Spring naar inhoud


- - - - -

update Milly


 • Log in om te reageren
10 reacties op dit onderwerp
Nele1983
Nele1983
 • 18 berichten
  • Locatie: Roeselare
 • 1 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 18 juli 2016 - 00:21

Hallo
Milly is ondertussen zo'n vier maanden bij ons. En het blijft toch een beetje een asociaal beestje hoor. Moet er serieus aan wennen en mijn best doen om het niet persoonlijk te nemen..
Ik had altijd katten die op schoot kwamen, kopjes gaven, aaien leuk vonden.. Milly doet niets van die dingen. Ze IS hier gewoon. Ze loopt hier rond. Ze slaapt waar ze een plaatsje vindt. Ze eet en drinkt wat ze krijgt. Zo eens 1 keer om de 14 dagen zou ze eens op mijn schoot komen liggen 's avonds. Maar voor de rest: Nooit kopjes geven. Nooit langs mijn benen wrijven. Nooit zelf om aaitjes komen vragen. Integendeel, als ik of mijn dochters heel rustig willen aaien loopt ze meteen weg. Ofwel (en dat is zo raar) begint ze wel te spinnen, maar grijpt dan mijn hand met beide pootjes en speelt ermee. Wel lief eigenlijk, want ze gebruikt haar nagels niet en bijt zo heel zachtjes.. Maar haar laten aaien, dat zit er niet in.

Ik weet dat ze me apprecieert. Ik weet dat er ergens genegenheid is. Als ik haar vlees geef 's morgens duwt ze haar kopje altijd héél even tegen mijn hand (dank je?). Toen ik terug thuis kwam van 6 dagen op reis, kwam ze die avond wel op mijn schoot zitten (ik heb je gemist?).

Ik dwing haar nooit. Mijn dochters laten haar ook maar gewoon rond lopen. Die trekken zich niet veel meer van haar aan. Kinderen zijn erg zwart-wit natuurlijk. 'Jij wil niet gestreeld worden, foert, dan kijk ik niet meer naar je om'  :rolleyes:

Ze is gezond, ze groeit nog, ze eet en drinkt goed, ze loopt blij en speels rond ook op de koer. Waar ze (voorlopig nog?) niet uit kan want de muren zijn te hoog. Maar ze heeft zon en buitenlucht dus. In principe gaat alles dus goed he.

Misschien komt het nog, die aanhankelijkheid. Ik hoop het wel ergens.. En anders.. Haal ik me ooit nog wel eens een puppy in huis.  :goofy:

Groetjes
Nele
“Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea.”
Robert A. Heinlein

DORIS
DORIS
 • 7.864 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 18 juli 2016 - 07:08

Haar nemen zoals ze is.Als ze gelukkig is ,is het ok.Ze zijn allemaal verschillend.Ik heb er 7 en allemaal een ander karakter.Mss een 2de katje bij nemen.
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Cisca
Cisca
 • 13.515 berichten
  • Locatie: Mol
OFFLINE

#3 Geplaatst 18 juli 2016 - 10:10

Niet elke kat komt graag knuffelen, gewoon laten doen wie weet beterd het alsnog met de tijd, idd niks forceren zoals jullie al doen

Anja
Anja
 • 14.520 berichten
  • Locatie: Brasschaat
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 19 juli 2016 - 17:38

Garion was in het begin ook langs geen kanten een knuffelaar, nu vele jaren later is hij dit wel.  Hij komt zagen tot hij op mijn schoot mag liggen, kruipt er 's morgens zelf op voor ik moet gaan werken.  Het kan dus nog veranderen!

Geplaatste afbeelding


Simsham
Simsham
 • 583 berichten
  • Locatie: kortrijk
 • 2 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 19 juli 2016 - 18:14

felix is ook geen knuffelaar, tot vorige winter. plots kwam hij elke avond op mijn schoot liggen! de eerste avond dacht ik: hier geniet ik van, dit gebeurt nooit meer. maar ik merkte dat hij het meer en meer kwam doen. nu het zo warm is doet hij het niet meer. hij ligt liever languit in het gras of op de koude vloer. maar op dagen dat ik de ganse dag thuis ben, en ik dan in de zetel ga zitten zou hij wel ng es durven.

hou hoop en nx opdringen, wie weet komt je kat ook nr jou!


meitepeit
meitepeit
 • 1.701 berichten
 • 1 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 20 juli 2016 - 09:57

Ze voelt zich gelukkig bij jullie dat is het belangrijkste, ik zou een poes er bij nemen, dat is mijn idee.

Patty bepaalt ook wanneer ik haar mag aaien, als ik haar op schoot wil dat is ook de ene keer voor de andere, ze heeft een heel lief karakter en is ook heel rustig, Moessey is na een half jaar bij ons komen wonen,  hij is het tegenovergestelde als Patty, hij is erg speels en ondeugend een sprinkhaantje..

