Spring naar inhoud


- - - - -
Vermist

tweety van 19 mei (wit met zwarte kattin mager en klein)

vermist te steendorp oost vl

  • Log in om te reageren
1 reactie op dit onderwerp
bina
bina
  • 1 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 21 mei 2013 - 13:51

als je iets hoort of gezien hebt
gelieve me te contacteren via [knip]
mvg sabine
op de foto die tegen mij aan ligt is tweety

gelaagstraat [knip] te steendorp (oost vl)

Bijgevoegde thumbnails

  • tweety.jpg

Bewerkt door Solotje, 21 mei 2013 - 14:04.
Reden van bewerken: geen privegegevens noteren op het forum, mensen kunnen een privebericht sturen


Nadine
Nadine
  • 1.284 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 21 mei 2013 - 21:41

Andere sites die nuttig kunnen zijn: CAD is specifiek voor Antwerpen, gevondenenvermistehuisdieren.be, Binnenbeest.be, kiavu.
Kijk zeker ook eens op de site www.katvermist.com
Zeker ook proberen zelf te gaan kijken in de asielen, want soms weten niet alle vrijwilligers welke dieren er binnengebracht werden..

Ga vooral bij valavond roepen (als het donker is en stiller zal je hem sneller horen antwoorden!
Neem brokjes of zo mee, of een geluid dat hij kent en associeert met eten.
Kijk vooral in de buurt goed in keldergaten (worden tegenwoordig veel poezen gevonden, ze geraken er wel in maar er zelf niet meer uit!) in kelders, in tuinhuisjes, in losstaande garages, in leegstaande woningen, magazijnen,... en ook in hoge bomen! Tegenwoordig zitten regelmatig poezen in een boom en durven ze er zelf niet meer uit!
Ook struiken in de tuin onderzoeken…
Vraag aan de mensen in de buurt of je ZELF mag komen kijken op die plaatsen, hij reageert sneller op jouw stem dan op een vreemde. Een poes die bang is reageert niet, maar blijft stil zitten! Een tijd geleden hebben mensen het zoeken overgelaten aan de buurman, die vond niks en jammer genoeg heeft hij een week later de melding moeten doen dat de poes toch in zijn tuinhuis zat, ondertussen overleden... Die mensen hebben nu spijt dat ze niet zelf zijn gaan kijken. Ik weet dat dit hard is, maar het maakt wel het belang duidelijk om zelf te gaan kijken... Vorige week zijn mensen na het lezen van deze tips toch nog eens gaan vragen bij de buren of ze zelf de kelder mochten onderzoeken, omdat de buurvrouw hun kater niet gezien had... door ZELF te gaan kijken in de kelder, kwam hun katertje uit een hoekje gekropen..
Alle leegstaande "plaatsen" binnenstebuiten keren, met de pillamp gaan zoeken, als ze niet reageert, dan verraden haar oogjes haar misschien wel door de weerkaatsing van de pillamp!
Struikgewas opzijhouden, eronder kijken... ik zeg misschien heel dom klinkende dingen, maar dat zijn de plaatsen waar ze teruggevonden worden...
Geen leegstaande garages of hokken in de buurt?
Leegstaande woningen of woningen in aanbouw?
Koertjes waar ze wel op kan, maar door hoge muren er niet meer uit...
Verwittig dierenartsen uit de buurt, asielen (best zelf gaan kijken want de verschillende vrijwilligers weten niet altijd welke dieren er binnengebracht worden), politie, de gemeentediensten.
Hang ook affiches op aan winkels, op plaatsen waar veel mensen komen, zet de foto er bij op. Steek flyers in de brievenbussen van de straat en eventueel ook verdere, aanliggende straten. (liefst mét foto en telefoonnummer)
Een advertentie in een regionaal blad wil ook al wel eens helpen…
En als je op Facebook zou zitten, ook een mogelijkheid, er is blijkbaar ook een pagina aangemaakt voor verloren en gevonden dieren...
Zoveel te meer mensen op de hoogte zijn, zoveel te meer kans heb je om haar terug te vinden...Vooral 's avonds gaan roepen, maak er een wandeling van!
En zoals ik al schreef, kijk ook op de site van Pets.be, die geven een overzicht van alle asielen in België, met onder andere de gevonden dieren die niet geïdentificeerd kunnen worden!
Maar vooral: GEEF NIET OP! Zolang je hem niet overleden gevonden hebt mag je de moed niet opgeven.
Op de site van CAD kan je lezen dat poezen soms na heeeeeeeeeeeeeeeeeel lange tijd terugkomen of teruggevonden worden.
Lees deze tips rustig na en probeer ze zoveel mogelijk uit te voeren, het kan echt helpen!!!
Veel sterkte!
Nadine


Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Vermist, vermist te steendorp oost vl