Spring naar inhoud


- - - - -

Berlijn krijgt eerste kattencafé , straks in België?


 • Log in om te reageren
7 reacties op dit onderwerp
Kaprice
Kaprice
 • 4.999 berichten
  • Locatie: oostende
 • 2 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 27 juni 2013 - 11:35

In Japan al een traditie, nu ook al in Wenen, London en Berlijn!  http://www.time.com/...2000212,00.htmlNa lang gesteggel met het stadsbestuur van Wenen heeft Takako Ishimitsu het eindelijk voor elkaar. Haar kattencafé ‘Cafe Neko‘ heeft de deuren geopend.
Cafe Neko, waarbij Neko natuurlijk Japans is voor kat, is nogal een bijzonder etablissement. Er loopt namelijk een zeskoppig nogal harig ‘personeel’ rond. Sonia, Thomas, Moritz, Luca, Haru en Momo zijn zes asielkatten die de gastheren en -dames zijn bij Cafe Neko. De dieren mogen vrij worden geaaid, geknuffeld en vertroeteld onder het genot van een kopje koffie. Of nou ja, vrij… als ze er zelf zin in hebben natuurlijk. Het blijven katten.
Bron: http://www.piepvanda...ncafe-een-feit/


Koffiedrinken tussen twintig katten. Ondernemer en kattenliefhebber Lauren Peren zamelt op dit moment geld in om het eerste kattencafé te openen in Londen. Het idee voor dit dierenvriendenparadijs ontstond vijf jaar geleden voor het eerst in Japan en inmiddels heeft ook Wenen een feline etablissement.
In ’s werelds derde meest dichtbevolkte stad, is het veel huurders niet toegestaan dierlijke metgezellen in huis te nemen. Bij het zien van deze onbeantwoorde kattenliefde, richtte Yoko Yoshida het Cats’ Time Cafe op, om kattenvrienden een pluizig toevluchtsoord te bieden.
Voor ongeveer negen dollar per uur, kunnen bezoekers van het Cats’ Time Cafe een uur lang van koffie of thee genieten, omringd door 21 gezonde en vriendelijke katten. De stamboomrassen variëren van Perzisch tot Siamees. Het kattenpersoneel slaapt en ontspant waar ze wil, terwijl klanten de katten aaien of gewoon genieten van hun gezelschap.
Eén van de meest toegewijde cafébezoekers, Michiko Ota, betaalt een beetje extra om onbeperkte tijd met de katten te kunnen doorbrengen. De fabrieksarbeidster besteedt drie tot vier uur per dag aan haar harige vrienden. Ze zegt dat ze zich ontspannen en comfortabel voelt door het spelen met en het observeren van de katten. In het café kan ze warme vachtjes aanraken en voelen in plaats van het koude metaal uit de fabriek waar ze werkt.
Een andere kattenliefhebber zegt dat alleen al naar de katten kijken leuk is, en dat de tijd hier langzaam verstrijkt. Volgens Time Magazine helpt kijken naar de rondwandelende katten een bezoeker de zorgen van zijn werk te vergeten.
Pears’ idee is om samen te werken met een lokaal dierenasiel in Londen, en 10 tot 15 katten te redden voor haar Britse café. Deze katten zullen socialisatie ondergaan bij de Mayhew-opvang en vervolgens kennis maken met hun nieuwe, liefdevolle levensstijl. Ze vertelde de Star dat ze vooral een ontspannende plek wil creëren. Er is veel medisch onderzoek gedaan naar de voordelen van dierentherapie.
Momenteel werft ze fondsen door middel van Indiegogo en werkt ze eraan om het bedrijf naar haar geboortestad te brengen. We waarderen hoe ze de liefde tussen mens en dier bevordert. Sommigen van ons kunnen het zich om meerdere redenen niet veroorloven om een metgezel te onderhouden en dit geeft die ongelukkige personen een kans om toch nog de ervaring van verbinding te beleven met hun viervoetige kameraden.
Bron: http://www.piepvanda...twintig-katten/

In Berlijn opent binnenkort ‘Café Felidae’ de deuren, een café waar gasten hun tijd kunnen doorbrengen in het gezelschap van een hoop asielkatten.

