Spring naar inhoud


- - - - -

Felixproject in Bokrijk: het is gedaan


 • Log in om te reageren
173 reacties op dit onderwerp
Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 13 januari 2015 - 19:47

zoals sommigen al weten, lopen er aan het Koetshuis (brasserie) in Bokrijk, regelmatig afgezette katten rond. Sinds de zomer waren wij 3 katten aan het voeren, in de hoop ze wat tam te houden, zodat de kattenvanger van de stad Genk (felixproject) ze makkelijker zou kunnen vangen en omdat ze in mei geboren zijn, ze zijn zo oud als Lexy en Sienna en trekken er ook op, hoopten we dat ze nog kandidaten waren voor het asiel en adoptie.
Maar de kattenvanger liet op zich wachten. Teveel werk.
Gisteren eindelijk, werden er 2 kooien geplaatst, maar zonder de val op te spannen. De katten keken er niet naar om, totdat wij ze er naar toe gelokt hebben. Toen is Kareltje, een tijgerkater, er gaan eten. Nadien gewoon terug weg gegaan.
Vandaag zijn we 's morgens terug gaan kijken. Eén val was al dichtgeklapt, de andere was opgespannen. Telefoontje naar Kattenvanger, hij zou de val terug opspannen, maar dat mochten we in de toekomst ook zelf doen. Namiddag terug gaan kijken. Geen interesse van de katten, tot wij met ons voederdoosje rammelden. Toen kwam Kareltje af. Wat onzeker snuffelen, ik praatte wat op hem in om hem gerust te stellen en ja, hij trapte op het trapje en de val ging dicht. Direct Kattenvanger gebeld. Hij zou zijn collega verwittigen. Even koffie gaan drinken in het Koetshuis. Toen ik nog eens ging kijken, bleek de wilde versie van Kareltje, Felix hebben we hem genoemd, in de tweede val te zitten. Die maakte daar nogal kabaal dat hij gevangen zat. Kareltje miauwde alleen erbarmelijk. Dus kattenvanger  sms gestuurd dat de twee vallen vol zaten. Nog even gewacht. Plots kwam Sien, het tricolore katteinnetje en vriendin van Kareltje, ook af. Ja, nu was er geen kooi meer vrij. En Kleintje, de jongere versie van Sientje, die laat zich al twee dagen niet zien. Die twee zouden nochtans nog dringend gevangen moeten worden, want dat zijn twee wijfjes en de kattentijd komt eraan.
Na een uur wachten, nog eens gebeld. Ja, ze komen morgenvroeg om 9u. Ik heb hen gezegd dat we nog twee kooien nodig hebben voor Sien en Kleintje. Ben benieuwd. Dus morgen om 9u staan we er opnieuw, want Sien moet ook gelokt worden en Kleintje al helemaal, anders durft ze niet.
Nu zou ik zo graag willen dat ze Kareltje, Sien en Kleintje toch naar het asiel brengen. Ik ga het morgen nog eens expliciet vragen aan de kattenvanger, want die drie zijn nog half tam. Je ziet een duidelijk verschil in gedrag met Felix. Dat is echt een verwilderde kater die gerust zijn weg kan vinden in het wild. Zeker in Bokrijk, waar toch veel muizen zijn.
Duimen dus dat het morgen allemaal in orde komt.

Bewerkt door Elma, 30 juni 2020 - 21:01.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

catherine
catherine
 • 40.162 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 13 januari 2015 - 21:36

Heb de indruk dat het niet veel kan schelen aan die kattenvanger.
Is hij die twee gevangen komen ophalen of moesten die wachten tot dag erna 9u?


ekipS
ekipS
 • 886 berichten
  • Locatie: Berlaar
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 14 januari 2015 - 17:54

Allez, dat hij dan ander werk zoekt he.
'k hoop ook dat die dutskes niet tot morgen moeten wachten. Dan zijn die toch getraumatiseerd! Da zou ik schandalig vinden.

James' rule : Always accompany guests to the bathroom. It is not necessary to do anything, just sit and stare.


Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 15 januari 2015 - 21:36

Uiteindelijk waren ze met twee daar om 10u30. Platte band gehad. :-(
Ik had nog een stuk rubber over de twee kooien gegooid, zodat ze toch wat meer beschut zaten. Maar die zijn er 's nachts afgewaaid. Het had dan ook goed gestormd, die nacht. Ze hebben de twee katers/tijgerkleur meegenomen en twee nieuwe kooien gezet voor de twee wijfjes/tricolore, die nog vrij rondliepen.
Omdat ik ervan overtuigd was dat Sientje nooit zelf in die kooi zou gaan, zijn we in de namiddag nog eens terug gegaan. En we hebben haar in de kooi kunnen lokken. Direct de groendienst/kattenvanger van Genk gebeld. Ze zouden direct komen. Omdat ik al door had dat ze niet op een half uurtje kijken, zijn we dan maar een koffie gaan drinken in het Koetshuis. En ja hoor, het duurde weer een dik uur. Nu was het excuus dat de man die moest langskomen, al op weg was naar Opglabbeek/Felixproject, met een volle auto katten. Ik geloofde hem wel. Hij vond ook dat Sientje een mooi kattinnetje was. Omdat hij nu te laat was om nog naar Opglabbeek te rijden, ging hij haar direct bij de DA afzetten. Toevallig de DA die ook voor het asiel van Genk werkt. Een goede DA.
De man heeft dan één kooi in het struikgewas geplaatst, om Kleintje nog te kunnen vangen. Op de vorige plaats kon geen kooi meer gezet worden, want die stonk geweldig hard naar de urine van Felix de wilde tijgerkater.
Vanmiddag opnieuw naar het Koetshuis gefietst. Was de kooi weg. Gebeld naar de kattenvanger. Bleek dat er vanmorgen nog een heel schuwe, wilde zwarte kater in zat. Ik vroeg waarom ze geen kooi van Kleintje hadden gezet. Oh, dat zouden ze morgenvroeg komen doen. Ze hadden een klein wit/zwart katje in de kooi gevangen, samen met die zwarte kater, maar dat beestje was nog te jong om te laten steriliseren en dus hebben ze het eruit gedaan. ????
Ik kan hun werkwijze niet goed volgen. In het asiel worden kittens van een paar weken al behandeld en dat geeft geen problemen. Getuige onze Lexy en Sienna en de twee opvangertjes die we gehad hebben. En Kleintje laten ze terug los omdat die te jong zou zijn ? Die is van september geboren. Ik weet niet of ze die nu nog te pakken gaan krijgen, want dat is een heel schuw kattinnetje, dat zich maar af en toe laat zien. Het komt ook niet op het gerammel met de brokkendoos af, noch op ons geroep, wat Sientje en Kareltje wel deden.
Ik heb nog eens expliciet gevraagd om na te zien of Sien en Karel niet in aanmerking kunnen komen voor adoptie. Ze zouden het bekijken.
Oh, die stadsdiensten.... Waar is hun gevoel. :-(.  Ik weet nu wel dat ze veel werk hebben met het vangen van katten, maar ik heb de indruk dat ze vooral oudere echt wilde katten vangen, die nadien zonder problemen terug uitgezet kunnen worden op dezelfde plek. Sien en Kareltje zullen wel uitzonderingen zijn, want die lieten zich niet zomaar vangen in de kooi. Die moesten echt gelokt worden.
Ik hou jullie op de hoogte van het vervolg. Het was me deze week wel een kattenweek aan het Koetshuis van Bokrijk. Het personeel van het Koetshuis was ook blij dat die 4 katten al gevangen zijn.
Morgen, vrijdag, kan ik normaal niet gaan kijken of ze een kooi uitzetten en of ze iets vangen (liefst Kleintje). Maar ik ga het toch proberen.
Gisteren zeiden ze me ook dat als er een kat in de kooi gevangen zit, ik die kooi gerust op een meer beschutte plaats mag zetten, mits ik hun een seintje geef. ;-( Konden ze dat niet eerder zeggen ?
Oh, ja, Kareltje gedroeg zich heel rustig in de kooi. Hij had alleen een drolletje gelegd en daar ook verschillende keren ingetrapt. Ik hoop dat ze hem een goed bad geven, want hij stonk vreselijk van die drol en het gesproei van Felix, die er vlak tegen in zijn eigen kooi zat. Felix zal ook wel gestonken hebben, na zo'n nacht in stormweer. Sientje, ging enorm te keer in haar kkoi. Zo erg dat ze haar neusje open gehaald heeft. Gelukkig moest die niet zo lang in die kooi blijven. En die zwarte, daar weet ik niks van, omdat ze die al 's morgens vroeg opgehaald hadden.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 16 januari 2015 - 19:25

Vandaag werden al drie katers teruggeplaatst, waaronder Kareltje en die zwarte onbekende. Ze kwamen beiden janken voor eten, toen we op het terras zaten. Ik ben depressief van de terugzetting. Beide katertjes hadden, in mijn ogen, met wat geduld en opvoeding ter adoptie kunnen aangeboden worden. Eventueel als boerderijkat, maar niet terug in Bokrijk uitzetten. De beestjes deden niks anders dan janken. Kareltje riep op zeker moment naar een kat. Waarschijnlijk mist hij Sientje, die nog bij Felixproject zit te bekomen. Die zullen ze ook wel terug uitzetten. Dus vijf katten gevangen, eentje vergeten (Kleintje) en volgende week zitten die vijf katten daar opnieuw. ;-(
Hier een foto van Sientje, vóór ze gevangen werd. En eronder een foto van Kareltje, toen hij gevangen zat.

Bijgevoegde thumbnails

 • image.jpg
 • image.jpg

Bewerkt door Elma, 16 januari 2015 - 19:29.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 18 januari 2015 - 18:23

Gisteren, bij het naar huis rijden vanuit Bokrijk, zien we een klein kitten over de weg rennen. Weeral een kitten in het wild. :catcurs
We hebben nog geprobeerd om het te lokken met voer, maar het was te schichtig. Is dit nu een kitten uit een "wild" nest of een kitten dat afgezet is ? Het leek zo'n 8 weken oud te zijn. Volledig zwart met blauwe oogjes. Het hield ons in het oog vanonder de braamstruiken. Van zodra we naderden ging het verder achteruit, nog meer in het dicht struikgewas. Het zat wel dicht bij Hangar 58, waar regelmatig eten wordt opgediend, dus het zal zich wel kunnen voeden uit de afval of anders moet het muizen leren vangen. :trance:
Ik was wel verwonderd dat het helemaal alleen was. Als het een wilde kitten is, heeft dat dan geen moeder in de buurt ? Oh, ik ken nog te weinig van wilde katten, om ze effectief te kunnen helpen. :help:

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 19 januari 2015 - 19:33

Vandaag nog eens langs gegaan. Koetshuis was dicht, dus lekker rustig. Sientje kwam al direct af, jankend en in de bosjes hoorden we nog een kat janken. Het bleek Butler te zijn. Hij zat meelijwekkend te janken vanop een muur. Eerst dachten we dat hij er niet af kon, maar toen we met een stoel afkwamen, was hij zelf al op de grond geraakt. Beiden hebben hun buikje vol gegeten. Toen we weg wilden gaan kwam Felix ook nog even langs, maar die was te schuw om naar het eten te komen. Die is ook al zo verwilderd dat hij gerust zijn plan kan trekken. Er zitten daar genoeg muizen.
Sien en Butler en Karel hebben wel alle drie leren miauwen tijdens hun verblijf bij het Felixproject. Ze kunnen het nu allemaal heel klagelijk. :lachen: Van Kleintje hebben we niks meer gehoord of gezien. :cop: Ben benieuwd of die nog ooit opduikt.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 23 januari 2015 - 18:24

Alleen Sientje loopt er nog rond. De rest is verder getrokken, blijkbaar.
Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Kegi
Kegi
 • 1.341 berichten
  • Locatie: Hoeselt
 • 2 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 23 januari 2015 - 18:59

Laten we hopen dat ze verder getrokken zijn en er niets anders gebeurd is met hun. Ken wel niet veel van wilde katten, maar blijven die meestal niet op dezelfde plaats als ze daar eten krijgen ?

Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 25 januari 2015 - 14:54

Elma, ik ben vrijdagavond gaan winterwandelen in Bokrijk en ik zag de katjes! Dicht aan het Koetshuis, waar zo een hokje is om onder te staan en een vierkantige plantending van steen, dat zo verhoogd is.
Het waren er 4. Ze waren aan het spelen. De grijs gestreepte was de meest serieuze. Het zwart-witje (prachtig!) was rond mij en mijn zus aan het lopen in grote cirkels en aan het miauwen. De 2 wit-grijze (eentje gemarmerd en eentje gestreept grijs?) waren iets schuwer, maar ook speels. We waren naar hen toe gegaan. Vanop een afstandje lukt wel. Die zouden nog sociaal te maken zijn, denk ik...

Dus hopelijk kan ik je nu bevestigen dat ze er nog zijn. Ik herken beide katten op de foto.


Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 25 januari 2015 - 18:29

Bekijk berichtNasa, op 25 januari 2015 - 14:54, zei:


Elma, ik ben vrijdagavond gaan winterwandelen in Bokrijk en ik zag de katjes! Dicht aan het Koetshuis, waar zo een hokje is om onder te staan en een vierkantige plantending van steen, dat zo verhoogd is.
Het waren er 4. Ze waren aan het spelen. De grijs gestreepte was de meest serieuze. Het zwart-witje (prachtig!) was rond mij en mijn zus aan het lopen in grote cirkels en aan het miauwen. De 2 wit-grijze (eentje gemarmerd en eentje gestreept grijs?) waren iets schuwer, maar ook speels. We waren naar hen toe gegaan. Vanop een afstandje lukt wel. Die zouden nog sociaal te maken zijn, denk ik...

