Spring naar inhoud


- - - - -

Versace mysterieus ziek/gewond?


 • Log in om te reageren
58 reacties op dit onderwerp
CiCi
CiCi
 • 70 berichten
  • Locatie: Melle/Rumst (BE)
OFFLINE

#31 Geplaatst 28 oktober 2013 - 21:54

Het was niets echt IN zijn maag dat ze gezien hebben geloof ik! Dat zouden ze (en ik wrs ook) wel makkelijker gezien hebben op de foto denk ik?
Ik zou ook écht niks kunnen bedenken wat hij hier zou kunnen opgegeten hebben... :s
Het ging eerder over de vorm of een bepaalde structuur die ze daar in die zelfde buurt zagen, het was nogal een blurry boeltje aan de maag...
Ik dacht eerst dat je gewoon de twee uiteindes zag omdat zijn maagje zo leeg is, ze geraakten het er niet over eens en laten het over aan de radioloog.
Morgen of ten laatste woensdag zou die een sluitend verdict moeten geven, en zo hoop ik dat alles eindelijk uitgeklaard zal geraken...

Bedankt voor alle steun hier!!


ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#32 Geplaatst 28 oktober 2013 - 22:37

we duimen mee
Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#33 Geplaatst 28 oktober 2013 - 23:24

Ik duim ook mee hoor! :duim: :duim:

CiCi
CiCi
 • 70 berichten
  • Locatie: Melle/Rumst (BE)
OFFLINE

#34 Geplaatst 28 oktober 2013 - 23:57

Dankjulliewel :)

Ik had nog eens een vraagje! Weet iemand wat zo een hospitalisatie van mijn katje zal kosten na 4 dagen?
Niet dat het iets uitmaakt, ik weet dat het veel geld zal kosten, ik heb er alleen écht geen idee van hoeveel... aids en leucose test is zo'n 25 euro, RX 100 euro ongeveer denk ik, gewoon bloedonderzoek geen idee, urine onderzoek geen idee, evt. de radioloog nog en hospitalisatie ook niet...
Iemand een gokje?


catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#35 Geplaatst 29 oktober 2013 - 15:15

Ik heb onze zino eerst aan infuus laten leggen bij de da, dus donderdagavond binnen gebracht en tot vrijdag avond. Hij heeft daar een infuus gehad en 1 ab spuit koste 71€
In de dierenkliniek is hij dan de vrijdag avond aangekomen, onderzoek gehad en is moeten daar blijven tot dinsdag namiddag, hij heeft daar ook echo gehad, dagelijks bloed testen voor zijn rode bloedcellen en hematocriet, en de laatste twee dagen wat natvoer en natuurlijk het infuus voor vocht suikers en zouten, koste me 285€ voor 4 dagen.
Hangt af wat ze allemaal gaan doen en geven, maar voor een operatie is versace denk ik beter in handen van specialisten.
Ervoor nog 2da bezoeken moeten doen eentje aan 64€ de andere aan 85€. Het kan rap oplopen.


Randa
Randa
 • 6.208 berichten
  • Locatie: Dendermonde
 • 7 katten
OFFLINE

#36 Geplaatst 29 oktober 2013 - 16:22

de prijzen zijn verschillend van DA tot DA, en ook durven sommige DA'sen nog eens onderscheid maken bij de mensen die komen.
Groetjes Randa en de poesjes Nisaba, Maicis, Storm, Trouble, Winter, Party, Kiri, Quecha, Quirina, Umika, Tessa, Lotje, Mira, Ziva and Sadie

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#37 Geplaatst 29 oktober 2013 - 16:29

Bekijk berichtRanda, op 29 oktober 2013 - 16:22, zei:

de prijzen zijn verschillend van DA tot DA, en ook durven sommige DA'sen nog eens onderscheid maken bij de mensen die komen.

Ja zoals tss fokkers en niet fokkers.


juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#38 Geplaatst 29 oktober 2013 - 17:26

Daar hebben wij nog geen ervaring mee, nog geen enkel katje dat overnacht heeft bij de da. Ik hoop voor jou dat de kosten niet te hoog oplopen. Geef hem een dikke knuffel van mij als hij thuiskomt!

CiCi
CiCi
 • 70 berichten
  • Locatie: Melle/Rumst (BE)
OFFLINE

#39 Geplaatst 29 oktober 2013 - 18:57

Ik ben net terug thuis van bij hem... pff. Hij zag er in mijn ogen niet zo goed uit, ik ben er van aangeslagen.
Ik merk dat hij duidelijk last/pijn heeft, hij is 'slechtgezind' zoals ik altijd zeg...
Maar wel nog vrij attent op geluiden en bewegingen. Hij zit ook nog geregeld rechtop.

Hij ligt nu sinds gisteren ochtend aan het infuus dus hij plast veel, maar hij is ook enorm veel beginnen drinken?!
De tijd dat ik daar stond (een uur) heeft hij 2 volle drinkpotjes leeggedronken.
Deze ochtend heeft hij een mespuntje kip gegeten zeiden ze, meer niet.

