Spring naar inhoud


- - - - -

Zwerfkatje in huis (foto's p.11- update p.33)


 • Log in om te reageren
622 reacties op dit onderwerp
juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#31 Geplaatst 21 augustus 2013 - 00:10

Ze is ondertussen meer en meer "wakker" aan het worden en probeerde daarstraks uit de bench te geraken. Amai, die kat heeft veel kracht precies! We hebben nu met een ijzerdraadje het staafje van de bench vastgelegd, maar ze duwde er zodanig tegen dat er onderaan het deurtje telkens een klein spleetje kwam, dus ik hoop dat ze er vannacht niet met haar pootje tussengekneld geraakt. Omdat ze zo volledig gedesoriënteerd en wild is durven we deurtje ook nog niet open doen om er een potje met wat eten in te zetten. Dan maar wat korreltjes door de tralies gelegd.

Morgenochtend vroeg moet mijn man gaan werken, dus zit er hier alleen mee en ben wel een beetje bang voor haar reactie als ik deurtje van bench ga opendoen. We kunnen het beestje moeilijk een ganse dag opsluiten in die bench he, dus morgen is de bedoeling dat ze de berging eens kan verkennen.

Ik blijf het zo triestig vinden, vanochtend liep ze nog dartel in de tuin van dat huis, en nu ligt ze daar, gedrogeerd, gestresseerd, geopereerd, waarschijnlijk met pijn, angstig en niet wetend wat haar overkomt :( :(  Zooo zielig.
Maar ja, het was de enige optie. Voor ons zou het makkelijker geweest zijn om een kitten of een tam gesocialiseerd katje te adopteren. Maar wat zou er dan met Racheleke gebeurd zijn?
Er waren gewoon geen andere opties.
En ik ben er zeker van, als ze een beetje op haar effen komt, en vriendjes kan worden met Yvonneke, dat ze hier een superleventje zal leiden!

Nu afwachten wat morgen haar eerste echte dag hier bij ons, zal geven...

spirou2007
spirou2007
 • 4.009 berichten
  • Locatie: Vlaanderen
 • 5 katten
OFFLINE

#32 Geplaatst 21 augustus 2013 - 00:57

Juleken, heb dat hier een beetje proberen volgen, maak u vooral niet te veel zorgen, ze is in goede handen!
Geef uw Racheleke  de tijd om rustig uit haar bench te komen, babbelt er rustig tegen, geef ze misschien een klein lekker hapje dat ze u terug vertrouwt en drinken. Katjes hebben na zo'n verdoving meestal heel veel dorst.
Ze zal vermoedelijk nog niet veel goesting hebben in eten, maar drinken zou ze moeten kunnen. Wat ik deed toen ons spookske gesteriliseerd werd en dorst had maar precies niet kon drinken, een vinger in het water doppen en de natte aan zijn mondje wrijven, een paar keer na elkaar, een kat likt dan de druppelkes aan zijn mondje af en zo hebben ze toch al een beetje vocht binnen. Zo een paar keer na elkaar :) :eat2

Dat gaat zeker goed komen ze!
Rustig aan, rustig tegen praten , dan wordt een kat ook rustig, zelfs al zou ze wild zijn (wat ik betwijfel na de operatie), rustig blijven, diep ademhalen en rustig doen tegen rachelleke.
Geduld :)  ,een kat heeft veel geduld! Dus wij moeten ook geduld hebben met ons katjes.

Ik zou Rachelleke een fleeche of handdoek geven waar uw ander katje op gelegen heeft, zo kent ze de geur he :)

Alleszins een mooie daad dat je gedaan hebt, dat beestje zal binnenkort wel beseffen dat ze het goed heeft bij jullie! :rub: Een warme thuis, eten ,drinken en vriendschap, ze zal content zijn :)

Met tijd en geduld zal het in orde komen, ben er zeker van  :)

Bewerkt door spirou2007, 21 augustus 2013 - 00:58.

:) :)

juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#33 Geplaatst 21 augustus 2013 - 13:20

Hey, bedankt Spirou voor de info!

We hebben Racheleke dus de ganse nacht in een gesloten bench laten liggen, omdat het beestje echt versuft was en evenwichtsstoornissen had. Kon niet blijven stilliggen en had een enorm rare blik in haar opengesperde ogen.
Deze ochtend lag ze volledig ingerold in het dekbedje dat in de bench lag, luid aan het miauwen, ze had zich blijkbaar ingsloten. Bench opengedaan en haar eruit gelaten. Ze had natuurlijk geplast in de bench, dus alles gewassen (bij de schoonma, want ons wasmachine staat in de berging waar zij nu zit dus met dat lawaai gaan we nog even wachten) en nieuw dekentje erin gelegd. Feliway gespoten, er zit ook eentje in het stopcontact. Potje met water, eten met pijnstiller erin bij haar gezet maar ze durfde er niet van eten.
Racheleke kroop achter een zetel die daar staat. Rustig tegen haar gepraat, haar naam dikwijls gezegd en lieve woordjes gefluisterd.
Ben dan rond 7u nog efkes in mijn bed gaan lezen, en hoorde ze nog een paar keer miauwen, maar dat stopte uiteindelijk.
Tegen dat ik weer beneden kwam en ze me hoorde miauwde ze terug. Ik doe deur open en zie ze niet meteen, ze zit nu dus al een aantal uur verstopt achter de wasmachine. Haar bakje is wel bijna helemaal leeggegeten. Ik ga nu af en toe eens binnen om tegen haar te praten en vraag altijd lief of ze er niet wil van achter komen, maar ga haar natuurlijk niet forceren. Heeft ook nog geen enkele keer geblaast naar ons wat denk ik toch ook wel positief is.
Ik ben eigenlijk blij dat het zo verloopt, want gisteren was ik eerlijk gezegd een beetje bang dat ze me vandaag, als ze echt wakker was, zou aanvallen, of in het beste geval onmiddellijk proberen naar buiten te lopen wanneer ik de deur van de berging zou opendoen. :louche:

Voor de rest, Yvonne heeft deze ochtend Racheleke duidelijk horen miauwen en was van achter de deur aan het mee miauwen. Die gaat nu zoveel mogelijk aan de gesloten deur van de berging zitten, kijkend met koppeke omhoog en snuffelend aan het kiertje onder de deur. :)
Hadden natuurlijk al lang gezegd tegen hem dat er een stiefzusje op komst was, dus die zal nieuwsgierig zijn :lachen:
Tot hier toe verloopt alles volgens plan. We gaan natuurlijk nog dekentjes wisselen, maar het is nu wel zo dat Yvonne eigenlijk sinds de dood van Yvette bij ons op bed slaapt en eigenlijk in geen enkel mandje meer gaat liggen sindsdien. En tot hier toe wil Racheleke ook niet op haar dekentje in de bench gaan liggen. De dekentjes van gisteren konden we ook niet geven aan Yvonne, die ruiken naar pipi en dierenarts  :louche:
We zien wel.
Benieuwd hoe het vandaag verder zal verlopen.

Joske123
Joske123
 • 5.606 berichten
  • Locatie: Ardooie West-Vlaanderen
 • 7 katten
OFFLINE

#34 Geplaatst 21 augustus 2013 - 14:15

Ik ben enorm blij dat het voorlopig zo goed gaat. Dat ze zich verstopt lijkt me wel logisch toch hé.

Van nu af aan kan het alleen maar beter gaan.

hou moed en doe de poezegroetjes aan allebei

Mauricke
Mauricke
 • 5.496 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 4 katten
OFFLINE

#35 Geplaatst 21 augustus 2013 - 14:28

Het verstoppen kan wel enkele dagen duren. Ik zou ze rustig laten doen en zeker niet forceren. Racheleke zal waarschijnlijk ook niet gewend zijn om op een dekentje te slapen. Toen wij één van de zwerfkatjes in huis namen wilde die ook niet in een mandje slapen.
De eerste dagen heeft hij zelfs in de kattenbak geslapen.
:catwalk Als een dakloze kat kon spreken zou ze waarschijnlijk zeggen: "geef me een schuilplaats, voedsel, gezelschap en liefde en ik zal je kameraadje voor het leven zijn". :catwalk

juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#36 Geplaatst 21 augustus 2013 - 14:35

Bekijk berichtJoske123, op 21 augustus 2013 - 14:15, zei:

Ik ben enorm blij dat het voorlopig zo goed gaat. Dat ze zich verstopt lijkt me wel logisch toch hé.

Van nu af aan kan het alleen maar beter gaan.

hou moed en doe de poezegroetjes aan allebei

Merci, en voor jullie daar de poezengroetjes aan alle zestien (zijn er echt wel een pak he, chance dat ge daarvoor niet alle dagen patatten moet schillen!) :lachen:


Bekijk berichtMauricke, op 21 augustus 2013 - 14:28, zei:

Het verstoppen kan wel enkele dagen duren. Ik zou ze rustig laten doen en zeker niet forceren. Racheleke zal waarschijnlijk ook niet gewend zijn om op een dekentje te slapen. Toen wij één van de zwerfkatjes in huis namen wilde die ook niet in een mandje slapen.
De eerste dagen heeft hij zelfs in de kattenbak geslapen.

Als we Juleke mee naar ons nieuw huis hier genomen heb was die zich ook altijd aan het verstoppen. Ga haar zeker niet forceren, heb al veel gelezen dat alles best op hun eigen tempo gebeurt.
Die bench stond in dat vorig huis in de garage met een kussen en een oud dekentje erin. Dan ging ze er soms wel in liggen. Ik heb over de bench nog een donkere fleece gehangen zodat ze zich er meer geborgen in zou voelen, maar helaas... Misschien associeert ze die bench nu met de miserie van gisteren met de dierenarts. Klein bolleke toch, heb zo goesting om haar in mijn armen te nemen en te knuffelen, maar dat gaat nu eenmaal niet.
Ik ga nu van tijd tot tijd eens binnen en dan babbel ik zachtjes tegen haar.

Een kat die slaapt in de kattenbak, ocharme toch, maar dat moet wel een grappig zicht zijn! Hoe oud was dit zwervertje wanneer je het in huis genomen hebt?

juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#37 Geplaatst 21 augustus 2013 - 14:58

Ben er net nog eens bijgeweest en tegen haar een beetje gebabbeld. Ben efkes over de wasmachine gaan hangen, ze miauwde klaagelijk tegen mij, en wanneer ik met mijn ogen knipperde (ge weet wel, de tacktiek om katten op hun gemak te stellen), knipperde ze steeds terug. Ik denk dus toch dat dat betekent dat ze mijn blik beantwoord en niet boos is op mij.
Alé, laat het ons hopen he.
Ik voel me soms echt een dierenbeul die een katje de vrijheid heeft ontnomen :louche:
Maar ik weet natuurlijk ook dat dit allemaal voor haar bestwil is. Alleen spijtig dat ik haar dit niet kan doen snappen.

Joske123
Joske123
 • 5.606 berichten
  • Locatie: Ardooie West-Vlaanderen
 • 7 katten
OFFLINE

#38 Geplaatst 21 augustus 2013 - 16:41

dat zal ze uiteindelijk wel snappen hoor.
Ze moet wel, of anders ...  ;)

juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#39 Geplaatst 21 augustus 2013 - 17:43

Ze zit dus nog altijd achter wasmachine. Heb haar in de loop van de namiddag al twee keer een kattensnoepje gegeven, zo'n stokje, en ze komt het wel pakken en eet het op.
Daarstraks kwam mijn man thuis, en die heeft zich ernaast gezet op de grond en er ook rustig tegen gebabbeld. Er zat nog klein beetje natvoer in haar bakjes en een handvol korreltjes. Mijn man gooide af en toe een korreltje in het spleetje tussen de muur en de machine en ze kwam er wel achter. Daarna heeft hij potjes in die richting geschoven, en ze is voorzichtig alles komen leegeten :)
Ga vanavond als we haar eten geven met die pijnstiller erdoor het kommetje wel verder zetten, anders blijft ze maar aan die wasmachine plakken.

Joske123
Joske123
 • 5.606 berichten
  • Locatie: Ardooie West-Vlaanderen
 • 7 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 21 augustus 2013 - 18:02

Dat is goed nieuws zeg. :goofy:

Tegen het weekend is dat beestje helemaal ingeburgerd in jullie huis. Pas maar op dat ze jullie bed niet inpalmt en dat jullie in de berging mogen gaan slapen :lachen:

juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#41 Geplaatst 21 augustus 2013 - 19:16

Mmja, als ik bedenk hoe ongemakkelijk en in wat voor verkrampte toestand mijn man en ik hier vroeger zaten tv te kijken, omdat onze drie ventjes zo goed in de zetel lagen en we hen toch niet wilden storen, zou dat weleens kunnen ja :goofy:

Joske123
Joske123
 • 5.606 berichten
  • Locatie: Ardooie West-Vlaanderen
 • 7 katten
OFFLINE

#42 Geplaatst 21 augustus 2013 - 19:19

Wat zijn wij toch eigenlijk sukkels hé. In plaats van hen een schop onder hun doos te verkopen :lol: :lol: :lol:

spirou2007
spirou2007
 • 4.009 berichten
  • Locatie: Vlaanderen
 • 5 katten
OFFLINE

#43 Geplaatst 21 augustus 2013 - 22:11

herkenbaar :)
maar ja, we zijn te zorgzaam voor onze beestjes, maar ze verdienen het ook he :)

Juleke, feit dat Rachellke eet is een goed teken :duim:
:) :)

juleken
juleken
 • 7.956 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#44 Geplaatst 21 augustus 2013 - 23:59

Bekijk berichtspirou2007, op 21 augustus 2013 - 22:11, zei:

herkenbaar :)
maar ja, we zijn te zorgzaam voor onze beestjes, maar ze verdienen het ook he :)

Juleke, feit dat Rachellke eet is een goed teken :duim:

Dat denk ik ook wel. Katten en eten is bij mij nogal een gevoelige kwestie geworden de laatste maanden...
We moesten vanavond bij mijn ouders een glas gaan drinken voor mijn pa zijn verjaardag. Mijn man is vroeger naar huis gekomen omdat hij morgen vroeg op moet, én voor Racheleke natuurlijk. Een half uur voor we vertrokken hadden we vers natvoer neergezet, met pijnstiller erin vermengd, maar ook een bakje met kippewit, overschotje van vanavond. Tegen dat mijn man thuiskwam rond tien uur was alles op :jump:
Ik kwam thuis rond elf uur, en het sukkelke zit nog altijd achter de wasmachine. Ik vind het zielig, het beestje zit daar nu al een ganse dag, maar ja, wat kunnen we doen?! We moeten haar rustig laten begaan he. Zoals Mauricke hier zei, die veel ervaring heeft met zwervertjes, dit kan nog een tijdje duren. Maar ik heb er zo compassie mee.
Ik troost mezelf met de gedachte dat het ergste voor haar achter de rug is, denk ik toch. Gevangen worden, in auto zitten, bij dierenarts, operatie, hier thuis komen... Ik denk dat de grootste stress gepasseerd is. En het doet me idd deugd als ik zie dat ze eet en zelfs snoepjes aanvaardt.
Dat betekent denk ik toch wel dat ze zich mentaal niet zoooo slecht voelt, en dat ze fysiek niet heeel veel pijn heeft.
Ik ga zo blij zijn als ze nog eens tot bij mij zal komen, en ga denk ik een fles champagne aftrekken als ze bij ons in de zetel ligt, samen met ons Yvonneke :tong:

spirou2007
spirou2007
 • 4.009 berichten
  • Locatie: Vlaanderen
 • 5 katten
OFFLINE

#45 Geplaatst 22 augustus 2013 - 00:12

:duim:  ge doet dat goed, jaja, feit dat ze eet is een heel goed teken :)  :eat
Misschien verlaat Rachelleke haar schuilplaats wel als alles stil en rustig is in huis :)

Gewoon een beetje geduld :), Rachelleke zal wel vanachter de machine komen als ze het er beu is :)
Ze zal wel beginnen beseffen dat  jullie heel goed voor haar zorgen :) en dan zal ze wel stillekesaan stapke dichter komen  :)

Bewerkt door spirou2007, 22 augustus 2013 - 00:13.

:) :)