Spring naar inhoud


- - - - -

kattenbakkorrels als gezichtsmasker


 • Log in om te reageren
4 reacties op dit onderwerp
Kaprice
Kaprice
 • 5.000 berichten
  • Locatie: oostende
 • 2 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 12 februari 2013 - 14:58

Een glanzende huid dankzij je kat? Het kan met dit recept :

Op zoek naar een goedkoop middeltje om een zachte, glanzende huid te krijgen? Haal dan zo gauw je kan een kat in huis. Maar nog belangrijker: vergeet zeker geen zak korrels voor de kattenbak mee te brengen. Indien je deze mengt met wat water en Aloe Vera bekom je immers een goedkoop maar zeer effectief gezichtsmasker dat je poriën reinigt, je beschermt tegen acne én je een zalig zacht velletje bezorgt.

Het was de 25-jarige Michelle Phan, die eerder al voor grote cosmeticamerken als Lancome verschillende make-up tutorials op het internet postte, die het bijzondere mengsel bedacht. In een filmpje dat de jonge vrouw zelf op het internet plaatste, legt ze uit hoe iedereen het nieuwe wondermiddel gemakkelijk kan bereiden. Het enige wat je in huis moet halen is een kluts water (mag ook uit de kraan), wat Aloe Vera en een zak grijze korrels voor de kattenbak op basis van bentoniet, een product dat ook aanwezig is in de commerciële reinigingsmaskers.

Eens je je boodschappen hebt gedaan, kan het echte werk beginnen:

1. Open je nieuwe zak kattenbakkorrels en schep er twee theelepels uit die je in een apart kommetje doet. Indien je de zak enkel gebruikt om beautymaskers te maken, kom je er makkelijk een jaar mee toe, aldus Michelle.
2. Giet een kluts water uit over de korrels en voeg ook wat Aloe Vera toe.
3. Meng alle producten goed door elkaar tot je een egaal mengsel bekomt
4. Zodra alle ingrediënten bij elkaar zijn, stop je het mengsel twintig seconden in de microgolfoven. De bedoeling is dat het warm is, maar niet heet, zo zal het de poriën sneller reinigen.
5. Eens de smurrie aan alle eisen voldoet, kan je het op je gezicht smeren, met de "less is more"-gedachte in je achterhoofd. Hoe dunner de laag, hoe beter. Om irritaties te vermijden, moet je wel opletten dat je niet te kort bij je ogen smeert.
6. Laat het masker een kwartiertje intrekken in je gezicht. Na vijf minuten word je kleine tintelingen gewaar in je gezicht, maar dat is normaal. Wie tijdens deze intrekfase niet zou weten wat te doen: je kat zit ongetwijfeld op je aandacht te wachten.
7. Als de vijftien minuten om zijn, was je de smurrie van je gezicht met warm water.
8. Wrijf eens over je gezicht en geniet van je glanzend zachte velletje. Maar opgelet, niet schrikken als meneer of mevrouw de poes je plots jaloerse blikken toewerpt...

"Je gezicht voelt lekker fris aan en je huid extreem zacht. Zo zie je maar, de beste producten komen soms uit de meest onverwachte hoeken", besluit Michelle. Haar filmpje werd intussen al meer dan 700.000 keer bekeken.
http://www.youtube.com/watch?v=9-x6hCI9X0g

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 12 februari 2013 - 15:02

Had het ook gelezen tja als het helpt waarom niet.

Kaprice
Kaprice
 • 5.000 berichten
  • Locatie: oostende
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 12 februari 2013 - 15:12

je kan je kattenbakkorrels ook mengen met olijfolie, honing, ...
maar bentoniet kattenbakkorrels zijn dus heel heilzaam in een gezichtsmaskertje ! even effectief maar veel goedkoper dan een klei gezichtsmasker..

DORIS
DORIS
 • 7.963 berichten
  • Locatie: Korbeek-Lo
 • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 12 februari 2013 - 18:18

Allez,allemaal in de rei voor kattenzand.Zal het ook eens proberen.
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Nashota
Nashota
 • 17.996 berichten
  • Locatie: Wildervank
 • 2 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 13 februari 2013 - 09:45

Ik ga het ook eens proberen :d
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Groetjes. Ina :hoi: