Spring naar inhoud


- - - - -

kitten al sinds september diarree


 • Log in om te reageren
313 reacties op dit onderwerp
wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#136 Geplaatst 28 januari 2013 - 13:02

Ik kan me voorstellen dat je je vanalles begint af te vragen, maar de kans is heel groot dat het gewoon toeval is hoor :). Als al het andere is uitgesloten, dan zou ik toch ook eens proberen met KVV. Eigenlijk valt dat goed mee hoor, het lijkt op rauw gehakt eigenlijk. Als je beslist om dit een kans te geven... er zijn diverse topics over de omschakeling. De foto is van Carnibest natuur voor honden, hier zit pens in. Dit zijn de donkere, zwart/grijze stukjes en katten zullen dit niet eten maar honden zijn er dan weer gek op. KVV voor katten ziet er gelijkaardig uit, sommige merken/soorten zijn wat lichter of wat roder of wat platter, dit is ook afhankelijk van de diersoorten die er in zitten.

Bijgevoegde thumbnails

 • carnibest natuur.jpg


ROSETTA
ROSETTA
 • 1.251 berichten
  • Locatie: genk
 • 5 katten
OFFLINE

#137 Geplaatst 28 januari 2013 - 18:41

Bekijk berichtTinepiene, op 28 januari 2013 - 09:02, zei:

@Rosetta, hoe lang hebben die van jou dan diarree gehad? Dus het is echt waar dat Ragdolls extreem gevoelige darmen hebben :-( Gelukkig compenseert hun fantastische karakter dat, ma toch...
Ik vind dat rauw eten zo vreselijk. Ik weet wel dat katten eigenlijk carnivoren zijn...
Alle, ik zal me er dan maar ns in verdiepen, maar wil eerst nog een TCF test.
Maar het is en blijft dan toch raar dat hij als kitten geen diarree had! In de cattery kreeg hij brokjes en nat voer. Maar ze zijn dan natuurlijk wel beschermd door de moedermelk. Maar 1 dag bij ons en het liep meteen mis. Dan vraag ik me soms af, hebben wij iets mis gedaan? Maar ik gaf hier dezelfde brokken als in de cattery. Of hij is allergisch voor iets in ons huis...


Bij ons ging het juist hetzelfde
Ik voelde me  zo schuldig dat ze diaree hadden en dacht doe ik  iets verkeerd of zijn ze hier niet graag en hebben ze daardoor stress
De 1ste dag dat ze bij ons waren haalde ik ze uit hun reismandje en had Tobyn al diaree
Ik dacht ook dat is van stress want ze hadden toch een lange rit meegemaakt maar de dag nadien hadden Tobyn en Xeon diaree  en we gaven ze toch het eten dat we hadden meegekregen van de cattery.
Toen dachten we het zullen de tandjes zijn maar niet dus het bleef maar duren en we hebben ook alle onderzoeken gedaan en het enige wat daaruit is gebleken is dat ze zetmelen slecht verteerde.
Dan heb ik al die brokjes geprobeerd voor gevoelige katten royal canin sensetivity ,Hills enz......en niets ze bleven diaree hebben .
Ik heb tubes probiotica gegeven en dan antibiotica enz....maar het werd steeds erger.
De da wist het niet meer dee cattery van waar ze kwamen wist  ook niet aan wat het zou liggen maar ja ik zat met 2 katten die ik  ieder dag moest wassen want ja dat wit vachtje kreeg je dus niet zuiver met wat doekjes.
Ik heb maanden gesukkeld  en toen las ik op deze site over kvv.
Dus heb ik eerst gekookte kip stukjes gegeven en rijstwater of pastawater (is iets smakelijker)en na 2 dagen  was de diaree al beter.
Dan ben ik carnibest kalkoen gaan kopen en hun dit gegeven en ja hoor ze aten het graag en na enkele dagen was de diaree echt weg.
Het ziet er voor ons misschien niet smakelijk uit maar mijn dollekes zijn echt verslaafd aan haaksbarf  rund en Xeon wil echt niets anders meer!!!
Wat hun drollekes betreft het zijn nu echt harde drollekes en ze maken zich niet meer vuil.
Ik zou het zeker proberen je kan er niets mis mee doen in tegendeel kvv is veel beter dan iede ander brokje. :goofy:

