Spring naar inhoud


- - - - -

Weeral (mogelijk) ringworm in huis: Opgepast! foto's #4: Update #22 Mogelijk allergie


 • Log in om te reageren
22 reacties op dit onderwerp
Auryn
Auryn
 • 1.219 berichten
  • Locatie: Berchem
 • 3 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 27 augustus 2015 - 10:50

Ik heb ondertussen eindelijk aan afspraak bij een dermatoloog te pakken. Spijtig genoeg is dit wel pas op 15 september. Dus ik moet nog even geduld hebben.

Voor Loki heb ik ook een afspraak met een da die gespecialiseerd is in dermatologie en dat een dag voor mijn eigen afspraak.
Voor zover ik weet heeft hij nog steeds geen tekenen van ringworm maar hij heeft al een geruime tijd een kale buik en af en toe eens een willekeurig kaal plekje van te ijverig wassen.

Voor die kale plekjes ben ik al verschillende keren naar de da geweest in het verleden en daar was nooit iets te vinden, het haar groeide daar dan ook altijd vrij snel terug. Maar de kale buik is wel blijvend, maar enkel kaal, niet rood of geïrriteerd of zo.

Er was me aangeraden om met hem dan naar deze da te gaan om eens goed te laten onderzoeken wat de oorzaak hier van zou kunnen zijn (stress, allergieën,...) en als ik daar ben kan ik eventueel al een voorschrift voor de katjes vragen voor de ringworm medicijnen in het geval het dat bij mij toch is.

Nu begin ik eigenlijk ook te denken dat ik ook niet zo goed op de lamasil zalf reageer. Ik ben ze namelijk deze morgen vergeten en het is dus sinds gisteren avond geleden dat ik ze gebruikt heb. Nu zie ik nog nauwelijks iets aan mijn pols. Ik voel het nog wel wat (vel is daar een beetje ruw) en het ziet toch een heel klein beetje rood maar het is toch opvallend dat het altijd het duidelijkst zichtbaar is kort na ik de zalf erop heb gesmeerd en het enkele uren later altijd lijkt te vervagen. Ook prikkelt het enorm als ik zalf heb gesmeerd, ook iets wat daarna wegtrekt.

Natuurlijk is het nu afwachten op de resultaten van zowel de da/dermatoloog van Loki en mijn eigen dermatoloog.
Duimen dat ik me voor niks zit druk te maken.

Bewerkt door Auryn, 27 augustus 2015 - 10:52.

Geplaatste afbeelding

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein


Bridget
Bridget
 • 253 berichten
  • Locatie: Oostende
 • 8 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 27 augustus 2015 - 12:53

Als ik de foto's zie heb ik sterk mijn twijfels dat dit ringworm is, kan natuurlijk, ik ben geen dokter.

Maar belangrijk bij ringworm is ook de woning en meubels aan te pakken, niet door dagelijks te dweilen, want ringworm is een huidschimmel en schimmels geaarden het best in vocht. Is je woning vochtig? Woon je in een vochtige omgeving? (overstromingsgebied bv)
Dagelijks stofzuigen is al één ding dit om de schimmelsporen te verwijderen, alles wat de wasmachine in kan wassen op minstens 60°, wat niet de wasmachine in kan (krabpalen, meubels,..) moet behandeld worden met schimmeldodend product Safe4pets is hier goed voor (99,99% schimmel/bacterie-dodend) en is NIET giftig voor huisdieren. Maakt geen plekken op meubels (uiteraard steeds proberen op een niet zichtbare plaats)
Safe4pets word verkocht via internet, wel vrij duur maar heel zuinig in gebruik.  http://www.safe4-be.com/safe4pets.html

Ikzelf heb het ook ooit eens gehad en 2 van mijn katten er mee besmet, ik was pas op mijne nieuwe werkplek begonnen waarschijnlijk stress, vermoeidheid aan de oorzaak, mijn DA (die hier toen vrij vaak over de vloer kwam ik had toen één van mijn katjes die maar niet stabiel geraakte van de niesziekte en dan nog een nieuw kitten in huis) zag dat het ringworm was en verwittigde mij nog: let op voor Cain, hij zal dit waarschijnlijk ook overnemen gezien zijn verzwakte weerstand, en ja een paar dagen later zag ik bij hem ook een plekje en dan mijn juist nieuw kitten had er toen ook van...Ik heb toen de behandeling opgestart voor de katjes, mijzelf en dan ook de Safe4pets gebruikt en na de behandeling is het gelukkig toch niet meer terug gekomen.

Maar idd het is moeilijk om het weg te krijgen, de medicatie is super slecht voor de lever, daarom is het dan ook belangrijk om ook de omgeving onmiddelijk mee aan te pakken.
Geplaatste afbeelding
Groetjes Toulouse, Saphira, Bobo, Cheshire, Hayley, Akiko, Cain, Romulus & personeel Bridget

Auryn
Auryn
 • 1.219 berichten
  • Locatie: Berchem
 • 3 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 27 augustus 2015 - 13:24

Omgeving ben ik al lang aan het aanpakken. Loki heeft, kort nadat hij bij mij is komen wonen, het al eens gehad.
Ik heb toen F10sc gekocht en dat ben ik nu ook weer aan het gebruiken + ik kan het ook mee in de was gebruiken dus hoef ik niet perse op 60° te wassen.

Ik ben direct terug aan mijn kuisregime van vorige keer begonnen toen ik terug kwam van mijn eerste bezoek bij de dokter die toen zei dat het ringworm was.
De omgeving is dus "in orde" maar voor mezelf en de katjes wil ik nu toch echt eerst zekerheid wat het is voor ik de katjes terug op itrafungol (of ander schimmeldodend medicijn) zet.
Het zou nogal belachelijk zijn om ze te behandelen moest het toch eens blijken dat het iets volledig anders is.

Geplaatste afbeelding

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein


Bridget
Bridget
 • 253 berichten
  • Locatie: Oostende
 • 8 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 27 augustus 2015 - 14:00

Bekijk berichtAuryn, op 27 augustus 2015 - 13:24, zei:

Het zou nogal belachelijk zijn om ze te behandelen moest het toch eens blijken dat het iets volledig anders is.
Ja dat klopt, het medicijn is te belastend voor de lever om zomaar te gebruiken als je niet 100% zeker bent. Hopelijk weet je snel wat het is zodat je gericht kunt behandelen.
Geplaatste afbeelding
Groetjes Toulouse, Saphira, Bobo, Cheshire, Hayley, Akiko, Cain, Romulus & personeel Bridget

Auryn
Auryn
 • 1.219 berichten
  • Locatie: Berchem
 • 3 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 02 september 2015 - 10:14

Dit is mijn pols vandaag

20150902_094036.jpg

Ik heb dus mijn eigen afspraak bij de dermatoloog afgezegd. Mijn pols is helemaal genezen, alleen nog wat een droge huid.
Ik blijf nog even verder gaan met de zalf behandeling, er werd me altijd gezegd ze zeker een week langer gebruiken nadat de symptomen verdwenen zijn.

Loki zijn afspraak is een week vervroegd naar nu komende maandagavond (dat is de enige moment dat de da zit die gespecialiseerd is in dermatologie) want hij heeft plots verschillende kale plekken in zijn pels. Voor zover ik kan zien is het gewoon weer van overmatig wassen/krabben want zijn huid op deze plekken ziet er volledig normaal uit. Een klein beetje roze en op de plaatsten waar hij zich niet kan wassen en dus zit te krabben een klein krabwondje.

Hopelijk heb ik maandag dan eindelijk antwoord van wat er nu allemaal aan de gang is en is alles snel verholpen.

Geplaatste afbeelding

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein


lilymaya
lilymaya
 • 7.596 berichten
ONLINE

#21 Geplaatst 02 september 2015 - 10:21

Ziet er  idd weer helemaal  genezen uit.
Gelukkig maar, want is toch wel heel vervelend

Auryn
Auryn
 • 1.219 berichten
  • Locatie: Berchem
 • 3 katten
OFFLINE

#22 Geplaatst 15 september 2015 - 15:33

Het is nu even geleden dat ik hier nog een update heb geplaatst, dus ik wou toch eens iets laten weten.
Bij mij is er nu totaal niets meer te merken op mijn pols, zelfs de droge plekken zijn weggetrokken. Ik zou dus vandaag niet veel hebben kunnen gaan doen bij de dermatologe ;) gelukkig had ik die afspraak al lang afgezegd.

Met Loki ben ik vorige week nog wel geweest naar de da, want hij was echt open wonden aan het krabben/likken. De da dacht ook niet direct aan ringworm, maar voor de zekerheid hebben we zowel eens met de speciale lamp gekeken (uislag negatief) en is er een schimmelkweek genomen. Voorlopig heb ik hier nog niets van gehoord dus die uitslag is voorlopig ook negatief (kan nog veranderen natuurlijk).

De da denkt dat Loki heel waarschijnlijk een allergie heeft. Dus nu zijn beide katjes op een speciaal dieet gezet om te testen of het mogelijk een voedsel allergie is. Dit gaat nu 10 weken duren. Loki heeft namelijk ook nog een cortizone spuit gekregen dus de eerste weken gaan we niet veel merken, daarom dat we 10 weken moeten wachten.

Ik had van de da een volledig pakket Hills Z/D voeding mee; natvoer, droogvoer en snoepjes.
Het natvoer lijken ze wel te mogen maar de brokjes blijven staan en enkel Chiana wil de snoepjes eten. Nu is Loki op een week een goeie halve kilo kwijt omdat hij enkel het natvoer at.
Dus ben ik vandaag terug gegaan en heb ik een zak van het hypoallergenic eten van Royal Canin mee gekregen (voor het dieet aten ze hier toch al alleen RC, zowel brokken als natvoer) maar van dit speciaal voer van RC hebben ze geen natvoer. Dus kan ik ze enkel nog brokjes geven.

Aangezien de da zeker nu afraad om zelfs de speciale antiallergie voeding van merken te mengen in deze allergie test zal ik dus moeten afwachten of ze de brokken mogen. Mogen ze de brokken gaan ze de komende weken enkel de RC brokken krijgen en als ze ze niet mogen ga ik de komende weken enkel het Hills Z/D natvoer geven.

Als het aan mij ligt schakel ik liever volledig op brok over en voorlopig ziet dat er goed uit want toen ik ze het bakje RC brokjes voorschotelde heeft Loki er zeker 10 minuten van aan het eten geweest. Ofwel had hij echt super veel honger, ofwel mag hij deze brokjes wel.

Hopelijk weten we binnenkort wat Loki nu uiteindelijk heeft. Momenteel is hij zich niet meer zo agressief aan het likken/krabben maar dit is waarschijnlijk nog een effect van de cortizonespuit. En die kale plek tussen zijn schouders zal hij waarschijnlijk de rest van zijn leven hebben want dat is mogelijk een neveneffect van de cortizonespuit die hij voor de zomer nog heeft gekregen toen ik de eerste keer naar de da was geweest met die mogelijke ringworm. De spuit die hij vorige week heeft gekregen is daarom op een veel mindere opvallende plek gegeven, moest hij daar hetzelfde krijgen.

Geplaatste afbeelding

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein


lukatje
lukatje
 • 141 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 23 april 2016 - 00:05

Bekijk berichtAuryn, op 15 september 2015 - 15:33, zei:

Het is nu even geleden dat ik hier nog een update heb geplaatst, dus ik wou toch eens iets laten weten.
Bij mij is er nu totaal niets meer te merken op mijn pols, zelfs de droge plekken zijn weggetrokken. Ik zou dus vandaag niet veel hebben kunnen gaan doen bij de dermatologe ;) gelukkig had ik die afspraak al lang afgezegd.

