Spring naar inhoud


- - - - -

Hoe geef ik mijn kat een pilletje?


 • Log in om te reageren
11 reacties op dit onderwerp
stareyedkitten
stareyedkitten
 • 1.385 berichten
  • Locatie: Gent
 • 3 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 27 december 2013 - 19:03

Hoe geef ik mijn kat een pilletje???


Pak uw kat op en leg hem in de ronding van uw arm alsof u een baby vasthoudt. Zet uw rechter wijsvinger en duim aan beide zijden van het snoetje en oefen voorzichtig wat druk uit, terwijl u de pil in de andere hand gereed houdt. Zodra uw kat zijn bekje opent, gooit u de pil naar binnen en geeft u de kat de gelegenheid om te slikken.

Maar dan...!

Zoek de pil op de vloer en haal de kat achter de zetel vandaan. Leg de kat opnieuw in de ronding van uw arm en herhaal het proces.Haal de kat van de slaapkamer en gooi de inmiddels vuil en vochtig geworden pil weg.

Neem een nieuwe pil uit het doosje, pak de kat weer in uw arm terwijl u beide voorpoten stevig vasthoudt. Trek de kaken uit elkaar en duw de pil naar binnen met de rechter wijsvinger. Houdt het bekje tenminste tien seconden dicht.

Vis de pil uit het aquarium en haal de kat van de bovenkant van de kast. Roep uw echtgenoot uit de tuin.

Kniel op de vloer en dwing uw kat tussen uw knieën, neem de pootjes in een ferme greep. Negeer het lage gegrom. Laat uw partner het kopje stevig vasthouden en dwing met een houten liniaal de bek open. Gooi de pil via de liniaal naar binnen en wrijf stevig over de kattenkeel om het slikken te stimuleren.

Haal uw kat van de gordijnrail en neem een nieuwe pil uit het doosje. Maak een notitie om een nieuwe liniaal te kopen en de gordijnen te laten repareren. Veeg de kapotte beeldjes en vaasjes opzij om later op te ruimen of eventueel te lijmen.

Draai uw kat in een grote handdoek en laat uw partner op de kat liggen, zodanig dat net de kattenkop zichtbaar is van onder zijn oksel. Zuig de pil met een rietje op en forceer de bek open. Blaas de pil door het rietje in de kattenkeel.

Controleer de bijsluiter om zeker te zijn dat deze pillen onschadelijk zijn voor mensen en neem een pintje/wijntje om de smaak weg te spoelen. Ontsmet de arm van uw partner en doe er een verband om. Verwijder de bloedvlekken uit de vloerbedekking.

Haal uw kat van de schuur van de buurman. Pak een nieuwe pil en neem nog een pintje/wijntje. Zet uw kat in het keukenkastje zodanig dat het kattenkopje net naar buiten steekt. Forceer de bek open en schiet de pil binnen met een elastiek.

Haal de schroevendraaier uit de garage en hang het deurtje van de keukenkast weer terug inzijn scharnieren. Zoek de whiskyfles. Neem een flinke scheut en leg een koud whiskykompres op uw wangen om te ontsmetten.

Controleer of uw tetanus injectie nog geldig is. Gooi uw gerafelde trui weg en trek een nieuwe aan.

Bel de brandweer om de kat uit de boom te halen. Maak uw verontschuldiging bij de buurmandie, terwijl hij uw kat ontweek door zijn eigen schutting reed. Neem de laatste pil uit het doosje.

Tape de beide voorpoten van het ettertje tezamen helemaal in en bind hem stevig aan de poot van de eettafel. Pak uw zware werkhandschoenen en trek deze aan. Duw de pil naar binnen eneen stuk vlees erachteraan. Pak vervolgens een glas water. Houdt de kop van het huftertje verticaal en giet het water naar binnen om hem zo te dwingente slikken.

Neem het laatste beetje whisky, vraag uw partner u naar de eerste hulp te rijden. Laat daar uw vingers en onderarm hechten en de restanten van de pil uit uw rechteroog verwijderen. Bel onderweg naar huis de meubelzaak om een nieuwe eettafel te bestellen.

Bel het dierenasiel of ze een gemuteerde hellekat willen hebben. Helaas zal dit niet opgaan; u zal bovenstaande opnieuw moeten mee maken bij het volgende pilletje...

(gezien op facebook via binnenbeest)
[sharedmedia=core:attachments:101503]
“But I don't want to go among mad people,' Alice remarked. `Oh, you can't help that,' said the Cheshire Cat: `we're all mad here... I'm mad... You're mad.”

Carowlina
Carowlina
 • 8.184 berichten
  • Locatie: O-L-V-Waver
 • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 27 december 2013 - 19:29

Ik had hem ook al een tijdje geleden gelezen.
Super grappig :lachen: :lachen:

sandrake
sandrake
 • 634 berichten
  • Locatie: Noord-Limburg
 • 3 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 27 december 2013 - 19:34

Haha, das ergens wel herkenbaar. Leuk gevonden! :lachen:

Dorothea
Dorothea
 • 1.786 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 27 december 2013 - 19:35

:ha

liange
liange
 • 2.395 berichten
  • Locatie: gentbrugge
 • 3 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 27 december 2013 - 19:38

hier 1 bolletje gehakt pilletje plat gedrukt erin en hop alles binnen geen problemen :)

Tripkippiej
Tripkippiej
  • Locatie: Hulst, NL
 • 5 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 27 december 2013 - 19:39

vind hem prachtig, maar ik hou het simpel op pilletje in vitaminepasta verstoppen of als ze daar niet intrappen: gewoon koppie achterover, keel gestrekt en pilletje zover mogelijk in keeltje droppen.
Mond dichthouden en ff blazen tegen neusje; dat stimuleerd de slik-reflex

SachaMira
SachaMira
 • 1.124 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 27 december 2013 - 19:42

Bekijk berichtliange, op 27 december 2013 - 19:38, zei:

hier 1 bolletje gehakt pilletje plat gedrukt erin en hop alles binnen geen problemen :)

Zo doe ik het ook, dan hebben ze het ni door :goofy: .

Arni
Arni
 • 1.149 berichten
  • Locatie: Gent
 • 2 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 27 december 2013 - 19:44

Die had ik al gelezen :goofy: heel geestig en een geluk dat ik dat hier niet voor heb. Hier slikken ze braaf de pilletjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze er ook wel op oefen af en toe met een snoepje. Dan zijn ze het gewend voor wanneer het echt moet  :goofy:
Ik weet dat ik niet perfect ben, maar ik ben er zo dichtbij, dat het bijna eng is 😜

Inge91
Inge91
 • 12.578 berichten
OFFLINE

#9 Geplaatst 27 december 2013 - 19:44

:lachen: hier doen we de pilletjes plat in haarbalpasta
Geplaatste afbeelding

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 1 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 28 december 2013 - 00:01

gelukkig doen ze hier ook niet moeilijk over pilletjes nemen, ze werken altijd heel braaf mee
Ik ben heel blij dat we geen gemuteerde hellekatten in huis hebben :lachen:
Geplaatste afbeelding

Kaprice
Kaprice
 • 4.989 berichten
  • Locatie: oostende
 • 2 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 28 december 2013 - 08:21

had het verhaaltje hier inderdaad ook al gelezen...

maar door nu witje al een jaar elke dag zijn schildklierpilletjes te geven, en ook Ozzy al zes dagen, kan ik me :king: van het pilletjes geven noemen!

ik zet ze op tafel, met de ene hand over het kopje en de ogen bekje op de kaakbeentjes open duwen, met de andere hand kin naar beneden trekken, en zo heb ik volledig zicht op de keeltjes
dus pilletje zo diep mogelijk in de keel mikken, en mondje sluiten, en over de keel wrijven of de neus nat maken, zodat ze slikken

en erna klaarstaan met lekker wat natvoer zodat ze al kwijlen en slikken bij het idee een lekker ontbijtje te krijgen :lachen:
alles is in een paar seconden geklaard

kmoet wel zeggen hoe vaker je het gedaan hebt, hoe makkelijker het word
in het begin had ik ook bijt- en oorlogswonden, nu geven ze zich er al aan over omdat ze toch weten dat ze verliezen en ik al meer zelfvertrouwen heb gekregen dat het moét gebeuren voor ze ontbijt krijgen

Ephiny
Ephiny
 • 4.874 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 28 december 2013 - 08:47

:lachen: :lachen:  Grappig!

En gelukkig krijg ik bij Luna ook het meeste binnen via snoepjes. Heb het ooit zo eens geprobeerd, met een handdoek en alles. Resultaat: een kapotgebeten vinger en drie keer naar de dokter voor een tetanusprik :louche:. En het pilletje lag op de grond :wall: .
Mijn heerlijk brave Voodoo doet gelukkig minder moeilijk :)
Those who don't believe in magic, will never find it