Spring naar inhoud


- - - - -

Gezonde bakrecepten


  • Log in om te reageren
11 reacties op dit onderwerp
Inge91
Inge91

    Liefste engeltje 2016

  • 11.227 berichten
    • Locatie: Kempen
OFFLINE

#1 Geplaatst 03 juli 2013 - 15:34

Omdat ik zeer graag van alles bak, en dit niet zo gezond is, ben ik vandaag aan het experimenteren met een cake zonder vetstoffen. :dancer:
Deze zijn vervangen door appelmoes, voor de smaak heb ik er wat kaneel bij gedaan.
Het ziet er alvast veelbelovend uit.
Als er nog mensen "gezonde" bakrecepten kennen, ( of andere die verslavend zijn ) dan mag je ze hier altijd neerzetten.
Met dit weer smaakt een plakje cake of zo toch altijd ;)


Nog even een foto om bij te watertanden ;)

Bijgevoegde thumbnails

  • image.jpg

Bewerkt door Inge91, 03 juli 2013 - 15:39.

Geplaatste afbeelding

Lilia2055
Lilia2055
  • 4.555 berichten
    • Locatie: Lierde
  • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 03 juli 2013 - 15:35

de bakparade heeft veel gezonde recepten. :)
Geplaatste afbeelding

Inge91
Inge91

    Liefste engeltje 2016

  • 11.227 berichten
    • Locatie: Kempen
OFFLINE

#3 Geplaatst 03 juli 2013 - 15:38

Daar zal ik eens gaan kijken ..bedankt :)
Geplaatste afbeelding

Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.217 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 07 augustus 2016 - 10:48

Zoete Courgettetaart
* 150 gram blanke hazelnoten
* 350 gram courgette
* 200 gram zachte boter
* 250 gram bruine basterdsuiker
* 1 theelepel koek of speculaaskruiden
* zout
* 3 eieren
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* poedersuiker

Warm de oven voor op 175 graden.
Beboter de springvorm (ca 24 cm. doorsnee)
Maal de noten fijn in een molentje of oude electrische koffiemolen.
Rasp de courgette.
Doe de zachte boter met de basterdsuiker, de kruiden en een mespuntje zout in een kom.
Klop de boter met een mixer in ca. 10 minuten schuimig.
Klop 1 voor 1 de eieren door de boter.
Roer achtereenvolgens de gemalen hazelnoten en de geraspte courgette erdoor. Zeef het meel boven het mengsel en spatel het beslag door elkaar.
Schep het beslag in de springvorm.
Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ca. 75 minuten.
Laat de taart iets afkoelen, verwijder de rand van de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
Bestrooi de taart met poedersuiker.


Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.217 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 07 augustus 2016 - 11:04

gezond bananenbrood
• 3 rijpe bananen

• 60 gram ontpitte dadels

• 3 eieren

• 50 gram quinoa-meel

• 100 gram amandelmeel

• 25 gram (handje) ongebrande hazelnoten

• 1.5 theelepel bakpoeder

• Een klein beetje zout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Met behulp van een mixer meng je de 3 bananen met de 60 gram ontpitte dadels.

3. Vervolgens klop je, in een andere kom, de eieren op tot een luchtig geheel. Voeg hier een snufje zout aan toe.

4. Meng de opgeklopte eieren met het beslag van de bananen en dadels.

5. Voeg het amandelmeel en de quinoa-meel toe aan het geheel en roer dit vervolgens goed door elkaar.

6. Hierna voeg je het bakpoeder toe en meng je dit stevig door elkaar heen.

7. Tot slot voeg je de 25 gram ongebrande hazelnoten toe aan het beslag en roer je deze erdoorheen.

8. Pak een rechthoekig bakblik en giet het beslag erin, verdeel het evenredig.

9. Bak dit gezonde bananenbrood in 45 minuten in de oven.

10. Als je merkt dat de bovenkant van het bananenbrood te donker wordt dek je dit af met bakpapier.

11. Check of je broodvervanger klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem eruit haalt, dan weet je dat het bananenbrood gaar is.

