Spring naar inhoud


- - - - -

hoe weet je of je bij een goede Cattery zit?


 • Log in om te reageren
21 reacties op dit onderwerp
lukatje
lukatje
 • 141 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 18 april 2016 - 22:41

Ikzelf heb al slechte ervaring gehad met een cattery... ik denk dat er nog wel mensen zijn die het voor hebben of gehad... weten jullie een paar puntjes waar je op moet kijken?

ik weet dat je al zeker moet kijken naar hoe de poezen en katers leven en ook dat er niet teveel poezen ziitten... de gezondheid, naar wat moet je nog kijken ? ben eens benieuwd wat andere hierop hebben te zeggen

DORIS
DORIS
 • 7.881 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 19 april 2016 - 05:34

Naar de testen vragen.
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

lukatje
lukatje
 • 141 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 19 april 2016 - 08:38

Bekijk berichtDORIS, op 19 april 2016 - 05:34, zei:

Naar de testen vragen.
testen alleen is toch niet voldoende?

DORIS
DORIS
 • 7.881 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 19 april 2016 - 09:24

Dan weet je toch al veel.
De fokkers op het forum zullen wel betere raad kunnen geven.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

lilymaya
lilymaya
 • 7.710 berichten
ONLINE

#5 Geplaatst 19 april 2016 - 09:25

Eerst een kijkje gaan nemen, (als ze het toelaten ) en zien of de dieren mee bij de mensen  leven, en niet apart zitten!
Maar écht  helemaal zeker ben je nooit.
De testen zijn zéker ook heel bekangrijk.

Cisca
Cisca
 • 13.515 berichten
  • Locatie: Mol
OFFLINE

#6 Geplaatst 19 april 2016 - 09:29

Idd zoals hierboven word aangegeven
Als 1e de Testen, heel belangrijk punt
Dan hoe de dieren leven, een eerste indruk is vaak de beste, ga kijken en kijk hoe de dieren leven, eruit zien en hoe hun gedrag is.


Gin&Tonic
Gin&Tonic
 • 90 berichten
  • Locatie: Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 19 april 2016 - 11:12

Absoluut eerst en vooral op bezoek gaan! Als ze dit niet toelaten vind ik het al vrij alarmerend... Bezoek is ook altijd vrijblijvend en je mag daarna nog altijd nee zeggen uiteraard.

Ik zou persoonlijk alleen maar voor een cattery gaan waarbij er maar occasioneel gefokt wordt. Dus niet het ene nestje na het ander (wat niet wil zeggen dat dit altijd slecht is! Er zijn zeker cattery's die dit heel verantwoord doen. Ik voel me gewoon beter bij mensen die meer een close contact hebben met hun katten). En dat de katten tussen de fokkers wonen zodat de kittens goed gesocialiseerd zijn, wat ik ook héél belangrijk vind!

Vervolgens inderdaad testen bekijken.

Je mag je ook zeker niet verplicht voelen. Heb je een dubbel gevoel, doe het dan beter niet en ga eens ergens anders langs ;)

mijnbengaaltjes
mijnbengaaltjes
 • 811 berichten
  • Locatie: Vogelwaarde
 • 11 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 19 april 2016 - 11:37

Als cattery vind ik het zelf belangrijk kopers overal in te betrekken.
Ikzelf ga er misschien erg ver in dmv mee laten kijken via een live stream :lachen:

Testen
Wat belangrijk is inzicht te geven in de testen (kopers krijgen bij ons zelfs kopieën mee)
dit moet natuurlijk niet maar ik vind dat dat deels bij het kitten hoort wat je aankoopt.

Omgeving
Kijk naar de omgeving, katvriendelijk, schoon enz , Let op dat je inderdaad alles mag zien.
Zie je iets wat je raar vind vraag ernaar en let op de antwoorden.

Dieren zelf
Let op de diertjes zelf. Hoe zien ze er uit? (vachtjes, ogen) Let ook op het gedrag.
Komen ze naar je toe of duiken ze ineen / weg achter een bank?

Een bezoekje moet altijd vrijblijvend zijn. Betaal ook nooit vooraf, enkel NA een eerste kennismaking.

Het is fijn wanneer een cattery open staat om ook na een bezoekje hulp te bieden wanneer dat nodig zou zijn.
Wanneer het niet klikt of je hebt twijfel, kijk dan alsjeblieft verder.

Bewerkt door mijnbengaaltjes, 19 april 2016 - 11:37.

cattery One in a Million www.cattery-oneinamillion.nl info@cattery-oneinamillion.nl


Duchess
Duchess
 • 863 berichten
  • Locatie: Noord Holland
OFFLINE

#9 Geplaatst 19 april 2016 - 15:30

Ik sluit mij helemaal aan bij "mijnbengaaltjes" ik vind dat een cattery die trots is op de katten altijd openstaat voor bezoek al is dat mss alleen een informatief bezoek,daarbij zal de echte liefhebber het zeker ook over de karakters van haar/zijn katten hebben (de eigen katten,niet het alleen het ras) katten die apart in een kamertje zitten,dat klopt mijns inziens niet.
Ik moet hier wel bij melden dat als er kittens zijn geboren,een goede fokker de poes de eerste 6 weken rust gunt,dus geen bezoek ontvangt.
En heel belangrijk,volg je gevoel !
Google de cattery,mss staan er goede of slechte berichten op internet.
Succes met je zoektocht.

azrael
azrael
 • 405 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 1 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 20 april 2016 - 17:28

Ook belangrijk voor wanneer het uw eerste (ras)kat is: is de fokker bereid om naderhand nog ondersteuning/info te geven? Zelfs als alle mogelijke testen gedaan worden en de poesjes met de meest ongelooflijke zorgen omringd worden, kan het best zijn dat een poesje ziek is/wordt kort nadat je het hebt afgehaald. Het veranderen van omgeving zorgt sowieso voor enige stress voor het kitten, waardoor het even vatbaarder is voor ziekten. Het is dan bijzonder fijn als je met vragen/info terecht kan bij de fokker die waarschijnlijk al veel meer ervaring heeft met een zieke poes. Uit uw post begrijp ik dat het niet uw eerste (ras)kat is, maar ik wilde het toch even meegeven.

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 3 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 21 april 2016 - 01:09

Bekijk berichtazrael, op 20 april 2016 - 17:28, zei:

Ook belangrijk voor wanneer het uw eerste (ras)kat is: is de fokker bereid om naderhand nog ondersteuning/info te geven? Zelfs als alle mogelijke testen gedaan worden en de poesjes met de meest ongelooflijke zorgen omringd worden, kan het best zijn dat een poesje ziek is/wordt kort nadat je het hebt afgehaald. Het veranderen van omgeving zorgt sowieso voor enige stress voor het kitten, waardoor het even vatbaarder is voor ziekten. Het is dan bijzonder fijn als je met vragen/info terecht kan bij de fokker die waarschijnlijk al veel meer ervaring heeft met een zieke poes. Uit uw post begrijp ik dat het niet uw eerste (ras)kat is, maar ik wilde het toch even meegeven.

jammer genoeg weet je dat pas zeker of ze daar toe bereid zijn nadat je je poezel al geadopteerd hebt
Alle drie de cattery's waar wij bij zijn geweest om onze poezels te adopteren stonden bij hoog en laag te beweren dat ze er altijd gingen zijn voor ons als we problemen zouden krijgen met onze poezels, uiteindelijk bleek pas 1 van de cattery's daar ook echt toe bereid (de cattery waar onze Ramses van komt ) en toonden de andere twee dat hun neus bloedde toen we hun echt nodig hadden
Zelfs toen het echt een kwestie was van op leven en dood bij ons poezelkes en we echt nood hadden aan bepaalde informatie van de cattery om verder te kunnen met gericht te zoeken naar wat er aan de hand was met ons beestjes en om gericht te kunnen behandelen dan nog loog die fokster zich te pletter toen ik haar op een onverwachts moment voor haar toch telefonisch had kunnen bereiken en liet ze zich daarna niet meer horen
Je weet nooit op voorhand of een cattery je ondersteuning of info gaat geven indien nodig ook al zeggen ze dan dat ze dat wel gaan doenTesten zijn inderdaad belangrijk, als een cattery moeilijk doet over het verschaffen van een kopie van die testen en /of je die testen niet wil laten inkijken en ze komen af met vanalle excuses daaromtrent om dat toch niet te moeten doen, dan is er stront aan de knikker....
Jammer genoeg is t echter ook geen garantie dat je met een goeie cattery te maken hebt als ze je wel testen laten inkijken en/of je een kopie daarvan bezorgen
Van onzen thor hadden we kopies gekregen van de testen van de ouderdieren maar onzen thor kreeg dus serieuze gezondheidsproblemen van t moment dat t manneke hier een pootje binnenzette en na maanden van gesukkel (ons andere drie poezels werden ook heel ziek, onze Ramses is toen bijna overleden zo ziek was hij uiteindelijk) bleek dat ze in de cattery met bordatella en herpes zaten en er waren kittens overleden daardoor en onzen thor zat daardoor ook serieus op de sukkel omdat hij resistent was geworden aan bepaalde medicatie en daardoor besmette hij steeds opnieuw ons andere poezels ook maar in de cattery bleven ze maar volhouden dat t manneke daar nooit was ziek geweest en er niks van ziekte in de cattery was geweest (ze hadden verteld dat er één kitten was overleden aan een aangeboren aandoening in de borstholte en dat alle kittens daar nadien op waren gecontroleerd en we gerust mochten zijn) en dat thor nooit medicatie had gekregen, tot ik dan een autopsieverslag in handen kreeg van hun eigen dierenarts van één van de overleden kittens, toen konden ze t natuurlijk niet meer ontkennen dat ze al maanden aan t liegen waren ten koste van ons ventje en van ons andere drie poezels.
Tot op den dag van vandaag word ik daar nog woedend om, ze wisten dat we met twee hartpatiënten zaten en we heel hard moesten opletten en toch gaven ze ons een ziek kitten mee dat ze snel hadden opgelapt met zware medicatie zodat hij er toch niet ziek zou uitzien als we hem kwamen halen en toch bleven ze ook daarna nog liegen waardoor wij vier maand aan een stuk met vier heel zieke katten hebben gezeten en wij hier vier maand ontzettend bang zijn geweest dat we onzen thor en ook nog andere poezels gingen kwijtraken terwijl als ze gewoon heel eerlijk waren geweest en ze het gewoon hadden gezegd van die bordatella en herpes dan was t allemaal niet zo uit de hand gelopen.
Maar ze moesten van hunnen dierenarts zo snel mogelijk de zieke dieren uit hun cattery krijgen en hun oplossing daarvoor was dus liegen liegen liegen liegen...
Ik zal maar niet vertellen wat we met de eerste cattery zijn tegengekomen waar onze yoshi en diddl vandaan komen, dat is eigenlijk nog een pak erger
En doordat wij nog nooit een kitten in een cattery hadden geadopteerd en we eigenlijk niet goed wisten wat we moesten doen hebben ze ons er goed opgelegd met heel veel hartzeer aan onze kant tot gevolg en ook een heel ziek kitten dat jaren en jaren heeft gesukkeld
We kenden op t moment van de adoptie niemand met naaktkatten, hadden niemand waar we raad aan konden vragen waardoor we nog kwetsbaarder waren.
Pas maanden later toen ik op een forum terechtkwam van naaktkatten en ik andere fokkers en foksters leerde kennen begon ik dingen te horen over die cattery, hoe ze foefelden met testen oa en hoe ze fokten met ouderdieren die zich eigenlijk niet mochten voortplanten omwille van gezondheidsredenen.
Ik denk dat je veel hebt aan de word to mouth 'reclame' die je hoort over cattery's
Dat je veel hebt aan de goede of slechte ervaringen van andere mensen die in aanraking zijn gekomen met de cattery waar jij interesse in hebt
En in veel gevallen weten andere fokkers ook of een bepaalde cattery een goeie cattery is of niet, dat is toch zo in dat naaktkattencatterywereldje, als er daar iets slechts  voorvalt in een cattery gaat het rond als een lopend vuurtje
Maar ze moeten t je dan ook nog willen vertellen natuurlijk...
Ik heb daar schrik van dat wij misschien ooit nog op zoek gaan moeten gaan naar een cattery voor een kitten.
We hebben ons al serieus gebrand en we willen dat niet nog eens tegenkomen
Maar t is niet zo simpel om het te voorkomen...
Geplaatste afbeelding

