Spring naar inhoud


- - - - -

Opvangertjes - nog een paar weekjes naar de volgende...

Kattenopvang Waasland Opvang-topic

 • Log in om te reageren
910 reacties op dit onderwerp
Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#811 Geplaatst 24 mei 2014 - 08:34

Gisteren ben ik met Spottie naar de DA gewist voor haar chip, eerste vaccin en test.....
Ze is negatief getest :dancer: :dancer:
Spijtig genoeg is ze nog altijd o zo schuw. Bij thuiskomst heb ik haar in de bench gestoken zodat ze wat kon chillen, 't was nodig. Ze is trouwens nog altijd in schuil-modus :(

Gisteravond zijn er dan ook twee nieuwe kleine dutskes bijgekomen: Lucy, een tabby meisje van 615 gram (die in optie is en later Tshumi zou noemen) en Louis, een zwart katertje van 710 gram. Ze werden 7 weken geschat dus blijven hier nog ongeveer een maand. Tegen dan zullen ze met alles in orde zijn en aan het tempo waar ze nu eten, waarschijnlijk elk 5kg bijgekomen zijn :lachen: Lucy is op het eerste zicht de meest zelfzekere van de twee, Louis de rustigste (hoewel "rustig" bij kittens altijd relatief is hé ;) )

Hier een paar foto's van de nieuwe scheetjes :heart:
De meeste zijn van hun achterkant, omdat de voorkant heeltijd in hun potje natvoer zat :lachen: 'k Heb daar nochtans lang gezeten met mijn kodakske :lachen: :lachen:
En het palmboom-krabpaaltje valt ook heel goed in de smaak. :thumb:

Nomnom
SDC12505.JPG

Nomnom smek nomnomnom
SDC12506.JPG

en nog nomnomnom smeksmek nomnomnomnomnomnomnom
SDC12507.JPG

Me Jane, you Tarzan  AAAAAAAAAAAAAAAAAAOEWAOEWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
SDC12508.JPG

En ik kan nog hoger, kijk maar
SDC12509.JPG

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Dorothea
Dorothea
 • 1.786 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 3 katten
OFFLINE

#812 Geplaatst 24 mei 2014 - 10:23

Oh, eens kittens bij tante Sabine. :)
Zouden de kittens Spottie kunnen helpen in gedrag? Dat Spottie meer zal openbloeien?

Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#813 Geplaatst 24 mei 2014 - 23:51

Dat ga ik rustig afwachten. Vandaag konden ze nog niet samen want ik was naar een Felinova cursus (en nadien nog ietske gaan eten dus pas na 21u thuis... :oops: )
Morgen ga ik wandelen (tja, de dodentocht is maar 75 dagen meer verwijderd)

Dinsdag ben ik thuis ('k moet enkel 's morgens naar de specialist) en dan gaan we eens zien wat het geeft om de kleine scheetjes samen te zetten met Spottie. 'k Heb nog wat extra tips opgedaan vandaag (oa voor Spottie, best een tijdje volledig laten chillen) en 'k ga heel langzaam aan tewerk gaan. Maar het zou goed kunnen dat ze openbloeit door de aanwezigheid van een paar zotte kittens.... 'k hoop het maar ga niets forçeren :)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#814 Geplaatst 25 mei 2014 - 00:15

Die zijn toch wel met hun kontje in de boter gevallen hoor bij jou!!!! Je zo bijscholen, er zo mee bezig zijn, zoveel voor hen doen... Opvangertjes bij jou zijn echt geen dutskes meer!
Ik hoop wel dat Spottie toch een beetje openbloeit als ze wat meer op haar gemak is. Ik zal echt duimen voor haar! Voor die prutskes zal ik precies niet al teveel moeten duimen, die stellen het duidelijk goed :d Of 't is misschien dat hun gewicht onder controle blijft :lachen: Je weet nu alleszins wat je moet doen om hen wat deftig te socialiseren hé ;)

Bewerkt door kate2, 25 mei 2014 - 00:15.


Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#815 Geplaatst 29 mei 2014 - 17:04

Spottie krijgt nu socialisatie-training in een grotendeels afgedekte bench om haar wat minder schuw te maken en toch nog, voor zover mogelijk, te socialiseren.  Zodra ik haar in de kattenkamer zet, kruipt ze weer weg zodra ik binnenkom en op die manier is het niet mogelijk haar opnieuw aan mensels te doen gewennen. Ze heeft echt wel schrik van handen :8 Klein dutske, 'k wil er liever niet aan denken wat daarvan de oorzaak kan zijn.
Sinds gisteren gaat ze met muizenstapjes vooruit (telkens twee vooruit en één achteruit). Ik merk dat het beter is als ik er veel bij ben, maar door mijn full time job is dat helaas niet mogelijk. Als ik erbij ben, geef ik haar heel regelmatig kleine beetjes natvoer en ze begint een positieve associatie te maken, in die zin dat ze al nader komt als ze me ziet staan met het blikje :) Nog niet volledig dichtbij en aaien moet ik niet proberen zonder ovenwant, ze mept nog :onzeker: Maar nu ligt ze op haar matje aan de "onbedekte" kant van de bench, dus 'k beschouw dat ergens toch als een "pril begin van een hernieuwend mensel-vertrouwen". Maar 't is nog serieus "work in progress" :onzeker:
Nu ja, na Jinxie en schElmo een nieuwe super-schuwe uitdaging, we zien wel wat de toekomst brengt :)

En dan zijn er nog de kleine schatjes, Lucy (toekomstige Tshumi) en Nias (ooit Louis, maar die naam was fout.... ). Die amuseren zich te pletter!!  Van hun bedje tijgersprong in de hangrol, daardoor crossen en tijgersprong naar hun palmboom-krabpaaltje waar ze de strijd aangaan met pluchen kokosnoot en bengelend hengeltje, van daaruit 15-20cm skydiven naar hun roller circuit waar ze zich toch een tijdje mee amuseren. Sinds vandaag heb ik hen een paar "nieuwe sensaties" gegeven: tjiepemuis-boksbal: da's een muis op een platformke die tjiept zodra ze ertegen meppen (daar ga'k waarschijnlijk nog spijt van krijgen :louche: :lachen: ) en een uil met valeriaan. Momenteel liggen ze zaaaaaaaaaaaaaaaaalig te knorren bij Meneer de Uil (maar 'k veronderstel dat de mega-speelsessie met buurmeisje Sien er ook voor iets tussenzit ;) )
'k Heb eindelijk den truc gevonden om ze te doen drinken, want tot nu toe dronken ze te weinig naar mijn gedacht. Ze haalden hun vocht wel uit het natvoer maar toch...
Eerst geprobeerd met water --> nope
Daarna een schepje kitten-melkpoeder in het water --> nope
Uiteindelijk een paar brokjes RC Weaning (droogvoer-staaltjes gekregen van Madam Stek) in een klein taske gedaan en daar een goei klets water met kittenmelkpoeder bijgedaan: voor Nias was het alleszins al "nom", hij heeft er met veel smaak van gedronken :heart:  Lucy zal ook wel snel volgen (goed mogelijk dat ze er ook goed aan zat te sjlebberen, 'k heb ze nu ook niet elke minuut in het oog hé).

Lucy was al in optie toen ze hier toekwam en.......................... mogelijk Nias ook, 'k had een paar foto's op FB gezet en er is iemand die er heel veel interesse voor heeft en hem volgende week wil komen bezoeken (maar 'k moet eerst nog groen licht krijgen van ons opperhoofd :lachen: ) :dancer:
Dat meisje die interesse heeft in Spottie houdt ook nog altijd contact. Momenteel zit ze in grote verbouwingen die nog tot in augustus zullen duren, maar wie weet heeft ze daar ook een mandje voor Spottie-Wottie :heart:

Hier nog wat foto's van de kleintjes

Bijgevoegde thumbnails

 • SDC12527.JPG
 • SDC12510.JPG
 • SDC12511.JPG
 • SDC12514.JPG
 • SDC12515.JPG
 • SDC12516.JPG
 • SDC12522.JPG
 • SDC12523.JPG
 • SDC12524.JPG
 • SDC12525.JPG

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#816 Geplaatst 03 juni 2014 - 11:46

Oh ik had die laatste nieuwtjes en foto's gemist. Zo een fijn nieuws allemaal :dancer: Heb je ondertussen al goedkeuring van het opperhoofd gekregen? :lachen: en is Niaz gereserveerd? :lol2: Ze zijn mooi hé zoals ze daar op dat krabpaaltje zitten te spelen :heart: Echte hartendiefjes :heart:
En hoe doet Spottie het nu? Is het al iets beter of blijft ze schuw? Zou super zijn hé mocht dat meisje van de verbouwingen ze nemen! De duimen blijven hier werken voor jouw pagadders!


Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#817 Geplaatst 03 juni 2014 - 13:38

Veel goedkeuring kan het opperhoofd nog niet geven want er is nog altijd geen mailke van de kandidaat-adoptante toegekomen.
Het kitten-krabpaaltje stond in de bench en nu ze in de kattenkamer zitten, zien ze het groot-groter-grootst.
Ze zijn zot van de laatste nieuwe aanwinst: de Catherine-krabpaal
http://www.zooplus.n...naf180cm/300405
Vanin de ton gaan ze via het gat bovenop de ton staan en vandaar klimmen ze langs de paalkes op het platform er net boven. Kweeniehoeschattig om zien. En vandaar "skydiven" ze naar het logeerbed, ongeveer een halve meter lager :roll:
'k Durf er niet aan denken wat ze binnen een aantal weken gaan doen, die krabpaal is 197cm hoog... :scared:
En voor de rest doen ze niets als rondcrossen en spelen en tussendoor wat slapen.

Ze hebben een supergoeie invloed op Spottie. Ze heeft haar angst nog altijd niet overwonnen, maar 'k zie dat ze echt geïnteresseerd is in de kittens. Kleine Lucy gaat er soms naartoe, geeft haar dan een heel lichte pets voor te spelen en huppelt dan snel weer weg, en Spottie blijft heel rustig en lief zitten (of buikliggen). Gisteren is Spottie zelfs, terwijl ik erbij was, eventjes uit haar schuilplaats gekomen om te rekken en te strekken aan de krabton en heeft ze ook met tjiepemuis gespeeld (wel "veilig" achter de ton) en op een bepaald moment kwam ze vanop de vensterbank gesprongen op het plankske van de krabpaal dat dichtstbij mij was, snorretje wat naar voor en een heel indringende blik van "môh wa voor een raar beest zijde gij eigenlijk??? :o " :lachen: :lachen:
Deze morgen was ze dan vol overgave aan het spelen met de Catch-the-mouse (tot ze doorhad dat ik naar haar stond te kijken).
't Gaat de goeie richting uit, hoewel het nog wel een tijd zal duren eer haar vertrouwen in de mensheid hersteld is, één muizestapke met de keer :)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#818 Geplaatst 03 juni 2014 - 14:59

En is de adoptante van Lucy toevallig niet geïnteresseerd in Nias? :oops: Zou leuk zijn mochten ze samenblijven :lachen: Maar zou al leuk zijn mochten ze een thuis vinden natuurlijk :) Hoe oud is Nias?
Het klinkt een beetje als de Cirque du Soleil bij jou :lachen: Als ze publiek willen, ik wil gerust enthousiast publiek spelen :d Misschien koop je wel best een bedondersteuner voor tegen dat ze wat ouder zijn en met wat meer gewicht van de krabpaal op het bed springen :x

Klinkt toch als een hele verbetering bij spottie! De kleintjes lijken een goede invloed op haar te hebben :) Hopelijk blijft het nu beter gaan en ze zal een geduldige adoptant moeten vinden, maar als ze er zo één vindt zal ze dan wel zeker zijn van haar gouden mandje hé :) Bij Lilly heeft het een paar maand geduurd voor ik haar kon aanraken, dus Spottie zal er ook zo eentje zijn zeker :d


DORIS
DORIS
 • 7.767 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#819 Geplaatst 03 juni 2014 - 17:18

Wat zijn ze schattig. :love3:
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#820 Geplaatst 03 juni 2014 - 17:34

Nias en Lucy werden bij aankomst in de opvang (vorige week donderdag) op zo'n goeie 7 weken geschat, dus tegen 't eind van de week zijn ze ongeveer 9 weken en mogen ze achter hun eerste vaccin bij Madam Stek ;)

De mogelijke adoptante van Nias is nog heel sterk aan het twijfelen, ze heeft nog één dementerende kat van 16 jaar en twijfelt of het een goed idee is om daar een kleintje bij te zetten. 'k Deel haar bezorgdheid, één klein beebje die heeltijd met "dementerend rustend vriendje" wil spelen gaat niet goed komen, dat zou waarschijnlijk resulteren in stress voor dementerend vriendje en safletten voor Nias. 'k Heb haar voorgesteld dat ze eventueel twee kleintjes kan adopteren, Nias en zijn "broertje" Conan die bij Eva en Werner zit (ze zijn met 7 in één doos toegekomen bij ons). Wie weet... :)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#821 Geplaatst 03 juni 2014 - 22:25

Is die kat al lang alleen? Want eerlijk gezegd, als dat een oude dementerende kat is die al lang alleen is, zou ik sowieso wel ff nadenken om er jonge kittens bij te zetten...

Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#822 Geplaatst 04 juni 2014 - 09:10

Ze heeft een jaar (of anderhalf jaar) geleden haar andere (senior) kat moeten laten inslapen maar zou het sowieso eerst met haar DA bespreken. Eind juni of juli kreeg ze ook even de kat van haar dochter op logement dus dat zou al een "lackmoesproef" zijn.
'k Denk ook dat één kitten erbij niet ideaal zou zijn, vandaar mijn voorstel naar haar om Nias en zijn broertje Conan te adopteren ;)

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

kate2
kate2
 • 12.796 berichten
OFFLINE

#823 Geplaatst 04 juni 2014 - 11:55

Ah ok :) Super!

Sabine2
Sabine2
 • 8.411 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 5 katten
OFFLINE

#824 Geplaatst 20 juni 2014 - 08:46

't Is ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik nog een update gegeven heb :oops:

De opvangertjes stellen het zeer goed. Spottie heeft de kleintjes volledig in haar hart gesloten, vooral klein Niasje :love:
En de kleintjes zien haar volledig als hun pleegmama :love4:
De kleine lieve speelvogels zorgen ervoor dat "mama Spottie" haar tijd minder doorbrengt in het onderste plaatske van de krabton.
Ze is nog altijd schuw maar er is toch wel een duidelijke verbetering buiten in het begin. Ze kunnen alle drie samen serieus uit den bol gaan bij het spelen. Het kattencircuit, de catch-the-mouse, balletjes, tjiepemuis, de hengel, alles wordt met veel enthousiasme uitgetest :lachen:
Lucy is de grootste speelvogel van de drie. Van 's morgens vroeg begint ze achter een balletje of gelijk wat te crossen, en daarbij maakt ze kleine piepende geluidjes om haar broertje Nias te roepen zodat hij mee komt spelen, kweeniehoeschattig :heart:
Broertje Niasje ligt dan meestal nog bij "mama Spottie" te slapen (of te tutteren, nóg schattiger :love: ) maar zodra hij mij richting "etenkast" ziet gaan, staat hij vol aandacht te kijken en na hun ontbijt begint de race. Het bovenste plaatske van de 2 meter hoge krabpaal hebben ze natuurlijk ook al uitgetest :scared:
Volgende week gaan ze naar Madam Stek voor hun castratie / sterilisatie en chip en een paar dagen later volgt hun tweede vaccin (ook Spottie krijgt volgende week haar tweede vaccin).
Begin juli kan Lucy dan verhuizen naar haar nieuw personeel met haar nieuwe poezelvriendje en een klein meisje die al héél hard naar haar komst uitzien.
... en .... we hebben beslotten dat "mama Spottie" en Niasje samen mogen blijven, we gaan er personeel voor zoeken die ze samen willen adopteren :dancer: :dancer:

'k Heb een tekstje gemaakt voor de menselharten wat sneller te doen slaan en de schatjes snel een nieuwe "forever home" te bezorgen (hoewel ze hier niet in de weg zitten, verre van want 'k smelt altijd als ik die twee bezig zie :love: , maar er zijn zoveel nieuwe meldingen en onze opvanggezinnen zitten nokvol :8 ) Vanavond (tijdens de Felinova lezing in Temse) of zondag (rommelmarkt in St. Gillis Dendermonde waar we ook met ons standje gaan staan) kunnen de mensen dat tekstje dan meepakken :)
En ondertussen kan ik nog lekker genieten van die lieve puitonnozele schatten :heart:

Bijgevoegde bestanden


Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.kattenopvangwaasland.com

Miss Nina
Miss Nina
 • 1.550 berichten
  • Locatie: Eeklo
 • 2 katten
OFFLINE

#825 Geplaatst 20 juni 2014 - 17:24

Zo'n leuk tekstje :lachen: ! Spottie en kleine duivel Nias zullen ongetwijfeld vlug hun gouden mandje vinden. De duimpjes draaien hier alvast! :geluk:
"Humans: No fur, no paws, no tail. They run away from mice. They never get enough sleep. How can you help but love such an absurd animal?"
- Anonymous cat about humans