Spring naar inhoud


- - - - -

kitten al sinds september diarree


 • Log in om te reageren
313 reacties op dit onderwerp
Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#91 Geplaatst 16 januari 2013 - 14:13

En onze dierenarts wilde dat Rodinazol medicijn geven zonder zeker te weten of hij TCF heeft. Ik heb toen nee gezegd (omdat ik al veel slechts gehoord had erover) en besloten hem een rustpauze te geven. Maar die rustpauze met probiotica leverde ook niets op, dus heeft de DA weer Flagyl voorgeschreven in de hoop dat het Giardia is.

En Sam 1,5 jaar Giardia :-( Pfff hier komt geen einde aan :-(

Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#92 Geplaatst 17 januari 2013 - 15:55

Behandel/ontsmet je ook de omgeving? Zodat hij zichzelf niet telkens herbesmet?

Misschien is er langere tijd met rust en probiotica nodig? Als je bijv. hypallergeen voer probeert moet je dat ook lang geven voor je weet of het werkt (wij moesten dat toen zeker 8-9 weken proberen)


Randa
Randa
 • 6.208 berichten
  • Locatie: Dendermonde
 • 7 katten
OFFLINE

#93 Geplaatst 18 januari 2013 - 13:45

Bekijk berichtTinepiene, op 16 januari 2013 - 14:13, zei:

En onze dierenarts wilde dat Rodinazol medicijn geven zonder zeker te weten of hij TCF heeft. Ik heb toen nee gezegd (omdat ik al veel slechts gehoord had erover) en besloten hem een rustpauze te geven. Maar die rustpauze met probiotica leverde ook niets op, dus heeft de DA weer Flagyl voorgeschreven in de hoop dat het Giardia is.

En Sam 1,5 jaar Giardia :-( Pfff hier komt geen einde aan :-(


juist daarom ga AUB naar Gerda voor een goede diagnose, zij is gespecialiseerd in katjes, of ga naar Utrecht of Merelbeke maar blijf niet bij een DA die zo maar zonder juiste diagnose die medicijnen in je katje zou stoppen.

Groetjes Randa en de poesjes Nisaba, Maicis, Storm, Trouble, Winter, Party, Kiri, Quecha, Quirina, Umika, Tessa, Lotje, Mira, Ziva and Sadie

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#94 Geplaatst 19 januari 2013 - 11:47

Ik doe niets anders dan kuisen... maar hoe hij het voor elkaar krijgt om altijd zo vol te hangen, pfff. Dan til ik hem uit de bak om hem in bad te zetten en dan valt alle diarree in klonters van zijn vacht op mij, op de grond. Als ik 's nanchts niet wakker word van het geluid van de bak, dan vinden we 's ochtends een vuiligheid, nie te geloven! Ik durf mijn huis amper uit. Gelukkig dat ik van thuis uit werk, wat hadden we anders gedaan???

Dus ja de bak wordt om de dag ontsmet, de eet en drinkbakjes ook. De dekentjes gaan elke dag in de wasmachine... Hij zelf wordt 1 keer per week volledig van kop tot staart gewassen. Op andere dagen gewoon zn poep en poten.
Ik hou dit niet meer vol. Heb je net proper kleren aan, hangt alles vol, je broek, trui, schoenen...

Mijn man wil dat we de flagyl kuur van 30 dagen uitgeven eer we een volgende stap zetten. En hij heeft de auto...
Maar we zien nog niets resultaat van de flagyl.

Ik lees veel artikels van ziekenhuizen in Utrecht, maja, welk hotel laat een kat toe? En ik kan niet op 1 dag heen en weer naar Utrecht rijden (fysiek niet haalbaar voor mij).

Waarom is Gerda zo goed? Als ik de website bekijk is het maar een gewone praktijk, geen ziekenhuis... Ik wil wel graag gaan, maar eerst die kuur uitgeven???
Midden februari heeft mijn man hopelijk zelf terug een auto en dan kan ik zelf bepalen of ik naar Gerda ga...

Maar deze week was de diarree echt dramatisch dat we het gesprek al hebben gehad van "wat als het voor altijd zo blijft". Ik kan hem niet weg doen! Echt niet! :-( maar dit is niet leefbaar meer. Ik doe het nu al 5 maanden. Elke dag alles poetsen, elke dag George wassen en de diarree opkuisen. Maar ben daardoor vaak heel boos en verdrietig, dat is voor mijn man natuurlijk ook niet fijn.
Ik wil dat die verdomde pillen helpen :-(

Oh en het hypoallergeen eten geven we al heel lang. 10 weken Royal Canin, en nu denk ik 4 weken Hills...

Choeke
Choeke
 • 7.121 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#95 Geplaatst 19 januari 2013 - 11:58

Zou je toch niet eens proberen om een rauwvoeding te geven zoals Carnibest.

snoopy
snoopy
 • 6.261 berichten
  • Locatie: Rijmenam
 • 5 katten
OFFLINE

#96 Geplaatst 19 januari 2013 - 12:13

Tineke, één ding weet ik zeker: mocht één van mijn katjes dit probleem hebben, en mijn dierenarts zou het niet kunnen oplossen, dan zou ze mij sowieso doorsturen naar Gerda. Ok, misschien lees je op het internet niet dat ze een "chique kliniek" heeft, maar geef mij maar een zeer ervaren én in katten gespecialiseerde dierenarts in een "doodgewone" praktijk die beschikt over een enorme kennis. Er zijn al verschillende mensen/fokkers, die je de raad geven haar te consulteren, maar je zou eerder richting Utrecht rijden? Ik zou eerder denken dat we ons gelukkig moesten prijzen dat Gerda maar op een boogscheut van bij ons woont  ;)  
Ik begrijp dat het lastig is dat je momenteel geen wagen hebt, maar is er geen vriend/vriendin/familie die je even een lift kan geven?
Dit is niet bedoeld als een aanval he Tineke, gewoon mijn idee in de hoop hem zo snel mogelijk geholpen te zien en jullie leven een stukje comfortabeler te laten verlopen   :geluk:

Geplaatste afbeelding

ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#97 Geplaatst 19 januari 2013 - 12:23

medicatie zou al vrij snel moeten helpen. Is dat niet het geval dan moet je overleggen met de da. In dit geval zou ik die Gerda eens bellen. Voor alleen te bellen en de situatie voor te leggen heb je geen auto nodig en je hoeft de behandeling niet te onderbreken.
Dit kun je ook met Utrecht of Wageningen doen, al is het dan vaak zo dat je te horen krijgt dat je toch langs moet komen. Wat ik aan de ene kant wel snap, maar aan de andere kant kunnen ze ook op basis van jouw verhaal al een en ander zeggen denk ik.

In ieder geval, bellen kost niet zoveel, alleen je telefoonkosten en je tijd, en dan weet je in ieder geval al of Gerda er heil in ziet of dat ze je aanraad naar een andere kliniek te gaan.

Hou ook in de gaten dat heel vaak medicatie geven de darmen enorm kan aantasten, waardoor je ook diarree kunt hebben. En dat kan dan ook vrij lang duren voordat het weer in orde is eens je met de medicatie stopt.

Als er géén parasieten gevonden worden, dan denk ik dat medicatie niet direct het meest aangewezen is. Kijk dan of je graanvrije voeding kunt proberen. Dat is ook vaak een boosdoener

en bel met die specialist. Dat kan nooit kwaad! (kan me niet voorstellen dat je man het daar niet mee eens is, want nog drie weken dit wordt niemand vrolijk van)

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#98 Geplaatst 19 januari 2013 - 12:29

Ok, dat zijn nu 4 mensen die Gerda aanraden :-)
Ik zal eerst beginnen met Gerda te mailen en ons verhaal te vertellen. En inderdaad mijn vader kan mij brengen, maar hij zegt net als mijn man dat we eerst die flagyl een kans moeten geven. Maar als het de eerste keer niet heeft gewerkt, waarom zou het dan nu wel werken. Ok hogere dosis en ipv 10 dagen 30 dagen. Maar ik ga geen 30 dagen wachten tot we nog iets doen!
Ok, Gerda dan. Eerst mailen en dan een afspraak voor over een week ofzo...
Ik zie het niet als aanval, geen zorgen.
Ben gewoon heel emotioneel op dit moment. Deze week was hel... En hij speelt en ravot en ambeteert ons Mila, hij is zich nergens van bewust de schat! Gelukkig! 5,5 kilo weegt hij al...

Bewerkt door Tinepiene, 19 januari 2013 - 12:30.


Guest_Tinepiene_*
Guest_Tinepiene_*
OFFLINE

#99 Geplaatst 19 januari 2013 - 12:54

Voila, heb Gerda gemaild. Alles verteld en gevraagd wanneer ik kan langskomen. Papa zal wel rijden. De flagyl werkt niet, dus ik ga niet nog 20 dagen wachten.
Ik hou jullie op de hoogte!

ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#100 Geplaatst 19 januari 2013 - 13:08

super! Ik ben benieuwd wat er uit komt en ik hoop voor jou dat de oplossing niet lang meer op zich laat wachten!
Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

snoopy
snoopy
 • 6.261 berichten
  • Locatie: Rijmenam
 • 5 katten
OFFLINE

#101 Geplaatst 19 januari 2013 - 13:19

Driewerf hoera voor Tineke!  :eDance:     We duimen hier heel hard mee dat er snel een oplossing gevonden wordt, hoewel die "snel" zoals Ginnie zegt ook wel een herstelperiode van de darmwand kan inhouden, door het langdurig gebruik van medicijnen. Ben heel benieuwd wat Gerda gaat zeggen. Succes in ieder geval  :geluk:
Geplaatste afbeelding

Jo'ke
Jo'ke
 • 3.488 berichten
  • Locatie: Berchem
 • 2 katten
OFFLINE

#102 Geplaatst 19 januari 2013 - 13:33

Ik heb net heel het topic eens doorgelezen.... Arme George, hopelijk komt er snel een einde aan deze nachtmerrie voor jullie.

Veel succes!
| Yesterday Is History Today Is A Gift Tomorrow Is Mystery |

ARIZONA
ARIZONA
 • 3.134 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#103 Geplaatst 19 januari 2013 - 14:21

Ik duim dat Gerda je heel goed gaat helpen. Dat moet inderdaad de hel zijn als je alle dagen zo moet poetsen. Gelukkig houdt de liefde voor je poezel je staande.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#104 Geplaatst 19 januari 2013 - 20:24

Ik hoop ook dat er nu een oplossing eindelijk voor je komt.
Ik denk nog altijd dat mss rauwvoer toch voor hem de oplossing is.


Guest_Ziva_*
Guest_Ziva_*
OFFLINE

#105 Geplaatst 19 januari 2013 - 20:40

Veel succes. Hopelijk wordt er gauw een oplossing gevonden, zodat zowel jullie als George terug volop samen van het leven kunnen genieten.