Het vreemde is dat hij wel echt zin lijkt te hebben om te eten, hij heeft er veel interesse in, gaat veel snuffelen aan zijn brokjes en kip en koekjes,
Toen ik zijn potje koekjes opende, wist hij dat direct en was heel geïnteresseerd erin!
Als ik dan eentje aan hem gaf snuffelde hij er aan, deed zijn mond open, pakte het tussen zijn tanden, ennnn liet weer los. Dat was het dan...
De DA vermoed dat de enige reden is dat hij nu niet wil eten, omdat door het lang niet te eten zijn gal opstapelt en hij zich hier misselijk en slecht door voelt.


De radioloog had al geantwoord dat het onwaarschijnlijk is dat hij epifysiolyse heeft, aangezien er nog een ligament mee aangetast was ofzoiets.

Wat we dan nog gezien hebben, is dat hij plots (deze middag was dit nog niet) vorming van oedeem in zijn voetjes had. Vooral links achter was heel erg dik en warm. links voor was ook erg, daar zat zijn infuus in, de rechterkant was minder.
Dan toen ze zijn mondje nog eens open deed zagen we plots dat hij een soort zweer op de zijkant van zijn tong had ( Dit had hij gisteren nog niet.)
Soort van witte plasque met ronde zone errond. Ook had hij een wondje aan dezelfde kant langs buiten aan zijn onderlip, van zijn hoektand (waarschijnlijk van het ontwaken uit de narcose)
Koorts maakt hij niet meer.
De dierenarts vermoed nu dat hij het calicivirus heeft, maar verder is het nog steeds voor iedereen een raadsel.

Plan is nu om hem wat valium in zijn infuus op te spuiten, dit is naar't schijnt enorm eetlustopwekkend en snel... Ze gingen vanavond zijn 'nieuwe' symptomen en urineonderzoek samen bespreken en dan verder zien wat ze nog kunnen doen.

Morgenvroeg moet ik dan bellen om te horen hoe het gaat... Ik snap niet hoe het kan dat ze maar niks concreet vinden. Niks van zijn symptomen past bij elkaar ofzo!

Ik ben zo bang dat ik hem ga verliezen... :'( Dit kan toch echt niet gebeuren...


ginnie
ginnie
 • 12.877 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#40 Geplaatst 29 oktober 2013 - 20:14

Doet de da hem dwangvoeren? Het kan zijn dat hij niet eet omdat hij pijn in zijn bekkie heeft. Het kan ook zijn dat hij misselijk is.

maar zolang niet eten is echt niet goed, dan MOET hij eten en dat moet dan (zo te horen) door middel van dwangvoeren. Zijn maag is aardig geslonken en uiteindelijk zal hij niet eens meer veel kunnen eten. Het hele spijsverteringsstelsel komt stil te liggen en uiteindelijk zal leververvetting optreden.

En dat is echt geen pretje! Dus dwangvoederen is in mijn ogen een must.

als hij dan weer zelf eet ben je een stuk op weg naar genezing.

Welke medicatie krijgt hij nu?

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#41 Geplaatst 30 oktober 2013 - 01:37

Toch raar hoor, gans het verhaal. Hij lijkt idd een beetje vanalles te hebben. Zoals je beschrijft dat hij wel interesse toont in eten, eraan ruikt enzo, zou ik toch echt wel denken dat het door het probleem in zijn bekje is, ik denk niet dat het beestje misselijk is, maar dat hij gewoon teveel pijn heeft in zijn bekje om te eten. Als je misselijk bent ga je toch niet aan eten ruiken en een poging doen om het op te eten. Sorry als ik erover gelezen heb, maar heeft hij nu al aan een infuus gelegen om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen? Want je moet idd echt wel opletten voor leververvetting.
Als je het gevoel krijgt dat je daar niet echt geholpen wordt, dat ze daar maar wat aanmodderen, dan zou ik toch een andere da zoeken, tijd is kostbaar. Ik weet dat die mensen ook geen wonderen kunnen verrichten, maar Versace moet denk ik toch wel zo snel mogelijk beginnen eten en geholpen worden. Ik vond het zo zielig om te lezen dat je hem vandaag gezien hebt en dat je er geen goed gevoel over hebt. Ik blijf duimen hoor!!

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#42 Geplaatst 30 oktober 2013 - 14:00

Vraag me dan af waarom geven ze hem niet effe prednisolan, het is een cortisone maar één die echt aanzet ook tot eten.
Vindt toch maar dat ze daar wat aanmodderen.
Bel eens met heel de uitleg naar een dierenkliniek en vraag wat de beste opties zijn, daar bij je da zou ik hem niet laten hij gaat eigenlijk meer achteruit dan vooruit. Ik had hem al lang overgebracht.


