Spring naar inhoud


- - - - -
Vermist

Mijn lieve rode jonge katertje  • Log in om te reageren
1 reactie op dit onderwerp
Guest_Demy_*
Guest_Demy_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 13 maart 2013 - 22:12

Sinds woensdag is mijn katertje verdwenen. Na een half uurtje kwam mijn ene kat terug en de andere hebben we niet meer gezien. Hij is rood met wit, nog klein. Hij heeft een rood halsbandje met kitty erop om en hij is gechipt. Hij is in Minderhout verdwenen.
Als iemand van jullie onze Bob gezien hebben of tips hebben wat we nog meer kunnen doen om hem te vinden behalve flyers uitdelen en zoeken. Hoor ik het heel graag.

kate2
kate2
  • 12.796 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 14 maart 2013 - 09:24

Deze tekst komt niet van mij en vind je ook hierboven bij het topic 'als je kat vermist is...' maar mocht je daar niet gekeken hebben, hier dus nog wat tips die andere mensen hebben verzameld en gebundeld.

Voor mensen uit de provincie Antwerpen: zet de melding zeker ook op de site van CAD! Via google de letters CAD intypen en je komt op de site "Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming".
Andere sites die nuttig kunnen zijn: Binnenbeest, gevondenenvermistehuisdieren.be (be want die site bestaat in verschillende landen), kiavu, zelfs kapaza en 2dehands kunnen bruikbaar zijn. Bello is specifiek voor Limburg en op pets.be staan dieren die in asielen “gezet” zijn (vooral als er geen identificatie gevonden is)
Hoop dat je hem snel terugvindt!
Ik kan je nog een aantal tips geven waardoor je hem zou kunnen vinden..
Ga vooral bij valavond roepen (als het donker is en stiller zal je hem sneller horen antwoorden)
Neem brokjes of zo mee, of een geluid dat hij kent en associeert met eten.
Kijk vooral in de buurt goed in keldergaten (worden tegenwoordig veel poezen gevonden, ze geraken er wel in maar er zelf niet meer uit!) in kelders, in tuinhuisjes, in losstaande garages, in leegstaande woningen, magazijnen,... en ook in hoge bomen! Tegenwoordig zitten regelmatig poezen in een boom en durven ze er zelf niet meer uit! Ook struiken in de tuin onderzoeken…
Vraag aan de mensen in de buurt of je ZELF mag komen kijken op die plaatsen, hij reageert sneller op jouw stem dan op een vreemde. Een poes die bang is reageert niet, maar blijft stil zitten!
Een tijd geleden hebben mensen het zoeken overgelaten aan de buurman, die vond niks en jammer genoeg heeft hij een week later de melding moeten doen dat de poes toch in zijn tuinhuis zat, ondertussen overleden... Die mensen hebben nu spijt dat ze niet zelf zijn gaan kijken. Ik weet dat dit hard is, maar het maakt wel het belang duidelijk om zelf te gaan kijken...
Hang ook affiches op aan winkels, op plaatsen waar veel mensen komen, zet de foto er bij op. Steek flyers in de brievenbussen in de buurt..
Kijk ook goed rond IN HUIS, overal op en onder en tussen, kelder, garage, berghok enz. Laatst las ik dat een poes een aantal dagen in de eigen garage gezeten had zonder te reageren!!!
Verwittig dierenartsen uit de buurt, asielen, politie, de gemeentediensten.
Een advertentie in een regionaal blad wil ook al wel eens helpen…

En Facebook is tegenwoordig ook een goed medium....
Zoveel te meer mensen op de hoogte zijn, zoveel te meer kans heb je om haar terug te vinden...
Vooral 's avonds gaan roepen, maak er een wandeling van!
Hang iets buiten wat een sterke geur heeft van binnenshuis of van jezelf...
En zoals ik al schreef, kijk ook op de site van Pets.be, die geven een overzicht van alle asielen in België, met onder andere de gevonden dieren die niet geïdentificeerd kunnen worden!
Maar vooral: GEEF NIET OP! Zolang je hem niet overleden gevonden hebt mag je de moed niet opgeven. Op de site van CAD kan je lezen dat poezen soms na heeeeeeeeeeeeeeeeeel lange tijd terugkomen of teruggevonden worden.
Lees deze tips rustig na en probeer ze zoveel mogelijk uit te voeren, het kan echt helpen!!!
Veel sterkte!Veel succes! Ik hoop dat jullie katertje snel terecht is!

Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Vermist