Spring naar inhoud


- - - - -

Onderhoud tuinhuis


  • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
Roosje
Roosje
  • 7.935 berichten
  • 2 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 11 mei 2013 - 12:30

Twee jaar geleden heb ik een nieuw tuinhuis laten zetten, het hout (grenen) had een autoclaaf behandeling gehad, dus een behandeling tegen schimmels.  De eerste twee jaar moest ik het laten uitdrogen maar nu moet ik het beitsen of schilderen.
Sommige mensen zetten eerst een anti-insekten, houtworm behandeling op het hout, ik was gaan kijken in de Brico maar die produkten lijken me allemaal uiterst giftig.  Weet er iemand of zo een behandeling echt nodig is ?

Geplaatste afbeelding

Nivo
Nivo
  • 6.320 berichten
  • 1 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 11 mei 2013 - 13:00

Het is een zeer giftig product!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In de zuiderse landen komt aantasting door hout etende beestjes wel hardnekkig voor, bij ons heb je daar niet zo veel last van, ik vraag me af of een behandeling langs hier wel nodig is.  

Wij hebben dit zeer giftig product moeten gebruiken tijdens de verbouwing van ons huis in zuid Frankrijk. Weet waar je aan begint, zelfs met een masker op tegen giftige dampen staken we de moord. Het slaat op je luchtwegen en slijmvliezen, ik zal je de details maar besparen :misselijk:

Zou me van te voren toch nog eens goed laten informeren bij een specialist, mogelijk is een behandeling met een beschermende beits al voldoende?!!

sorry laatste keer

catherine
catherine
  • 40.162 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 11 mei 2013 - 14:11

Wij hebben altijd produkten van linitop er op gesmeerd en nooit problemen mee gehad. Het is onze is wel traditioneel bruin. Mijne man heeft het een paar jaar geleden helemaal hergelateerd en speciale plastieken planchetten op bevestigd zodat we alleen de voorkant nog maar hoeven te vernissen.

Elena888
Elena888
  • 20 berichten
OFFLINE

#4 Geplaatst 29 november 2013 - 17:09

Of je preventief reeds behandeld hout zou moeten behandelen betwijfel ik eigenlijk.
Ik denk dat het interessanter is om regelmatig te kijken of je geen houtworm hebt. 1 of 2 keer per jaar. Wij hebben zelf eens houtworm in een oud houten schuurtje gehad, en we zijn toen op zoek geweest op internet wat het nu precies was. Ik weet nu hoe je houtworm kunt herkennen!
Je moet uitkijken naar gaatjes. Donkere gaatjes zijn oude uitvlieggaten, lichtere gaten betekent dat er recent is uitgevlogen. Houtworm is namelijk een tussenfase tussen een larf en een houtkever. De kever doet helemaal niks met je hout, behalve dan dat hij weer eitjes gaat leggen. Die eitjes komen uit en worden larven. Die eten dus hout, niet de kevers. De larven of houtwormen zitten binnenin je hout, en zitten daar een paar jaar ! Ze eten dus niet zozeer de buitenkant van je planken of je balken op, maar de binnenkant. Het hout wordt uiteindelijk helemaal hol. Als je gaatjes hebt, betekent dat dat ze kever zijn geworden en dat ze naar buiten zijn gekomen. Je vindt dan ook stof op de grond. Ze duwen dat namelijk naar buiten, een beetje als een mol die een molshoop maakt. Maar pas op, die kevers willen natuurlijk weet eitjes leggen !!
Je moet dus echt opletten op die gaatjes. Als je gaatjes hebt, zou ik toch wel behandelen! Maar als je tuinhuisje net eigenlijk nieuw is en al behandeld, denk ik niet dat je dat hoeft te doen.