Spring naar inhoud


- - - - -

Strijd tegen broodfok op gang getrokken?


 • Log in om te reageren
79 reacties op dit onderwerp
Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#61 Geplaatst 25 oktober 2013 - 19:59

Voor degenen die het nog niet weten: 16 november om 13u30 wordt er een optocht georganiseerd tegen 'malafide fok' (vertrek aan station Gent-Sint-Pieters).

Ik heb de datum alvast genoteerd, want zou graag gaan. Hoe meer mensen we kunnen sensibiliseren hoe beter!

https://www.facebook...09437282571150/

Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

marver
marver
 • 2 berichten
OFFLINE

#62 Geplaatst 20 november 2013 - 14:56

Kapaza past zijn spelregels aan.
http://www.kapaza.be/nl/rules.htm

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#63 Geplaatst 20 november 2013 - 15:28

Voor wie het gemist heeft, op Reyers laat was er gisteren een uitzending over broodfok. Het ging natuurlijk enkel over honden maar goed. ps doorspoelen naar 11:20 ongeveer tenzij je nog wat gezaag over de voetbal wil horen. ;)

http://www.deredacti...119_reyers+laat

Bewerkt door Eibhlin, 20 november 2013 - 15:30.


fieke0509
fieke0509
 • 1.122 berichten
  • Locatie: Peer (Limburg)
 • 2 katten
OFFLINE

#64 Geplaatst 20 november 2013 - 15:52

Goed he?  Al kon ik mij niet helemaal vinden in Pol.  Ik vind niet dat alle fokkers moeten verdwijnen en blijf erbij dat veel broodfokdiertjes in het asiel terechts komen doordat ze door weinig en slechte socialisatie e.d. gedrachtproblemen vertonen.

Maar broodfok moet stoppen, daar ben ik het 200% eens mee.  En ik vind het al fantastisch dat dit op tv kwam want de actie was vorige zaterdag maar er is niks van in het nieuws of zo gekomen.  Héél jammer daar er meer dan 1000 man op de been was.

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#65 Geplaatst 20 november 2013 - 16:08

Alleen jammer dat het weer zo laat uitgezonden werd. Had ik het niet gelezen op de facebook van pin up pup had ik het niet geweten. Zo bereik je natuurlijk ook geen groot publiek.

fieke0509
fieke0509
 • 1.122 berichten
  • Locatie: Peer (Limburg)
 • 2 katten
OFFLINE

#66 Geplaatst 20 november 2013 - 16:13

Ik had het gezien op hondenvrienden.be, en heb het dan opgepakt, veel te laat om te kijken voor mij.

Jammer dat er niet meer over geschreven is en zo.  Maar het blijkt een héél moeilijk onderwerp om in de pers te krijgen.  Maar ook binnen de politiek lijkt het een onderwerp dat niet 'belangrijk' of 'belachelijk' is.

Jammer maar helaas.

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#67 Geplaatst 20 november 2013 - 16:19

Hopelijk bereikt het toch nog een publiek via deze video, hij word tenminste op facebook gedeeld. Als je moet gaan werken is het inderdaad veel te laat. Daarom vind ik het zo jammer, ik denk niet dat er veel mensen gekeken hebben. Die dat het gezien hebben waren waarschijnlijk al op de hoogte van deze praktijken.

Randa
Randa
 • 6.208 berichten
  • Locatie: Dendermonde
 • 7 katten
OFFLINE

#68 Geplaatst 20 november 2013 - 17:42

net geluisterd naar wat ze te zeggen hadden  Dit klinkt goed.  Ook in Frankrijk zijn er een aantal gevallen van Rabieës van katjes die allen werden meegebracht uit Marokko.
het is inderdaad die broodfokkers en invoerders die de problemen veroorzaken.  Het zal enkel bij de eerste catastrofe die zich zal voordoen dat de politiek zal reageren

Groetjes Randa en de poesjes Nisaba, Maicis, Storm, Trouble, Winter, Party, Kiri, Quecha, Quirina, Umika, Tessa, Lotje, Mira, Ziva and Sadie

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#69 Geplaatst 20 november 2013 - 21:33

Ferm dat ze zo het in de aandacht brengen.
Het wordt eens tijd dat hier iets aan gebeurd en dat ons gouvernement ophoudt met zijn ogen toe te doen. Tja zal mss niet genoeg geld te rapen zijn, alé anders gezegd ze verdienen aan de legale broodfok dan. Want zo noem ik het die kennels.


Murron
Murron
 • 4.654 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#70 Geplaatst 21 november 2013 - 21:31

Ik heb nu pas de aflevering van Reyers Laat gezien en man, hoe neerbuigend was Lieven Van Gils?!  'Reageren jullie niet iets te emotioneel, overdrijven jullie niet?'
Alle, serieus, minimaliseer het anders allemaal even?  Gemakkelijk he om ze allemaal als zotten af te schilderen, ik ben volgens mijn omgeving ook een crazy cat lady en dan heel pejoratief bedoeld. En dan allemaal maar blijven verder kweken met hun katten en honden, 'want een nestje af en toe is zo plezant'. Kzou ze allemaal tegend e muur willen zetten want door zulke mensen moeten opvangen en asielen dweilen met de kraan open.

