Spring naar inhoud


- - - - -

hypo-allergene voeding?


 • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
Kirstenb
Kirstenb
 • 1 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 04 juni 2013 - 18:06

hallo

ons Zorahke, een (schattige) kieskeurige lekkerbek, is een kattin van iets meer dan 2 jaar oud.
elk jaar is er een periode waarin ze ineens haar haren begint uit te trekken. eerst dachten we dat het van de stress was, de keer daarna dacht de dierenarts dan weer dat ze extreem allergisch was voor vlooien (terwijl geeneen van onze 3 sloebers vlooien hebben). we hebben de echte oorzaak nooit gevonden en na een paar weken ging het altijd spontaan terug over (al hielpen cortesonen pillen daar ook wel bij).
een drie-tal maanden geleden begon ze weer haren uit te trekken, maar dit keer echt super hard. tot bloedens toe. cortesonen pillekes hielpen nie, een spuitje bracht efkes verlichting maar dat duurde ook maar een week, daarna begon de miserie gewoon terug opnieuw.
uiteindelijk heb ik haar op aanraden van de dierenarts op hypo-allergene voeding gezet om te zien of het probleem daar misschien zat. en jawel, nu zijn we 6 weken verder en ze heeft al meer dan een week geen haren meer uitgetrokken (niet dat er nog veel over bleef om uit te trekken maar soit).
ze wast zich nog wel abnormaal veel, dus ze is er nog niet volledig vanaf. maar binnen een week of 4 zou de jeuk normaal volledig gedaan moeten zijn.
en dan moet ik gaan experimenteren met de voeding, om te zien wat ze allemaal lust en kan verdragen.
het probleem is dat zo'n eten verschrikkelijk duur is en dat ik hier nog 2 andere kapoenen heb rond lopen die ervan mee eten.
Nu heeft ze Virbac Santé Animal, als ik het goed onthouden heb kost dat ongeveer 120 euro voor een zak van 13 kilo. Ik schat dat ze daar ongeveer 2 maanden mee gaan toekomen, best wel een kostelijk grapke dus. natvoer heet ze van Trovet, met paardenvlees. de ene keer smult ze ervan en de andere keer wilt ze er niet van weten. ik heb al een ander merk van natvoer gegeven en dat heb ik allemaal moeten weg gooien omdat ze het niet lust.

kan er iemand tips geven over lekker en betaalbaar eten of heeft er iemand ervaring met bepaalde hypo-allergene voeding?

groetjes
Kirsten

Bijgevoegde thumbnails

 • varia 071.JPG


wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 04 juni 2013 - 18:25

misschien kan KVV een oplossing bieden ? Als je dit wil gaan proberen, denk er dan aan dat omschakeling wel een hele tijd kan duren en dat je zeker een tijdje moet volhouden om te weten of het helpt of niet. Je kan ook een eliminatiedieet doen want soms is een dier ook allergisch aan bv. kip of een andere diersoort. Ik zou het zeker proberen, zelfs de duurste KVV is volgens mij goedkoper dan dat. Hier eten ze ongeveer voor iets meer dan een Euro per dag/per kat op.

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 08 juni 2013 - 21:14

dat hypoallergeen voedsel kan een serieuze smak kosten, wij moeten dat ook al meer dan 3 jaar geven en tot voor kort kregen alle 4 ons poezels het ook al had er maar eentje het echt nodig.
Maar het lukte niet om ze apart te doen eten dus moesten ze het wel allemaal eten.
Nu hebben we wel een systeem gevonden om hen appart te doen eten en krijgt vooral diddl nog het hypo allergeen voedsel omdat we het financieel gewoon niet meer kunnen dragen om ze alle 4 die voeding te geven terwijl dat gewoon niet nodig is
Voor natvoeder alleen kwam het al per maand op goeie 550 euro en het droogvoeder was nog bijna eens 200 euro, tel daar dan de regelmatige dierenartsbezoeken bij die voor onzen diddl nodig zijn plus de nodige medicatie en als je dan weet dat je dat van een kleine invaliditeitsvergoeding en een gemiddeld loon moet betalen dan weet je wel dat je het niet kan blijven volhouden uiteindelijk...
Wij geven de poezels nu dus eten in boxen, we zijn in ikea om 2 bijzettafels geweest in de vorm van een vierkanten houten box en in iedere box hebben we een kattenluik gestoken dat op de poezels hun chip werkt.
De ene box staat ingesteld voor thor, ramses en yoshi die voornamelijk gewoon carocat/carocrok eten met daarbij een beetje dd hills venison and green pea en de andere box staat ingesteld voor onzen diddl die alleen hypoallergeen natvoeder mag eten.

We hebben ook vanalle hypoallergene voeding moeten uitproberen maar we hebben alleen goed resultaat geboekt met dd hills venison and green pea en dat is redelijk duur zoals ik al zei, voor een zak van anderhalve kilo droogvoeder is t ergens tussen de 22 en 25 euro en natvoeder is 2 euro en een sjiek per blik van 156 gram (en diddl moet minstens anderhalf blik per dag eten) dat komt per tray van 24 blikken op bijna 46 euro
Onzen diddl heeft oa chronische ontstekingen van dikke en dunne darm en zijn pancreas werkt bijna niet en hij heeft last van reflux (en hij heeft chronisch sinusit en hcm) en hij had dus steeds nogal wat bloed en slijm in zijn kakkeledoedies
De hartspecialist had ons gezegd (na het uitproberen van k weet niet hoeveel hypoallergene voedingen die niks van resultaat gaven) dat we eens moesten proberen met die dd hills venison and green pea (hert en groene erwt) omdat hert een bestanddeel is dat in kattenvoeding zelden gebruikt wordt en bij dieren met darmproblemen zien ze regelmatig dat als ze eten krijgen met een zelden gebruikt bestanddeel erin dat dan een goed effect heeft op die darmen.
We moesten het 6 tot 8 weken proberen en afwachten en inderdaad, bloed en slijm ging uit de kakjes en de kakjes zelf werden normale worstjes ipv dat het platte vijgen waren.

Maar er zijn goeiekopere hypoallergene voedingen ook.
De reden dat die goeiekoper zijn is niet dat ze slechter zijn dan de duurdere maar dat ze door minder handen gaan die eraan moeten verdienen dan de duurdere.
De dd hills venison and green pea vertrekt bv aan 18 euro per 24 blikken uit de fabriek en gaat van daar naar een groothandelaar die er net als t fabriek ook iets moet aan winnen, van de groothandelaar gaat het naar nog ergens en daar moeten ze er ook aan verdienen en vervolgens gaat het naar de apotheek die het verdeelt bij dierenartsen en die moeten er ook aan verdienen, dus een tray die oorspronkelijk bv 18 euro kost eindigt dan bij de klant aan 45 of 46 euro.
De goedkopere hypoallergene voeding passeert niet door zoveel handen, gaat van fabrikant naar verdeler en is daardoor dan goedkoper ook voor de klant.

Onzen dierenarts heeft me deze morgend een andere hypoallergene voeding gegeven om uit te proberen, dat kan misschien iets voor u zijn
Het is de helft goeiekoper dan de dd hills venison and green pea en kost een euro en een sjiek per blik, het zijn trays van 6 blikken (die van dd hills zijn trays van 24 blikken) dus je kan eerst eens proberen of je poezel het wel lust zonder direct 46 euro te moeten ophoesten zoals bij die dd hills en als ze het dan niet lusten daar nog met 23 dure blikken te staan...
De voeding heet "sanimed" veterinary nutricion atopy/sensitive , je hebt ze zonder speciale smaak maar ook met smaken zoals oa lam en eend (je hebt bij de smaken lam en eend dan wel meer kans dat je poezel er toch nog allergisch op reageert, bij dat zonder smaak heb je dat niet, vooral eend is nogal gevaarlijk om allergisch op te reageren, omdat dat de laatste jaren zoveel gebruikt wordt in kattenvoeding is het aantal katten dat er allergisch op reageert ook serieus vergroot zo zei mijn dierenarts), er zit 200 gram in per blik (bij dd hills is dat 156 gram per blik, je krijgt bij de goeiekopere voeding dus ook nog meer in gewicht per blik) en normaal gezien is de kans dat je poezel allergisch reageert op deze voeding kleiner (en zelfs onbestaande bij dat zonder smaakje) dan dat je poezel allergisch zou reageren op de dd hills.
Omdat er in de dd hills natuurlijke eiwitten zitten (en t is dus op die natuurlijke eiwitten dat poezels allergisch reageren) en in de sanimed voeding zonder smaakje zijn die eiwitten vervangen door kunstmatige eiwitten die niet herkend worden door het lichaam van de poezel dus kunnen ze er niet allergisch aan zijn...
Wij gaan het eens uitproberen en kijken hoe onzen diddl er op reageert
En of hij het lust natuurlijk
Geplaatste afbeelding

NiennaTasartir
NiennaTasartir
 • 438 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 11 juni 2013 - 15:54

Mijn Maine Coon, Lola, is indertijd bij mij gekomen, ook aan de Hill's D/D wegens voedingsintolerantie.
Die kocht ik in het begin ook via de dierenarts.
Maar ik ben toch ook vlug beginnen zoeken naar een goedkopere oplossing voor Hill's D/D.
Die heb ik gevonden bij: http://www.petplanet...asp?dept_id=876
Ik denk dat het rond de 16€ was voor een zak van 1.5 kg.

Mettertijd ben ik beginnen experimenteren met verschillende merken, want ik merkte dat Lola toch niet gek was van dat eten.

Zo ben ik via Integra Sensitive http://www.zooplus.n.../integra/183171 , Kattovit Sensitive Protein http://www.zooplus.n.../kattovit/23503 , bij Animonda en Sanabelle terecht gekomen.

Mijn katten krijgen nu Sanabelle Grande en Sanabelle Hair & Skin, niet dat Animonda (Grandis) niet goed was, maar bij een test bleek Lola de voorkeur te hebben voor Sanabelle, en dat is het sindsdien gebleven, de andere twee zijn later gekomen en hebben zich maar moeten aanpassen.

Jouw verhaal herken ik van één van mijn ouders hun katten, 't beestje krijgt elk jaar is zo'n moment dat ze zich volledig kapot krabt.
Cortisones helpen kort, wat wel helpt bij haar, is raar maar waar, de prikpil. Ook al is ze gesteriliseerd, als ze zo'n periode heeft, krijgt ze de prikpil en is het weer over.

Ondertussen staan de katten van mijn ouders ook al een jaartje ofzo op Sanabelle Hair & Skin, en ook de kat met de jeukaanvallen is sindsdien veel beter. Het is waarschijnlijk ook een allergie, maar bij mijn ouders blijkt het onmogelijk te controleren aan wat ze allergisch zou zijn. Er lopen 10 katten, en Taran, (de kat uit het verhaal) is de grootste dief van den hoop, alles eet ze op...
Dus, bij Taran is het comfortabel uit te houden door een combinatie van Sanabelle Hair&Skin en indien nodig de prikpil.

Hopelijk ben je iets met de uitleg.
Geplaatste afbeelding