Geplaatste afbeelding

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#138 Geplaatst 30 januari 2013 - 11:04

De dokter waar we gingen in de dierenkliniek, werkt daar niet meer. We zijn nu op de helft van de Flagyl kuur en ik ben niet blij met de resultaten. Ik heb eerst een andere arts van de kliniek gesproken en die had nog nooit van darmflushing gehoord en zelfs trictrichomonas kende hij amper. Hij zei dat dat in Belgie niet voorkomt! Dat geloof ik niet!
Hij zei van een week alleen maar tonijn in eigen nat te geven. En als dat niet helpt, stelde hij cortisonen voor. Ik heb al eerder gezegd: George krijgt nooit meer cortisone, daar was hij een vod door!

Dan heb ik de arts die we eerst in de kliniek hadden gebeld, die heeft nu zijn eigen praktijk. Die zei dat hij een collega van een universiteit ging raadplegen. Hij zei Giardia kan het nu echt niet meer zijn, na alle behandelingen die hij heeft gehad. Dus ofwel heeft hij IBD en is het chronisch ofwel ligt het toch aan het eten. Die tonijn vond hij geen slecht idee, maar dan wel in combinatie met rijst. Maar hoe doen we dat dan met Mila? Die moet toch haar brokjes krijgen.

Beide artsen zeiden absoluut NEE, tegen rauw voer...
HIj gaat mij morgen terugbellen als hij nieuws heeft van zijn collega. Want hij wist het zelf nu ook niet meer...

Kan je die Carnibest ook in kleine porties kopen? Ik wil het wel uitproberen, maar eerst met een klein beetje...
Ik ben het zo beu :-(

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#139 Geplaatst 30 januari 2013 - 12:20

ze dachten ook misschien aan een probleem met de pancreas? Kan dat diarree veroorzaken? Is dat gevaarlijk? Zien ze dta niet in het bloed? Bloedonderzoek hebben we gedaan...
Ik hoop dat ik snel nieuws krijg van de universitaire collega van de DA!

Mister B.
Mister B.
 • 335 berichten
  • Locatie: Maldegem
OFFLINE

#140 Geplaatst 30 januari 2013 - 12:22

Beide artsen zeiden absoluut Nee tegen rauw voer,tja.....waarom verschiet ik daar niet van ?
Ga aub. om KVV,probeer desnoods verschillende merken ingeval ze een bepaald iets niet lusten en vooral niet te rap opgeven !
Zo goed als zeker dat de diaree over is met rauw.....Rosetta haar verhaal bewijst dit toch ook...

Bewerkt door Mister B., 30 januari 2013 - 12:42.


Mister B.
Mister B.
 • 335 berichten
  • Locatie: Maldegem
OFFLINE

#141 Geplaatst 30 januari 2013 - 13:06

Ik denk dat CB ook verkrijgbaar is in 500 gr. Maar ben niet zeker...
Hier aten ze graag CB kalkoen - eend / Tinlo cattery - makreel / Haaksbarf konijn.
Als ze het echt niet willen zou ik proberen met Tinlo makreel.die visgeur haalt ze gemakkelijker over de streep.

Bewerkt door Mister B., 30 januari 2013 - 13:11.


wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#142 Geplaatst 30 januari 2013 - 13:09

de kleinste verpakking van Carnibest is 500g, Tinlo is ook in rollen van 500g en Haaksbarf bestaat in 500g en in 250g. Ik laat de rollen oppervlakkig ontdooien. Dan kan je die, mits wat spierkracht, in kleinere stukken snijden en terug invriezen. De omschakelijk kan soms wat moeilijk gaan in het begin, daarom meng je dit best met het natvoer dat ze graag eten. Ik ben gestart met half/half maar hoe kleiner ze zijn, hoe sneller en gemakkelijk de omschakeling gaat. Sommige moeten starten met amper een koffielepeltje door het natvoer en heeeeeel langzaam opbouwen, hangt van kat tot kat af. Mijn dierenarts is ook totaal niet voor rauwvoer, die verkoopt natuurlijk veel liever het merk dat in de praktijk ligt. Ik hoor ook nog steeds : goed brokjes eten voor de tandjes..... jaja we weten wel beter !

lientj
lientj
 • 1.154 berichten
  • Locatie: west-vlaanderen
OFFLINE

#143 Geplaatst 30 januari 2013 - 13:10

ja je kan CB krijgen in 500 gram, zojuist eens gekeken op de site vanwaar ik ze haal om te zien of je dit kan krijgen.
op deze site kan je het zien:
http://www.dogschoic...&path=84_98_100

ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#144 Geplaatst 30 januari 2013 - 19:14

De meeste da's kennen helaas niet zo veel van voeding. Het komt in hun opleiding niet zo veel aan bod. De nascholing die ze krijgen wordt dan weer vaak gegeven of gesponsord door de brokkenfabrikanten, wat een voorspelbare uitkomst geeft. Dat is heel jammer.

