Spring naar inhoud


- - - - -

Heeft Stewie FIP of niet?


 • Log in om te reageren
180 reacties op dit onderwerp
DORIS
DORIS
 • 7.847 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#121 Geplaatst 09 december 2016 - 05:02

Zoals Ginnie al schreef geloofde ik ,van het begin af,niet dat het fip was.Ik heb ,jaren geleden,een katje gehad die gestorven is aan fip.Dat was een heel ander ziekenbeeld.
Lever en hart lijkt mij ook meer waarschijnlijk.Flair had HCM en over een paar jaar een aandoening aan de lever.Het trok er veel meer op.De da heeft hem kunnen redden en hij is uiteindelijk 16 jaar 1/2 geworden.
Het is gewoon verschrikkelijk.Nogmaals veel sterkte.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

mira
mira
 • 592 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 10 katten
OFFLINE

#122 Geplaatst 09 december 2016 - 07:34

Veel hangt af van de dierenarts waar je terecht komt, spijtig genoeg had deze dierenarts niet echt kennis van zaken want hcm komt idd veel voor bij Britjes en als dierenarts moet je daar dan toch aan denken, belangrijk voor mezelf is dat een dierenarts beschikt over alle  apparatuur om de nodige onderzoeken te doen zodat er geen tijd verloren gaat : zelf bloed analyseren zodat je niet op uitslag labo moet wachten, rx en echo en in staat zijn om een hartecho uit te voeren, was er bij Stewie een hartecho gedaan had men dit dadelijk gezien en misschien nog kunnen ingrijpen alhoewel als ze er op zo een jonge leeftijd last van krijgen wordt het dikwijls fataal, spijtig genoeg.

Inge91
Inge91
 • 11.675 berichten
  • Locatie: Kempen
OFFLINE

#123 Geplaatst 09 december 2016 - 08:27

Heel veel sterkte vandaag en de komende dagen :hug:
Geplaatste afbeelding

Stewie22
Stewie22
 • 77 berichten
OFFLINE

#124 Geplaatst 09 december 2016 - 11:49

Het doet zo'n pijn. Exact 24uur is het nu geleden. Hij laat zo'n grote leegte achter. Maar wat ben ik kwaad, niet op mezelf maar op die dierenkliniek waar we gisteren heen gingen. We gingen naar daar voor Stewie zijn achterpootjes! En die werden niet eens onderzocht. Het enige wat ze deed was kijken naar hem en tegen ons zeggen dat inslapen nog de enigste optie was. Wat een rollercoaster van emoties is me dit seg. Maar we zijn nog niet klaar. Ons werk is nog niet af. We bellen vandaag de dierenarts met de vraag waarom hcm nooit onderzocht is geweest, hiervan had Stewie echt alle symptomen, en dat hebben ze gewoon nooit onderzocht. Altijd maar die fip, altijd maar over inslapen beginnen. Hij was stervende gisteren, hij had de symptomen van een aankomende hartaanval.. en hiervan had de dierenarts ook geen idee. Hij liet ocharme nog één kreetje op de tafel (zoals honden doen), het leek wel of hij huilde, iets wat ik hem nog nooit had horen doen.

Dus zoals men mij had gewaarschuwd, waarschuw ik nu ook andere mensen die in deze situatie terechtkomen. Krijg je alsmaar te horen dat je kat fip heeft terwijl er ook nog andere ziektes zijn: ga naar een specialist. Wat een spijt dat ik het niet meer heb gedaan :(

Ook de fokkers zijn gebeld en gemaild geweest, maar de vraag is of ze er wat mee doen nu.

Bewerkt door Stewie22, 09 december 2016 - 12:09.


mira
mira
 • 592 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 10 katten
OFFLINE

#125 Geplaatst 09 december 2016 - 12:22

De dierenarts is inderdaad in de fout gegaan en had beter moeten weten en dat valt zwaar om te aanvaarden, ik heb destijds met onze Thor ook 's avonds gebeld en kon er niet meer terecht wegens keizersnede bij ander dier, uiteindelijk ging Thor zijn toestand achteruit en moest ik 's morgens om 5 u toch terugbellen, ik kon niet meer wachten want hij had ijskoud ondertussen, blijf mezelf verwijten maken dat ik niet naar andere dierenarts ben gereden 's avonds laat, het zou misschien niet meer veel uitgehaald hebben maar toch.
Ik begrijp perfect de pijn om het gemis die jullie nu voelen en de leegte die blijft, nogmaals heel veel sterkte de komende tijd !

DORIS
DORIS
 • 7.847 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#126 Geplaatst 09 december 2016 - 12:38

@
Ook de fokkers zijn gebeld en gemaild geweest, maar de vraag is of ze er wat mee doen nu.

HCM is erfelijk.Dus moet de fokker eens goed nadenken met welke dieren hij fokt.De andere katjes uit dat nest kunnen het ook hebben.


@ Dus zoals men mij had gewaarschuwd, waarschuw ik nu ook andere mensen die in deze situatie terechtkomen. Krijg je alsmaar te horen dat je kat fip heeft terwijl er ook nog andere ziektes zijn: ga naar een specialist. Wat een spijt dat ik het niet meer heb gedaan


Je kon het niet weten.
Er zijn zoveel dierenartsen die focussen op fip.Als ze het niet meer weten zouden ze beter naar een specialist verwijzen.

Bewerkt door DORIS, 09 december 2016 - 12:40.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

Cisca
Cisca
 • 13.515 berichten
  • Locatie: Mol
OFFLINE

#127 Geplaatst 09 december 2016 - 14:34

Jullie deden alles wat maar kon, en idd het was de da die ver achterbleef met de juiste onderzoeken te doen naar jullie mooie Stewie, idd de fokkers moeten jullie tegemoed komen aangezien dit een erfelijke afwijking is.
Maar dan kan het wel zijn dat ze een autopsieverslag vragen om zeker te zijn dat het dit was.

Wat een vreselijke ervaring die laatste uren van zijn jonge leventje

Nogmaals heel veel sterkte


Stewie22
Stewie22
 • 77 berichten
OFFLINE

#128 Geplaatst 09 december 2016 - 17:21

Mijn vriend heeft de dierenkliniek weer opgebeld. Volgens de dierenarts, zijn er van alle katten met hcm slechts 0,01% die kitten zijn. Dat sloot ze dus uit. En dat ademhalen was omdat er mogelijk een longontsteking was bijgekomen door de fip.

Moeten we dit dan maar gaan geloven?

Tripkippiej
Tripkippiej
 • 3.201 berichten
  • Locatie: Hulst, NL
 • 4 katten
OFFLINE

#129 Geplaatst 09 december 2016 - 17:44

Het is al triest genoeg dat hij overleden is, wellicht door nalatigheid van een dierenarts.

Maar om meteen te roepen dat het HCM is, vind ik nogal ver gaan; zeker omdat er niets van een echo c.q. sectie verricht is.
Dus om meteen te roepen dat de fokker tegemoet moet komen omdat dit een erfelijke afwijking is; Ja normaal wel maar hier is niet eens een diagnose gesteld..

Er zijn nog zoveel andere (hart)ziekten dat Stewie's overlijden veroorzaakt kan hebben...

Als tiener heb ik een kat gehad met FIP die wel de symptomen van Stewie had; ook het verlamde.
FIP vreet vanbinnen alles kapot, de kat die ik had is uiteindelijk ingeslapen na weken dwangvoeren, helpen naar de kattenbk etc.
De druppel was dat ze zelf toevallen kreeg ; Toen was het eindelijk klaar voor hem en werd hij ingeslapen

Bewerkt door Tripkippiej, 09 december 2016 - 17:46.


Eibhlin
Eibhlin
 • 14.721 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#130 Geplaatst 09 december 2016 - 17:49

Bekijk berichtStewie22, op 09 december 2016 - 17:21, zei:

Mijn vriend heeft de dierenkliniek weer opgebeld. Volgens de dierenarts, zijn er van alle katten met hcm slechts 0,01% die kitten zijn. Dat sloot ze dus uit. En dat ademhalen was omdat er mogelijk een longontsteking was bijgekomen door de fip.

Moeten we dit dan maar gaan geloven?

Lijkt me onzin. Een vriendin van me heeft ook een brits korthaar katje van nog geen jaar oud. Bij hem is ook hcm vastgesteld en krijgt er medicatie voor.
Geplaatste afbeelding

ginnie
ginnie
 • Moderator
 • 12.861 berichten
  • Locatie: Deventer
 • 13 katten
OFFLINE

#131 Geplaatst 09 december 2016 - 18:08

Speculeren over wat het is geweest kan tot uittentreure, maar daar komt Stewie niet mee terug.
Ik ben het eens met Tripkippiej over het hcm verhaal, dat kun je niet hard maken. Het is m.i. niet volledig uitgesloten, helemaal omdat er geen onderzoek is geweest hiernaar, maar je kunt nu ook niet zeggen: oh dat is hcm.
evengoed kun je ook niet duidelijk zeggen: het was fip. De symptomen, zeker op het einde, passen. Maar andere ziektebeelden passen ook.
Ook hier kunt je veel over speculeren.

Voor een duidelijk beeld wat het is geweest zou sectie nodig zijn geweest. Dat is er nu niet geweest, dus een duidelijke oorzaak ga je niet krijgen. Dat het zeer ernstig is geweest lijkt me duidelijk, dat het een moeilijke weg ging worden ook.

Stewie was zeer ernstig ziek, medicatie leek aan te slaan, maar uiteindelijk is de ziekte, wat het ook was, hem fataal geworden. Dat is al erg genoeg.
Jullie hebben er alles aan gedaan om hem te helpen er bovenop te komen, dat is helaas niet gelukt, maar niet omdat jullie niet van hem hielden of hem zorg onthielden.
Alles wat je kon doen heb je gedaan, zelfs met spoed interferon zoeken!

Wat je ook kiest te geloven, weet dat Stewie echt wel wist dat jullie van hem hielden. En dat nog weet.

Geplaatste afbeelding
Groetjes van Wendy en de poezenbende

Stewie22
Stewie22
 • 77 berichten
OFFLINE

#132 Geplaatst 09 december 2016 - 18:23

Indd, we gaan het laten rusten. We brengen ons mannetje er niet mee terug. En als we het zouden willen weten had er een sectie moeten komen. Maar das ook dubbel, want als er dan wat anders dan fip uitkomt ga je beginnen denken van, wat als etc etc.

Hij heeft zijn rust nu gevonden, volgende week is de crematie en krijgt hij een mooi plekje op de schouw.

mira
mira
 • 592 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 10 katten
OFFLINE

#133 Geplaatst 09 december 2016 - 19:14

Het is zoals Ginnie zegt: Stewie komt er niet mee terug, ik heb al vele poezen gehad en in mijn groep van 10 die ik begin van het jaar had, heb ik er 2 verloren aan hcm en heb er nog 3 die het hebben, de verlamde achterpoten doen me aan hcm denken maar zou evengoed bij fip kunnen voorkomen want ik weet dat een zwerfkat die ik verzorgde en hier tijdje heeft rond gehangen op het laatste ook met zijn achterste sleepte en zich al mankend voortsleepte, hij had ook erg dikke buik en was verder graatmager op zijn ruggegraat bijvoorbeeld, wou ook bijna niets meer eten en tandvlees zag heel bleek, hij at wel kattenbakkorrels op hetgeen op bloedarmoede wijst en ook vaak voorkomt bij fip, ik kon hem niet dadelijk vangen om hem naar dierenarts te brengen maar had er wel over gesproken met dierenarts, poes vertoonde alle tekenen van fip volgens hem en hij had op het einde ook duidelijk moeite met lopen, de poes is ergens weggekropen om te sterven en ik heb overal gezocht maar hem nooit teruggevonden, op sommige dingen zullen we nooit een antwoord krijgen. Jullie hebben de afgelopen dagen gewoon alles op alles gezet om Stewie te redden en jullie verdienen nu ook wat rust om alles te verwerken.Stewie kon zich geen betere baasjes gedroomd hebben. Gedane zaken nemen geen keer. Als hij volgende week weer terug thuis bij jullie komt, zal je zien dat dit je een beetje troost zal geven dat hij weer is waar hij thuis hoorde en daar nooit meer zal weggaan...

DORIS
DORIS
 • 7.847 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#134 Geplaatst 09 december 2016 - 20:14

Stewie heeft nu rust gevonden.Hij heeft geen pijn meer.Of het nu hcm of iets anders was doet er niet aan toe. Jullie hebben alles gedaan wat kon.HCM testen ze pas vanaf 1 of 2 jaar denk ik.En dan is het soms nog niet juist.
Mira heeft het mooi verwoordt.
De mooie herinneringen blijven.Ze blijven leven in ons hart.

 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

DORIS
DORIS
 • 7.847 berichten
  • Locatie: Bierbeek
 • 4 katten
OFFLINE

#135 Geplaatst 12 december 2016 - 09:11

Gaat het al een beetje beter?
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig