Spring naar inhoud


- - - - -

Lasagnevellen koken


  • Log in om te reageren
34 reacties op dit onderwerp
Kyetje
Kyetje
  • 741 berichten
    • Locatie: Roeselare, West-Vlaanderen
  • 2 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:41

Vanavond staat hier zelfgemaakte lasagne op het menu. Nu vroeg ik me af... Ik heb hier een pak lasagnevellen van Barilla waar op staat " 20' no pre-cooking ". En gezien er op die verpakking alleen maar vreemde talen staan, vraag ik mij nu af: moet ik ze nu koken of niet? En misschien een vreemde vraag, als ik ze niet moet koken, waarvoor staat die 20' dan?

NiennaTasartir
NiennaTasartir
  • 438 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:43

Volgens mij slaat die 20' op kooktijd van de lasagne, dus wsl minimum 20 min in de oven op een 180°C.
Geplaatste afbeelding

Kyetje
Kyetje
  • 741 berichten
    • Locatie: Roeselare, West-Vlaanderen
  • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:45

Het heeft volgens mij idd met tijd te maken, en nu las ik ergens dat het niet meer nodig is die vellen te koken dat ze gaar worden in je oven tussen de laagjes.

Ciske
Ciske
  • 699 berichten
    • Locatie: Beveren-Waas
  • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:45

wij hebben ook altijd die lasagnevellen en doen dat steeds zonder "voorkoken" dus gewoon in de oven.  Nu nemen wij meestal wel 25 tot 30 minuten om dat in de oven te laten staan hoor

Kyetje
Kyetje
  • 741 berichten
    • Locatie: Roeselare, West-Vlaanderen
  • 2 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:46

Ah, het recept zegt hier ook 30 min in de oven :)

Eibhlin
Eibhlin
  • 14.209 berichten
    • Locatie: Merelbeke
  • 3 katten
ONLINE

#6 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:50

Vooral zien dat er onderaan voldoende vocht/saus zit anders gaat die onderste hard zijn. Dat heb ik toch al eens gehad toen ik dat de eerste keer maakte. :)
Geplaatste afbeelding

Choeke
Choeke
  • 7.104 berichten
  • 5 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:52

Lijkt mij een leuk werkje.

lathyrus
lathyrus
    • Locatie: oost-vlaanderen
  • 4 katten
ONLINE

#8 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:52

 Kyetje, op 27 maart 2013 - 14:46, zei:

Ah, het recept zegt hier ook 30 min in de oven :)

Als het recept ook zegt dat het dertig minuten in de oven moet op wat slaat die 20' dan...
Geplaatste afbeelding

Kyetje
Kyetje
  • 741 berichten
    • Locatie: Roeselare, West-Vlaanderen
  • 2 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:53

Dan neem ik best helemaal onderaan een laagje kaassaus? Word die kaassaus met gruyere/emmentaler of met parmezaan gemaakt? Zie ook zoveel verschillende dingen hierover.

 lathyrus, op 27 maart 2013 - 14:52, zei:



Als het recept ook zegt dat het dertig minuten in de oven moet op wat slaat die 20' dan...

Recept op internet zei: 25 à 30 min. En op die doos van Barilla staat 20'. Daarom dat ik er ook niet zoveel van snap.


Eibhlin
Eibhlin
  • 14.209 berichten
    • Locatie: Merelbeke
  • 3 katten
ONLINE

#10 Geplaatst 27 maart 2013 - 14:57

Dat op de doos is gewoon de tijd dat je vellen nodig hebben in je recept om te garen in omstandigheden dat ze uiteraard voldoende vocht hebben van je saus. Bij een te droge lasagne kan je ze best wel effe voorkoken maar ik veronderstel dat je een gewone standaard lasagne maakt en daar zit voldoende saus in. Ik zou gewoon de tijd van je recept volgen, op die extra 5 minuten zal het niet steken volgens mij.

Inderdaad onderaan best een kaassaus laagje, dat doe ik toch zo nu en het komt dan wel goed. :)

Bewerkt door Eibhlin, 27 maart 2013 - 14:58.

Geplaatste afbeelding

NiennaTasartir
NiennaTasartir
  • 438 berichten
  • 4 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 27 maart 2013 - 15:04

't is da, lasagne is geen exacte wetenschap ;)
Wel zorg ik dat mijn saus niet te dik is voor die in de oven gaat, want de lasagnevellen slorpen wel nog vocht op van je saus. Dus, voldoende saus voorzien, en alles komt in orde!
Geplaatste afbeelding

Elfje
Elfje
  • 2.738 berichten
    • Locatie: Antwerpen
  • 1 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 27 maart 2013 - 15:46

 Kyetje, op 27 maart 2013 - 14:53, zei:


Dan neem ik best helemaal onderaan een laagje kaassaus? Word die kaassaus met gruyere/emmentaler of met parmezaan gemaakt? Zie ook zoveel verschillende dingen hierover.



Recept op internet zei: 25 à 30 min. En op die doos van Barilla staat 20'. Daarom dat ik er ook niet zoveel van snap.


Ik maak mn saus altijd met emmentaler en gouda, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. Je kan dat zelf kiezen he :)
Ik denk ook eerder 25 à 30 minuten, maar prik er eens in na 20 om te zien of het al goed gaar is.

Geplaatste afbeelding



wendyv123
wendyv123
  • 4.368 berichten
    • Locatie: Lommel
  • 3 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 27 maart 2013 - 15:46

idd, zoals reeds vermeld, no pre-cooking wil zeggen dat ze dus niet moeten voorgekookt worden. In principe is de witte saus in lasagne een bechamelsaus, er komt enkel geraspte kaas helemaal bovenop. Je kan op die kaas nog een beetje oregano strooien, dit geeft een extra lekkere toets.

Bewerkt door wendyv123, 27 maart 2013 - 15:47.


Kyetje
Kyetje
  • 741 berichten
    • Locatie: Roeselare, West-Vlaanderen
  • 2 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 27 maart 2013 - 15:55

Ok, heb mijn boodschappenlijstje gemaakt, ga vlug naar de winkel... :) Ben héél benieuwd naar het resultaat!

Shivan
Shivan
  • 610 berichten
    • Locatie: Wieringerwerf, Nederland
  • 2 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 27 maart 2013 - 16:58

Succes! Ik maak altijd zelf mijn lasagnevellen!

200 gr. bloem
2 eieren
snufje zout


goed kneden, in vieren verdelen, uitrollen tot maat van je schaal, klaaaaar! veel lekkerder! hoeft neit voorgekookt

Bewerkt door Shivan, 27 maart 2013 - 17:01.

Geplaatste afbeelding