Spring naar inhoud


- - - - -

Spataders


 • Log in om te reageren
5 reacties op dit onderwerp
BlackScorpion
BlackScorpion
 • 9.706 berichten
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 12 juni 2016 - 19:54

Hoi,

Vandaag heb ik voor de eerste keer heel fijne adertjes in mijn onderbeen gezien, zo een cm ofzo naast mijn scheenbeen. Ze liggen nog niet OP mijn been, maar zijn (denk ik) wel de voorbode van spataders. Tot nu heb ik er nog nooit gezien en stiekum vind ik mezelf eigenlijk nog te jong hiervoor (35).

Ik had eerst schrik dat dit door het lopen kwam. Ik heb via Start to Run opgebouwd tot 5 km over een periode van ongeveer 2 maanden. Dan een maand op 5 km gebleven en vandaag voor de eerste keer van 5 km ineens naar 6 km gegaan, omdat ik me goed voelde. Maar volgens wat ik gelezen heb en info van andere lopers, zou llpen net voorkomen dat spataders erger worden. Dus, normaal zou ik het lopen niet moeten opgeven.

Ik ken (nog) niets van spataders, maar deze voorbode-bloedvaatjes, kunnen die nog wegtrekken of zijn ze hier om te blijven? Gaan ze erger worden? Kan ik er iets aan doen? Zijn er cremes voor? Ik heb al gelezen dat ze zo een spinnetjes (fijne adertjes) kunnen inspuiten om te laten verdrogen. Maar bij welke dokter moet je gaan? Moet ik eerst naar de huisarts?

Alvast bedankt!
Evy
Geplaatste afbeelding

juleken
juleken
 • 7.651 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#2 Geplaatst 13 juni 2016 - 19:46

Ik ben 39 en heb hier ook al een aantal jaren last van. Zoals je zegt, dunne lijntjes, geen verdikkingen. Veel en lang rechtstaan zou één van de oorzaken zijn. Ik volg hier mee  :)

#3 Geplaatst 14 juni 2016 - 09:53

Heb je dat niet overal, dat je bloedvaten ziet lopen? Ik heb dat overal wel wat, ook op mijn dijbenen bv. Of hebben jullie het over iets anders?
Those who don't believe in magic, will never find it

BlackScorpion
BlackScorpion
 • 9.706 berichten
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 1 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 14 juni 2016 - 10:56

Nee, dat is iets anders. Dit zijn fijne lijntjes (rood denk ik meestal?) die net lijken getekend op de huid. Spinnetjes noemen ze het ook. Het zijn voorbodes van spataders denk ik. Spataders liggen echt op je huid, dikke aders die boven op de huid liggen. Die fijne spinnetjes liggen nog in de huid, maar het lijken net lijntjes die op je huid getekend zijn.

In mijn bovenbenen zie ik ook wel enkele aders lopen, zo blauwige. Maar dat is anders.
Geplaatste afbeelding

#5 Geplaatst 14 juni 2016 - 15:39

Ah ok, nee, dat heb ik niet dan. Enkel de blauwe...
Ik dacht dat afwisselend koud en warm water goed was. Mijn mama heeft er een tijdje last van gehad.
Those who don't believe in magic, will never find it

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 14 juni 2016 - 19:29

Ik weet wat je bedoelt en dacht ook altijd dat dat een voorbode was. Nu had ik heel veel pijn in mijn benen en moest ik een echo laten nemen. Ik heb verschillende 'spinnetjes', maar de specialist zei dat ik helemaal geen spataders heb. Dat ik mooie aders had zelfs.

Dus nu weet ik het ook niet meer. Ik slaap al wel 'lang' (sinds mijn angst voor spataders) met mijn benen lichtjes naar boven.