Spring naar inhoud


- - - - -

Nieuwe chartreux kitten


 • Log in om te reageren
5 reacties op dit onderwerp
jher
jher
 • 1 berichten
  • Locatie: Halle
OFFLINE

#1 Geplaatst 10 oktober 2016 - 12:51

Hallo,

wij hebben sinds enkele dagen een kitten in huis van het ras chartreux, een meisje. We hebben haar van een erkende en goede fokker. Het is een hele lieve kat, en we hebben de indruk dat ze wel aan onze duplex gewoon aan het worden is, maar van ons is ze nog steeds bang. Als we nog maar in haar directie stappen, schiet ze onder de zetel. Langs de andere kant houdt ze ons wel altijd in het oog, maar toch komt ze nooit uit zichzelf naar ons. Als ze haar dan toch eens laat aaien dan ronkt ze wel. Als we met haar wat spelen, dan speelt ze mee, maar vanaf het spelen gedaan is, loopt ze weer weg. Is dit gedrag normaal en gaat het over? Of is dit iets wat zal blijven? Ik ben dit namelijk niet gewoon, aangezien mijn vorige kat heel aanhankelijk was.

Groetjes

lilymaya
lilymaya
 • 7.671 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 10 oktober 2016 - 12:58

Zat  ze in de cattery  apart?

Bij sommige  katten kan het natuurlijk  wel even duren eer ze gewend zijn aan het nieuwe personeel.

Féline
Féline
 • 1.582 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 10 oktober 2016 - 14:40

Je kittentje moet gewoon wennen. Alles is nieuw en GROOT . Laat haar rustig rondsnuffelen en verkennen op haar eigen tempo. Je zal zien dat je kittentje zich aanpast en dan knuffels komt halen bij jullie. Nog even geduld .Succes !

Duchess
Duchess
 • 863 berichten
  • Locatie: Noord Holland
OFFLINE

#4 Geplaatst 10 oktober 2016 - 15:48

Misschien heeft ze bij de fokker geen andere mensen gezien en is ze daarom bang,dat zal met een paar dagen wel minder worden.
Als ze wel wilt spelen is ze niet heel erg bang,en misschien is het een katje dat wel wil spelen maar niet echt van knuffelen houdt,dat kan ook nog.
Hoe dan ook,geef haar de tijd om te wennen en dwing jezelf niet teveel op,nog even geduld houden!

Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 10 oktober 2016 - 15:54

Heb je ook andere katten die haar kunnen helpen met de socialisatie?

Als je geen andere katten hebt, is het logisch dat ze zo reageert.
Ze komt van een mama, broertjes en zusjes, dus gezelschap die haar eigen taal spreekt.

Als er geen andere katjes zijn, is het heel erg eenzaam voor haar.

Probeer ze zelf het tempo te laten bepalen, dat gaat jullie band ten goede komen ;)

Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

azrael
azrael
 • 405 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 1 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 11 oktober 2016 - 09:48

BIj katten moet je dikwijls eerder wat terughoudend zijn. Ze houden er niet van als jij teveel toenadering zoekt naar hen. Je moet de kat toenadering laten zoeken naar jou. Een kat wil niet overweldigd worden.
Zorg dat ze nieuwsgierig is naar jou en geïnteresseerd is in jou. Ga bvb zelf rustig in de zetel zitten met een speeltje en wat snoepjes. Ze zal nieuwsgierig naar jou komen en dan kan je ze belonen met het speeltje of een snoepje. Voorzichtig, want een bruuske beweging kan haar doen schrikken en je staat terug bij het begin...

En geduld, veel geduld. Onze Biskaye is vroeger nooit echt een plakker geweest. Ze kwam regelmatig om enkiele aaikes of even op de schoot en daarna was ze terug weg. Sinds enkele maanden is ze een echte plakker geworden. Van zodra we thuis komen, huppelt ze vrolijk achter ons aan en van zodra we durven te gaan zitten, komt ze spinnend op onze schoot liggen. En je krijgt ze met geen stokken meer weg... :-D

Dus... geduld :)