Spring naar inhoud


- - - - -

weer gezondheidsproblemen bij diddl


 • Log in om te reageren
328 reacties op dit onderwerp
Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#76 Geplaatst 14 juli 2013 - 19:59

Komaan Diddl!!

Trek de gemiddelde leeftijd maar flink omhoog!!!

Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#77 Geplaatst 15 juli 2013 - 21:46

hout afkloppen , vandaag terug goeie dag, het manneke heeft vandemorgend serieus wat afgegeten, hij bleef er maar om vragen, in totaal 2x156 g hills en 2x 100 g whiskas en dat samen gemixed met wat water binnengespeeld, waar hij het blijft steken k weet het niet (normaal gezien moet hij op een hele dag en nacht anderhalve pot hills opeten) en ik zit me ook af te vragen of dat wel goed is (in de middag eet hij nog en s avonds en s nachts ook dus t is nog meer dat hij eet dan)
De hoop kak die erin zat moet serieus wat gewogen hebben want ondanks het vele eten komt hij niet meer bij, volgens ons dus omdat stillekesaan al die kakkeledoedies er nu uitkomen en hij daar dan gewicht van verliest en zo blijft zijn gewicht toch gelijk staan.
Nee zeggen tegen hem lukt niet, hij haalt alle mogelijke truukjes uit zijn hoed om me te overhalen om hem toch maar te geven als hij er om vraagt ook al is het maar vijf minuten geleden dat hij nog gegeten heeft.
Dan komt hij op schootje zitten en kopjes geven en spinnen à volonté om vervolgens een sprintje in te zetten naar zijn plaatsje op de krabpaal en daar dan te zitten piepen, haalt het niet uit en geef ik niet toe dan doet hij het opnieuw of zit hij met water te gooien naar mij...
Het is ne kleine slimmerik
Maar hij houdt nu toch voorlopig alles binnen dus ik laat hem maar doen
Hopen op morgen terug een goeie dag
Geplaatste afbeelding

juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#78 Geplaatst 16 juli 2013 - 00:00

Als ik zo al die verhalen hier lees over diddl denk ik dat dat een enorm speciaal katje is. Echt een slim ventje :loveshower:
En diddl is volgens mij echt wel met zijn gat in de boter gevallen.
Lang leve diddl, letterlijk en figuurlijk!

Steffie_G
Steffie_G
 • 15.829 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#79 Geplaatst 16 juli 2013 - 10:22

Ik heb precies de indruk dat het echt wel beter gaat, eten, niet zo vaak meer overgeven, naar de toilet gaan, ...

:eDance: :eDance:

Time spent with cats is never wasted


Mauricke
Mauricke
 • 5.496 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 4 katten
OFFLINE

#80 Geplaatst 16 juli 2013 - 10:28

:thumb: :thumb:
:catwalk Als een dakloze kat kon spreken zou ze waarschijnlijk zeggen: "geef me een schuilplaats, voedsel, gezelschap en liefde en ik zal je kameraadje voor het leven zijn". :catwalk

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#81 Geplaatst 17 juli 2013 - 22:58

Terug goeie dag achter de rug, ik ben iedere dag bang s morgens dat het gaat keren maar tot nu toe blijft het goed gaan.
Deze avond heeft hij wel goed plat kakkeledoedie gedaan dus als t morgen nog zo is komt er jammer genoeg voor diddl een eind aan de mc donalds en quick periode...
Ik vind het eerlijk gezegd een beetje zielig voor hem maar wie weet vind hij het erwt met groene erwt nu toch ook terug lekker, hij deed eigenlijk zo moeilijk over eten omdat hij nu eenmaal vol met kakkeledoedie zat...
Ik hoop het toch dat hij op zijn bakjes eten blijft vliegen zoals hij het nu doet.

