Spring naar inhoud


- - - - -

Medium


 • Log in om te reageren
77 reacties op dit onderwerp
Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#31 Geplaatst 24 september 2013 - 19:56

Bekijk berichtSteffie_G, op 24 september 2013 - 19:31, zei:

Zout is ook wel een goed beschermmiddel hoor :)
Onyx en toeramlijn klinkt me bekend in de oren, maar dat moet ik eens opzoeken hoe dat juist zit met bescherming want dat weet ik niet juist.

En er zijn zoveel dingen die je kunnen beschermen of je alvast een beschermend gevoel geven, ik heb nu niet direct zin om met 20 stenen en 50 amuletten te gaan rondzeulen.

Ik ben voor het moment wat opzoekwerk aan het doen omtrent het pentagram, om te kijken welke beschermende krachten dat heeft. Maar bijster veel vind ik er niet over terug.

Denk er net aan dat ik hier nog een boek heb liggen dat ik eeuwen geleden van een vriendin heb gehad.
"Rituele en magische voorwerpen - leer hun werkzame krachten te gebruiken"
Ik had vroeger ook zout aan mn slaapkamerdeuren staan, moet zeggen dat ik er niet veel bescherming van gemerkt heb.
Het pentagram heb ik ook nog gebruikt. Dat moest ik visualiseren voor mn deuren en ramen. Alleen was het niet eender hoe je ze gebruikte, op de ene manier laat je iets binnen en omgekeerd laat je het naar buiten.
Veel moet je niet meesleuren he, mn ex had zo een zwarte toermalijn rond zn nek omdat hij ook last had van aanvallen zeg maar van negatieve dingen. De stukken sprongen letterlijk van die steen af! Af en toe haalde hij dan een nieuwe en hij zei dat hij veel minder last had.
Ik heb uiteindelijk runen doorheen mn huis gehangen. :)

Steffie_G
Steffie_G
 • 15.829 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#32 Geplaatst 24 september 2013 - 20:26

Wow dat is echt wel heel heftig als die stukken er zo vanaf springen :trance:
Ik zou hier met der tijd ook graag iets in huis willen ophangen om bescherming te bieden, zit daar al heel lang mee in m'n hoofd.
Maar m'n vriend wil dit echt niet.
Toen ik net zei dat ik dat buideltje had besteld was zijn eerste reactie 'en nu nog een fles voor wijwater'
En dat heeft me wel gekwetst.
Ik weet dat hij er absoluut niet in geloofd, maar je mag wel wat respect tonen voor andermans gedachten overtuigingen.

En ik denk dat als hij zou zien wat ik zie en meemaak wat ik meemaak, dat hij anders zou piepen. Maar ik kan hem dat enkel vertellen natuurlijk.
Aan dat boek dat ik net terug gevonden heb, daar heb ik blijkbaar toch niet zoveel aan.
Staat vanalles in over hoe je een bepaald voorwerp moet inwijden om te gebruiken in bepaalde rituelen en hoe je gebruiksvoorwerpen kunt reinigen, herrinneringen oproepen, ....
Maar over bescherming ben ik tot nu toe nog niets tegen gekomen.

Time spent with cats is never wasted


juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#33 Geplaatst 24 september 2013 - 20:45

Steffi, wegens tijdsgebrek heb ik enkel de eerst pagina gelezen, ik moet binnen tien minuten weg, maar ik beloof dat ik het hier morgen of overmorgen zeker volledig ga lezen. Ik ben niet iemand die in zulke dingen gelooft, maar ik ben ook niet iemand die er niet in gelooft. Snap je? Is er iets meer buiten onze wereld, wie zal het weten.

Maar ik wil wel even iets zeggen dat toch ook wel een beetje in mij opkomt, en ik wil je niet ongerust maken hiermee.
Zijn er andere mensen bij wanneer je deze dingen meemaakt? Ik bedoel, ben je telkens alleen of zijn er ook zaken die bv jouw vriend opvallen?

Ik kan hier niet in detail treden, maar vorig jaar kreeg iemand uit mijn dichte familie een psychose. Ik had hier al van gehoord maar dat was het dan ook. Ik ben de eerste die met die persoon geconfronteerd werd, de eerste opvang dus, en wist niet wat me overkwam. Het was heel beangstigend, en als ik eraan terugdenk, wat regelmatig gebeurt, krijg ik nog altijd de rillingen over mijn lijf.
Ik ben dan een aantal boeken gaan lezen over psychoses. Bij een psychose krijg je prikkels (geluid, beelden, gewaarwordingen...) die er niet zijn. Je ervaart ze wel degelijk en ze lijken voor de persoon heel echt, maar ze zijn er niet. Psychoses kan iedereen krijgen, maar sommige mensen zijn er gevoeliger voor. Oa introverte mensen (ik denk nu niet dat jij introvert ben, zo kom je althans niet over) of mensen die op een keerpunt in hun leven staan. Kan ook uitgelokt worden door slaaptekort. Dit is nu heel beknopt wat ik schrijf, het ligt natuurlijk allemaal niet zo eenvoudig.

Begrijp me niet verkeerd, ik denk nu niet meteen dat jij dit hebt ofzo, maar moest wel denken aan dingen die die persoon tegen mij vertelde en over alle dingen die ik gelezen heb hierover, en wou dit toch gewoon even zeggen.

In alle geval, het lijkt me heel beangstigend wat je meemaakt en ik zou ook stilaan beginnen flippen moest ik in zo'n situatie zitten.
Van mediums heb ik geen verstand. Ik hoop echt dat je vlug weet wat er precies aan de hand is. Veel sterkte.

Steffie_G
Steffie_G
 • 15.829 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#34 Geplaatst 25 september 2013 - 19:05

Juleken, eerlijk gezegd ken ik het woord psychose wel, maar wat het echt betekend...
Ik heb het opgezocht op wiki en daar heb ik wel een idee gekregen van wat het is en dat is nu ook niet direct iets wat je wenst te hebben :trance:
Moet moeilijk geweest zijn voor jou om eerste opvang te zijn.

Het is nu niet zo dat ik die dingen helemaal alleen ervaar. Bv met het licht, ik kan de schakelaar aan en uit doen terwijl m'n vriend er naast staat en het licht doet niets. M'n vriend raakt het aan en dat werkt perfect. M'n vriend zegt ondertussen dat het licht mij niet moet hebben.
Als ik een vreemd gevoel kreeg hier in huis en zeker met die koude plek in mijn nek merkte ik wel dat, ondanks de chauffage opstond, m'n vriend naar z'n pull greep omdat hij het ineens koud had gekregen.

Die 3 die ik gezien heb op het werk was een stofdraad tegen de muur en die heeft er de hele dag geplakt en m'n collega zei op het einde van de dag 'oh kijk, een 3 tegen de muur'
Dus het is niet dat ik dat cijfer alleen heb gezien.

Ik neem dit zeker niet verkeerd op hoor :) er komt wel wat overeen dus het is logisch dat je dan denkt dat dit het mogelijk ook kan zijn.

Time spent with cats is never wasted


juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#35 Geplaatst 25 september 2013 - 19:13

Ik heb dit hier ooit al eens ergens gepost (ik denk bij een topic 'kan een kat geesten zien'), maar ik heb zelf ook al rare dingen gehoord van mensen die dachten dat hun huis behekst was. Die kregen ook plots kou. Ik vind het echt griezelig om te lezen wat je allemaal ervaart, maar ja, het kan misschien ook iets positiefs betekenen zoals sommigen hier ook al gezegd hebben.
Ook al weet ik zo'n dingen en verhalen liever niet, toch interesseert het mij wel, en trekt het mij wel aan. Ik ga hier toch nog wel volgen om te zien hoe het gaat hoor met jou. Maar ik hoop in alle geval dat je er toch snel uitkomt, wat het nu precies is, en dat je iemand vindt, een medium ofzo, die je kan helpen.

Wat ik echt wel chapeau vind is dat je door deze situatie gestopt bent met roken!! Ik ken mezelf, ik zou van de schrik en de stress alleen al nog meer roken... En ik denk ook wel veel aan keelkanker of één van die andere ziektes die je kan oplopen door het roken, en vervloek mezelf dat ik er niet mee kan stoppen... Super dat het jou lukt!

Steffie_G
Steffie_G
 • 15.829 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#36 Geplaatst 25 september 2013 - 19:34

Ik vind het vooral eng om te lezen welke dingen er altijd terug komen.
Zowel in de verhalen van mensen die het 'echt' meemaken als in de films en serie's.
Het is altijd het licht en de temperatuur die raar beginnen doen. En ik heb al vaak gedacht, als dat in bijna élke film terug komt moet daar toch ergens een vorm van waarheid inzitten?
Ik heb al wel veel raad gekregen op dat spiritueel forum. Ik ben vooral enorm op mijn gemak gesteld door die mensen. Want die entiteiten zijn eigenlijk 'zielen' die ronddolen en die kunnen je niet echt veel maken tenzij je er zelf mee instemt. Dus het is niet zo dat als je ergens binnenstapt je ineens bezeten wordt door iets ofzo.
Maar om alles goed te weten te komen zal ik toch echt een medium moeten inschakelen.
Dat van die cijfers kan niemand daar echt verklaren, dat is blijkbaar toch een tak die weinig onderzocht is. Ze hebben me voorgesteld om een boek te halen van numerologie of een medium te zoeken dat daar wat meer over weet.
Ik heb wel gemerkt dat er echt heel veel mensen in contact komen met cijfers en letters die ze niet kunnen plaatsen.

Ik heb op een ander forum ook contact gehad met iemand die psycholoog is en zij raadde me af om naar een psycholoog te stappen. Zij zijn niet thuis in dat soort dingen, dus de kans dat zij me kunnen helpen is vrij gering. Tenzij het natuurlijk aan een stoornis van mezelf ligt, dat is een andere zaak natuurlijk.
Of ik moest een psycholoog weten te vinden die zich specialiseert in dat soort dingen, maar begin daar maar eens naar te zoeken ....

Bedankt, ik moet wel zeggen dat ik het nu moeilijk begin te krijgen.
Maar ik wil niet opgeven! Het zal straks na het avondeten moeilijk worden, maar ik ga proberen vol te houden.
Ik heb ook m'n sigaretten expres niet mee naar het werk genomen en ook geen pakje gekocht en aangezien er niemand is die ook rookt is het wel lekker makkelijk om er vanaf te blijven :)
Oh ja, denk ik net aan. Er stond aan de poort een bloempot met alle peuken in en die was vandaag ineens weg en niemand wist waar die naartoe was.
Misschien een teken?

Ik moet wel zeggen dat ik al vaak gedacht heb om te stoppen, maar het is inderdaad belachelijk moeilijk. Het is meer een gewoonte bij mij dan een noodzaak eigenlijk.
Ik moet gewoon m'n gedachten proberen te verzetten. Ik heb dit een heel aantal jaren geleden ook moeten doen toen ik van een andere slechte gewoonte af wou en wat me toen hielp was om elke kaar als ik nood had m'n handen onder ijskoud water te steken. En m'n drang was ineens weg. Ik ben van plan om dit zeker ook toe te passen met het stoppen met roken.

Time spent with cats is never wasted


Lilia2055
Lilia2055
 • 4.590 berichten
  • Locatie: Lierde
 • 3 katten
OFFLINE

#37 Geplaatst 25 september 2013 - 19:49

Ik ben blij dat ze je op het spiritueel forum toch kunnen helpen, als is het maar zodat je toch kan slapen 's nachts. En zij kunnen ook een medium aanraden.
Geplaatste afbeelding

Steffie_G
Steffie_G
 • 15.829 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#38 Geplaatst 25 september 2013 - 20:13

Ja ze helpen me daar enorm :) ik ben heel erg blij dat ik je raad heb gevolg en me daar heb aangemeld.
Net ook een heel interessant gesprek gehad met iemand die al heel wat ervaring heeft in zulke zaken en die heeft me enorm op m'n gemak gesteld, dat ik nergens schrik voor hoef te hebben.
Maar ik moet tegelijkertijd wel opletten dat ik de angst intoom, want die angst is iets wat andere, minder leuke dingen aantrekt.

"Ik pik uit jou verhaal een duidelijke lijn op. Ik sluit me aan bij wat *** ook al zei, je bent iemand die deze verloren zielen kan gaan helpen.
'iemand' is erachter gekomen dat ze met jou kunnen communiceren op je werk. Het is duidelijk dat die persoon erg graag hulp wil, aangezien hij/zij je gevolgd is naar huis (dit is niks om bang voor te zijn in principe), en met het 'hallo' en 'goeiedag' is het wel overduidelijk dat er contact gezocht wordt met je. Als je het aandurft, ga de dialoog maar aan met hem/haar. Vraag waarom er contact gezocht word, wie de persoon is. Als je niet weet wat je met het antwoord aan kan, zeg dat er dan eerlijk tegen, desnoods leg je uit dat dit nieuw is voor je, en dat hij/zij beter naar iemand anders kan reiken die wel hiermee kan werken. "

Stukje tekst uit wat iemand me zei. Ergens vind ik dit echt geruststellend, anderzijds, geen idee of ik die richting uit wil. Als ik al mag aannemen dat het echt zo iets is natuurlijk.
Want ik kan nog altijd gewoon gek aan het worden zijn.

Time spent with cats is never wasted


juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#39 Geplaatst 26 september 2013 - 00:01

Ik denk niet dat je gek aan het worden bent hoor. Toch goed dat je op een forum terecht kan bij mensen die hier wel iets meer over afweten.

Ik ben als roker natuurlijk de verkeerde persoon om dit te zeggen, maar hou vol! Je bent nu al een aantal dagen gestopt, en ze zeggen toch altijd dat de eerste weken en zeker de eerste dagen de moeilijkste zijn, dus probeer het nu niet op lange termijn te zien maar bekijk het dag per dag.
Hoor mij, moest mijn man dit lezen zou hij eens goed lachen (hij is niet-roker en zou niet liever willen dan dat ik ook stop, en hij heeft gelijk natuurlijk)
Veel sterkte!

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 26 september 2013 - 09:07

Ik heb vroeger me daar ook nog met bezig gehouden met die te helpen en communicatie aan te gaan. Momenteel doe ik dat niet meer, kheb er beetje genoeg van. Kheb voor mezelf al dingen genoeg aan mn hoofd dat ik zoiets er niet bij hoef. Je kiest sowieso zelf of je er met door wil of niet. Ze kunnen wel hulp bij je zoeken maar jij beslist toch. Ik heb me er altijd ergens wel weten voor af te sluiten als ik het niet meer wou. In elk geval als je het wel zou doen, bescherm jezelf ook heel goed en vertrouw altijd op je gevoel!

Mauricke
Mauricke
 • 5.496 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 4 katten
OFFLINE

#41 Geplaatst 26 september 2013 - 13:33

Een vriend van mijn zoon maakt soortgelijke dingen mee. In het begin hebben wij daarmee gelachen omdat hij toch wel een stoer manneke is maar zelfs zijn vriendin durft niet meer blijven slapen in zijn appartement. Ook de buren horen soms rare dingen. Hij hoort zelfs iemand spreken in een vreemde taal. Ook staat er regelmatige een plastieken fles helemaal plat voor zijn deur. Soms vind hij 's morgens deksels van zijn potten op de vloer en hij hoort ze zelfs midden in de nacht.
Ook de lichten gaan aan en uit. Hij is op onderzoek gegaan en blijkt dat de vorige huurder zelfmoord heeft gepleegd.
Die jongen is ten einde raad.  In het begin heb ik hiermee gelachen omdat ik dacht dat hij een pintje teveel had gedronken maar nu besef ik echt wel dat er iets raar aan de hand is.
Een vriendin van mij die heel veel met het spirituele bezig is gaat dit weekend een kijkje nemen bij die jongen.
:catwalk Als een dakloze kat kon spreken zou ze waarschijnlijk zeggen: "geef me een schuilplaats, voedsel, gezelschap en liefde en ik zal je kameraadje voor het leven zijn". :catwalk

Anathema
Anathema
 • 1.245 berichten
  • Locatie: KODB
 • 3 katten
OFFLINE

#42 Geplaatst 26 september 2013 - 13:59

Heb eens heel je tekst gelezen en Kreeg echt rillingen bij het lezen ervan.
Ik geloof daarin ook al wil ik het niet.

Vroeger keek ik zo vaak naar horrorfilms. Maar op een bepaald moment was het als een "overdosis".
Echt ik kreeg het steeds benauwder als ik er naar keek.
Heb ook momenten gehad met koud plekken. Altijd op zelfde plaats op het lichaam als ik toevallig weer op die ene plek zat in het appartement.
Weet zo van die sproeierflesjes. Plots komt daar water uit...

Vroeger in het Brusselse was er zo'n soort van  paranormaal-winkeltje. Noemde dat het heksenwinkeltje. Ik ging er regelmatig naartoe met me mama toen het nog bestond.
We wandelden telkens langs de boekenrekken n die waren per thema gegroepeerd en vond het allemaal interessant. vreemde was ik kreeg altijd - hoe ga ik het zeggen - soort van hoofdpijn toen ik langs een bepaald thema voorbij wandelde. Liep ik verder, weg was het.

Weet je sindsdien geen horrorfilms meer voor mij. Kijk er niet meer naar. Ik nam het te persoonlijk op,wat er kon gebeuren. En ja ook omdat je dat altijd dan met iets slechts associeert.

In elk geval, ik hoop dat je mettertijd antwoorden krijgt op de rare gebeurtenissen!

Bekijk berichtMauricke, op 26 september 2013 - 13:33, zei:

Een vriend van mijn zoon maakt soortgelijke dingen mee. In het begin hebben wij daarmee gelachen omdat hij toch wel een stoer manneke is maar zelfs zijn vriendin durft niet meer blijven slapen in zijn appartement. Ook de buren horen soms rare dingen. Hij hoort zelfs iemand spreken in een vreemde taal. Ook staat er regelmatige een plastieken fles helemaal plat voor zijn deur. Soms vind hij 's morgens deksels van zijn potten op de vloer en hij hoort ze zelfs midden in de nacht.
Ook de lichten gaan aan en uit. Hij is op onderzoek gegaan en blijkt dat de vorige huurder zelfmoord heeft gepleegd.
Die jongen is ten einde raad.  In het begin heb ik hiermee gelachen omdat ik dacht dat hij een pintje teveel had gedronken maar nu besef ik echt wel dat er iets raar aan de hand is.
Een vriendin van mij die heel veel met het spirituele bezig is gaat dit weekend een kijkje nemen bij die jongen.

dat vind ik echt eng!
De gedachte dat iemand hier nog zou ronddwalen om welke reden dan ook! Brrr. Weer rillingen. Moet dringend me met wat anders bezig houden eventjes

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#43 Geplaatst 26 september 2013 - 15:42

Bekijk berichtMauricke, op 26 september 2013 - 13:33, zei:

Een vriend van mijn zoon maakt soortgelijke dingen mee. In het begin hebben wij daarmee gelachen omdat hij toch wel een stoer manneke is maar zelfs zijn vriendin durft niet meer blijven slapen in zijn appartement. Ook de buren horen soms rare dingen. Hij hoort zelfs iemand spreken in een vreemde taal. Ook staat er regelmatige een plastieken fles helemaal plat voor zijn deur. Soms vind hij 's morgens deksels van zijn potten op de vloer en hij hoort ze zelfs midden in de nacht.
Ook de lichten gaan aan en uit. Hij is op onderzoek gegaan en blijkt dat de vorige huurder zelfmoord heeft gepleegd.
Die jongen is ten einde raad.  In het begin heb ik hiermee gelachen omdat ik dacht dat hij een pintje teveel had gedronken maar nu besef ik echt wel dat er iets raar aan de hand is.
Een vriendin van mij die heel veel met het spirituele bezig is gaat dit weekend een kijkje nemen bij die jongen.

zo eng zeg
Geplaatste afbeelding

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#44 Geplaatst 26 september 2013 - 16:56

Eerder erg dan eng eigenlijk. Die persoon moet dan na zn zelfmoord nog geen rust gevonden hebben en zit hier dan zowat vast.

Nele
Nele
 • 4.789 berichten
  • Locatie: Dudzele
 • 8 katten
OFFLINE

#45 Geplaatst 26 september 2013 - 16:59

ik kreeg ook echt kriebels bij het lezen van je verhaal!!! lijkt me idd heel eng om mee te maken.

ik ben eens naar een kaartenlegger of zoiets geweest, veel van wat hij zei trok op niet veel, maar wat hij wel had gezegd is dat dit huis me ziek maakt, mijn vader zou hier nog zijn, en hij zou me ziekmaken/houden.
ik moet wel zeggen, in het begin dat ik hier woonde (nadat hij was gestorven dan), was ik telkens misselijk als ik thuis was/kwam, als ik dan ergens anders was, ging dat over.
ik voel me sowieso wel beter in het nieuwe huisje, al klinkt dat mss raar. ik zie het nieuwe huisje dan ook sowieso als nieuwe start, alsof dit huis me hier tegenhoudt (sowieso wel financieel) maar ook qua gevoel. raar om uit te leggen...

Bewerkt door Nele, 26 september 2013 - 16:59.

Geplaatste afbeelding