Spring naar inhoud


- - - - -

Charlotje


 • Log in om te reageren
8 reacties op dit onderwerp
Tylwyth
Tylwyth
 • 191 berichten
  • Locatie: Mortsel
OFFLINE

#1 Geplaatst 15 november 2015 - 01:41

ons Charlotje haar levensverhaal eens neerschrijven: (sorry mensen ze komt met veel tekst)


Geboren in april 1998, haar moeder was een heilige birmaan, haar vader een oosterse korthaar, prachtbeestjes!
Helaas werden ze niet verzorgd door hun eigenaar, de ouders hadden niesziekte, waren ook nog te jong om al een nestje te hebben, ze keken niet om naar hun kittens, die ook al mee ziek waren... Charlotje is de enige die het verhaal overleefd heeft, voor haar ouders en haar zusjes en broertjes was het te laat :cry:
Ze was nog zo jong dat we haar nog met 'n spuitje en later een papflesje hebben moeten voeren, maar met de nodige zorgen is ze opgegroeid tot een prachtige poes, ze werd tot onze grote verbazing direct bemoederd door onze kater Prosper (een grote, breed gebouwde, stoere straatkater die heel blij was met een warme thuis en lekker eten, maar verder liefst z'n eigen ding deed, met een occasionele knuffel voor zijn baasjes). Ons Lotje was thuis :) maar het arme beestje heeft wel wat over gehouden aan haar slechte verzorging voor we haar vonden: vroeger zag ze regelmatig scheel en hoewel haar oogjes wel weer 'recht' staan ziet ze niet supergeweldig, maar ze ziet nog en trekt goed hare plan, hoog springen heeft er wel nooit ingezeten. Ook heeft ze een soort chronische niesziekte, op zich niet erg, heel af en toe een droge nies of een kuchje en in haar 17,5 jaar is ze nu onlangs 1 keer 'hervallen': ineens meer niezen en met snot! Maar ons vechterke is er weer doorgekomen dankzij de goede zorgen van ons en de DA,
In 2003 hebben we helaas onze Prosper moeten afgeven, ons lief ventje zijn tijd was gekomen, hij is altijd een goede papa en vriend voor ons Lotje geweest, ze speelden, sliepen, aten samen en deelden elkaars kattenbak...
Maar ons Lotje moest gelukkig niet lang alleen zitten, niet veel later was het zomervakantie en in onze buurt doken er dan altijd de liefste katjes op die ineens niet meer gewenst waren.
Want daar was hij dan: een stevige zwarte kitten was in het keldergat van de buren gesukkeld en zat van zijn oren te geven, ik kon hem er net uitvissen en we hebben hem met succes aan ons Lotje voorgesteld :) De eigenaar heeft zich nooit gemeld en iedereen bij ons was daar enorm blij mee, de poes had een nieuw vriendje en wij hadden er een geweldige kat bij, we noemden hem Charel.
Het was ne superlieve knuffelbeer, ons Lotje liep rond hem te kronkelen als een verliefde puber (ondanks ze beide steriel zijn/waren) en hoewel Charel liever knuffels had van ons en soms echt geen interesse had in die 'opdringerige poes', was hij wel altijd lief voor ons Lotje en lagen ze meestal samen te slapen, als meneer natuurlijk niet heerlijk een wandelingetje in de tuin aan het maken was.
Charel was degene die om eten kwam vragen (lees: overvloedig zagen alsof ge ze al dagen geen eten meer hebt gegeven :d ), Lotje wacht rustig in alle stilte voor het etensbakje tot er wat in ligt en neemt dan het recht om als 1ste te eten (ook als je 2 bakjes eten zet), Charel 'hield de wacht' voor de keukendeur tot Lotje hem met 'n lief kopje en'n kusje liet weten dat ze nog wat over had gelaten voor hem.
Lotje op haar beurt liet ons met luid gemiauw weten als Charel bijvoorbeeld thuis kwam van'n wandeling en weer eens niet snapte hoe hij een deur die op'n spleetje staat verder openduwt terwijl hij toch elke ochtend diezelfde deur openpeuterde om ons wakker te maken. Lotje had ook altijd veel te zeggen tegen onze Charel, heel veel prr-geluidjes als hij thuiskwam, eens goed miauwen als ze hem niet direct kon vinden na een dutje en natuurlijk heel veel tevreden spinnen als ze lekker samen op de zetel gekruld lagen.
De laatste jaren is ons Lotje niet erg actief meer, 't is natuurlijk ook een oude poes aan't worden eh, ze heeft al wat tandproblemen gehad en heeft niet veel tandjes meer, maar ze heeft zeker geen problemen met eten, daarna heeft het arm beestje een paar keer een blaasontsteking gehad, echt enorm zielig :( en wanneer ze daar weer een tijdje van was bekomen kreeg ze daar die 'snotvalling', springen gaat ook niet meer zoals vroeger, ze is daar nooit heel goed in geweest, hoger dan de zetel of een eetkamerstoel springt ze niet meer, ze heeft nu een heuse kattentrap om op en af de vensterbank te raken, het is een klein beetje een dutske.
Maar ze is terug 'helemaal gezond' en is van plan ons allemaal te overleven :d
Ze doet hier haar wandelingetje door het appartement, ligt lekker op de vensterbank te zonnen, gaat eens 5 minuten in de tuin een frisse neus halen om vervolgens de verwarming te gaan knuffelen (ja echt, die krijgt wel spontaan kopjes en likjes), een dutje te doen op 1 van haar lievelingsplekjes en hier en daar wat knuffels in ontvangst nemen kan er ook wel af .
Ze ziet er wel wat triestig uit nu en mist duidelijk een vriendje, ze zegt ook niks meer, gisteren heeft ze voor de 1ste keer iets gezegd sinds onze Charel er niet meer is, ze miauwde in haar slaap en werd er wakker van... Ook spint ze niet meer, ze geniet er duidelijk van als we haar komen knuffelen, maar spinnen doet ze niet, terwijl ze nochtans een stevig motorke heeft normaal :(

