Spring naar inhoud


- - - - -

Opvangertjes - nog een paar weekjes naar de volgende...

Kattenopvang Waasland Opvang-topic

 • Log in om te reageren
910 reacties op dit onderwerp
kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#646 Geplaatst 08 januari 2014 - 12:18

:lachen: Zo grappig die reactie van je eigen katten :lachen: Het moet voor hen wel allemaal mysterieus zijn :lachen:

't Is toch al een verschil op een halve week tijd! Hopelijk ontdooit Jinx 'snel' met al dat eten en die speeltjes en is hij zo een voorbeeld voor Elmo :) Ze zitten alleszins supergoed en krijgen duidelijk de tijd die ze nodig hebben, dus nog maar eens :flower: :flower: :flower: Echt ongeloofelijk wat jij voor de katjes doet Sabine!


Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#647 Geplaatst 09 januari 2014 - 10:10

Deze morgen weer een klein muizenstapje vooruit: 'k Ben wakker geworden doordat Elmo naast het logeerbed met de speelrail aan het spelen was :) En daarna heb ik hem nog horen roefelen met andere speeltjes. 'k Had ook de "flosj met lederen lintjes" van de lederdanser over de rand van het bed gehangen en daarmee wat bewogen, zonder dat hij mijn hand kon zien, en hij is er ook een paar keer mee gaan spelen :) Daarna heeft hij ook nog met Jinx'ke zitten spelen. Jinx heeft een tijdje op het vensterbankkussen gelegen vanwaar hij overal kon rondkijken en Elmo lag dan op het bovenste plaatske van de krabton. Ze houden mij op dat moment wel alle twee in het oog en zodra ik duidelijk beweeg of in hun richting kijk, zijn ze weg. Hoewel ze toch efkes gefascineerd zaten te kijken toen ik mijn voeten wat bewoog onder het donsdeken op de maat van de muziek :) Maar het beste moment was toen ik terug wakker werd nadat ik opnieuw wat ingedommeld was, Elmo zat aan het voeteneind van mijn bed :d Maar dan kon ik niet anders als bewegen want mijnen arm lag in een hele ambetante pijnlijke hoek en hij is rap weer onder het bed gesprint :scared: Al bij al is het toch al weer een heel klein beetje beter dan gisteren :heart: Ze gaan wel dikkevet worden van de snoepjes en het natvoer dat ik in de socialisatie-strijd werp :lachen: Tot nu toe heb ik ze niet gewogen want ik wil ze niet oppakken nu ze nog zo schuw zijn. Maar als hun socialisatieproces nog lang duurt, gaan het twee Gustjes worden :lachen: :lachen:

Dat van mijn eigen katjes die allemaal nieuwsgierig zijn, blijkt niet echt een correcte inschatting te zijn. Deze morgen heb ik gemerkt dat er 3 van de 5 enkel willen weten waar de "nieuwe katjes" zitten, maar alleen met het idee van hun eten te gaan opschoefelen :louche:
Da's toch wel iets hé, precies of die krijgen geen eten :roll:

'k Ga dit weekend eens proberen om Winston of Churchill vlak aan de deur van de kattenkamer te borstelen zodat hij begint te ronken dat ze het horen tot op de markt. Misschien wakkert dit de nieuwsgierigheid van de opvangertjes aan en zouden ze eventueel binnenkort ook zin krijgen om zich eens te laten strelen of borstelen (zonder iets te forçeren, 'k wil niet terug naar "af"). Deze morgen heb ik met de pluimen van de pluimenstok eens langs Elmo zijn achterpootje en zijn staart gewreven en hij was er niet echt gerust in, maar hij stond er ook niet afkerig naar :) 't Is een beetje de grenzen aftasten en telkens wat verleggen :d

Bewerkt door Sabine2, 09 januari 2014 - 10:12.