Met Loki ben ik vorige week nog wel geweest naar de da, want hij was echt open wonden aan het krabben/likken. De da dacht ook niet direct aan ringworm, maar voor de zekerheid hebben we zowel eens met de speciale lamp gekeken (uislag negatief) en is er een schimmelkweek genomen. Voorlopig heb ik hier nog niets van gehoord dus die uitslag is voorlopig ook negatief (kan nog veranderen natuurlijk).

De da denkt dat Loki heel waarschijnlijk een allergie heeft. Dus nu zijn beide katjes op een speciaal dieet gezet om te testen of het mogelijk een voedsel allergie is. Dit gaat nu 10 weken duren. Loki heeft namelijk ook nog een cortizone spuit gekregen dus de eerste weken gaan we niet veel merken, daarom dat we 10 weken moeten wachten.

Ik had van de da een volledig pakket Hills Z/D voeding mee; natvoer, droogvoer en snoepjes.
Het natvoer lijken ze wel te mogen maar de brokjes blijven staan en enkel Chiana wil de snoepjes eten. Nu is Loki op een week een goeie halve kilo kwijt omdat hij enkel het natvoer at.
Dus ben ik vandaag terug gegaan en heb ik een zak van het hypoallergenic eten van Royal Canin mee gekregen (voor het dieet aten ze hier toch al alleen RC, zowel brokken als natvoer) maar van dit speciaal voer van RC hebben ze geen natvoer. Dus kan ik ze enkel nog brokjes geven.

Aangezien de da zeker nu afraad om zelfs de speciale antiallergie voeding van merken te mengen in deze allergie test zal ik dus moeten afwachten of ze de brokken mogen. Mogen ze de brokken gaan ze de komende weken enkel de RC brokken krijgen en als ze ze niet mogen ga ik de komende weken enkel het Hills Z/D natvoer geven.

Als het aan mij ligt schakel ik liever volledig op brok over en voorlopig ziet dat er goed uit want toen ik ze het bakje RC brokjes voorschotelde heeft Loki er zeker 10 minuten van aan het eten geweest. Ofwel had hij echt super veel honger, ofwel mag hij deze brokjes wel.

Hopelijk weten we binnenkort wat Loki nu uiteindelijk heeft. Momenteel is hij zich niet meer zo agressief aan het likken/krabben maar dit is waarschijnlijk nog een effect van de cortizonespuit. En die kale plek tussen zijn schouders zal hij waarschijnlijk de rest van zijn leven hebben want dat is mogelijk een neveneffect van de cortizonespuit die hij voor de zomer nog heeft gekregen toen ik de eerste keer naar de da was geweest met die mogelijke ringworm. De spuit die hij vorige week heeft gekregen is daarom op een veel mindere opvallende plek gegeven, moest hij daar hetzelfde krijgen.

hallo kwam hier eens even lezen! ikzelf heb ooit ringworm gehad en ook mijn katten, als je ringworm op je lichaam krijgt zijn dat eerst kleine pukkels die heel erg jeuken en dan groter worden en een ring vormen(de velletjes dat loskomen zijn besmettelijk), ik heb antibiotica(dubbele portie) en daktarin zalf moeten gebruiken, bij de katten is een andere zaak... iedere kat reageert er anders op,1 kat van mij heeft het nooit gehad,degene die het binnenbracht had geen kale plekken (als je de lamp erbij haalde zag je het wel ) en mijn andere kat kreeg kale plekken zoals ik in de vorm van een ring, het is een miserie om uit je huis te krijgen, pfff begon al te zweten als ik het allemaal las,heb daar echt een fobie van gekregen!