Spring naar inhoud


- - - - -

Tegenexpertise na ongeval in recht


  • Log in om te reageren
2 reacties op dit onderwerp
VickyS
VickyS
  • 166 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 08 februari 2016 - 17:16

26 december is er iemand op de snelweg achterin mijn pick-up gereden.Ik heb ervoor gekozen om een tweede expert erbij te halen omdat er discussie is omtrent de afhandeling en onpartijdigheid van de eerste expert,de verzekeraar en de garagist.
Dit is niet de eerste keer dat ik dit aan de hand heb.Vorige keer moest ik aan de verzekeraar laten weten welke expert ik nam en had ik eerst de goedkeuring van hen nodig.Dit is mijn inziens niet helemaal fair verlopen ook omdat de tegenexpert aangaf dat de verzekering zijn opdrachtgever was.

Nu ben ik aan het twijfelen wat te doen.De tegenexpert laten komen,de factuur eerst zelf betalen of doorgeven aan mijn verzekeraar nadat ik zijn conclusie ontvangen heb.Of toch eerst zijn gegevens te verzenden aan de verzekering en daarna de expertise te laten uitvoeren.Maar kan men dit laatste van me eisen,ben ik dit verplicht?
Ik heb rechtsbijstandverzekering bij m'n auto.

Ik wil dus absoluut dat de tweede expert onpartijdig naar de auto kijkt en geen contact op voorhand heeft met de verzekeraar.

Is er iemand die ook in deze situatie is (geweest) of die er wat van kent?
Op internet vind ik geen informatie terug omtrent dit dilemma.

Ook even vermelden dat ik mijn advocaat al heb ingeschakeld.De tegenexpertise dient evenwel te gebeuren alvorens hij verder kan gaan.

#2 Geplaatst 08 februari 2016 - 17:32

't Goh, echt veel ervaring heb ik daar niet mee, alleen is er vorig jaar ook iemand tegen onze (geparkeerde) wagen gereden.

Maar dat werd redelijk vlotjes afgehandeld. Wel hebben wij ook redelijk rap (dezelfde avond) onze advocaat gecontacteerd, en die bekeek alles dan en zo en las alle papieren vooraleer wij iets deden of tekenden.
Wij reden toen met een oude, maar nog goede wagen en wij hadden schrik dat hij totall loss zou worden verklaard door de expert, vandaar dat we hem (de advocaat) er snel hebben bijgehaald. De expert is toen naar de garage naar onze wagen komen kijken, onze advocaat was er ook bij, garagist dus ook. En toen wij het verslag kregen heeft onze advocaat overlegd met de garagist wat die ervan vond, of hij de auto gefixt kreeg voor dat bedrag en zo...
Dus ik snap niet waarom uw advocaat u nu (nog) niet kan helpen?

Wat is jullie probleem dan met de expert die reeds langs is geweest? U schrijft onpartijdigheid van hem, de verzekering en de garagist? Maar uw verzekering staat toch sowieso aan uw kant? En de expert die zij aanstellen dan toch ook? En de garagist volgens mij ook (hoe duurder de kosten, hoe meer hij verdient ;) ).

Bij ons werd de expert gebeld en aangesteld door de verzekering, dus ik weet niet of het mogelijk is dat er één komt zonder dat de verzekering ervan afweet...?

Blijf jezelf.... er zijn al anderen genoeg  Geplaatste afbeeldingGeplaatste afbeelding

VickyS
VickyS
  • 166 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 08 februari 2016 - 18:38

Even uitleggen hoe het gegaan is.

Op 26 december gebeurd het ongeval.De andere bestuurder was in slaap gevallen.Politie is ter plaatse geweest.