Nood aan het gezelschap van een kat, maar uw strenge huisbaas gooit roet in het eten? In navolging van een aantal andere wereldsteden zoals Wenen, Tokio en Boedapest kunnen ook de inwoners van Berlijn voortaan op café met een kat op hun schoot.
Café Felidae is een initiatief van de 32-jarige interieurontwerpster en kunstenares Nini Gollong, die het idee zou hebben opgepikt uit Japan, zo vertelt ze in Morgenpost. Het kattencafé wordt aangekondigd als een mix van een galerie en ontspanningsplek, waar u koffie kunt drinken of een potje kunt schaken tussen installaties van nationale en internationale kunstenaars. Een locatie is vooralsnog niet bekend.
Voor de asielkatten wordt ook een aparte omgeving voorzien, zodat ze zich op elk moment uit de drukte kunnen terugtrekken. Gollong en haar zakenpartner Jana Brinkmann, een dierenpsycholoog, benadrukken dat ook de katten daar te gast zijn. Hen voederen of storen in hun slaap is ten strengste verboden.
bron: http://www.nieuwsbla...130626_00636908

Anathema
Anathema
 • 1.245 berichten
  • Locatie: KODB
 • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 27 juni 2013 - 11:43

Had onlangs nog documentaire gezien over 'seksloos' in Japan en daar hadden ze het over zo'n kattencafé. En daar gingen ook mensen heen die moeite hebben met leggen van sociaal contact en dan troost zochten bij de lieve poezeltjes.

Vind het uiteraard wel leuk dat op die manier asielkatjes aandacht en genegenheid krijgen
maar ik weet niet of dit succes zou hebben in België

Solotje
Solotje
 • 51.552 berichten
  • Locatie: Merksem
 • 9 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 27 juni 2013 - 11:55

Zolang dat ze ze zich ook kunnen wegtrekken, geen overvol café en sociale katten plaatsen van dan nog een asiel vind ik dat precies geen slecht idee,
zo maken die beestjes die ze normaal in laten slapen nog een kans.
Ik denk ook wel dat die katten immens aandacht gaan krijgen omdat er natuurlijk alleen mensen heen gaan die graag katten zien.
Eerst vond ik het maar een raar idee toen ik het zag in Japan maar ik kijk er nu wel anders naar.


Sabine2
Sabine2
 • 8.920 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 27 juni 2013 - 13:29

Als dat goed aangepakt wordt, kan het wel werken. En op de tafels kan er vb een kaart gelegd worden met algemene zaken zoals staren is not done, wat vertelt de staart & snor. En het café ook inrichten met verstopplaatsen en ook verhoogde loopplanken voor de poezels zelf, zodat ze zich altijd kunnen terugtrekken op momenten dat ze met rust gelaten willen worden. En krabpalen enz voor de inrichting...
Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.dendermondsezwervertjes.org

BestCoonsEver
BestCoonsEver
 • 1.334 berichten
  • Locatie: Eeklo, Oost-Vlaanderen
 • 9 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 27 juni 2013 - 16:13

In Hongarije is er ook eentje in Boedapest sinds februari ! Ze hebben daar maine coontjes, ragdolls en ook gewone htk'tjes. Als we op familiebezoek gaan, gaan we zeker eens een kijkje nemen :) Blijkbaar is het heel populair en voor 5 euro mag je onbeperkt drinken ( coffee , cappuccino, thee, fruitsapjes en huisgemaakte koekjes )  en zolang blijven hoeveel en hoelang je wilt :) http://www.catcafe.hu/

Dus Berlijn is niet de eerste :p :)

Geplaatste afbeelding

Solotje
Solotje
 • 51.552 berichten
  • Locatie: Merksem
 • 9 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 27 juni 2013 - 16:17

Geweldig :lol2:

Ik ben echt benieuwd of die rage naar ons land overvliegt.


Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 27 juni 2013 - 18:29

Da's ook mijn droom: een katten-koffie-boeken café!

Kaprice
Kaprice
 • 4.999 berichten
  • Locatie: oostende
 • 2 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 27 juni 2013 - 18:39

Kzei een eerste kattencafé voor Berlijn he BestCoonsEver!

der zijn er inderdaad al veel in Japan, en enkele oa in Budapest, London en Wenen...