Deze avond heeft hij samen met ons andere 3 ook nog almo gekregen met vis en dat smaakte hem tot mijn grote verbazing ook enorm.
Normaal gezien trekt hij daar zijn neus voor op, als zijn eten niet gemixed is vertikt hij het om het op te eten, hij heeft blijkbaar een hekel aan moeten knabbelen op eten net als ons andere drie musketiers trouwens, t zijn kieskeurige eters en ze willen zeker niet te veel moeite moeten doen.
t Is ons eigen fout waarschijnlijk, we zijn dat eten beginnen mixen in de hoop dat hij dan zou willen eten en vanaf hij ne keer gemixed gekregen had wou hij niks anders meer en ons andere drie ook niet, we moeten niet afkomen met natvoer waar brokjes/stukjes inzitten want iedereen laat de stukjes gewoon liggen en ze likken dan alleen maar de saus op de bedorven stronten...
Dus zijn we maar om een extra mixer geweest voor het poezeneten, t is een kleine moeite om er ne keer snel de mixer in te zetten als ze dan content zijn
Juist voor vis maken ze een uitzondering maar dat moet ik dan eerst nog in extra kleine stukjes staan snijden of ze beginnen er ook niet aan.
En ze weten maar al te goed hoe ze ons rond hunne denkbeeldige vinger kunnen draaien en hoe ze ons zover krijgen dat wij exact doen wat zij willen.
Als t mensen waren zouden ze waarschijnlijk champagne en kaviaar eisen de kleine apen en zouden ze op een bank uitgestrekt gaan liggen terwijl wij hen druiven staan te voeren en koelte toe wuiven... :lachen: , ik zie het beeld zo  voor mijn ogen...
Maar ons kleine meestermanipulators zijn zo lief en zo schattig, dus geven we maar toe aan hun grillen en hun eisen, zolang ze maar gelukkig zijn, dat is t belangrijkste ...
Geplaatste afbeelding

juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#82 Geplaatst 18 juli 2013 - 01:24

Zo fijn om te lezen dat jouw katjes bij jullie thuis koning te rijk zijn! Vicky Halls schrijft ook dat katten kunnen manipuleren. Ze halen hun neusje op voor alles totdat het baasje uiteindelijk kaviaar en volle room in een zilveren schaaltje zou geven. Jouw tekst hier is zo herkenbaar!

Steffie_G
Steffie_G
 • 15.829 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#83 Geplaatst 18 juli 2013 - 08:35

't Zijn meester manipulators he :lachen:
Maar wel een heel goed teken dat hij zijn Almo ook gretig naar binnen kapt.
Laten we hopen dat eens zijn darmen bijna leeg zijn dat hij het dieetvoer ook naar binnen zal werken alsof het niets is.
En dan hopen dat die witte bloedcellen goed zijn, dat is het belangrijkste

Time spent with cats is never wasted


Sabine2
Sabine2
 • 8.834 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 4 katten
OFFLINE

#84 Geplaatst 18 juli 2013 - 12:34

Oh Nadine, ik lees dit topic pas...

Amai jullie Diddl heeft serieus wat problemen :( Fijn dat hij het nu wat beter doet.
Ik weet niet of je mijn opvangers-topic volgt (momenteel Florreke), hij moest wel niet overgeven en had geen luie maag en zo maar had wel een diarree-probleem. Hij is nu meer dan 2 maand bij mij en had bijna constant diarree. Dit komt doordat hij IBD heeft (inflammatory bowel disease) en daardoor ook chronische ontstekingen aan zijn darmpjes.
Naast de medicatie (10 dagen) moest ik hem ook speciale voeding geven (Z/D van Hills - meneer wil alleen brokjes) en de eerste 2 weken had ik geen resultaat. Dan heb ik van Mireille (Randa van op KS) de tip gekregen om probiotica te proberen, haar poezelkes kregen dat in de vorm van geitenyoghurt en hadden al in geen 2 jaar nog diarree gehad. Maar Florreke eet niet graag natvoeding en geitenyoghurt moest hij ook al niet hebben. Dus ben ik in de natuurwinkel gaan vragen naar probiotica voor dieren die ik in water kon doen, want 't is een echte drinkebroer. Ze heeft me poederkes voor kinderen meegegeven, normaal gezien is de dosis één per dag in een glas water, maar ik doe er maar één om de 2 à 3 dagen in zijn fontein, per slot van rekening is 't een katje van 4kg. En 's nachts neem ik zijn brokjes weg zodat de balansen in zijn lichaam zich weer kunnen regelen. Sinds een paar dagen heeft hij nu weer vaste kakjes. Is het één of twee van die zaken of een combinatie van alles, dat kan ik niet zeggen, maar wat ik wel zeker weet is dat die probiotica hem deugd doet en er zeker een rol in speelt (is trouwens ook zeer goed darmregulerend voor mensen, toen ik niet wist dat ik lactose-intolerant was heb ik dat ook nog genomen).