Dus hopelijk kan ik je nu bevestigen dat ze er nog zijn. Ik herken beide katten op de foto.


Is dat in de buurt van de betaalterminal van de parking 1 ?

Oh, dat is goed nieuws. Wij zagen de laatste tijd alleen nog Sientje, het gemarmerd (soort tricolore) kattinnetje afkomen als we met de etensdoos rammelden. Zij is zot van de cakejes die je bij de koffie krijgt. Maar ze krijgt maar een half cakeje hoor.

@Kegi, ik had op Felixproject ook gelezen dat ze, als ze geholpen zijn, ze samen een bende vormen en ter plaatse blijven, als ze daar af en toe bijgevoerd worden.
Tegenover het Koetshuis is een open gebouwtje dat overwoekerd is door groen. Daar zouden veel muizen zitten omdat de afvalcontainers van het Koetshuis daar staan. Het personeel van het Koetshuis mag de katten geen voer geven, om overpopulatie te voorkomen. Vroeger deed eentje van de keuken dat wel, maar nu mag het niet meer.

@Nasa, ik denk ook al heel de tijd dat die katjes nog te socialiseren zijn. Daarom had ik het ook expliciet aan de kattenvanger gevraagd om na te kijken of ze niet in aanmerking kwamen voor het asiel. Blijkbaar niet, of ze hebben mijn vraag niet willen beantwoorden.

Ik heb er telkens zo'n hartpijn van als ik Sientje zie janken, als wij terug vertrekken. Ze komt ons altijd "uitwuiven", zo van, "blijf nog eventjes". En dan kom ik thuis en zie een overgelukkig katje, Sienna, dat ook een tricolore is. Dan bloed mijn hart. Waarom kunnen die twee nu niet samen spelen en gelukkig zijn, in een warm nestje.
Maar mijn hubby vind dat we al genoeg katten hebben, hoe graag hij Sientje ook ziet en haar liefdevol voert. Haar pakken lukt ook niet, ze houdt altijd een twee meter afstand.
Het zwart-wit katje, Butler, is een echt jankertje. Als je naar hem miauwt, antwoord hij heel klagelijk. Maar hij komt niet naar het voer.

@Nasa, dat tweede gevlekt wit katje, was dat nog kleiner dan Sientje ? Had dat een zwarte vlek op de snuit ? Dan zou dat kleintje kunnen zijn. Ik weet niet of ze dat hebben kunnen vangen om te laten steriliseren. Ik veronderstel dat het een wijfje is. Heb je toevallig geen gaatje in het linkeroor gezien ?

Bewerkt door Elma, 25 januari 2015 - 18:30.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 27 januari 2015 - 18:56

Vandaag waren Kareltje (cyperse kater), Sientje (tricolore kattin) en Butler (zwart/wit katertje ?) op het appel. Ze bleven alle drie op het terras rondlopen en Butler ging zelfs aan het verandavenster liggen kroelen voor de gasten. Een echte opvoering dat die drie gaven. Sientje en Kareltje zijn 2 "hartsvriendjes" die elkaar terug gevonden hebben, na hun ingreep.

Misschien worden die drie nog een attractie voor de toeristen, in de zomer.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 31 januari 2015 - 19:04

Kleintje is duidelijk nog niet "geholpen". Ze heeft geen gaatje in haar linkeroor. Dan is het dat katje dat ze terug uit de vangkooi hebben losgelaten. Ik vraag me wel af hoe ze dat katje nu later gaan vangen, want er lopen daar nu 5 "geholpen" katten rond en eentje dat nog niet gedaan is en dat zich ook niet zo veel laat zien. Butler, Sientje en Karel zijn nu dagelijks op het appel. :-)

Bewerkt door Elma, 31 januari 2015 - 19:05.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 06 maart 2015 - 21:17

Kareltje zit met een ontstoken oog.image.jpg

Butler en Kleintje zijn nu oud genoeg om "geholpen" te worden.
image.jpg

Ik heb de kattenvanger een mailtje met foto's gestuurd en ook het oog van Kareltje vermeld.

Sientje komt tegenwoordig al jankend af, als ik "Poessie" roep.

image.jpg

Al bij al doen de vier het vrij goed, Kareltje zijn oog niet meegerekend. Ze zijn al een beetje een attractie voor de klanten van het Koetshuis in Bokrijk. :-)

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Mijn YouTube kanaal: https://www.youtube....11Elma02/videos

Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 08 maart 2015 - 16:02

Oei, die waren al lang oud genoeg. Die hebben ondertussen zeker al kleintjes verwekt... in de winter zagen die er al groot genoeg uit en ondertussen zijn er al veel kittens verwekt die binnen enkele weken geboren worden.