Spring naar inhoud


- - - - -

Operatie voor Mickey


 • Log in om te reageren
14 reacties op dit onderwerp
ginnie
ginnie
 • Moderator
 • 12.867 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 29 januari 2016 - 16:25

Nu alles weer rustiger wordt wil ik hier ook even bericht plaatsen. Waarschuwing: het is een lang verhaal. Ik ben niet zo goed in kort vertellen ;)

Ons Mickey stopte afgelopen zondag met eten. Nu heeft hij af en toe wel dat hij minder eet, maar helemaal weigeren gebeurd niet zo vaak. Is wel gebeurd, maar dan eet hij in de avond wel weer goed Nu dus ook niet.
ik kreeg er niets in. Ook met dwang niet. Ik doe het in de bek op de tong, zover mogelijk naar achter zonder mijn vingers kwijt te zijn en doe de bek dicht. Hij trekt zich los en PLOP hij steekt zijn tong uit en knikkert het eten er weer uit. Zucht.
Maandag is Marc met hem naar de da gegaan. Ik dacht dat hij iets had ingeslikt en vroeg Marc dit de da te laten weten.

Onderzoek. Duidelijk iets mis, maar wat? Hij had niets ingeslikt, de da kon niets voelen. Nergens. Hij was ook nog heel alert daar op de tafel. Nu kent ze ons en onze katjes inmiddels, dus ze zag heel duidelijk dat er wel iets mis was. Bloedonderzoek dan maar.
Marc naar huis, naar werk, in overleg met externen. Dan bericht: Mickey begint uit te drogen, ontstekingswaardes in bloed zichtbaar en leverwaardes zijn niet goed. Vanmiddag nog komen, kan niet wachten tot de avond.
Ik dus naar huis en in de auto met MIckey.

Hij werd opgenomen en aan het infuus gelegd. Dinsdag kon ik hem weer ophalen, bloedwaardes waren weer beter, en hij was duidelijk angstig daar. Er zat een hondje te blaffen en dat kent hij niet. En in een vreemde omgeving...... de da kon hem goed dwangvoeren en hij at een klein beetje zelf. Thuis verder aansterken en zorgen dat hij goed eet.
Marc heeft hem opgehaald.

Dinsdagavond dwangvoer erin.
Woensdag, ik voel me beroerd. Hoofdpijn, misselijk, noem maar op. Geen koorts, maar dat zegt ook niet alles. Werk afgebeld. En achteraf is dat een geluk geweest!

Mickey proberen dwangvoeding te geven. Lukt niet. Met heel veel moeite krijg ik er ca 10 gram in. Veeeeel te weinig.
Da gebeld. lang aan de lijn gehangen. Ik wilde drie dingen weten:
- wat is de verdenking?
- waarom geen meds? ik wil ab voor hem (ervaring mee met ander kitten)
- ik wil een echo. daar heb ik al eerder om gevraagd maar zou niets toevoegen. Ik wil het toch.
en stuur mij de kaart even door aub.

De antwoorden:
verdacht van hepatitis
meds niet vanwege lever, na mijn verhaal over Tonic legt ze het wel klaar. met iets tegen misselijkheid
echo: als hij niet snel voldoende opknapt kun je dat wel doen.
kaart krijg ik gemaild

na wat aandringen en over en weer gepraat spreken we af dat ik een echo ga laten maken. Bij een specialist, want ze hebben zelf de juiste (gevoelige) apparatuur niet en de ervaring niet voor de interpretatie

Direct gebeld met de praktijk waar het wel kan en waar we al eerder waren. We konden die middag nog terecht, tot mijn grote verrassing.
Dus, ibu voor mij, niet teveel eten en drinken (anders moet ik in de buurt van de wc blijven) en rijden maar.
Het verdict van de specialist: hij heeft iets gegeten dat hij niet had moeten eten en dat zit vast in zijn darmen. Voor de rest ziet alles er goed uit. Hepatitis (en aanverwante zaken) is uitgesloten. alles behalve de darm ziet er goed uit.

Zij overlegt met onze da over de telefoon, waar ik bij ben, heel fijn! :)
Direct naar onze eigen da gereden. Zij wilden het liefst direct opereren. Na overleg met het thuisfront besloten dat te doen.
En maar goed ook!
De darm was al flink rood en er zat zelfs al een klein gaatje!
De da heeft de darm kunnen redden, niets geamputeerd maar mooi dicht gemaakt. Een risico, maar ja, amputeren van een flink stuk darm is ook een risico. Dus nu zo. Mickey is jong, sterk en verder gezond, dus deze keuze gemaakt.
De darm begint al weer roze te worden terwijl ze hecht. Ze kijkt de hele darm na of er niet nog wat zit. Als ze tevreden is gaat ze nog even terug naar het stukje darm dat gehecht is. Het ziet er goed uit. Doorbloeding is mooi op gang gekomen, darm is weer mooi roze en kan gaan herstellen.

Mickey wordt dichtgenaaid en krijgt een mooi pakje aan.
Als hij weer wakker is krijgen we een telefoontje: hij kijkt ons alweer aan en heeft zelfs alweer voorzichtig zelf wat gegeten.
Ze houden hem uiteraard goed in de gaten, hij ligt aan het infuus om de afvalstoffen vanuit de darm die nu vrijgekomen zijn snel af te voeren, en in de ochtend zou ik weer telefoon krijgen. voor 9.30

donderdagochtend 9 uur gaat de telefoon. Mickey doet het goed! Is alert en heeft gegeten. Alles is nagekeken en hij reageert prima. Geeft geen pijn aan (duh, tis een turk hoor) hoewel hij wel pijn hebben maar is goed bij de pinken. Vraagt om aandacht en knuffels en heeft praatjes :)
Als het zo blijft mag hij naar huis!

Ik ben enorm opgelucht!

Ik zet alles voor hem klaar en einde ochtend haal ik hem op. Mijn knuffelknulletje.
In zijn apepakkie voor zijn behoorlijke buikwond zit hij nu in de kittenkooi. Hij is het er niet mee eens, maar hij moet echt een paar dagen benchrust. Hij mag rondlopen, maar absoluut niet springen en klimmen. Tja, zeg dat maar eens tegen hem. Dus benchrust.
Tot zeker na het weekend.
Daarna zien we weer verder.
Een week minimaal een speciaal dieet, om de darmen te ontzien. Hij is dat soort voer niet gewend (staat op rauw) dus heeft hij nu dunne ontlasting, maar de da is niet ontevreden als ze ons vanmorgen spreekt.

Het ziet er vooralsnog goed uit voor onze Mickey. Medicijnen geven valt niet mee, hij wil niet natuurlijk. Heeft ie mooi pech want hij heeft het wel nodig.
2 soorten ab heeft hij. Pijnstilling werkt nog even door, maar als hij een dipje krijgt-als we zien dat hij pijn heeft- mogen we hem wat metacam geven. Dat hebben we in huis. Ze verwacht dat als het gebeurd dit op zondag zou kunnen zijn.
We houden het in de smiezen.

Een heftig weekje dus. Voor zowel Mickey als voor ons.

wat ben ik blij dat ik erop stond dat die echo er zou komen. Wat ben ik blij dat het direct nog kon. En wat ben ik blij dat er nog direct is geopereerd. En bovenal, wat ben ik blij dat Mickey er nog is om te kunnen protesteren!
We zijn er nog niet, hij moet nog goed herstellen. Maar vooralsnog wijst alles erop dat dat gaat lukken. Daar rekenen we dan maar op. We houden hem strak in de gaten in ieder geval.

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

BlackScorpion
BlackScorpion
 • 9.706 berichten
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 1 katten
ONLINE

#2 Geplaatst 29 januari 2016 - 17:25

Phoeh, spannend! Gelukkig is het oedgekomen en ja, benchrust en een kat, ik ken het. Heb het 1 keer moeten doen, moest bijna mee in de bench gaan zitten om haar rustig te houden! Succes ermee en met de medicatie!
Geplaatste afbeelding

Kaprice
Kaprice
 • 4.663 berichten
  • Locatie: oostende
 • 3 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 29 januari 2016 - 17:53

Wauw, een "scary" verhaal! Zo rap zo ziek worden…
Best dat je alert reageerde, aandrong voor onderzoeken en echos, en zo waarschijnlijk ook Mickey wel gered hebt!

Wat had hij dan in zijn darmpjes vast zitten, of wat had hij dan gegeten wat niet mocht?

En krijgen we fototjes van de patient?

Bewerkt door Kaprice, 29 januari 2016 - 17:53.


Murron
Murron
 • 4.654 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 29 januari 2016 - 18:09

Arme schat, gelukkig was je alert en was je er op tijd bij! Hopelijk houdt ie zich wat rustig in de bench dit weekend. Ben ook wel benieuwd wat er dan vast zat.
Verwen 'm maar goed, en beterschap voor jou ook :hug:


ginnie
ginnie
 • Moderator
 • 12.867 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 29 januari 2016 - 19:06

we konden niet goed thuisbrengen wat het nu precies geweest is, maar het lijkt wat kleur betreft op van die poppetjes die we bij de c1000 konden sparen een poos geleden. van die geluksvogeltjes. (zie foto). Een onderdeel daarvan dan, niet het hele poppetje.

