Spring naar inhoud


- - - - -

Misty, Lexy, Sienna en Butler


 • Log in om te reageren
48 reacties op dit onderwerp
Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 28 december 2015 - 07:33

Met de socialisatie is niets mis. Butler is sociaal.  

Maar je hebt geen trage introductie gedaan met je andere katten.
Katten kennen geen vergevingsgedrag.
Dus dit gaat steeds verder escaleren.

Het beste wat je nu kan doen, is ze weer uit elkaar halen en een herintroductie doen.
Ik hoop ook dat de katten getest zijn op aids en leucose.


Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#17 Geplaatst 28 december 2015 - 19:34

Bekijk berichtNasa, op 27 december 2015 - 19:52, zei:

Vechten tot bloedens toe is echt niet goed... socialiseren is niet hetzelfde al aan jouw katten laten wennen. Ik vrees dat je de introductie veel te snel hebt gedaan. Dit gaat volgens mij niet meer goed komen. Eens ze nare ervaringen hebben samen, is dat niet meer te herstellen. Ze hebben geen tijd gehad om met miniscule stapjes te wennen aan elkaar. Vooral voor je oudere kat, zo'n actieve jongeling erbij is altijd een risico. En de andere 2 hebben ook niet de tijd gehad om Butler te leren kennen om nu samen te spelen.
De socialisatie is niet moeilijk geweest he. Hij is gewend aan mensen, in huis leven, de geluiden. Hij was jong genoeg en heeft nog genoeg mensen gezien om daar weinig moeite mee te hebben.

Maar ik vrees niet dat je een stabiele kattengroep gaat krijgen zo. Er is zoveel info overeen trage introductie anders...
Is Butler getest op kattenaids en leucose? Dat bloed gaat veel te ver, ik denk dat de katten uit elkaar moeten.

Dat bloed kwam, omdat Sienna in haar hevigheid door de kattendeur wilde gaan, maar niet kon wachten tot haar chip gelezen was en dus vlamde ze tegen het deurtje aan.
Ze heeft er dus een bloedneus aan overgehouden. Waarschijnlijk ook een lichte hersenschudding, want ze was een paar dagen vrij rustig. Nu is ze terug de oude, speelse kattin die we kennen.
Sienna en Butler kunnen uren aan één stuk, boven in hun zetels liggen slapen. 's Avonds, als we TV kijken, liggen ze ook allemaal in mekaars buurt. Ze eten ook samen, langs elkaar. Daar is dus geen probleem mee. Maar Butler zit vol energie. Hij slaapt van 00u tot 8u30 in een aparte kamer. De 2 apen staan al rond 4u30 op en gaan dan de tuin in. Dus tegen de tijd dat die elkaar zien, zijn Sienna en Lexy eigenlijk al terug moe, maar Butler is dat goed uitgeslapen en wilt spelen.
Lexy is een lamme goedzak die zich door iedereen laat domineren. Zelfs kleine kittens konden hem weg krijgen van zijn eten. Ook Sienna, zijn beste vriendin, waar hij mee opgroeide, durft Lexy al een aan te vallen deels speels) en dan piept Lexy ook. Lexy piept eigenlijk heel snel. Maar Sienna kan ook onder de ast kruipen, als Butler in de buurt is. Het is dat wat ik niet begrijp. Soms zijn het de beste vriendjes en soms heeft ze schrik van Butler. De kater van de buren, valt ze ook lastig (volgens de  buren), maar dat is ook zo'n lamme goedzak. Butler is dan weer een dominanter karakter, maar toch loopt hij nog weg bij het minste ongewone geluid of als wij plots opstaan.
Mijn man denkt dat Butler rustiger zou worden, als hij de tuin in kan. Maar onze tuin heeft een haag als afsluiting. Dus hij kan eigenlijk vrij gemakkelijk weg. Als we hem in huis een harnasje aandoen, dan slaat hij in paniek. Een gewoon halsriempje echter, heeft hij nu al weken aan, zonder problemen.
De introductie hebben we nochtans gedaan volgens "het boekje". Eerst elkaars geuren laten ruiken. Dan in elkaars territorium laten komen, zonder dat de andere erbij was. Dat verliep over meerder dagen. Dan hebben we gewoon alle deuren open gezet, zodat ze vrij konden rondlopen. Dat verliep allemaal zonder problemen. Ja, Sienna heeft wel een paar keer geblazen, als Butler in het begin TE dicht bij haar kwam, om aan haar te ruiken, maar verder is er niks gebeurd.
Ze zijn allemaal getest en ingeënt. Kattenaids en leucose komt hier ook niet zoveel voor, volgens de da (Hasselt). De da van het asiel (Genk) bevestigde dat. Wij wonen tussen Hasselt en Genk.
Nasa: Wat bedoel je, met "ik denk dat de katten uit elkaar moeten."

Evy: een herintroductie ? Hoe doe je dat ? slapen op haar Met Misty is er geen probleem. Die houdt gewoon iedere kat van zich af. Als ze haar maar laten slapen in haar mand, dan is ze al tevreden. Die behandeld alle katten in huis gelijk. Blazen en klauwen als ze in haar buurt komt. Zij is oud en versleten en wilt alleen maar slapen in haar mand.

Bewerkt door Elma, 28 december 2015 - 19:38.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

BlackScorpion
BlackScorpion
 • 9.598 berichten
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 28 december 2015 - 19:46

Kan je de tuin niet catproof afsluiten?
Geplaatste afbeelding

Zajin
Zajin
 • 2.012 berichten
OFFLINE

#19 Geplaatst 29 december 2015 - 00:16

Ik denk ook wel dat Butler zijn energie buiten zal kwijt geraken, hij is dat gewend en binnen kunnen ze wel eens crossen maar toch niet
zoals buiten hé 8)

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#20 Geplaatst 29 december 2015 - 21:10

Neen, onze tuin is te lang (50m diep). Hier in de wijk is eigenlijk alles "open", met een haag als afsluiting.
IK heb vandaag advies gevraagd aan een katten gedragstherapeute. Zij zei me van te wachten tot na nieuwjaar, in verband met vuurwerk en hem dan gewoon de toegang tot de tuin te geven (deur open zetten), voordat hij gegeten heeft. Aangezien hij steeds naar me toe komt als ik roep "Butler eten", zou hij zijn energie kwijt kunnen in de tuin en daarna terug binnen komen. Het risico dat hij weg zou lopen zou beperkt zijn, volgens haar.
Hij valt Lexy en Sienna vooral aan uit verveling. Vanavond weer. Ik heb er nu eens extra goed op gelet. Hij doet het om aandacht te krijgen, omdat hij nog honger heeft (hij heeft eigenlijk altijd honger) of als hij naar de zaal boven wil gaan, waar hij zich kan uitleven op de oude zetels.
Dus nog een klein weekje geduld hebben en dan hopen dat hij niet weg loopt. Hij draagt in ieder geval al een riempje met naam en telefoonnummer en het asiel en de DA zijn op de hoogte. :catnoknow

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#21 Geplaatst 01 januari 2016 - 20:27

Omdat het zo rustig was en mooi weer, hebben we vandaag Butler willen buiten laten in de tuin. Maar hij had schrik. Hij durfde zelfs niet meer in de veranda komen, als de deur naar de tuin open stond. De rest van de dag bleef hij ook schrik hebben van mij. Ik heb hem nochtans niet gedwongen, integendeel. We waren naar buiten gegaan en hadden hem geroepen. Sienna en Lexy waren ook buiten in de tuin aan het spelen en dat kon hij zien. Maar hij wilde absoluut niet in de veranda komen. Ik vraag me af waarvan hij schrik heeft, dat hij niet naar buiten komt, als het aangenaam weer is. Met vuurwerk kan het niks te maken hebben, want dat heeft hij niet gehoord. Er was gisterenavond geen vuurwerk in de wijk, alleen in de verte kon je vuurwerk horen en zien, maar dat werd verdoezeld door de TV die aan stond. Dus daar kan hij geen schrik van gekregen hebben. Ik hoop dat hij een van dezer dagen toch buiten wil gaan. Hij zou zijn energie goed kwijt kunnen.
Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#22 Geplaatst 13 januari 2016 - 21:03

Butler gaat nu vlot buiten, maar de flap van de kattendeur vertrouwd hij toch nog niet helemaal. We zijn hem nu aan het trainen dat hij die vlot gaat gebruiken. Als dat gelukt is, zijn onze "zorgen" voorbij. Alleen Butler en Sienna doen nog wel eens een "High Five" naar elkaar. Ik merk ook dat Sienna minder rustig is, sinds we Butler hebben. Ik hoop dat dat op termijn nog verbeterd.
Butler gaat nu vlot bij mijn man fletsen, maar van mij heeft hij nog altijd wat schrik.

