Spring naar inhoud


- - - - -

Allergie


 • Log in om te reageren
92 reacties op dit onderwerp
Machteld.
Machteld.
  • Locatie: Aalst
 • 2 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 08 september 2015 - 18:44

Ik heb zo'n "kruidenmolentje" met zalm van het Belgische merk Hupple, bij Aveve gekocht denk ik. Ze hebben kip en zalm, er zit niets anders in dan gedroogd vlees of vis. Op zich is het hetzelfde als die Cosma snacks dan. Als ze hun neus optrekken voor het natvoer helpt het hier soms wel om er wat van die zalm over te malen, maar het molentje zelf is waardeloos plastiek spul.

Natvoer in voedselverrijking kan in theorie wel, de Northmate Catch is daarvoor gemaakt en kan in de afwasmachine. Proper zal het niet zijn natuurlijk.

Wij hebben voor Pluis ook een uitsluitingsdieet gedaan, al ging het erg vlot omdat ik eigenlijk al wist wat haar allergie veroorzaakt had (een uitzonderlijk blikje met bruine rijst en granen). Ze heeft lang Hill's z/d gegeten, natvoer zonder allergenen (m.a.w. de eiwitten die oorzaak zijn van een allergie, worden kunstmatig in zo'n kleine stukjes gebroken dat het lichaam ze niet opmerkt). Het ruikt naar braaksel, maar na een tijdje vond ze het blijkbaar best lekker. Voer zonder allergenen is allicht ook troep, maar soms is het nodig om het systeem volledig tot rust te laten komen. Daarna hebben we haar voorzichtig weer gewoon natvoer gegeven, aanvankelijk soorten met zo weinig mogelijk ingrediënten en maar een vleessoort (en uiteraard graanvrij) om te kijken of ze weer ziek zou worden.

Op zich heb je niks aan mijn uitleg omdat het voor elke kat anders is, maar ik wil maar zeggen dat het soms nodig is om van je hart een steen te maken en een tijdlang speciaal voer te geven. Je probeert alleen maar te helpen.

Es wütet, kratzt und beißt und kreischt, und wühlt sich durch mein weiches Fleisch

Das Vieh, es lässt mir keine Ruh, ich lock es an und greife zu.

Nein, tu mir nichts! Kann nichts dafür, ich bin doch nur ein wildes Tier.

- Die kleine Ballade vom schwarzen Schmetterling, ASP


BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 08 september 2015 - 19:31

Ik heb drie plekken gevonden waar ze allergietesten doen, maar 2 zijn puur internet (in Nederland) en ik weet niet of het zo betrouwbaar is. Dat plukje haar kunnen we al niet doen en speeksel opsturen.... ik weet het niet. Die met de vacht is 55 euro ofzo, die met het speeksel is 250 euro. En dan heb ik een gevonden die het op bloed doen, dat checkt op 23 verschillende voedingsmiddelen en kost 300 euro. Die zegt me wel wat, alhoewel het best wel duur is. Maar moest het echt werk en en we weten ermee exact waar ze niet tegen kan en we kunnen haar zo veel miserie besparen, dan is me het dat wel waard. Alleen, daar geraken is wel een probleem. Het is niet achter de deur en om zo ver heen en weer met haar rijden... Edit: niet mogelijk, het is bijna in noord Nederland, dat is echt te ver. Maar al zij dat doen, ze nemen bloed af en sturen het naar een labo om te testen op 23 voedingsdingen. Dan moet dat hier in België toch ook ergens kunnen?

Zo een Northmate Catch hebben we van toen ze nog brokken kon eten. Maar dat ziet er mijn nu niet zo handig uit voor natvoer. Ze kreeg de brokken er al moeilijk uit en als ze dan natvoer eruit gaat peuteren met haar pootje... Ik heb nog al van zo een kruidenmolentjes gehoord. Maar dan is wel weer de vraag, wat van smaak is veilig om te geven hè.

Ze is net op mij komen liggen :).

Bewerkt door BlackScorpion, 08 september 2015 - 19:49.

Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

HelpLuckyvinden
HelpLuckyvinden
 • 5.105 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 08 september 2015 - 23:16

Ben even gaan googlelen en val hier op een topic waar er mensen adressen uitwisselen van holistische dierenartsen in België.
Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar het viel mij op in de reacties van de baasjes (het gaat over honden, die hebben geen personeel ;) ) dat er dieren tussen zitten met intolerantie, leverproblemen, darmklachten, enz.
http://www.hondenvri...e-dierenartsen/

Duchess
Duchess
 • 863 berichten
  • Locatie: Noord Holland
OFFLINE

#19 Geplaatst 09 september 2015 - 16:09

Is het niet mogelijk om voor die bloedtest,bloed bij je eigen DA af te laten nemen en op te sturen naar de plaats die het anders zou afnemen?
Of neem contact met ze op en vraag of jij het bloed naar het lab kan sturen en via hun de opdracht erbij
Misschien kan dat ook,als je uitlegt hoever je anders met de kat moet reizen

BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 09 september 2015 - 16:23

Dat is een idee. Mijn moeder ging nu ook eens zoeken of hier nergens dat gedaan wordt, maar als we niets vinden ga ik dat eens vragen!
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 18 september 2015 - 15:52

Je weet dat onze Sam ook maagontstekingen had door voedselallergie. Hij kreeg hills zd brokken. Het was beter, maar hij sukkelde nog met vanalles.

Ik had ook trovet voeding gekocht voor eliminatiedieëten. Dan kies je een dier, zoals kangoeroe, eend, konijn, lam... als je enkel dat geeft en ze kan ertegen, dan weet je dat weer. Zo kan je misschien al iets van natvoer zoeken dat ze verdraagt. Op termijn, want nu kan je niet alles door elkaar geven... zou ze hypoallergene brokken niet wel verdragen? Volgens mijn da waren geweekte brokken ook veel beter voor de maag, dat mocht ik doen als Sam zich ziek voelde.

Die testen moeten kunnen, maar ik weet dat een vriendin van mij bij onze DA dat bloed moest laten opsturen naar een labo in Duitsland. Heeft je DA niet meer info?


BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#22 Geplaatst 18 september 2015 - 18:32

Goh, bij de dierenkliniek vermoeden ze dat ze brokken gewoon niet meer verteerd. Dat staat los van haar allergie denk ik. Ze eet brokken en dat stapelt zich gewoon op. Het gaat veel trager uit haar maag dan ze het erbij eet, waardoor haar maag gewoon vol komt. We gaan brokken zowiezo niet meer proberen, geen extra problemen nu aanvechten :-) .

Goh, onze DA weet er eigenlijk denk ik nog niet van. We zijn bij een dierenkliniek en als het een 'noodgeval' is waarbij je zo snel mogelijk wil komen, dan is het bij eender welke dokter en we hebben de laatste keren dus telkens een andere dokter gehad. De laatste keer hebben ze een ruimer bloedonderzoek gedaan dan anders en daaruit konden ze dus zien dat er hoogstwaarschijnlijk een allergie in het spel is. Iets van eosinofielen ofzo. Maar die heeft gewoon aan de telefoon gezegd dat het mogelijk is, verder niets. Nu eind oktober moeten we zowiezo terug gaan voor haar jaarlijkse inentingen en dan kunnen we een afspraak maken met onze 'gebruikelijke' dokter en aan haar meer uitleg vragen.

Het probleem is dat ze niet onmiddelijk ziek is, maar dat er een tijd overgaat. Dus het is heel moeilijk te weten of ze wel of niet tegen iets kan. Ze kreeg vroeger altijd dezelfde voeding en soms was het maaaaaanden voor ze terug ziek was en soms weken. Dus het kan zijn dat je iets geeft van dier voor de aangeraden periode van 6 of 8 weken zonder dat ze reactie geeft. Geef een ander dier bij en hetzelfde. Maar ineens na een half jaar komt er wel reactie, dan kan het goed zijn dat het voor het eerste dier is. Dus ja... moeilijk.
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 28 oktober 2015 - 10:55

Oud topic nog eens oprakelen... weet niet meer wat te doen.

Sierra heeft nu 2 maanden enkel de Royal Canin Sensitivity gegeten met blikje tonijn en KVV.
Toch is ze nu terug ziek. Aan de KVV kan het niet liggen en de blikjes denk ik ook niet.
We gingen vandaag naar de kliniek en leggen het uit.