Maar helemaal zeker weten doen we het niet.

foto van de patient zoek ik even op. En als het lukt zal ik een fotootje maken van meneer in zijn pakje ;)

Geplaatste afbeelding

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

lilymaya
lilymaya
 • 7.710 berichten
ONLINE

#6 Geplaatst 29 januari 2016 - 21:48

Bekijk berichtginnie, op 29 januari 2016 - 19:06, zei:

we konden niet goed thuisbrengen wat het nu precies geweest is, maar het lijkt wat kleur betreft op van die poppetjes die we bij de c1000 konden sparen een poos geleden. van die geluksvogeltjes. (zie foto). Een onderdeel daarvan dan, niet het hele poppetje.

Maar helemaal zeker weten doen we het niet.

foto van de patient zoek ik even op. En als het lukt zal ik een fotootje maken van meneer in zijn pakje ;)

Geplaatste afbeelding

als je het mij vraagt zijn het ongeluksvogeltjes :(
Ik heb ook katjes die alles willen opeten wat niet eetbaar is :catnoknow
Erg gevaarlijk vind ik dat..
Maar je kan ze toch niet elke minuut  in de gaten houden  he.

Zajin
Zajin
 • 2.012 berichten
OFFLINE

#7 Geplaatst 29 januari 2016 - 22:23

Gelukkig is alles nog goed afgelopen, hun eten zouden ze laten staan als het ze niet aanstaat, maar zoiets zullen ze eens opeten, en 't is
waar, je kan niet alles gezien hebben en er ligt overal wel eens wat hé, succes met de patiënt in de bench  en binnen een paar dagen
kan hij weer rondhuppelen :goofy: Geef 'm een dikke knuffel :hug:

lilymaya
lilymaya
 • 7.710 berichten
ONLINE

#8 Geplaatst 29 januari 2016 - 23:11

Hoop dat Mickey  er snel bovenop is!

ginnie
ginnie
 • Moderator
 • 12.867 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 29 januari 2016 - 23:49

bedankt

Hij moet tot minimaal zondag rust. Maar aangezien we daarna moeten werken denk ik dat we hem nog wat langer pesten. Ik wil absoluut geen risico lopen dat het mis gaat omdat hij te vroeg weer gaat springen en klimmen. Dat mag hij nu gewoon niet doen.

We zien even hoe het gaat.

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Kaprice
Kaprice
 • 4.663 berichten
  • Locatie: oostende
 • 3 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 30 januari 2016 - 05:53

Amai als hij dat al in zijn spijsvertering krijgt, moet hij een serieus bijterke zijn. Zie je eerder hondjes doen dacht ik, maar zo zie je maar dat je nooit geen speelgoed onbeheerd mag laten liggen   :louche:

ginnie
ginnie
 • Moderator
 • 12.867 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 30 januari 2016 - 10:26

klopt!
We ruimen normaal alles op. Behalve hun eigen speelgoed, en dat is soms al eng, maar je weet nooit waar zo'n speeltje terecht komt. Daar waar wij niet kunnen komen en zij wel. Of je denkt alles is weg en ze halen toch nog ergens iets vandaan.

Moraal van het verhaal: er kan altijd iets gebeuren. hou alles in de gaten en bij twijfel: ga naar de da! Volg je gevoel! En hou dit in gedachten: je da is ook maar een mens en jij kent jouw katje(s) het beste. Doe daar wat mee.

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Duchess
Duchess
 • 863 berichten
  • Locatie: Noord Holland
OFFLINE

#12 Geplaatst 30 januari 2016 - 13:32

Je hebt helemaal gelijk Ginnie!
Je kent zelf je dier het beste en als je twijfeld aan je DA,is het altijd beter je gevoel te volgen en niet klakkeloos naar je DA luisteren.
Wat een geluk dat het zo gegaan is,nu maar hopen dat Mickey er zo snel mogelijk weer bovenop is!


DORIS
DORIS
 • 7.881 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 30 januari 2016 - 20:28

Nu het er uit is zal hij rap beteren.
Hij zal niet blij zijn met zijn "bencharrest". :miauw:

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Inge91
Inge91
 • 11.788 berichten
  • Locatie: Kempen
OFFLINE

#14 Geplaatst 31 januari 2016 - 13:12

Ze zijn soms zo snel om iets op te eten wat helemaal niet goed is voor hen. Hier gaat het zo met lintjes en elastiek.

Gelukkig hadden jullie snel gezien dat er iets niet in orde was, veel beterschap voor jou lieveling

Geplaatste afbeelding

Randa
Randa
 • 6.205 berichten
  • Locatie: Dendermonde
 • 7 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 31 januari 2016 - 14:12

heel scary, maar gelukkig was je alert
Groetjes Randa en de poesjes Nisaba, Maicis, Storm, Trouble, Winter, Party, Kiri, Quecha, Quirina, Umika, Tessa, Lotje, Mira, Ziva and Sadie