's Maandags heb ik direct het aangifteformulier binnen gebracht bij de verzekeraar.Daarna heb ik een garagist gekozen uit hun lijst van erkende herstellers want ze hebben eerst een bestek nodig.
Bewuste keuze deze keer.De vorige keer ben ik naar m'n eigen garage geweest en toen deed de expert heel moeilijk.Daarom nu één uit hun lijst.
Die dag ben ik ook langs geweest bij die garagist.Was gesloten.Heb gebeld en gemaild maar geen reactie.Nu was dit wel net tussen de feestdagen.
De week erop reactie.Men was inderdaad gesloten wegens de feestdagen.
Ik ben er toen naartoe gereden.Ben binnen gegaan naar de baas.En het eerste wat hij zei,was;"Voor die prijs kan ik hem niet maken."
Huhh??Welke prijs?Hij had de auto nog niet eens gezien.Nu bleek dat hij de formulieren al had ontvangen van de verzekering waarin vermeld werd dat de kosten niet meer dan x € mochten zijn.
Dus de verzekering had al op voorhand wat afgesproken met hem.Mijn auto auto zou ook als totaal verlies worden beschouwd volgens hem.
Hij heeft dan een voorlopig bestek opgemaakt.
Daags nadien vroeg ik om een definitief bestek maar dat wilde hij niet geven.De kosten waren te hoog.
Ik heb dan maar het voorlopig bestek gemaild naar de verzekering en erbij vermeld dat ik geen ander bestek kreeg.
Enkele dagen later komt de expert naar de garage.Ik ben daar in m'n auto blijven wachten op hem want ik wilde er absoluut bij zijn deze keer.Het expertisebureau gaf geen exact uur,enkel tussen 8-14u.Ze willen eigenlijk vermijden dat de eigenaar erbij is,al zullen ze altijd beweren dat dit niet zo is.
Om 10u arriveert hij.Ik stap uit de auto en zie hem eerst naar binnen gaan.Welgeteld een minuut later komt hij buiten en zegt gemoedelijk gedag aan de garagist bij zijn voornaam.
Hij komt naar me toe,neemt snel wat foto's,bekijkt de auto eigenlijk niet eens en zegt dan "Dat is een perte totale."En weg was hij.
Daar sta je dan verbouwereerd.Wetende dat er weer vanalles achter je rug en in hun voordeel uitgemaakt is.

Via mail heb ik dan het verdict totaal verlies gekregen.Technisch of economisch werd niks van gezegd.Heb ik zelf moeten vragen.Was economisch.
Daarna heb ik nog 14 dagen moeten wachten op een bedrag.En je kan al raden.De vervangwaarde werd net op 1 eurocent minder geraamd dan het max. herstelbedrag dat in eerste instantie was meegedeeld aan de garage nog voor dat m'n auto bekeken was.Herstelbedrag was (1 cent) hoger dan vervangwaarde dus totaal verlies.

Ik was hier uiteraard niet mee akkoord.En heb ook duidelijk geeist dat ik kostenloos wil gesteld worden en dat m'n auto gemaakt werd.
Het bedrag dat zij voorstelden minus dan nog de restwaarde van de auto na het ongeval was veel te laag en moest ik ermee akkoord gaan,kon ik geen andere (dezelfde) wagen kopen van het bedrag dat ik dan overhield.
Zij beweerden van wel maar ik heb zelf mijn eigen marktonderzoek gedaan en slechts 1 wagen die in aanmerking kwam om de mijne te vervangen gevonden.Dewelke dus duurder is dan het bedrag dat ik krijg als ik akkoord ga.

Ik heb opgezocht op welke andere bijkomende vergoedingen ik nog recht had.
En daarbij heb ik hen vermeld dat volgens art.1382 van het burgerlijk wetboek ik bij schade volledig vergoed dien te worden voor de geleden kosten.

De expert heeft daarna zijn bedrag lichtjes verhoogd maar nog steeds niet voldoende.

Met al deze gegevens ben ik naar mijn advocaat gestapt.

Komaan zeg!Ik heb er niet om gevraagd om achteraan aangereden te worden.En dan zou ik zelf nog moeten instaan voor de meerkost.
Veel te veel mensen aanvaarden zomaar klakkeloos wat hun verzekering beweert.Ik ben dit al afgeleerd.
En de verzekeringen kiezen altijd voor de voor hen goedkoopste oplossing en dat is in dit geval mijn auto perte totale te verklaren.
Ik eis dat ik volledig schadeloos word gesteld en anders kunnen zij ervoor zorgen dat er hier een andere auto met dezelfde opties voor de deur staat,met tweedehandskeuring.

Nu moet er dus eerst een tweede expert komen vooraleer ik verder kan,maar wil ik verhinderen dat die op voorhand wat kan afspreken met de verzekering.

Poeh,zucht.een heel verhaal.Hopelijk kunnen jullie nog volgen.