Als Diddl het momenteel goed doet, is het misschien niet het ideale moment om te gaan experimenteren, maar misschien kan je dit in je achterhoofd houden mocht je plots aan het einde van je dieetvoedings-latijn zitten :)

'k Hoop in ieder geval dat je Diddl nog een hele tijd mag houden :duim:

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.dendermondsezwervertjes.org

Inge91
Inge91
 • 12.578 berichten
OFFLINE

#85 Geplaatst 18 juli 2013 - 17:10

Zo te lezen doet diddl het goed :duim: voor jou kleintje.
Ze weten inderdaad maar al te goed hoe ze ons rond hun pootje kunnen winden, en wij vinden dat allemaal super ;)

Geplaatste afbeelding

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#86 Geplaatst 24 juli 2013 - 00:57

Bekijk berichtSabine2, op 18 juli 2013 - 12:34, zei:

Oh Nadine, ik lees dit topic pas...

Amai jullie Diddl heeft serieus wat problemen :( Fijn dat hij het nu wat beter doet.
Ik weet niet of je mijn opvangers-topic volgt (momenteel Florreke), hij moest wel niet overgeven en had geen luie maag en zo maar had wel een diarree-probleem. Hij is nu meer dan 2 maand bij mij en had bijna constant diarree. Dit komt doordat hij IBD heeft (inflammatory bowel disease) en daardoor ook chronische ontstekingen aan zijn darmpjes.
Naast de medicatie (10 dagen) moest ik hem ook speciale voeding geven (Z/D van Hills - meneer wil alleen brokjes) en de eerste 2 weken had ik geen resultaat. Dan heb ik van Mireille (Randa van op KS) de tip gekregen om probiotica te proberen, haar poezelkes kregen dat in de vorm van geitenyoghurt en hadden al in geen 2 jaar nog diarree gehad. Maar Florreke eet niet graag natvoeding en geitenyoghurt moest hij ook al niet hebben. Dus ben ik in de natuurwinkel gaan vragen naar probiotica voor dieren die ik in water kon doen, want 't is een echte drinkebroer. Ze heeft me poederkes voor kinderen meegegeven, normaal gezien is de dosis één per dag in een glas water, maar ik doe er maar één om de 2 à 3 dagen in zijn fontein, per slot van rekening is 't een katje van 4kg. En 's nachts neem ik zijn brokjes weg zodat de balansen in zijn lichaam zich weer kunnen regelen. Sinds een paar dagen heeft hij nu weer vaste kakjes. Is het één of twee van die zaken of een combinatie van alles, dat kan ik niet zeggen, maar wat ik wel zeker weet is dat die probiotica hem deugd doet en er zeker een rol in speelt (is trouwens ook zeer goed darmregulerend voor mensen, toen ik niet wist dat ik lactose-intolerant was heb ik dat ook nog genomen).

Als Diddl het momenteel goed doet, is het misschien niet het ideale moment om te gaan experimenteren, maar misschien kan je dit in je achterhoofd houden mocht je plots aan het einde van je dieetvoedings-latijn zitten :)

'k Hoop in ieder geval dat je Diddl nog een hele tijd mag houden :duim:


heel erg bedankt  voor de uitleg.
Nu had ik den topic van florreken eindelijk gevonden, nu vind ik hem weer niet meer terug...
Waar staat hij nu weer precies?
In welk onderdeel van t forum?
Vroeger volgde ik de topic van evy maar dat is blijkbaar van zichzelf veranderd want ik krijg er geen meldingen meer van, toen ik die volgde kreeg ik dus melding als er iets gepost werd en dan kwam ik daar automatisch op terecht en kon ik in dat onderdeel dan ook naar de andere onderwerpen kijken, ik lette daar nooit op in welk onderdeel het stond en nu vind ik dat dus ook niet meer terug
Florreken heeft dus t zelfde dan diddl wat betreft de darmen, chronische ontstekingen van de darmen, bij diddl is t zowel dikke als dunne darmen, is dat bij florreken ook t geval?
Diddl moet dd hills eten, dat is hert met groene erwt, volgens de hartspecialist ging t feit dat daar een voor katten ongewoon bestanddeel inzit (dat hert) ervoor zorgen dat diddl zijn darmen zouden stabiliseren en hij niet meer zoveel opstoten zou krijgen en dat is inderdaad t geval.
Het heeft een aantal weken geduurd voor het werkte maar sedertdien gaat het redelijk goed met diddl, het bloed en slijm is uit zijn kakjes verdwenen en hij legt ook mooie worstjes ipv grote plassen...
Die zd heeft hij ook nog geprobeerd maar daar reageerde hij niet goed op, daar kreeg hij diarree van.
Diddl mag wel geen brokken meer eten, omdat hij die niet verteert, hij moet zich beperken tot natvoeder.
Zou je me de naam kunnen geven van dat poeder dat je gebruikt  voor florreke?
Kuis je dan om de drie dagen de fontein helemaal uit?
Of je doet gewoon om de drie dagen er een poeder in maar je kuist ze niet zoveel keren uit?
Ons fontein moet normaal gezien iedere week ne keer goed uitgespoeld worden en om de drie weken een nieuwe filter dan
En kan het kwaad als de andere poezels er ook van zouden drinken?
Geplaatste afbeelding