Katten zijn carnivoren. En als je eens goed gaat kijken naar de inhoud van de brokken (etiketten lezen is tegenwoordig ook een vak apart hoor!) dan kom je er al snel achter dat de meeste brokken echt niet zo goed zijn, met over het algemeen veel granen en weinig vlees.

Er is één manier om erachter te komen of het werkt of niet. Uitproberen. Als ik alles zo lees heb je niet zo heel veel te verliezen ;)

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#145 Geplaatst 31 januari 2013 - 11:03

Ik heb op internet een lijst gevonden van DA's die carnibest verkopen. Ik heb die het dichtst bij ons in de buurt net gebeld en kort ons verhaal verteld. Ze zegt dat we niets te verliezen hebben van het te proberen en we mogen eender wanneer langskomen (binnen de uren natuurlijk) om eten te komen halen.

Ik ga nog even die universitaire collega van onze andere DA afwachten en dan proberen mijn man te overtuigen om mee dat Carnibest voer te gaan halen...

Vanochtend was weer dramatisch. Ik was niet wakker geworden van de kattenbak en toen we opstonden lag er overal diarree, maar echt OVERAL. Alsof hij expres overal even gaat zitten :-( uiteraard niet, maar ik bedoel maar :-) en hij zelf zat onder de opgedroogde klonters die dus amper uit zijn vacht te krijgen waren. Je dag zo beginnen is echt niet leuk.
Gelukkig dat ik zo veel van George hou, weet niet of ik het anders zou volhouden! HIj hoort bij ons, zou hem nooit meer kunnen missen...

Mister B.
Mister B.
 • 335 berichten
  • Locatie: Maldegem
OFFLINE

#146 Geplaatst 31 januari 2013 - 11:35

Paar dagen die Carnibest (of andere merk) en u problemen zullen voorgoed opgelost zijn ;)

Bewerkt door Mister B., 31 januari 2013 - 11:37.


wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#147 Geplaatst 31 januari 2013 - 12:56

Bekijk berichtMister B., op 31 januari 2013 - 11:35, zei:

Paar dagen die Carnibest (of andere merk) en u problemen zullen voorgoed opgelost zijn ;)

ik hoop het van harte, want hier word je moedeloos van :(

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#148 Geplaatst 31 januari 2013 - 13:29

Bekijk berichtTinepiene, op 30 januari 2013 - 12:20, zei:

ze dachten ook misschien aan een probleem met de pancreas? Kan dat diarree veroorzaken? Is dat gevaarlijk? Zien ze dta niet in het bloed? Bloedonderzoek hebben we gedaan...
Ik hoop dat ik snel nieuws krijg van de universitaire collega van de DA!

pancreasonderzoeken worden niet in belgië gedaan maar in t buitenland, onzen diddl zijn bloed is ook opgestuurd geweest naar duitsland, engeland en ameria om de werking van de pancreas te kunnen onderzoeken, bij hem bleek het exocriene deel van zijn pancreas niet te werken bij test 1 en 2 en bij test 3 was zich dit aan t herstellen.
Dus kon hij geen exocriene pancreasinsufficiêntie hebben omdat zich dat niet hersteld
Maar een dier met exocriene pancreasinsufficiëntie heeft dus inderdaad diarree problemen
Het enige wat ze kunnen doen als je dier epi heeft is pancrex geven (pancreasmedicatie voor honden, de medicatie voor katten is van de markt genomen wegens niet commercieel genoeg) of men geeft de pancreasmedicatie die aan mensen wordt gegeven, de naam ontschiet me even
Geplaatste afbeelding

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#149 Geplaatst 31 januari 2013 - 13:34