lukatje
lukatje
 • 141 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 21 april 2016 - 10:29

dat was bij mij ook het probleem met de eerste cattery,ons kattin had schimmel en ze zei daar niks van, kregen haar mee met alle ellende van dien,tot je haar belt en dan zegt van : oh ik dacht dat we ervan af waren...,  maar ge zit ermee en heb zes maanden intensief moeten kuisen en wassen en katten wassen en onder blacklight kijken bij katten pfff en die heeft dat nog jaren gehad die schimmel in cattery,ze had dat opgelopen op kattenshow maar daar zijn mensen niet mee gediend en andere mensen hadden er twee gekocht daar bij HCM! waarvan al 1 gestorven was,

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 3 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 21 april 2016 - 11:23

dat is toch erg hé hoe sommige cattery's er gewoon geen rekening mee houden met welke miserie ze de mensen en de beestjes aandoen
Ik word daar zo kwaad van
En al t extra werk dat je er dan door hebt en alle kosten is nog niks, t zijn al de angsten die je moet doorstaan en al t hartzeer dat je er van hebt als je ziet hoe ziek je beestje(s) is/zijn, dat is t ergste van al
Amai, wat een miserie zo schimmel in huis krijgen, ik leef met je mee dat je dat hebt moeten doorstaan
Geplaatste afbeelding

lukatje
lukatje
 • 141 berichten
 • 4 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 21 april 2016 - 12:49

Bekijk berichtlathyrus, op 21 april 2016 - 11:23, zei:dat is toch erg hé hoe sommige cattery's er gewoon geen rekening mee houden met welke miserie ze de mensen en de beestjes aandoen
Ik word daar zo kwaad van
En al t extra werk dat je er dan door hebt en alle kosten is nog niks, t zijn al de angsten die je moet doorstaan en al t hartzeer dat je er van hebt als je ziet hoe ziek je beestje(s) is/zijn, dat is t ergste van al
Amai, wat een miserie zo schimmel in huis krijgen, ik leef met je mee dat je dat hebt moeten doorstaan
het is al 5 jaar geleden,maar mijn haar komt er nogaltijd van overeind!  En ze ging me 500 euro teruggeven voor al de kosten die ik heb moeten doen,en heb het nooit gezien en dan nam ze niet op ,dan andere nummer,echt geen goede vrouw! Was puur voor de centen te hebben,want als je dan fotos stuurde reageren ze ook niet meer,1 keer was ze komen kijken thuis en weet nog datz e shara vastnam en zei:dat is geen goei voor kattenshows.... Ik was daar boos om want door dat product bleven haar streepjes langer weg,och die vrouw was niet goed ,daarom dat ik je ook zo versta hoor!

Tripkippiej
Tripkippiej
 • 3.241 berichten
  • Locatie: Hulst, NL
 • 4 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 21 april 2016 - 13:41

Wat ikzelf ook erg belangrijk vind; de fokker dient ook vragen te stellen aan de mogelijke kittenkoper; komt het alleen, bij andere huisdieren, mag het vrij buiten lopen of niet. werksituatie etc etc
Ook de fokker moet interesse tonen en vragen stellen waar hun kittens naartoe gaan