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#87 Geplaatst 24 juli 2013 - 01:06

hout vasthouden maar diddl doet het nog steeds goed.
Waar we natuurlijk heel blij om zijn.
Hij is gewoon helemaal opengebloeid als t ware en het doet deugd om hem zo te zien.
Hij profiteert er wel klein beeke van van alle extra aandacht, tegenwoordig maakt hij me s nachts oa wakker onder t mom van dat hij eten moet hebben maar als ik het hem dan voorschotel wil hij het niet, hij wil eigenlijk gewoon dat ik hem op mijn arm neem zoals een klein kindje en dat ik met hem rondjes loop in de salon...
Als ik dat doe dan is hij content.
Ik ben minder content natuurlijk want ik heb mijn slaap echt wel nodig en ik word zo al enorm veel wakker van de pijn, om dan nog eens wakkergemaakt te worden om met een poezel op mijn arm rond te lopen vind ik minder tof maar ik doe het dan maar om hem content te stellen, voor t zelfde geld word hij morgen ernstig ziek en is t gedaan en ik wil hem gewoon geven wat hij wil en wat hij nodig heeft terwijl ik dat nog kan doen.
Maar t is niet altijd even makkelijk om hem te geven wat hij wil.
Alé ja, ik doe mijn best en ik kan niet meer dan mijn best doen hé

onze ramses was vorige vrijdag plots ook ziek, ik weet niet wat t manneke plots had maar overgeven en spuitdiarree ocharme en je zag dat hij hem beroerd voelde.
Van de dierenarts moest ik het een dagje afkijken (ik had hem dan al cerenia gegeven tegen misselijkheid en stomorgyl tegen diarree, we hebben altijd een hele apotheek in huis zodat we zelf indien nodig direct kunnen ingrijpen en we niet eerst nog om een voorschrift of medicatie moeten rijden) en zaterdag was hij toch terug ok tot mijn grote vreugde.
Het zou me niet verbazen dat hij weer aan mijn aardbeiplanten heeft beziggezeten en dat hij daar slecht van was, hij en thor kunnen er gewoon niet afblijven ,ze zitten dan de bladeren in stukken te scheuren en op te eten, wat ze daar zo leuk aan vinden gaat mijn verstand te boven, met mijn sla doen ze t zelfde...
Geplaatste afbeelding

#88 Geplaatst 24 juli 2013 - 08:39

Super dat het goed blijft gaan met Diddl.
En ja, dat rondjes lopen mag ik hier ook doen met mijne Seabert, gelukkig wel (nog niet) 's nachts. Maar van zodra ik wakker ben wil ie op de arm komen.
Ik ben intussen een geoefend één-armige-koffiezetster geworden :) .
En als we overdag weg geweest zijn, en den duts heeft efkes alleen gezeten...

Blij ook te lezen dat Ramses erdoor is.

Blijf jezelf.... er zijn al anderen genoeg  Geplaatste afbeeldingGeplaatste afbeelding

Mauricke
Mauricke
 • 5.496 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 4 katten
OFFLINE

#89 Geplaatst 24 juli 2013 - 08:46

Ik ben blij van te horen dat Diddle het goed doet. :love3: Misschien had Ramses ook wel wat last van de warmte. Hier heb ik ook katjes gehad die overgegeven hebben met die warme dagen. :onzeker: Planten heb ik hier niet in huis staan vermits ze er sowieso aan beginnen knabbelen.
:catwalk Als een dakloze kat kon spreken zou ze waarschijnlijk zeggen: "geef me een schuilplaats, voedsel, gezelschap en liefde en ik zal je kameraadje voor het leven zijn". :catwalk

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#90 Geplaatst 24 juli 2013 - 16:16

mauricke onze ramses heeft wel last van de hitte nu , hij ligt gewoon volledig plat t manneke, er zit geen beweging in, hij kwam daarnet even binnen om koelte te zoeken maar is dan maar terug naar buiten getrokken en hij ligt daar nu als een uitgewrongen zeemvel ocharme

seabert, dat ken ik, als ge even zijt weggeweest, hier is dat al zo als we gewoon onder de douche zijn geweest en ze niet mee naar boven zijn kunnen gaan, als we dan terug naar beneden komen is t precies alsof ze ons drie weken niet gezien hebben
Geplaatste afbeelding