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Sally1987
Sally1987
 • 80 berichten
  • Locatie: NL
OFFLINE

#648 Geplaatst 09 januari 2014 - 17:26

Wat leuk de opvangertjes. Ik ga nog eens op mijn gemak dit topic doorlezen en ga je verhalen volgen :)

Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#649 Geplaatst 09 januari 2014 - 17:57

Veel leesplezier ;)
Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#650 Geplaatst 12 januari 2014 - 11:50

Vorige nacht heeft Elmo weer een beetje zijn grens verlegd.
Hij was weer vrolijk aan het spelen, met regelmatig een behoedzame blik over zijn schouder richting "de madam in 't logeerbed" (ikke dus ;) ) en toen ik met de lederdanser aan het wiegelen was (op zodanige manier dat hij enkel het speeltje zag bewegen maar mijn hand niet zag) is hij toch wat hoger gaan meppen en niet gaan lopen toen hij mij hand raakte (hoewel hij het toen wel zag dat het mijn hand was).
Eens hij uitgespeeld was, is hij eerst weer onder mijn bed gekropen, dan op de krabpaal gaan zitten ter hoogte van mijn hoofd, voor mij nog wat in te schatten, daarna eerst weer onder het bed maar plots sprong hij op mijn bed en is op mijn benen gaan liggen. Daar heeft hij toch zeker een dik kwartier tot een half uur gelegen en daarna is hij verhuisd bovenop de krabton, waar hij super-über-schattig lag te soezen, eerst met zijn pootje op de rand en zijn koppeke erbovenop en ondertussen katten-kushandjes aan het werpen richting "de madam" (= zijn oogjes zachtjes open en dicht doen) en ik gaf katten-kushandjes terug en daarna lag hij zo überschattig te slapen met zijn koppeke en zijn pootjes die over de rand van de krabton hingen :love: :love: 'k Had kweeniehoeveel spijt dat ik mijn fototoestel niet bijhad, 'k zal er vanavond wel aan denken :)

Deze morgen lag hij toen weer samen met Jinx en was zijn gedrag terug iets angstiger, Jinx is de bangste van de twee en Elmo blijft zich daar soms toch aan spiegelen dus in de volgende week ga ik mij wat meer op Jinx concentreren. Als Elmo met de mouse hunter aan het spelen is, komt Jinx wel nieuwsgierig kijken en soms zitten ze samen te mosen, maar zodra Jinx mij ziet heeft hij weer ogen als theeschotelkes en zie je dat hij alweer mentaal al zijn vluchtwegen aan het afgaan is. Zijn oogjes zijn wel al niet meer pikkezwart van de schrik gelijk als vorige week. Bij hem zijn het dus mini-mini-muizenstapkes :)

Ze zijn nog niet aaibaar want dan hebben ze weer iets van :scared: en duiken in het kleinste hoekje, oppakken moet ik ab-so-luut nog niet aan denken, maar misschien doe ik vanavond wel wat liquid snack op mijn vingers, ik denk dat Elmo misschien zijn grenzeke nog iets zal verleggen en mijn vingers komt aflikken (of toch minstens besnuffelen) :)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#651 Geplaatst 12 januari 2014 - 20:39

Wat een fijne update om te lezen! En om te weten dat ook zij ooit zich geborgen zullen voelen in een warm gezien :heart: Ze zullen het verdiend hebben!
Wel super van Elmo dat hij op je benen kwam liggen! Lijkt mij toch al een grote stap voorwaarts in vergelijking met vorige week!!! :lol2: Hopelijk spiegelt Jinx zich ook wat aan Elmo en niet alleen omgekeerd, dan zal hij misschien ook wat sneller openbloeien. God weet wat die dutskes allemaal hebben meegemaakt hé :( Klinkt precies wel alsof ze veel aan elkaar hebben ook.


Bekijk berichtSabine2, op 12 januari 2014 - 11:50, zei:

'k Had kweeniehoeveel spijt dat ik mijn fototoestel niet bijhad, 'k zal er vanavond wel aan denken :)Genoteerd :x Nee, ik ben aan het lachen hoor, zie dat ze verschieten van het toestel en terug een stap achter uit zetten!


Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#652 Geplaatst 13 januari 2014 - 10:48

Gisteravond is Elmo weer met de lederdanser aan het spelen geweest. Daarna is hij mijn vingers gaan exploreren: eerst ernaar gekeken, daarna zijn nageltjes ingeplant :louche: daarna is hij er wat aan gaan snuffelen (keilief :heart: ) en ik dacht dat ik een lekje ging krijgen, maar hij heeft er lichtjes zijn tanden ingezet :h  Wel voor te spelen maar 'k ga hem daarin best niet aanmoedigen... :s
Hij is ook weer op mijn benen gaan slapen, deze keer op mijn bovenbenen en ik kon zijn rugske heel voorzichtig met één vinger strelen :love4:
En daarna is hij ook weer in zijn überschattige positie op de krabton gaan liggen (en 'k had weer mijn fototoestel niet bij :roll: )
Maar zodra hij ziet dat ik naar hem kijk, is hij weer weer ribbedebie. 't Zelfde met Jinx :scared:
Vanavond doen we verder hé, maar 'k zou graag Jinx meekrijgen bij het spelen :) Hij laat zich zo rap niet overhalen :catscratchhead:

Die zijn gevonden op een werf en er was iemand die ze eten gaf maar dat was niet naar de zin van de mannen die op die werf aan het werken waren. Wie weet hoe lang waren ze al aan het rondzwerven. Ze zijn alle twee ook al behandeld geweest voor zware diarree en ze waren magerkes, dus alles bij elkaar is het niet moeilijk dat hun vertrouwen in het mensdom onder het nulpunt gezakt is, de kleine dutskes :8

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Miss Nina
Miss Nina
 • 1.550 berichten
  • Locatie: Eeklo
 • 2 katten
OFFLINE

#653 Geplaatst 13 januari 2014 - 19:51

Zo leuk om te lezen dat ze met ministapjes toch ontdooien. Hebben ze jouw katten al ontmoet? Misschien kunnen die helpen in het socialisatieproces? Als de opvangertjes zien hoe jouw katten op hun gemak zijn zullen ze misschien geneigd zijn om jou ook te vertrouwen. Allé 't is maar een gedacht hé :)
"Humans: No fur, no paws, no tail. They run away from mice. They never get enough sleep. How can you help but love such an absurd animal?"
- Anonymous cat about humans

Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#654 Geplaatst 13 januari 2014 - 20:05

'k Heb Churchill eens meegepakt op de kattenkamer omdat hij de meest sociale is en het luidst kan ronken. Mijn idee was ook van hem eens te borstelen zodat zijn geronk weergalmt tot op de markt en dat daardoor de opvangertjes wat meer vertrouwen zouden krijgen. Maar hij heeft ernaar zitten kijken en toen Elmo bromde heeft hij teruggebromd :o
'k Heb hem dan maar rap terug uit de kattenkamer gezet ;)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#655 Geplaatst 21 januari 2014 - 15:10

Ondertussen zijn we alweer meer dan een week verder, hoog tijd dus om nog eens een update te geven ;)
We doen nog alle dagen kleine stapjes vooruit. Vorige week heb ik vooral geprobeerd hun langere tijd uit hun schuilplaatsje te krijgen en dat lijkt toch te lukken :)

Ze zijn gelukkig zot van hengels. De eerste dagen dat ze hier waren, heb ik hen wat vertrouwd gemaakt met een korte hengel met lederen lintjes en een pluimenstok, vorige week met de lederdanser (daar zit al iets meer schwung in). Tegen de tweede helft van de week speelde Jinx al wat meer mee en was iets minder angstig (hoewel die angst zeker nog niet weg is, bij geen één van de twee trouwens). Gisteren heb ik de Frenzy bovengehaald zodat ze de remmen nog wat meer losgooien, en met succes, ze zijn er stekelzot van :jump: :jump:  Springen, vliegen, op de krabton en de krabpaal, op de poef (Jinx is er in al zijn zottigheid twee keer afgevallen, gelukkig is dat maar een half meterke hoog :lachen:  ), over het logeerbed, over tanteke haar benen... :louche: 'k Heb af en toe eens een pauzeke ingelast maar telkens als ik de frenzy terug bovenhaalde, werden ze weer puitonnozel :goofy:
Uiteindelijk heb ik Elmo twee keer heel snel met één vinger kunnen strelen toen hij met zijn rugske naar mij stond. Hij vindt het nog altijd niet leuk om aangeraakt te worden van "ne mensel" maar 't is toch niet meer gelijk als vroeger dat hij dan direct in het donkerste hoekske kruipt ('t leek eerder het midden te houden tussen een schuwe blik en een blijf-van-mij-lijf blik :lachen: ) Hij heeft trouwens weer een tijdje op mijn benen gelegen :heart: En Jinx is tijdens het spelen ook eens op het voeteneinde van het logeerbed gesprongen en daarna nog eens over mijn benen gecrosst :heart:
Tegen een uur of 3 werd ik wakker en dan lagen ze weer alle twee om ter schattigst bovenop de krabton, Jinxie in een bolleke gedraaid en Elmo weer überschattig met zijn koppeke op de rand van dat kussen en zijn pootjes die er zo lief overhingen (en 'k had weer mijn fototoestel niet bij :wall: :wall: :wall: ) en zijn blik van "eigenlijk krijgt die madam toch wel een beetje het voordeel van de twijfel" (maar 'k mag nog altijd niet in hun richting blijven kijken of in hun richting gaan...)

