Spring naar inhoud


- - - - -
Vermist

WINNIE, onze zwart-witte halflanghaar!

zwart-wit langharig verloren kat

  • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
Guest_Patricia Raecke_*
Guest_Patricia Raecke_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 06 februari 2013 - 16:35

Sinds 12/11/2012 missen we onze gecastreerde kater van 4 jaar te Linden (Lubbeek) bij Leuven. We bewogen al hemel en aarde, maar hij blijft onvindbaar. We zijn er echt het hart van in want het is een grote schat! Er kan ook kwaad opzet in het spel zijn. Wellicht heeft iemand hem gelokt met voedsel en meegenomen. Wie weet meer en kan ons helpen?

Bijgevoegde thumbnails

  • IMG_0817.JPG


grumpje
grumpje
  • 5.799 berichten
  • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 06 februari 2013 - 16:47

Heel veel sterkte en succes, ik hoop dat jullie hem snel weer in jullie armen hebben.
Geplaatste afbeelding

Maranweke
Maranweke
  • 9.602 berichten
    • Locatie: Zottegem
  • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 06 februari 2013 - 20:41

Hopelijk komt het ventje snel terug thuis. :hug:
Vele knuffels van Wolf, Curly & Skye!

Nadine
Nadine
  • 1.284 berichten
OFFLINE

#4 Geplaatst 07 februari 2013 - 11:48

Ik heb je deze al per mail verstuurd, maar ik plaats ze hier nog maar eens om eventueel ook andere mensen ermee te helpen...
Andere sites die nuttig kunnen zijn : Binnenbeest, gevondenenvermistehuisdieren.be (.be want de site bestaat in verschillende landen)  kiavu, zelfs kapaza en 2dehands kunnen bruikbaar zijn.  
Kijk zeker ook eens op de site   www.katvermist.com
Zeker ook proberen zelf te gaan kijken in de asielen, want soms weten niet alle vrijwilligers welke dieren er binnengebracht werden.
Op pets.be staan dieren die in asielen “gezet” zijn (vooral als er geen identificatie gevonden is..)  Ik kan je nog een aantal tips geven waardoor je haar zou kunnen vinden. Ik doe dit niet vanuit de site, maar als dierenvriend in de hoop zoveel mogelijk te kunnen helpen bij het terugvinden van een dier...
Ben je zeker dat ze niet meer binnenshuis zit? (ergens achter of onder of tussen of in? )
Ga vooral bij valavond roepen (als het donker is en stiller zal je hem sneller horen antwoorden)Neem brokjes of zo mee, of een geluid dat hij kent en associeert met eten. Kijk vooral in de buurt goed in keldergaten (worden tegenwoordig veel poezen gevonden, ze geraken er wel in maar er zelf niet meer uit!) in kelders, in tuinhuisjes, in losstaande garages, in leegstaande woningen, magazijnen,... en ook in hoge bomen! Tegenwoordig zitten regelmatig poezen in een boom en durven ze er zelf niet meer uit! Ook struiken in de tuin onderzoeken…
Vraag aan de mensen in de buurt of je ZELF mag komen kijken op die plaatsen, hij reageert sneller op jouw stem dan op een vreemde. Een poes die bang is reageert niet, maar blijft stil zitten! Een tijd geleden hebben mensen het zoeken overgelaten aan de buurman, die vond niks en jammer genoeg heeft hij een week later de melding moeten doen dat de poes toch in zijn tuinhuis zat, ondertussen overleden... Die mensen hebben nu spijt dat ze niet zelf zijn gaan kijken. Ik weet dat dit hard is, maar het maakt wel het belang duidelijk om zelf te gaan kijken... Vorige week zijn mensen na het lezen van deze tips toch nog eens gaan vragen bij de buren of ze zelf de kelder mochten onderzoeken, omdat de buurvrouw hun kater niet gezien had... door ZELF te gaan kijken in de kelder, kwam hun katertje uit een hoekje gekropen..
Alle leegstaande "plaatsen" binnenstebuiten keren, met de pillamp gaan zoeken, als ze niet reageert, dan verraden haar oogjes haar misschien wel door de weerkaatsing van de pillamp!Struikgewas opzijhouden, eronder kijken... ik zeg misschien heel dom klinkende dingen, maar dat zijn de plaatsen waar ze teruggevonden worden...
Geen leegstaande garages of hokken in de buurt? Leegstaande woningen of woningen in aanbouw? Koertjes waar ze wel op kan, maar door hoge muren er niet meer uit...
Verwittig dierenartsen uit de buurt, asielen (best zelf gaan kijken want de verschillende vrijwilligers weten niet altijd welke dieren er binnengebracht worden), politie, de gemeentediensten.
Hang ook affiches op aan winkels, op plaatsen waar veel mensen komen, zet de foto er bij op. Steek flyers in de brievenbussen van de straat en eventueel ook verdere, aanliggende straten. (liefst mét foto en telefoonnummer)
Een advertentie in een regionaal blad wil ook al wel eens helpen… En als je op Facebook zou zitten, ook een mogelijkheid, er is blijkbaar ook een pagina aangemaakt voor verloren en gevonden dieren...
Zoveel te meer mensen op de hoogte zijn, zoveel te meer kans heb je om haar terug te vinden...Vooral 's avonds gaan roepen, maak er een wandeling van!
En zoals ik al schreef, kijk ook op de site van Pets.be, die geven een overzicht van alle asielen in België, met onder andere de gevonden dieren die niet geïdentificeerd kunnen worden!
Maar vooral: GEEF NIET OP! Zolang je hem niet overleden gevonden hebt mag je de moed niet opgeven. Op de site van CAD kan je lezen dat poezen soms na heeeeeeeeeeeeeeeeeel lange tijd terugkomen of teruggevonden worden.
Lees deze tips rustig na en probeer ze zoveel mogelijk uit te voeren, het kan echt helpen!!!
Veel sterkte!Nadine

Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Vermist, zwart-wit, langharig, verloren kat