

Stinkpoep; veranderen van voeding?
#16 Geplaatst 15 december 2013 - 12:34
Het plan is geleidelijk aan over te schakelen van RC Kitten + RC Indoor naar RC Sensible en RC Light. Uiteraard blijven ze in het weekend hun half zakje RC natvoer krijgen.
Wat denken jullie?
#17 Geplaatst 15 december 2013 - 12:45
kdacht nog al gelezen te hebben dat katten problemen hebben met RC voeding, en dat t enkel opgelost raakt met over te schakelen op bv Hills
#18 Geplaatst 17 december 2013 - 10:28
Ondertussen lijkt het 'erger' te worden; kleine Thor maakt nu ook enorme stinkscheten (voor zo'n kleine meneertje) en ik denk dat 'ie Pixie 'aansteekt' (want voordien deed Pix het prima op RC)
Los van de stinkende en wat lossere stoelgang merk ik helemaal geen problemen, ze zijn beiden actief en speels en knuffelig.
Misschien toch eens het advies van de DA inwinnen? Of wordt het gewoon een kwestie van verschillende korrels proberen tot het goed zit?
#19 Geplaatst 17 december 2013 - 11:05
Waarom probeer je dit niet ???
Gezondste voeding dat er is + geen stinkende drollen + weing drollen.
Problems solved = 99 % zeker
Bewerkt door Mister B., 17 december 2013 - 11:05.
#20 Geplaatst 17 december 2013 - 12:12
#21 Geplaatst 17 december 2013 - 12:16

#22 Geplaatst 17 december 2013 - 12:20
en Finn is nu beter op RC sensitive
Elin das een harde die heeft van niks last, die mag je bij wijze van spreke zelfs Whiskas geven.
en idd ook ik ken niks van Rauwvoer… en vind brokjes wel handig
#23 Geplaatst 17 december 2013 - 12:34
zou ik zelf verder uitproberen met brokjes
bv kleinere zakjes kopen van droogvoer, en uittesten
en mijn voorgevoel zou zeggen eerder op Hills voer dan op RC verder te zoeken
ik heb Ozzy hier nu zes weken, en nu pas begint zijn stoelgang te normaliseren dwz minder geurtjes en minder platte poep
want in het begin moest je hier ook een gasmasker hebben om de kakjes op te ruimen

#24 Geplaatst 17 december 2013 - 12:56
chatoela, op 17 december 2013 - 12:16, zei:
Giardia geeft een heel specifieke geur die heel anders is dan andere kakjes is ook uiterst besmettelijk. De diaree brengt niet met zich mee dat de katten ziek zijn, neen ze zijn levendig eten goed enz.
#25 Geplaatst 17 december 2013 - 20:50
Ismene, op 17 december 2013 - 10:28, zei:
Ondertussen lijkt het 'erger' te worden; kleine Thor maakt nu ook enorme stinkscheten (voor zo'n kleine meneertje) en ik denk dat 'ie Pixie 'aansteekt' (want voordien deed Pix het prima op RC)
Los van de stinkende en wat lossere stoelgang merk ik helemaal geen problemen, ze zijn beiden actief en speels en knuffelig.
Misschien toch eens het advies van de DA inwinnen? Of wordt het gewoon een kwestie van verschillende korrels proberen tot het goed zit?
Zoals al gezegd is, ga éérst langs de da en neem een staal van de ontlasting mee. Vraag aan je da (telefoontje plegen) wat hij wil ontvangen, een hele verse staal of een verzamelstaal van een paar dagen.
Eerst medische oorzaken uitsluiten voor je gaat zoeken naar de juiste voeding. Uiteraard kun je je in de tussentijd inlezen en zoveel mogelijk kennis opdoen zodat je een goed onderbouwde keuze kunt maken.