DA reactie, ja ze zal een voedselovergevoeligheid hebben, allergie of intolerantie. Gezien het opbouwt waarschijnlijk een intolerantie. Zeggen wij dat ze eigenlijk enkel de RC eet met af en toe tonijn bij om het binnen te krijgen.
Geen reactie... je zou toch op zijn minst verwachten dat de DA dan de frank laat vallen en dat ze misschien aan de RC intolerant is. Maar nee, geen reactie. Enkel dat uitzoeken waar ze aan allergisch of intolerant zijn heel moeilijk is. En dat is alles. Ja en dan? Moet onze poezemie dan elke kleine 2 maand een maag- darmontsteking krijgen? Ooit sprak ze van Sierra permanent op cortisonen te zetten. Ik weet het niet, maar ben toch teleurgesteld terug gekomen. We hadden nog 4 dozen (4 x 12 zakjes) RC besteld. Geen reactie van zou je niet beter iets anders proberen, nee betaal maar en blijf maar geven. We zijn toch echt beetje radeloos nu.

KVV eet ze enkel met natvoer bij, dat wil ze nog altijd niet alleen eten.
De blikjes zijn niet 'volwaardig' en we kunnen dus niet enkel blikjes met beetje KVV geven.
We moeten dus nog een derde voeding hebben, maar welke?

Paté wil ze niet eten, de andere soorten allergievoeding ook niet.
Maar in al die soorten zit meestal ook kip en is ze niet allergisch aan kip?
Ik had Vet Concept kangaroe gevonden, maar die moet je met 6 x 200 gram bestellen, 1 blikje apart gaat niet.
En de kans is heel groot dat ze dat niet wil eten, dan zit je er met zoveel blikjes.

*zucht* vonden we maar het magische voer waar ze volledig met in orde was.
Want elke kleine 2 maanden zolang cortisonen vind ik nu ook geen leuk idee....
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

lilymaya
lilymaya
 • 8.020 berichten
OFFLINE

#24 Geplaatst 28 oktober 2015 - 11:13

Heb je al eens Ziwipeak geprobeerd?
Cortisonen ben ik ook niet echt voorstander van :(

Bekijk berichtBlackScorpion, op 28 oktober 2015 - 10:55, zei:

Oud topic nog eens oprakelen... weet niet meer wat te doen.

Sierra heeft nu 2 maanden enkel de Royal Canin Sensitivity gegeten met blikje tonijn en KVV.
Toch is ze nu terug ziek. Aan de KVV kan het niet liggen en de blikjes denk ik ook niet.
We gingen vandaag naar de kliniek en leggen het uit.

DA reactie, ja ze zal een voedselovergevoeligheid hebben, allergie of intolerantie. Gezien het opbouwt waarschijnlijk een intolerantie. Zeggen wij dat ze eigenlijk enkel de RC eet met af en toe tonijn bij om het binnen te krijgen.
Geen reactie... je zou toch op zijn minst verwachten dat de DA dan de frank laat vallen en dat ze misschien aan de RC intolerant is. Maar nee, geen reactie. Enkel dat uitzoeken waar ze aan allergisch of intolerant zijn heel moeilijk is. En dat is alles. Ja en dan? Moet onze poezemie dan elke kleine 2 maand een maag- darmontsteking krijgen? Ooit sprak ze van Sierra permanent op cortisonen te zetten. Ik weet het niet, maar ben toch teleurgesteld terug gekomen. We hadden nog 4 dozen (4 x 12 zakjes) RC besteld. Geen reactie van zou je niet beter iets anders proberen, nee betaal maar en blijf maar geven. We zijn toch echt beetje radeloos nu.

KVV eet ze enkel met natvoer bij, dat wil ze nog altijd niet alleen eten.
De blikjes zijn niet 'volwaardig' en we kunnen dus niet enkel blikjes met beetje KVV geven.
We moeten dus nog een derde voeding hebben, maar welke?

Paté wil ze niet eten, de andere soorten allergievoeding ook niet.
Maar in al die soorten zit meestal ook kip en is ze niet allergisch aan kip?
Ik had Vet Concept kangaroe gevonden, maar die moet je met 6 x 200 gram bestellen, 1 blikje apart gaat niet.
En de kans is heel groot dat ze dat niet wil eten, dan zit je er met zoveel blikjes.

*zucht* vonden we maar het magische voer waar ze volledig met in orde was.
Want elke kleine 2 maanden zolang cortisonen vind ik nu ook geen leuk idee....


HelpLuckyvinden
HelpLuckyvinden
 • 5.105 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 28 oktober 2015 - 12:00

Als er nu toch eens dierenartsen waren die gespecialiseerd zijn in het opsporen van allergieën.
Die bestaan misschien wel maar hoe vind je ze?

Is er niemand op K.S. uit jouw regio die eventueel ook geïnteresseerd is in die Vet Concept?
Zodat jullie samen kunnen aankopen?
Of beter nog, iemand die het al koopt en die jou een blikje kan bezorgen?
Zou je het er niet eens op wagen om een mailtje te sturen naar de firma die het verdeelt/ of produceert met een korte uitleg en de vraag naar een gratis staaltje?

Ik snap dat het niet evident is om een allergie op te sporen maar had die dierenarts dan even uitgelegd hoe het wel kan al is het dan op een moeilijke manier.
Altijd maar terugkerende maagontstekingen of heel haar leven op cortisone is toch niet niets :(

Knuffel aan Sierra en hoop dat ze snel beter wordt :hug:

Bewerkt door HelpLuckyvinden, 28 oktober 2015 - 12:01.


BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#26 Geplaatst 28 oktober 2015 - 13:59

Niemand in de buurt zo lijkt het. Heb een topic  gisteren of eergisteren ervoor aangemaakt, maar geen reactie. Heb nu enkele dingen van Medpets afgedrukt welke we eens rustig gaan bekijken en dan toch maar bestellen. Zal de Ziwipeak ook eens bekijken. Gaat niet om het geld van 6 blikjes. Eet ze het niet, pech. Misschien dat een asiel het kan gebruiken... Eet ze het wel en is ze er goed mee, des te beter!

Vind alleen spijtig dat de DA geen steun / hulp geeft.

Bewerkt door BlackScorpion, 28 oktober 2015 - 14:01.

Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

Dasje
Dasje
 • 150 berichten
  • Locatie: West Vlaanderen
OFFLINE

#27 Geplaatst 28 oktober 2015 - 14:19

Aiiiiiiii...als ik dit allemaal lees zit jij met de handen in het haar!
Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik denk dat Sierra's maagje in de eerste plaats tot rust moet komen.
maar ze heeft honger...
Ik denk maar gewoon even mee hoor : misschien terug naar de natuur?
Wat eten ze daar : gevogelte
Misschien rauwe kip of kwartel indien mogelijk gemalen ofwel gekookt en in het kookvocht geven (vlees erin malen)
zodat ze langer een voldaan gevoel krijgt ofwel met rijstwater koken maar dan ook als soort soepje laten opnemen.
Ik ben geen expert, maar dat is het eerste wat in mij opkomt.
Ik wens jou alvast bijzonder veel succes!

BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#28 Geplaatst 28 oktober 2015 - 15:22

Mja... wij denken/vrezen dat het kip is waar ze allergisch aan is. En dat zit in veel. Zelfs als je smaak konijn koopt in natvoer zit er meestal kip bij (go figure).

Ik heb nu enkele dingen van voeding afgedrukt, gaan er eens in kijken. Probleem is alleen dat ze heel kieskeurig is.
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

lilymaya
lilymaya
 • 8.020 berichten
OFFLINE

#29 Geplaatst 28 oktober 2015 - 16:01

Katten he ;)
Die kunnen zoooo kieskeurig zijn .
De ene keer willen ze het wel, de andere keer niet.

Nasa
Nasa
 • 5.382 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#30 Geplaatst 28 oktober 2015 - 18:35

Ik had het laatst eens gevraagd aan die vriendin met de allergische kat. Ze hadden haar bloed in een labo gewoon op allergieën getest en dat is toch gegaan. Via dezelfde DA als ik hier heb. Kwestie van een DA die mee wil werken... KAt was allergisch voor veel stuifmelen, soorten planten etc. Gras ook bijv. Dat moet met eten toch ook gaan?

En ik had voor Sam toen Trovet met konijn en paard besteld, maar is ook in grote hoeveelheden. Hij moest er toch van overgeven, helaas. Zit maar 1 eiwitbron is. Of het volledig is weet ik niet meer. Er zijn bijhorende brokken ook.