Bewerkt door Elma, 13 januari 2016 - 21:04.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 14 januari 2016 - 16:08

Hopelijk kalmeert alles nu wat.
Jammer dat nu net de winter voor de deur staat

Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#24 Geplaatst 14 januari 2016 - 18:50

Ik hoop het ook, want in mei of juni komen er weer opvangkittens van het asiel en dan moet alles hier stabiel zijn. Butler heeft er ook zo'n handje van weg om te zagen. Als hij naar boven wil en de deur is dicht, dan zaagt hij tot je van miserie de deur open zet. Dan ligt hij boven in een zetel. Ik zou liever hebben dat hij nog wat meer bij ons zit, maar hij blijft toch nog angstig voor mij. Ik weet niet wat ik moet doen om dat te veranderen. Nochtans, 's avonds als we TV kijken, ligt hij vlak achter me op zijn plaatsje van het kattenkasteel, zoals op de foto te zien is.
2015-12-07 21.11.37.jpg

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#25 Geplaatst 20 januari 2016 - 20:48

Het betert met de dag. Butler begint eindelijk te snappen dat zijn "high fives" niet echt geapprecieerd worden door de rest. En hij begint ook heel langzaam aan de kattendeur te gebruiken. Maar als de deur open staat, probeert hij toch nog altijd langs daar binnen of buiten te gaan. 's Avonds heeft hij er ook een handje van weg om e zagen om naar boven te mogen gaan. En dat liefst op het ogenblik dat wij aan het eten zijn. :catcurs

Bijgevoegde thumbnails

 • Lexy-Sienna-Butler eten.JPG

Bewerkt door Elma, 20 januari 2016 - 20:50.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Zajin
Zajin
 • 2.012 berichten
OFFLINE

#26 Geplaatst 20 januari 2016 - 22:49

Hij heeft wat tijd nodig gehad, maar het ziet er heel goed uit :lol2:

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#27 Geplaatst 21 januari 2016 - 19:22

Ja, hij heeft heel veel tijd nodig gehad en nu is hij nog niet zoals het moet. Nog steeds schrikken bij het minste vreemde geluid en nog steeds klauwen naar de andere katten. Maar het mindert, gelukkig. Want ik zie wel dat Lexy en Sienna veel schrikachtiger geworden zijn sinds Butler in huis is. Alleen Misty, de oude doos, die blaast en iedereen respecteert dat. Ze laten haar gelukkig met rust, want dat zou ze niet meer aan kunnen. Nu ligt ze vooral boven op het kasteel, in een kartonnen mand. Daar zijn alle katten blijkbaar zot van. Gekocht bij Zooplus: http://www.zooplus.n...artonnen/321502
We denken eraan om er nog een paar te kopen, omdat de katten er allemaal in willen liggen.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
ONLINE

#28 Geplaatst 23 februari 2016 - 20:44

Zo, Butler is nu officieel van ons. Hij werd vorige week gechipt en gisteren heb ik zijn profiel bijgezet. Hij gedraagt zich nu voor 98% zoals ik wil, alleen hoor ik Sienna nog af en toe eens schreeuwen, maar ik ben niet zeker of dat Butler zijn schuld is, dan wel dat Sienna al op voorhand begint te schreeuwen. Als ik ze voor elkaar zet, neuzen ze toch vriendelijk naar mekaar.
Als ik ze nu 's avonds hun nat voer geef, dan krijgen de 2 vrouwen hun bakje op het aanrecht en de 2 mannen krijgen het op de grond, anders hebben de vrouwen de kans niet om hun nat voer rustig op te eten, want de mannen zijn allebei schrokkers die nooit genoeg hebben. Ze weten ook dat ze het bij die ene portie moeten houden. Als ze meer honger hebben dan moeten ze maar droge brokken in de voedertoren gaan vissen. :cat

Butler gaat nu ook braaf direct naar zijn kamer, als ik zeg dat het slapenstijd is. De 2 apen gaan naar onze kamer, want hun mandje staat op de kast. Misty blijft in de living op de zetel slapen. Als ze buiten zijn, komen ze ook direct naar binnen als ik "slaap" roep. Grappig om te zien hoe die 3 nu getraind zijn.

Bewerkt door Elma, 23 februari 2016 - 20:48.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

Murron
Murron
 • 4.654 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#29 Geplaatst 23 februari 2016 - 20:50

Proficiat met je gouden mandje, Butler :eDance: wat heeft die geluk zeg. Zo grappig dat je katjes zo getraind zijn :lachen: daar kunnen die van ons nog iets van leren  :catscratchhead

Zajin
Zajin
 • 2.012 berichten
OFFLINE

#30 Geplaatst 25 februari 2016 - 21:16

Prachtig dat het zo goed gaat, proficiat Butler, je hebt een goed plaatsje gevonden :d