A ja, 'k heb Nonkel Winston meegenomen op de kattenkamer. Als ik de deur van de kamer opendoe en er is één van mijn poezels aan de deur, dan komt Elmo altijd heel nieuwsgierig kijken en bij Winston en Churchill doet hij dan een heel schuchtere neuze-neuze. Winston was wat verder in de kattenkamer gegaan en hij was heel braaf dus heb ik hem wat laten blijven. Jinxie is hem dan ook van wat dichter gaan bekijken, maar zat op een bepaald moment naar Winston te staren en vooraleer het weer het concert van brommen en blazen werd, heb ik de Frenzy wat laten flapperen. 't Staren was direct gedaan :lachen: Maar na een uurke begon mijne Winston dan toch weer zijn zelfzekere air aan te meten en vooraleer hij de opvangertjes de stuipen op het lijf zou jagen met al zijn streken, heb ik hem naar buiten geloodst. Misschien ga ik vanavond eens proberen met Churchill :)

Deze morgen zaten de angsthaasjes dan weer onder het bed (Elmo) en op het vensterbankkussen (Jinx). Als mijn blik dan weer iets te lang op hen rust, zijn ze nog altijd ribbedebie, maar met continue speeltherapie (en lekkere snoepjes) zullen ze telkens een tikkelke minder bang worden. 'k Zie er wel tegenop om ze binnen een dag of 10 weer te moeten oppakken voor naar Madam Stek te gaan voor hun tweede vaccin :8 Dat wordt ongetwijfeld een stap achteruit. Maar daarna gaan we gewoon verder met socialiseren en 'k heb goeie hoop dat ze over een tijdje "ter adoptie" op de site kunnen. Hun foto en voorstellingske zal dan wel aangevuld worden met een handleiding voor angstige poezels want ze zijn zó mooi (en dan vooral Jinx :love4: ) dat de mensen er weer zullen op afkomen gelijk als vliegen op een strooppot voor hun looks alleen. 't Kan echter niet de bedoeling zijn van die te plaatsen in een gezin met het volume van de TV op maximum, aangevuld met brullende kinderen die achter de katjes jagen en zo die dutskes weer een geraaktheid van de schrik doen krijgen en al onze inspanningen teniet doen :neen:  Het zal personeel moeten zijn met geduld en een echt hart voor dieren, zodat hun  welzijn op de eerste plaats komt (en niet hun mooie looks...).

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Joske123
Joske123
 • 5.606 berichten
  • Locatie: Ardooie West-Vlaanderen
 • 7 katten
OFFLINE

#656 Geplaatst 21 januari 2014 - 15:25

Mooi ! Volgens mij heb jij toch echt engelengeduld hoor. Proficiat !

Murron
Murron
 • 4.654 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#657 Geplaatst 21 januari 2014 - 16:13

Oh Sabine, wat fijn dat je echt vooruitgang ziet bij de twee schatjes. Maar het vergt toch heel wat tijd en geduld om ze zo ver te krijgen hé. Ze zijn in elk geval met hun poep in de boter gevallen en hebben het daar precies heel goed naar hun zin. En met veel speelmomentjes en lekkere snoepjes zullen ze wel meer en meer vertrouwen krijgen in die rare madam ;)

Ja, het is spijtig dat ze nog eens naar de dierenarts zullen moeten. Als het nodig is, wil ik gerust komen helpen om ze zo ver te krijgen. Jinxke heb ik altijd goed kunnen oppakken. Elmo - ofte: tigerkitty from hell - verandert in een monster als je hem probeert op te nemen :louche: en dan is het inderdaad weer een stap terug. Maar ik gok dat ze die madam-met-haar-lekker-eten-en-de-speeltjes wel rap zullen herkennen ;)

In het begin vreesde ik dat het misschien al te laat was om Jinx en Elmo zo te socialiseren dat ze een warm, huiselijk nestje zouden vinden. Maar na een tijdje waren mijn vriend en ik er wel van overtuigd dat ze met de juiste socialisatie en - vooral - de juiste adoptanten zeker adopteerbaar zouden zijn. Echt super dat jij hen die kans geeft :flower: Jinxie is pràchtig, de kleine leeuw, en Elmo is zo schattig met z'n witte plekjes. Komt helemaal goed.