Er bestaat een alternatief voor cortisone, een siroop, die dezelfde werking heeft dan cortisone maar niet de schadelijke neveneffecten
Onzen diddl had al van in t begin rare kakjes en daar kwam heel snel bloed en slijm bij en ze waren ook heel slap.
Je zag ook dat het manneke gewoon niet goed was.
Na een hoop testen en onderzoeken en uiteindelijk een darmbioptie (toen er een vermoeden van kanker was uiteindelijk) bleek hij chronische ontstekingen te hebben van dikke en dunne darm , je hebt drie soorten ontstekingen namelijk die van dunne darm, die van dikke darm en die van dunne en dikke darmen en hij heeft dus de laatste.
Hij heeft ook veels te veel witte bloedcellen (nu in de 30.000 ipv max 10.000) en zijn exocriene deel van de pancreas zou ook niet goed werken, zijn pancreas is drie maal getest (in duitsland, engeland en amerika) en uit die testen bleek eerst dat het exocriene deel gewoon helemaal niet werkte, bij de laatste test in amerika bleek het zich lichtjes hersteld te hebben, het gaat op en af al naargelang hij ontstekingen heeft op de darmen.
Cortisones mag hij eigenlijk niet hebben omdat hij ook hcm heeft, dat is een dodelijke hartaandoening, en cortisones zijn dus heel slecht voor het hart.
Maar ondertussen hebben we hem dat al een paar keer moeten geven omdat het gewoon geen werk was om t manneke zo te laten lopen.
Hij krijgt ook speciale voeding op aanraden van de hartspecialist, zij zei dat als we hill's venisson and green pea (herwt en groene erwt) zouden geven dat we dan hopelijk na acht weken het bloed en slijm uit zijn kakjes zouden moeten krijgen en inderdaad, dat was zo
Het is wel bijlange niet goedkoop en aangezien we 4 katten hebben die constant moeten kunnen eten vliegt het geld hier natuurlijk buiten want we geven er ook nog natte voeding bij van zd hill's, toch bijna 100 euro voor twee traykes van die natte voeding en in de twintig euro per anderhalve kilo voor hert en groene erwt voeding terwijl de andere drie dat eigenlijk niet nodig hebben
Bovendien heeft diddl nu ook nog een probleem met het verteren van die brokken, ook al heeft hij meer dan 10 uur niet gegeten dan komt er nog een hele zwik onverteerde droge brokken uit als hij moet overgeven en zit zijn buikje dan ook nog vol met onverteerde droge brokken (hij moest laatst onder narcose voor een ingreep aan de tanden en er is toen rx genomen van de buik ook en op de rx zag je dat)
Dus nu zijn we aan t proberen met hem alleen nog die natte voeding te geven en we hopen dat de darmontstekingen niet weer gaan beginnen opspelen dan
In ieder geval, laatst kwam de dierenarts af met een siroop die redelijk nieuw op de markt is
Het is dus iets dat gelijkaardige werking dan cortisones heeft zonder de schadelijke nevenwerkingen.
Het is wel dure siroop, 88 euro voor een flesje van 17 ml maar je zou toch een tijdje er moeten mee toekomen
De siroop heet Atopica en merk is Novartis
Ik hoop dat je beestje kan geholpen worden
Geplaatste afbeelding

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#150 Geplaatst 31 januari 2013 - 16:47

Bekijk berichtlathyrus, op 31 januari 2013 - 13:29, zei:pancreasonderzoeken worden niet in belgië gedaan maar in t buitenland, onzen diddl zijn bloed is ook opgestuurd geweest naar duitsland, engeland en ameria om de werking van de pancreas te kunnen onderzoeken, bij hem bleek het exocriene deel van zijn pancreas niet te werken bij test 1 en 2 en bij test 3 was zich dit aan t herstellen.
Dus kon hij geen exocriene pancreasinsufficiêntie hebben omdat zich dat niet hersteld
Maar een dier met exocriene pancreasinsufficiëntie heeft dus inderdaad diarree problemen
Het enige wat ze kunnen doen als je dier epi heeft is pancrex geven (pancreasmedicatie voor honden, de medicatie voor katten is van de markt genomen wegens niet commercieel genoeg) of men geeft de pancreasmedicatie die aan mensen wordt gegeven, de naam ontschiet me even


Pancrex vet is voor kat en hond.
Heb het hier nog liggen is wel niet goedkoop.
http://www.medpets.nl/pancrex+vet/