Ik ben trouwens teleurgesteld in Pol Goossen,heeft te veel naast de kwestie gebabbeld en heeft geen goeie tips gegeven om bonafide fokkers te herkennen. Ann Lemmens heeft wel geprobeerd maar ik vond ze iets te veel aarzelen precies. Lijkt me in elk geval anders wel een vlottere spreker.

Zoals Randa zegt, er moet al iets ergs gebeuren voordat de politiek zal ingrijpen. Totdat er doden vallen, kunnen dierenliefhebbers op hun kop gaan staan, er zal niets veranderen. En de meeste mensen lachen het probleem gewoon weg, of erger: ze zien niet eens in dat er een probleem is.

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#71 Geplaatst 23 november 2013 - 00:02

Tja niet simpel om op zo korte tijd alles uitgelegd te krijgen.
Toen op tv en vandaag zijn de meeste het al vergeten, voor vele is het de ver van mijn bed show. :(


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#72 Geplaatst 30 november 2013 - 14:53

An Lemmens met dood bedreigd door hondeninitiatief: "Nu gaan ze achter de familie en honden aan"

30 november 2013


Geplaatste afbeelding

An Lemmens heeft met Pin Up Pup een prachtig initiatief neergepoot om asielhondjes aan een betere thuis te helpen, maar meteen heeft ze ook op de tenen van de maffia getrapt door broodfok aan te klagen.

"Ik werd al met de dood bedreigd", liet An Lemmens daarover weten. Niet ongewoon, weten ze bij een opvangcentrum voor dieren die uit de broodfok komen. "Dreigtelefoontjes, dreigmails, … daar blijkt het niet bij. Die mannen schrikken er niet voor terug om ook voor je deur te staan en je af te dreigen. Ik werd ooit eens drie weken aan een stuk achtervolgd door de maffia omdat ik broodfok aanklaagde. Natuurlijk, die mannen verdienen daar zwaar geld mee. Een pup aan 250 euro, en ze verhandelen er 50 per week. Dan is de som snel gemaakt he. Ik heb An nog gewaarschuwd, want hier stopt het waarschijnlijk niet. Als ze jou niet kunnen pakken, gaan ze achter je familie en je eigen honden aan", aldus het opvangcentrum in TVFamilie.


Tinne
Tinne
 • 9.443 berichten
  • Locatie: Boom
 • 2 katten
OFFLINE

#73 Geplaatst 02 december 2013 - 19:02

Dat alle fokkers dan maar moeten verdwijnen, daar ben ik het ook niet mee eens. Maar soit er zullen altijd mensen zijn die daar wel van overtuigd zijn.
Geplaatste afbeelding
Vandaag is morgen gisteren.

marieke v. Damme
marieke v. Damme
 • 1.588 berichten
  • Locatie: Brugge
 • 1 katten
OFFLINE

#74 Geplaatst 02 december 2013 - 19:08

completely PRO PRO PRO !!

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#75 Geplaatst 03 december 2013 - 19:46

Voor die honden is het daar de hel"

Geplaatste afbeelding

06:28 MEDIA & CULTUUR Bij dierenasiel Vetas nemen ze het niet zo nauw met de regels. Dat blijkt uit de getuigenissen van enkele ex-vrijwilligers en mensen die er een hond adopteerden. De overheid werd ingelicht over de vuile hokken, de ratten in het gebouw, maar doet niks.

Vetas, met vestigingen in Zellik en Lokeren heeft een goede naam. Het asiel heeft contracten met heel wat gemeentebesturen als het gaat over de ophaling van gevonden honden en katten. Het asiel vangt ook verwaarloosde dieren op. Maar nu blijkt dat die er nog erger aan toe zijn dan voor hun verblijf in de oude varkensboerderij in Lokeren. "De lijst met wansmakelijke toestanden is eindeloos", zegt Ann Huybrecht die er de katten hielp. "De hokken waar de honden in huizen worden bijna nooit gepoetst, die dieren leven echt tussen hun uitwerpselen. In de kattenbakken zat geen zand meer om te zeven. De stront is er werkelijk aan elkaar gekoekt."

De klagers willen dat de wanpraktijken stoppen en dat het asiel door de overheid wordt gesloten. Tv-presentatrice An Lemmens liet zich ook inpakken door Vetas. "Ik heb er een tiental jaren geleden een poes geadopteerd", zegt Lemmens. "En de eerste keer vond ik al dat het er niet netjes was. Voor mijn project Pin Up Pup dat asielhonden wil redden ging ik ook foto's maken in Lokeren, nadat me verzekerd werd dat de omstandigheden verbeterd waren." Lemmens verzet zich tegen de wanpraktijken, net als tegen alle andere zaken die indruisen tegen het welzijn van dieren. "Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Ik ga hiermee door. In andere landen hebben ze al al lang een dierenpolitie, terwijl de overheid bij ons gewoon de ogen sluit."