Hopelijk kan ik binnenkort een nieuwe kat, met Charlotje haar goedkeuring, aan jullie voorstellen, ondertussen overstelpen we ons poezeminneke met liefdevolle mensenknuffels in de hoop dat ons meiske haar niet te eenzaam zou voelen

en dan om af te sluiten nog een fotoke van ons lieverdje terwijl ze doet alsof ze slaapt :p

Bijgevoegde thumbnails

 • lotje 1.jpg


DORIS
DORIS
 • 7.846 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 15 november 2015 - 05:15

Mooi verhaaltje van jouw katjes.Hier ga je zeker een maatje vinden.
Er zijn verschillende goede opvangen op de site.
Charlotje ligt daar zo vredig te slapen.Mooi poesje.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Dasje
Dasje
 • 150 berichten
  • Locatie: West Vlaanderen
OFFLINE

#3 Geplaatst 15 november 2015 - 10:19

Wat een teder verhaal...
Eigenlijk verdient elk poezel het om zo 'n fijn gouden mandje te krijgen als charlotje
Ze is duidelijk met haar kontje in de boter gevallen  :love2: :hart:

ARIZONA
ARIZONA
 • 3.134 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 15 november 2015 - 15:01

Je verhaal over Charlotje is zo liefdevol en warm geschreven! Ze mist haar maatje echt heel hard hé. Hopelijk vinden jullie snel een nieuw vriendje.
Schattige foto ook! :love:

Tylwyth
Tylwyth
 • 191 berichten
  • Locatie: Mortsel
OFFLINE

#5 Geplaatst 15 november 2015 - 16:48

Ze mist haar maatje idd heel hard (ik ook), vandaag is ze een beetje boos op me, knuffels zijn er teveel aan en daarstraks zat ze weer zielig bij dat lege nestje :catsad 'k heb de verwarming dan maar aangezet , haar andere beste vriend, een wonder dat dat beestje nog nooit spontaan in brand is geschoten van de hitte die ze opzoekt, daar was ze dan toch wel even mee gesust.

Maar verder kan ze niet klagen, ze is hier idd met haar schoon poepke in de boter gevallen, 't verwend nest :love3:  heb ze net nog een lekker stukje vers vlees gegeven ('n verwennerijtje aangezien ze op dieet is) en er kon toch al een slap kopke vanaf...

BlackScorpion
BlackScorpion
 • 9.496 berichten
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 15 november 2015 - 18:35

Zo te lezen een karakter beestje, tof hè!
Wij moesten de onze daarstraks een pilletje geven.
En man wat een kwade kop daarna! Niet eens naar ons willen kijken!

Ik duim dat ze toch nog een paar jaartjes erbij mag doen.
En dat ze snel een maatje vind :)
Geplaatste afbeelding

Murron
Murron
 • 4.654 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 16 november 2015 - 15:21

Dag mooi Lotje :loveshower: erg om ze zo te zien rouwen he :( ik hoop dat je een goed vriendje voor haar vindt en dat ze op haar leeftijd nog een nieuwe kat accepteert. Maar ze mist duidelijk viervoetig gezelschap. Succes!

Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 16 november 2015 - 15:22

Mooi katje!!
We hebben net dezelfde in opvang, maar in de mini-versie

Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

Tylwyth
Tylwyth
 • 191 berichten
  • Locatie: Mortsel
OFFLINE

#9 Geplaatst 18 november 2015 - 10:07

Pilletjes geven is hier ook'n hel, daar komt dan nog bij dat ons Lotje op 1 of andere manier nog veel te veel kan doen als je ze in haar nekvel vastpakt, onze vorige DA heeft een paar keer flink slaag gekregen, de nieuwe DA doet het voorlopig iets beter, maar die heeft ze nog niet zoveel gezien :Ooops:
Of nog zonen toffe : nageltjes knippen, Lotje krabt helaas al enige tijd niet meer aan haar krabpalen en dus gaan haar nageltjes ingroeien, ik kijk haar voetjes natuurlijk geregeld na, maar dat vind ze al niet leuk dus ik probeer dat zoveel mogelijk stiekem te doen als ze slaapt :oops:  snel *knip* en gaan lopen als ze wakker wordt, doen alsof ge van niks weet :p
Tof ja zo'n karakterpoes ... :roll: :lol:

Ben superzenuwachtig voor dat nieuwe kattebeestje, ik hoop maar dat ons Lotje hare sympathieke kant wil laten zien

Mini-Lotje heb'k gemist Evyke, aangezien de kittens daar apart staan durf ik daar wel al eens overkijken, hopelijk gaat mini een even goed en liefst nog wat gezonder leven in dan ons Lotje ;)