beest heeft al 5 maanden diarree en zit al 5 maanden aan de medicatie.
Dus nu ander voer: Hills ZD, Viyo en probiotica. Maar het betert niet. Het is zo vloeibaar en hij moet zo een 3 keer per dag in bad.

Dus om samen te vatten:
- 1 bloedonderzoek
- 1 echo
- 4 diarree stalen
- 2 x Stomorgyl
- 2 x Panacur
- 1 x Flagyl
- 2 soorten hypoallergeen voer
- Probiotica en Viyo
- Behandeling met Cortisone
- Onze andere poes heeft geen diarree, maar is de laatste 2 keren mee behandeld tegen Giardia (dus Panacur en Flagyl)

Hij groeit gelukkig wel goed, is actief en speels en heeft buiten die eerste week geen koorts meer gehad.
Dus hij zelf ziet er niet van af. Hij haat het om gewassen te worden, maar verder voelt hij zich goed. Hij speelt, ravot en knufffelt en eet heel goed.
HIj weegt al een mooie 5 kilo 200 gram op 7 maanden. Dus hij doet het raar genoeg heel goed!
Maar we willen natuurlijk van die eindeloze diarree af!

Dus nu mijn vragen
- Zouden jullie laten behandelen tegen Tritrichomonas, ookal was de test negatief. Het is naar het schijnt heel moelijk om de parasieten aan te tonen/te vinden.
- Stel we wachten nog even, kan dat dan kwaad? Kunnen die parasieten, als dat het probleem is, veel schade aanrichten?
- Hebben jullie nog andere tips?
- Kent er iemand een arts gespecialiseerd in darmproblemen bij katten? Liefst in de buurt van Leuven, want hij haat auto's.

George is de liefste schat op aarde en we willen dat hij volledig gezond is.
We zijn al bijna 2000 € kwijt aan alle onderzoeken, medicatie, voeding etc en het wordt tijd dat al ons geld, onze goede zorgen en slapeloze nachten eens resultaat opleveren.
Nog een geluk dat ik van thuis uit werk. Anders had ik hem nooit zo vaak en zo snel naar de DA kunnen brengen, dan had ik hem nooit zo goed in de gaten kunnen houden en dan zou ik hem niet kunnen wassen elke keer dat het nodig is. Elke keer als we even weg zijn, zijn we bang om terug thuis te komen. Je weet nooit wat je zult aantreffen. Als hij vuil is, is heel het huis vuil, want hij loopt rond he...
Er zijn veel momenten geweest dat ik het niet meer zag zitten en er zijn veel traantjes gevloeid. Het enige wat mij op dit moment kalm houdt, is dat hij blijft groeiene en bijkomen. Dat hij goed eet en dat hij actief, speels en lief is. Hij doet niet liever dan onze oudere poes Mila de stuipen op het lijf jagen :-)
Maar het moet nu echt stoppen. Het is niet gezond voor hem!

Dus, wie kan mij helpen?

Heel erg bedankt!

Bewerkt door Tinepiene, 12 januari 2013 - 11:17.


jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:11

Ik zou toch nog een keer alleen een pcr test op ttf. Niet zomaar starten zonder positieve test op ronidazol. Het is pestzooi.
Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:15

jee wat een heftig verhaal zeg!

Het is niet normaal dat een kitten zo lang diarree heeft, daar moet een oorzaak voor zijn. Met of zonder medicijnen, die darmpjes hebben een enorme klap gekregen door alles, het moet een keer stoppen.
Dit is echt helemaal niet leuk en ik neem mijn petje voor jullie af dat je het zo lang zo goed vol hebt gehouden.

Ik denk dat ik zelf, voordat ik zou proberen met wéér medicatie, eerst eens zou kijken naar de voeding. Misschien heb ik er overheen gelezen en heb je het wel gezegd, maar ik kan het zo snel niet terugvinden, wat geef je nu voor voeding?
Het zou namelijk kunnen dat hij reageert op 'iets' uit de voeding die hij krijgt en dat hij daarom diarree heeft. tenzij dat al is uitgesloten, maar tussen al het da-geweld kan ik dat niet terugvinden.

De meesten hier weten wel dat ik een enorme voorstander ben van vers voeren, rauw vlees dus. Als je dat op de juiste manier doet (en dat kan al heel makkelijk hoor ;) ) dan is dat heel goed voor de kat. Er zijn al een aantal katjes die eerst diarree hadden overgezet op rauw en die hebben nu mooie vaste ontlasting. Het is geen tovermiddel, dus als er medisch echt iets is dan gaat dit het niet oplossen, maar ik  en ervan overtuigd dat het kan helpen bij gevoelige darmen en zelfs bij een voedselallergie. Voedselallegie is meestal voor granen.

Vandaar mijn vraag wat hij nu eet ;)

Bewerkt door ginnie, 08 januari 2013 - 16:16.
Reden van bewerken: typefoutje

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:16

ocharme die pruts..... had hij dan bij de fokker ook al diarree ? Misschien terug omschakelen naar het voer wat die daar kreeg als hij het daar wel goed deed ? Of kan de fokker je misschien goede raad geven ? Wat de medicatie enz. betreft, daar kunnen anderen jou misschien raad in geven. Ik hoop dat er snel beterschap komt !!! Oh ja, ik ben ook een grote fan van KVV. Als het aan de voeding ligt, dan kan dit misschien een oplossing geven.

Bewerkt door wendyv123, 08 januari 2013 - 16:30.


joyce87
joyce87
 • 1.386 berichten
 • 1 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:16

Oooooooh wat een nare situatie! Chapeau dat je het al zo lang volhoudt en wat een marteling voor zowel jullie als de kleine lieve pruts. Ikzelf kan je zeker niet helpen, maar ben wel verbaasd dat ie dan zo goed groeit. Onze ragdoll wordt volgende week ook 7 maanden en weegt geloof ik nog geen 4 kilo (wel een poesje).... Veel sterkte en ik volg hier.

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#6 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:29

HIj krijgt Hypolallergene voeding. Eerst van Royal Canin, nu van Hills.

De fokker zegt dat hij het bij haar nog niet had en ik geloof haar. We hebben een goede band en we zijn zo vaak op bezoek geweest, dat we dat zouden hebben gemerkt.
Ik heb haar altijd op de hoogte gehouden van alles, maar ze weet het helaas ook niet wat we kunnen doen.
Dus waar komt het vandaan? Ik weet het niet, maar ik denk dat parasieten het meest logisch zijn.

Van Tritrichomans zeggen ze dat de kat blijft groeien en eten ondanks de diarree.

Dus enkel opnieuw een test doen op die TTC? Dat kan. Maar ze zeggen dat het heel moelijk te vinden is en je dan 5 testen moet doen na elkaar.

Ik bel morgen sowieso opnieuw met de DA, wilde gewoon ns jullie meningen horen.

Over rauw eten heb ik ook al veel gelezen, maar de DA is daar geen voorstander van.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#7 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:32

Ocharme die moet al veel pijn gehad hebben in zijn buikje, mss toch eens op zoek gaan naar graanvrije voeding of versvoer zoals eerder gezegd.

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:36

Hoe ziet de ontlasting eruit. En daarbij d lucht.
Hoe vaak gaat de kat naar de bak?

Het kan zijn dat je andere kat drager is van ttf waardoor het kitten het heeft gekregen. Wel is het erg snel 1 dag nadat je haar heb.


Btw Panacur doet niks op ttf.
Het kan idd dat het de ene keer er niet inzit en de volgende keer wel.

Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!

chatoela
chatoela
 • 4.811 berichten
  • Locatie: Hoboken
 • 8 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:36

ik ben heel tevreden van mijn da...maar ook hij is absoluut geen voorstander van rauwvoer. Toch eten mijn 7 katten rauwvoer.
Voor de komst van Io, ragdoll, kregen mijn poezen graanvrije brokken, Io bleek allergisch te zijn en na veel verschillende merken geprobeerd te hebben, niets hielp, ben ik haar rauwvoer gaan geven....hier doet ze het goed op.
Ook Obi, ragdoll, is geholpenn met het rauwvoer, met hem heb ik ongeveer dezelfde weg doorlopen als jij met George.....uiteindelijk heeft hij nu ook een goede ontlasting door het rauwvoer.

Zou het toch eens proberen als ik jou was....

  Geplaatste afbeelding

wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:37

veel DA zijn voorstander van het voer dat ze in hun praktijk verkopen :) Het gedeelte in hun opleiding wat over voeding gaat, zou eens grondig moeten aangepast worden door mensen die er echt iets over weten en niet door de firma's die dierenvoeding produceren.

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#11 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:44

Ik had gedacht aan gekookte kip en gekookte rijst... maar op internet zegt de ene dat dat goed is, de ander zegt dat het gevaarlijk is...

Ik lees mij suf op forums enzo en ben ook op het Barf forum terecht gekomen. Barf staat voor rauw voer (Bones And Raw Food). Maar dat lijkt me nu ook niet gezond, onze DA is daar ook geen voorstander van.

Ik heb ook ns geprobeerd tussen het hypo allergeen voer door terug zijn kitten brokjes te geven, maar dat gaf ook niet echt verschil.

De ontlasting is zeer vloeibaar. Zo vloeibaar dat het van de korrels naar zn pootjes wegloopt. Het stinkt wel helemaal niet. Het ruikt een beetje zuur, meer niet.

Het heeft de kleur van zijn brokjes. Die van RC waren lichtbruin, toen was diarree lichtbruin. De brokjes van HIlls zijn donkerbruin en nu is zijn diarree donkerbruin.

ahja en de frequentie, op dit moment gaat hij overdag 2 à 3 keer en 1 keer 's nachts.

Het rare is wel, zowel de Panacur als de Flagyl hielpen een klein beetje. Het ging van vloeibaar naar brei en van meerdere keren per dag naar 2 keer per dag. Maar van zodra we stopten met de kuur, was het weer even erg. Daarom denk ik toch parasieten...

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#12 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:45

Denk toch echt dat het aan de voeding ligt hoor. Waarom probeer je niet enkele weken rauwvoer, mss zie je snel verbetering. Tinlo is ook rauwvoer en gemakkelijker te geven.

wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:47

Mijn DA is daar ook geen voorstander van, die zei altijd : brokjes eten om hun tanden schoon te houden. Welnu, brokjes geven juist tandplak !!!! Sinds mijn hond KVV krijgt (een paar jaar nu), heeft hij mooie witte tanden en moeten ze niet meer gepoetst worden. Zijn kakjes zijn mooi hard zodat hij zijn klieren goed uitknijpt (voordien niet altijd even goed) en hij is heel levendig voor een senior en zijn vacht is zacht en glanst heel mooi. Wat mijn katten betreft, deze heb ik van begin af aan omgezet op KVV. Hun vacht is superzacht en van tandplak geen spoort, ook mooie en vaste kakjes (1 per dag) die niet stinken.

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#14 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:47

Ik ben bereid alles te proberen!
Wat voor merken rauw voer zijn er? Waar kun je dat krijgen?
Krijgen ze daar dan geen Salmonella van?

Mijn mama zegt gekookte kippenlevertjes... maar gekookt is weer wat anders he...

jubikelcats
jubikelcats
 • 6.071 berichten
  • Locatie: Stadskanaal
 • 17 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 08 januari 2013 - 16:48

Persoonlijk zou ik de ontlasting oplaten sturen naar een lab voor een pcr test op ttf er wordt alleen gekeken op ttf. Een combitest daarin bestaat niet. Wanneer deze positief terugkomt dan moeten alle katten behandeld worden.
Grit kan de test beïnvloeden. Doe evt kranten in de bak. Dan kan voorkomen worden dat er grit wordt meegestuurd.
Bij ttf is het idd zo dat de kat goed groeit ondanks de erge diarree.

Geplaatste afbeeldingJubikel Cats Perzen en Exotics
Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan. Krachtig zijn in je kwetsbaarheid en kwetsbaar zijn in je kracht!