Groetjes van Wendy en de poezenbende
#26 Geplaatst 17 december 2013 - 20:57
Ismene, op 17 december 2013 - 12:12, zei:
Uiteindelijk kies je uiteraard zelf welk voer je je katjes wilt geven

Wat kennis betreft: dat kun je opdoen, lezen lezen lezen en veel vragen stellen, dan komt de kennis vanzelf. Starten met een goede kwaliteit kvv (kant en klaar versvoer) en dan kun je al niet missen. Daar zit alles in wat ze nodig hebben. Als je dan meer kennis hebt opgedaan kun je altijd nog naar een andere manier van versvoeren overstappen.
met 16 maanden krijg je ze meestal nog heel snel over, met 4 maanden is het een makkie. Vaak is het dan een kwestie van een bordje voorschotelen en klaar ben je.
En anders zijn er ook nog andere mogelijkheden om een kat over te zetten.

Als je daarvoor kiest natuurlijk.
Wat het niet lusten betreft, ze zijn het niet gewend en zullen moeten wennen aan de andere structuur. Dat is ook zo voor mensen als ze nieuwe dingen aangeboden krijgen. Het ene smaakje zullen ze liever eten dan het andere smaakje, maar over het algemeen zullen de meeste katten wel overstag gaan. De een sneller dan de ander. Maar zulke jonge dieren als die jij hebt zijn over het algemeen heel makkelijk over te zetten.
Met andere woorden, als je echt wilt dan kun je het altijd proberen.
Als je ervoor kiest om brokken te blijven geven (jou goed recht natuurlijk) dan zou ik gaan zoeken naar een graanvrije variant. Een goed natvoer (graanvrij, hoog vleesgehalte) kan ook heel erg goed. Is zelfs beter dan brok ivm het vochtgehalte dat er in zit.
Er zijn veel topics hier op het forum waarin uitgelegd staat hoe je etiketten moet lezen (nu ja, 'moet' is een groot woord).
Maar eerst is het zaak dat je uitzoekt of er niet iets medisch aan de hand is (waar het heel erg op lijkt) en dat je de darmen rust gunt tijdens het genezen. Als alles genezen is en de ontlasting (weer) normaal is, dan kun je altijd nog denken aan overstappen op ander voer.

Groetjes van Wendy en de poezenbende
#27 Geplaatst 18 december 2013 - 12:49
#29 Geplaatst 30 december 2013 - 13:05
Ismene, op 17 december 2013 - 12:12, zei:
- goedkope diepvriesvis uit de aldi/lidl: ontdooien en vermorzelen en tussen hun brokken mengen
- kippenhartjes/levers/.. vers voeren (frigo's delhaize)
- kippendijen: eventueel op voorhand garen in de microgolf en versnijden
- kippen of konijnen in de aanbieding (1 kg voor 5 euro, af en toe in de delhaize) elke dag een stuk geven en de delen met botten in versnijden (ribben, niet de grote dragende botten zoals de dijbenen)
- na verloop van tijd kon ik volledige kippendijen geven maar omdat ze daarmee weg liepen en ik meters verder restjes vlees vond ben ik daarmee gestopt.
- daarna tot besef gekomen dat dit toch wel veel gepruts was met ontdooien en versnijden en overgestapt op carnibest. Vooral omwille van de botjes is dit gemakkelijk want ze hebben in het begin wel een paar keer overgegeven omdat ik bot te scherp had verknipt.
en ook; als je denkt dat ze het niet lusten, moet je je de bedenking maken dat die brokken vol aroma's zitten om de katten te overtuigen. Bezie het alsof je net een muntje gegeten hebt, dan smaakt al de rest niet. Eerst moeten je katten ontwennen, maar ik geloof niet dat ook maar 1 kat synthetische brokken boven vers vlees verkiest!
#30 Geplaatst 01 januari 2014 - 10:09
Echt, gewoon overstappen. Is zo veel beter. Wij zijn fan van Lotgering, katten ook ;-). Maar je kunt zoveel kvv krijgen. Alleen zoals ik hierboven ergens las: ontdooien en dan weer herinvriezen: nooit doen!! Ontdooit is ontdooit. Bewaren in koelkast kan wel, 2 dagen lang. Krijgt t hier geen tijd voor......
PS
Caesar zat eerst ook op RC voer.......
Bewerkt door Jolandamariette, 01 januari 2014 - 10:12.