Hij wil de hele dag bij me zijn, hij heeft een zacht karakter, ze zijn me alle twee even lief, ze vullen elkaar aan, ondanks de verschillende karakters.

Het eerste jaar was Patty heel jaloers, daarna ging het prima samen.


Nele1983
Nele1983
 • 18 berichten
  • Locatie: Roeselare
 • 1 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 29 juli 2016 - 00:20

Ik was vandaag bij mijn moeder. Zij heeft ook een kat. Woont al bijna drie jaar bij haar, komt uit het asiel in Brugge. César heet hij. Mijn jongste Antje ging daar in de zetel zitten en César kwam bij haar liggen. Antje genoot er echt van. Ze kon hem op zijn buik strelen en zo. Het was echt mooi om te zien.
Dat is wat Antje eigenlijk liefst van al wilde. Een poes die af en toe eens gestreeld kan worden. Of toch tenminste lief is. Het tegenovergestelde van Milly dus..
Ik heb zeker geen spijt van mijn beslissing om Milly te adopteren. Ze heeft hier en goed leven, en daar ben ik blij om. Maar ik zit nu wel serieus na te denken om nog een tweede kat bij te nemen. Misschien deze keer niet uit een asiel, maar uit een nestje in een huis met de mama bij.

Zijn er dingen waar ik op moet letten? Milly is een gesteriliseerde poes, 14 maanden, een maand of vier uit het asiel, en heeft dus wel chronische niesziekte. Is het dan eigenlijk wel verantwoord om een tweede poes bij te halen? Zal die ook niet ziek worden? Haal ik er best een poes of een katertje bij? Het zal zowiezo een kitten zijn, hoe introduceer ik hen best aan elkaar?
En dan meer praktisch: Zet ik kattenbakken samen of apart? Eten en drinken samen of apart?

Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt.
“Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea.”
Robert A. Heinlein

lilymaya
lilymaya
 • 7.675 berichten
OFFLINE

#8 Geplaatst 29 juli 2016 - 00:29

Ik denk dat het geen kwaad kan om er eentje bij te nemen.
Kattenbakken  best niet naast mekaar zetten .maar in sen andere  kamer

Nele1983
Nele1983
 • 18 berichten
  • Locatie: Roeselare
 • 1 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 29 juli 2016 - 01:03

Ow oei, er is iets serieus mis gegaan met dat laatste bericht. Ga dat morgen op de computer eens oplossen. Sorry hoor.. :-s
“Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea.”
Robert A. Heinlein

Murron
Murron
 • 4.654 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 29 juli 2016 - 15:02

Ik heb je bericht aangepast ;)

Wat je vraag betreft: sommige katten zijn knuffelkatten, andere niet. Het kan ook zijn dat een kitten graag knuffelt maar dat als volwassen kat niet meer doet - of omgekeerd. Je hebt dus geen zekerheid dat je nieuwe kat graag zou komen knuffelen.

Ik begrijp dat je liever niet voor een asielkatje gaat, maar van zo'n thuisnestjes gruwel ik volledig :louche: die dragen bij tot het gigantische kattenoverschot en zijn vaak niet in orde met de wet. Katten die van thuis veranderen moeten steriel gemaakt zijn, gechipt, liefst ook in orde met ontwormingen, vaccinaties, etc. Een kattenopvang die met opvanggezinnen werkt is dan zeker een optie. Zij spenderen zo veel tijd met die kittens zodat ze volledig gesocialiseerd naar hun nieuwe thuis kunnen vertrekken.

Als je een tweede kat adopteert, zou ik - afhankelijk van de leeftijd ervan - gaan voor een trage introductie, je vindt er zeker enkele topics over terug hier op KS. Als je kattenbakken naast elkaar zet ervaren katten dat als één bak dus je zet ze best in een andere kamer. Ze hebben ook graag meerdere eet- en drinkplaatsen.  Poes of kater maakt niet uit. Een ingeënte kat zou normaal geen last mogen hebben van een maatje met chronische niesziekte (denk ik dan, verbeter me gerust indien dit niet klopt?)


DORIS
DORIS
 • 7.864 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 29 juli 2016 - 16:17

Als de gezonde katten gevaccineerd zijn kan het normaal geen kwaad tenzij het een ander virus is als dat wat in het vaccin zit.
Ik zou voor een kat uit een opvang gaan.Dan ben je zeker dat alles ok is.De opvangers kennen ook de karakter van de kat.In een asiel doen ze hun best maar de katten zijn niet zo gevolgd als in een opvang.In een asiel zitten er te veel.Op het forum hier zijn verschillende opvangen.Mss daar eens informeren.Bij een familie weet je meestal niet wat je in huis neemt.Als ze er maar van af zijn.Ze zouden beter hun katten castreren dan hoeven ze de kittens niet te plaatsen.Maar alé dat is mijn mening.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig