Spring naar inhoud


- - - - -

Vraag over cattery


 • Log in om te reageren
14 reacties op dit onderwerp
Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 30 november 2016 - 09:31

Hallo hallo,

Wij zijn op zoek naar 2 Maine Coon kittens.  

Nu hebben we een cattery in Duitsland waar we een mooi nestje hebben gezien.

Hoe gaat dit nu in zijn werk met het bezoeken van kittens?  Ze willen perse een voorschot voor de kittens maar ik wil die graag even zien en ook kennis maken met de eigenaars zelf...  We mogen ze pas aanraken als ze de eerste vaccinatie hebben gehad, dit is begin januari 2017.  

Tot dan kan ik ze zien vanop afstand.   En ze willen een voorschot om ze dan niet verder te verkopen, ik begrijp dat allemaal goed maar is het zo normaal dat mensen kittens kopen op foto?  

Misschien ben ik te ouderwets :) :) :)  Ik moet ze kunnen zien en hun energie voelen :)  

maar diep vanbinnen wil ik die mensen en hun andere katten zien :)  Zo ben ik nu eenmaal.

Hoe is het bij jullie verlopen bij het kiezen van kittens?

Bewerkt door Nata-lee, 30 november 2016 - 17:23.


lilymaya
lilymaya
 • 7.515 berichten
OFFLINE

#2 Geplaatst 30 november 2016 - 10:37

Een  voorschot zonder dat je ze gezien  hebt, vind ik wel een beetje raar.
Je kan normaal gezien een optie nemen als je interesse  hebt,  en dan kan je na dat je het kitten gezien  hebt beslissen of je
het wil nelen of niet, en dan pas betaal je een voorschot.

Syntara
Syntara
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 30 november 2016 - 11:58

Ik zou idd ook pas een voorschot betalen als je de kittens hebt gezien. Ik vind dit ook een beetje vreemd. Wie weet kom je daar toe en blijkt dat de katten daar enorm slecht verzorgd zijn, de kittens eigenlijk totaal niet op hun foto lijken of helemaal niet gesocialiseerd zijn,... Je kan toch pas definitief beslissen als je bij de fokker thuis geweest bent en er dan nog steeds een goed gevoel bij hebt, vind ik.

Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#4 Geplaatst 30 november 2016 - 12:13

Daar ben ik het ook mee eens, eerst kijken en zien en dan beslissen. Kent iemand de Cattery Von Burgfrieden?   Ze fokken al 20 jaar Maine Coons en hebben ook al veel prijzen gewonnen.  Ze vragen dan ook 200 EUR voorschot per kitten maar als ik ze dan niet wil dan ben ik het geld kwijt, ik mag later niet kiezen uit een nestje...  Tja ze zullen wel hun redenen hebben :)  Ik ga eerst op bezoek.  Heb nog veel vragen :)

Bewerkt door Nata-lee, 30 november 2016 - 12:14.


ginnie
ginnie
 • Moderator
 • 12.832 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 30 november 2016 - 12:33

Geen bezoek tot eerste vaccinatie doen meer mensen, maar een voorschot voor je de kittens hebt gezien is absoluut not done. Dat is voor mij een red flag.
Persoonlijk zou dit voor mij een reden zijn om er helemaal vanaf te zien.

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#6 Geplaatst 30 november 2016 - 12:46

Het is zo dat ze niet kunnen garanderen dat ze er nog gaan zijn als beschikbaar.  Mensen die kopen op foto dan?  die hebben voorrang want die hebben betaald :) Die hebben een voorschot gegeven, en ze zijn voor hen dan.  Ik begrijp dat het allemaal wel om geld gaat en de kittens verkocht krijgen maar een optie nemen zonder ze te zien vind ik not done.  Ik mag ze pas zien begin januari ... dan mag ik ze aanraken, dan hebben ze hun eerste vaccinatie gehad.  Ik ga wel op bezoek half december om kennis te maken met de eigenaars :)

Féline
Féline
 • 1.532 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 30 november 2016 - 15:03

Waarom zou je naar Duitsland gaan én daarenboven een voorschot per kitten voor je ze zelfs maar gezien hebt ?
Not done, hou je euro's in je zak
Check aub. zéker deze FB pagina : https://www.facebook.com/groups/469429469844107/
Gegarandeerd kittens of herplaatsers mèt stamboom
(en er staan ook Maine Coontjes bij ! )
Veel succes

Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#8 Geplaatst 30 november 2016 - 15:09

Dank jullie wel voor de reacties.  Ikzelf vind dit ook niet ok hoor :)  Het is dan ook 13 jaar geleden dat we nog op op zoek zijn geweest naar kittens.  Ik kan me precies niets meer herinneren van onze zoektocht toen :) :) :)  

Het is precies niet makkelijk om een goede cattery te vinden :(  Zoveel en op den duur weet je precies niet meer waar naartoe en wat te doen :)

Syntara
Syntara
 • 2 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 30 november 2016 - 16:37

http://www.kittentek...rder=0&expand=0
Misschien kende je de site al, maar hier vind je ook veel beschikbare kittens en er staat ook al steeds vermeld of de ouders getest zijn wat ook handig is om te weten :) Dus als het niets zou worden met de Duitse cattery kan je daar misschien eens kijken.

Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#10 Geplaatst 30 november 2016 - 17:25

Nu Duitsland zal het niet worden :)  Ben ondertussen al wat verder aan het zoeken geweest, het moet goed zitten het gevoel en dat is het niet :)

azrael
azrael
 • 404 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 1 katten
ONLINE

#11 Geplaatst 30 november 2016 - 17:50

Een deftige cattery zou u als koper van een van hun kittens toch wel eerst eens willen zien/screenen als je het mij vraagt. Goede cattery's willen weten bij wie hun kittens terecht zullen komen en of ze het naar alle waarschijnlijkheid wel goed zullen hebben bij de nieuwe eigenaars.

Als een verkoper u probeert op te jagen met van die zever in de zin van "'t zijn de laatste", "er gaan er mogelijks geen meer zijn", "de prijzen gaan opslaan, als ge nu een voorschot geeft kan ik u nog deze prijs garanderen" en zo meer van dat leuks, dan kijk je beter van de koop af. Dat is voor elke aankoop zo. Als je niet rustig kan kiezen en overwegen is het risico op een miskoop veel te groot. Zeker bij belangrijke aankopen.
En eerst zien, dan kopen. Wie zegt dat die verkoper effectief kittens te koop heeft? Voor iemand die met de computer overweg kan is een advertentie plaatsen of zelfs een website online zetten kinderspel. Je zet er enkele foto's op die je zelf van internet hebt geplukt en je laat aardig wat mensen geld betalen als voorschot. Als de tijd om is (januari in dit geval), haal je de centjes af, de website offline en je hebt weer een heleboel geld verdient. Betaal nooit voor iets wat je nog niet gezien hebt, elke dag worden er met hele bergen geld afhandig gemaakt van mensen die te goeder trouw waren.

Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#12 Geplaatst 30 november 2016 - 19:19

Volledig mee eens!  Als ik kittens zou hebben dan zou ik heel graag willen weten waar ze terechtkomen en niet zomaar in het wilde weg gaan 'versturen' daar komt het eigenlijk op neer...  wat een mens allemaal tegenkomt :(  In ieder geval, weer wat lessen geleerd :) Dank jullie wel!

Duchess
Duchess
 • 863 berichten
  • Locatie: Noord Holland
OFFLINE

#13 Geplaatst 01 december 2016 - 11:25

Helemaal met azrael eens.
Ik laat pas bezoek bij mijn kittens vanaf 6 weken,en wil dan dat geïnteresseerden langskomen om kennis te maken,en pas dan als de katten en koper bij elkaar passen en ze mij aanstaan,kunnen ze een kitten reserveren en daar vraag ik idd wel een aanbetaling voor,deze aanbetalingen gebruik ik mede voor de vaccinaties en voer enz..
Toch heb ik dit jaar een dame via mail gehad die het kitten ongezien wilde reserveren en of ik het langs kon komen brengen of opsturen oid!!
Toen ik haar vertelde dat ik toch echt eerst persoonlijk contact wilde vond ze dat vreemd,want ze woonde wel 100 km verderop,daar zijn de auto's dus voor uitgevonden lijkt mij.
Kortom,deze dame heeft geen kitten van mij kunnen kopen.

Magic Coonie
Magic Coonie
 • 6.039 berichten
  • Locatie: Vlaams Brabant
 • 6 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 03 december 2016 - 18:50

Hier in België zitten ook goeie cattery's dus waarom naar Duitsland gaan rijden. Of wil je kittens kopen voor de fok?

Nata-lee
Nata-lee
 • 13 berichten
OFFLINE

#15 Geplaatst 05 december 2016 - 19:04

Fokken wil ik zeker niet :)  Nu Duitsland is het niet geworden, die hebben we flink afgewimpeld.  Aangezien er nog druk werd gezet op een aanbetaling, gewoon niet te begrijpen!  Dan denk ik ocharme die kittens :(   We hebben hier in België al enkele goede cattery's gevonden.   Komt helemaal goed :)