Binnenkort nog wat nieuwe foto's? :x :goofy:

Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#658 Geplaatst 21 januari 2014 - 18:51

'k Zal misschien wel wat assistentie kunnen gebruiken om ze te pakken. 'k Heb het nog niet geprobeerd omdat ik niet wil dat ze nodeloos een stap achteruit doen. Volgende week ga ik meer "gestolen streelmomentjes" inlassen ;) maar sowieso wordt het nog altijd niet gemakkelijk om Elmo te pakken. Oftewel moet ik eerst een heel fleske Feliway-spray in de kattenkamer verstuiven, zodat ze daarvan paraplu liggen :x :lachen:

't Zal ook verschillende Frenzy-aanhangers vergen tegen dat ze gesocialiseerd zijn :lachen: Deze die er nu aanhing, is nog een Da Bird aanhanger (de gewone met pluimen) en na één avond met vele speelsessies zag hij er al serieus verfrommeld uit (die ene pluim kwam er nog maar triestig voor) maar Anneleen heeft nu op FB gezet dat de vlinder-aanhanger heel geschikt is voor angstige katjes en 'k had nog zo één liggen (was eigenlijk Charlie zijn verjaardagscadeautje :oops: )
'k Ben benieuwd hoe geskalotterd de vlinder er na vanavond gaat uitzien :lachen:

Ja, 'k zal binnenkort nog eens foto's moeten trekken hé, 'k wil absoluut Elmo in zijn überschattige hangjongere-positie nog eens vastleggen op de gevoelige plaat :love4:

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#659 Geplaatst 21 januari 2014 - 21:07

Super dat er vooruitgang is!!! Toch al een groot verschil met in het begin dat ze zich niet lieten zien :thumb: Hopelijk heb je nog een paar zo'n doorbraakjes tegen dat je met hen naar de dierenarts moet. Is fijn om te lezen! Ook dat ze toch redelijk goed op Winston reageerden! Ik blijf duimen voor je en de katjes!
En wat betreft die vlinder, ik denk dat dat wel klopt, want da's ongeveer de enige aanhangsel waartegen Lilly eens met haar poot durft te slaan :lachen:


Sabine2
Sabine2
 • 8.409 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#660 Geplaatst 22 januari 2014 - 08:38

De vlinder is inderdaad een succes en zelfs als ze hem (een paar keer goed zelfs) te pakken krijgen, ziet hij er totaal niet zo verfrommeld uit als die pluimen ;)
'k Heb deze morgen geprobeerd hen te strelen aan het voederstation maar dat was een minder groot succes :onzeker: Ze zijn gaan lopen maar niet terug in het donkerste hoekske. Dus ik blijf nu voorzichtjes op dat tempo doorgaan, maar niet altijd aan het voederstation zodat ze daar geen negatieve associatie mee gaan maken.
Gisteravond heb ik wat Feliway spray op mijn linkerhand gedaan en daar waren ze wel nieuwsgierig naar, Elmo al iets meer dan Jinx, hoewel Jinx op een bepaald moment tijdens de Frenzy-sessie met zijn buiksje tegen die hand stond. Zo een fluffy manneke dat dat is :love4:

Nonkel Winston is heel nieuwsgierig naar deze opvangertjes, misschien omdat het er per uitzondering eens geen zijn die in elkaar krimpen als hij met statige tred en superieure blik een volle meter ver in de kattenkamer schrijdt (daar staat hun voederstation :lachen: )
't Is wel fijn dat hij er niet slecht op reageert, zo kan hij 's nachts mee met mijn in de kattenkamer slapen want ik mis mijn eigen stoere maar knuffelige beren 's nachts wel :)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com