CiCi
CiCi
 • 70 berichten
  • Locatie: Melle/Rumst (BE)
OFFLINE

#43 Geplaatst 30 oktober 2013 - 23:03

Ik ben vanmorgend wakker gemaakt met een telefoontje van de DA: Hij wilde snoepjes eten! Wel 10 had hij er al binnen.
Dus ik dacht: goed nieuws! om 17.45u naar hem toe gegaan en ik was echt super blij toen ik hem zag!
Super verschil tov. gisteren, hij leek wel weer bijna normaal! Veel beter gezind, blij me te zien, infuus er vanaf, liep rond in de praktijk met zn staart omhoog, zijn nagels te scherpen aan de jeans van de DA :p

En uit mijn hand wilde hij zelfs zijn gewone brokjes nemen (en het lapje vlees dat ik voor hem bijhad is ook bijna mét mn vingers bij binnen gegaan!)
Hij heeft wel nog wat pijn van die blaas op zijn tong, maar die is al wat kleiner en het witte plekje int midden is er ook vanaf!
Hij had in de loop van de dag ook aan zijn kip gegeten! Allemaal maar kleine beetjes, maar ik ben er wel blij om.

Nu, de DA zei dat ze tot een diagnose is gekomen en dat het eigenlijk niet zo'n goed nieuws is...

Hij leidt volgens haar, in samenspraak met de kliniek die zij zelf gebeld had vanmiddag, aan Virulente Systematische FCV... Dit zal velen mss niks zeggen maar simpel gezegd is het een zeldzame vorm van het calicivirus dat in de meeste gevallen dodelijk is.

Vasculitis zorgt voor het oedeem in zijn poten, dit is het enige wat nog niet verbetert was tov. gisteren en dit is ook iets wat gevaarlijk kan worden als het in zijn nieren of andere vitale organen zou voorkomen, dan is het gedaan met hem. Met deze diagnose zijn al zijn symptomen in een keer verklaard.

Er kan dus op zich niets aan gedaan worden, hij moet het virus zelf overwinnen. Enkel ondersteunende en symptomatische therapie kunnen ze hem nog geven en hopen dat hij sterk genoeg is...

Zeer dubbel gevoel dus. Kei gelukkig omdat hij plots zo vooruit is gegaan, maar dood ongelukkig omdat de prognose zo slecht is.
Ik weet echt niet wat te denken :'( Is hij nu na een week door het ergste al doorheen?? (Hij maakt geen koorts meer, krijgt weer eetlust en levenslust nu) Of moet het ergste nog komen en is dit maar een opstoot?


juleken
juleken
 • 7.984 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#44 Geplaatst 30 oktober 2013 - 23:37

Ik heb hier nog nooit van gehoord dus kan je geen raad geven. Als ik het goed begrijp is dit iets wat hij eventueel wel zelf kan overwinnen? Dan zou het best wel eens kunnen dat het ergste gepasseerd is. Maar nogmaals, ik weet hier niks over.
Als hij het zelf moet overwinnen misschien middeltjes geven die de weerstand verhogen? L-lysine is zoiets, kan je kopen bij de da, zijn pilletjes die je door het eten moet mengen en verhoogt dus de weerstand. Ook opletten dan met eventuele cortisone. Sabine van buddycat zei tegen mij dat cortisone wel een boost geeft, maar op termijn de weerstand naar beneden haalt.
Nu ja, ik geef gewoon mee wat ik ervan weet hoor, ik weet niet of dit allemaal opgaat voor dit ziektebeeld.
Goed dat je nu eindelijk weet wat er aan de hand is, maar spijtig dat het geen beter nieuws is. Positief is dan wel dat hij zich nu eindelijk toch wel wat beter lijkt te voelen. Hopelijk kan hij dit overwinnen! Ik duim met twee handjes!!

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#45 Geplaatst 30 oktober 2013 - 23:55

Oppassen met weerstanden te verhogen, iedereen zegt altijd weerstand verhogen maar in sommige gevallen is dit niet gezond.
Eerst aan de da vragen of je dit mag doen, verwacht er ook geen wonderen van, Lysine is een poeder dat je kan mengen in natvoer en sommige hebben het graag anderen niet.
Ik mag bv in onze Zino zijn geval helemaal niet de weerstand verhogen omdat die zijn eigen lichaam dan aanvalt, zo zie je maar dat je altijd eerst eens moet vragen aan de da vooraleer op eigen houtje van alles bij te geven.


Infecties met FCV (het Feline Calicivirus):
 • Niesziekte
 • Orale ulcera (rode vlekjes op de tong), koorts
 • Kreupelheid (soms ook na vaccinatie)
 • Chronische ontsteking keel/tandvlees
 • Hoge mortaliteit (acute infectie)
Er bestaat een virulente FCV, deze is echter nog niet in Nederland gesignaleerd. Deze geeft de volgende symptomen:
- koorts
- rhinitis
- necrose/ulcera aan huid/kop
- oedeem aan kop, oren en poten (voetbed)
- pneumonie
- hepatitis, pancreatitis

Karakteristieken:
 • Hoge mortaliteit
 • Bij volwassen katten ernstiger
 • Zeer virulent en contagieus (bijv. via dierenarts)
 • Beperkte uitbraken??
 • Vaccinatie biedt weinig/geen bescherming