12. Laat het bananenbrood afkoelen.

13. Snijd in plakken en genieten maar!
In ongeveer een uurtje tijd heb jij een gezond bananenbrood gemaakt waar je de hele week van kunt genieten. Deze broodvervanger kun je eten als ontbijt of lunch, maar natuurlijk ook als tussendoortje. De noten bevatten gezonde onverzadigde vetten en de dadels zorgen voor de lekkere zoete smaak. We kunnen met recht spreken van een gezond bananenbrood, want dit broodje bevat geen toegevoegde suikers, geen lactose en al helemaal geen gluten. Ideaal voor mensen met een gluten- en/of lactose-intolerantie!


Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.217 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 08 augustus 2016 - 08:27

citroentaart :

Ingrediënten (voor 8 personen)
3 eieren
1 soeplepel geraspte citroenschil
sap van 2 citroenen
100 ml slagroom
40 gr zachte boter
125 gr suiker
taartbodem van bladerdeeg

Bereiding
doe al de ingrediënten in een kom en mix dit alles stevig
terwijl je de oven voorverwarmt giet je dit alles op je taartbodem
bakken zoals aangegeven op de verpakking van je taartbodem
image.jpeg


Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.217 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 08 augustus 2016 - 09:04

Appelbroodpudding (voor 6 personen)

300 g oud brood
500 ml lauwe melk
200 g suiker
4 eieren
1 pakje vanillepudding mix
1 tl bakpoeder
500 g appels in parten
Een klontje boter
Een bakblik van 24 cm
Tip: als je minder suiker wilt gebruiken kan je 100 g suiker vervangen door 100 g rozijntjes.

Bereiding
Snij de korstjes van het brood en laat het brood in de lauwe melk weken. Voeg dan de suiker, eigeel, vanillepuddingmix, het bakpoeder en het merendeel van de appelpartjes toe. Klop het eiwit op tot het stijf en luchtig is en lepel dan in het mengsel. Als je rozijnen gebruikt voeg je deze nu toe.
Giet het mengsel in een ingevet bakblik en garneer met de resterende appelpartjes. Bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Verwijder uit het bakblik en laat afkoelen op een rekje.


lilymaya
lilymaya
  • 7.193 berichten
OFFLINE

#8 Geplaatst 08 augustus 2016 - 09:30

Bekijk berichtKaprice, op 08 augustus 2016 - 09:04, zei:

Appelbroodpudding (voor 6 personen)

300 g oud brood
500 ml lauwe melk
200 g suiker
4 eieren
1 pakje vanillepudding mix
1 tl bakpoeder
500 g appels in parten
Een klontje boter
Een bakblik van 24 cm
Tip: als je minder suiker wilt gebruiken kan je 100 g suiker vervangen door 100 g rozijntjes.

Bereiding
Snij de korstjes van het brood en laat het brood in de lauwe melk weken. Voeg dan de suiker, eigeel, vanillepuddingmix, het bakpoeder en het merendeel van de appelpartjes toe. Klop het eiwit op tot het stijf en luchtig is en lepel dan in het mengsel. Als je rozijnen gebruikt voeg je deze nu toe.
Giet het mengsel in een ingevet bakblik en garneer met de resterende appelpartjes. Bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Verwijder uit het bakblik en laat afkoelen op een rekje.

klinkt wel lekker he.

Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.217 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 08 augustus 2016 - 10:01

Broodpudding is  :h yummie…

lilymaya
lilymaya
  • 7.193 berichten
OFFLINE

#10 Geplaatst 08 augustus 2016 - 10:11

Ja, zelfgemaakte wel he. Met appeltjes nog niet  geprobeerd, zal wel heerlijk zijn..
Gekochte  vind ik niet zo lekker

Bekijk berichtKaprice, op 08 augustus 2016 - 10:01, zei:


Broodpudding is  :h yummie…


Kaprice
Kaprice

    Grootste luiaard 2016

  • 4.217 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 08 augustus 2016 - 10:15

Ik kan meestal niet wachten… en eet ze àl lauw warm op  :Ooops:

lilymaya
lilymaya
  • 7.193 berichten
OFFLINE

#12 Geplaatst 08 augustus 2016 - 11:23

Bekijk berichtKaprice, op 08 augustus 2016 - 10:15, zei:

Ik kan meestal niet wachten… en eet ze àl lauw warm op  :Ooops:
oh ja, das zéker lekker!!