Spring naar inhoud


- - - - -

Kitten had fip

Fip scottisch fold

 • Log in om te reageren
7 reacties op dit onderwerp
lindy
lindy
 • 96 berichten
  • Locatie: provincie Limburg
OFFLINE

#1 Geplaatst 29 januari 2017 - 10:13

Wij zijn op 17 december een fold kitten gaan halen bij een erkende fokker.
Het kitten zag er goed uit , wel rustig ,maar de fokster vertelde ons dat foldjes nogal lui zijn . Ken niets van foldjes zelf hebben we maine coons. Een foldje erbij was voor ons een droom ,die helaas eindigde in een nachtmerrie.
Merkte wel eenmaal thuis dat het kitten niet veel speelde maar héél veel sliep. Maar maakte me niet teveel zorgen door dat wat de fokster verteld had.
Op 14 januari viel mij op dat ze nogal vlug ademde zelfs als ze sliep, de volgende dag nog steeds hetzelfde, was op zondag ,dus in spoed naar de da. Foto's en echo genomen en daar zag men een vertekend beeld , zou vocht in het hartzakje hebben. Op aanraden van onze dierenarts hebben we ze daar gelaten , op vochtafdrijvers en een afspraak gemaakt bij dr Van Israel, specialiste hart en longen.
We konden gaan op donderdag.
Daar kwam het verdict ,natte fip, borstholte was volledig gevuld met vocht. Er is een punctie gedaan en het vocht opgestuurd naar  Laboklin, de bevestiging kwam een week later.
Het foldje hebben we diezefde dag laten inslapen.
Volgens het verslag van dr Van Israel , was die fip gezien de ernst ervan al aanwezig gedurende meerdere weken. De fokster was héél beledigend toen we haar dit gemeld hebben.
Heb de bewijzen hier, na véél beledigende berichten mochten we een nieuw kitten kiezen uit een volgend nestje. Maar het vertrouwen is weg en dat wilden wij niet. Ze reageert niet op mails en zelfs op een aangetekend schrijven.
Wat zouden we nu nog kunnen doen , hopelijk kan iemand ons helpen IMG_0499.JPG

Miss_D
Miss_D
 • 44 berichten
  • Locatie: Antwerpen
OFFLINE

#2 Geplaatst 29 januari 2017 - 14:55

Veel sterkte gewenst ! Ik heb zelf ook een kitten van 11 maanden moeten laten inslapen door droge fip.

Staat er in je contract iets vermeld over fip? Bij mij stond er letterlijk dat bij fip geen garantie werd gegeven, wel bij erfelijke ziekten (pkd en hcm).
Wettelijk gezien is een cattery helemaal niets verplicht in geld terug geven of een nieuwe kitten aanbieden. En is het een kwestie van goede wil van de cattery.

Weet ook dat 80% van alle katten drager zouden zijn van het op zich onschuldige coronavirus. Dat virus muteert door stress of verminderde weerstand tot fip waardoor er verschillende ontstekingshaarden ontstaan in verschillende organen. Je hebt natte fip, waarbij de holten zich opvullen met geel draadtrekkend vocht. En droge fip waarbij de organen ontsteken en zorgen voor een lange lijdensweg. Beide vormen zijn op termijn altijd dodelijk en niet behandelbaar.

Dus de cattery kan ook niets aan fip doen. Een kitten dat drager is van het coronavirus, zal niet altijd fip krijgen. Ik heb het er ook heel moeilijk mee gehad, maar jammer genoeg heb ik het losgelaten. Ik denk nog elke dag aan mijn kleine vriend. En vanaf dat mijn andere Brit iets mankeert, ben ik gelijk paranoia of het geen fip is.

Ik vrees dus dat jullie nog weinig kunnen doen.

lindy
lindy
 • 96 berichten
  • Locatie: provincie Limburg
OFFLINE

#3 Geplaatst 29 januari 2017 - 17:01

Begrijp dat allemaal wel, maar na 4 weken ? Hetgeen me nog het meeste stoort is de beledigende berichten die ze gestuurd heeft.
Zeggen dan dat ze houden van hun katten en de kittens hun baby's zijn, euro's ja .
Wij fokken main coon en als er een probleem is kunnen de mensen altijd bij ons terecht, hebben 2 jaar geleden een kitten gehad die op 7 maand begon te manken, zijn ermee naar onze dierenarts geweest, was een probleem met de knie , trauma of niet ? In elk geval het kitten is geopereerd op mijn kosten ,zonder probleem , ik happy dat de poes pijnvrij was en de kopers happy met de hulp .
Dat noem ik houden van

Duchess
Duchess
 • 863 berichten
  • Locatie: Noord Holland
OFFLINE

#4 Geplaatst 29 januari 2017 - 20:11

Wat een vervelende gebeurtenis.
Vond je bij het eerste bezoek het kitten ook rustig of heb je het meteen kunnen meenemen?en klopt het dat Fold's altijd lui/rustig zijn,qua karakter beschrijving?ik vraag dit omdat ik zo te weten wil komen of de fokker juiste info heeft gegeven of moedwillig een ziek kitten heeft meegegeven.
Kun je info over de broertjes/zusjes van het kitten krijgen,of die wel gezond zijn?
Dat is op zich belangrijk om te weten,wil je de fokker nog iets kunnen maken.
Wordt moeilijk want voor zover ik weet is Fip een aandoening waar niemand,ook de fokker niet,iets aan kan doen of voorkomen.
Maar daarentegen moedwillig een ziek kitten meegeven,dat mag niet,maar is ook moeilijk te bewijzen aangezien het echte probleem pas na 4 weken is geconstateerd.
Mss kun je een klacht bij de vereniging indienen tegen de fokker in kwestie,of daar dan iets mee gedaan wordt is de vraag.
Sterkte met het verwerken van het verlies van jullie kitten.lindy
lindy
 • 96 berichten
  • Locatie: provincie Limburg
OFFLINE

#5 Geplaatst 29 januari 2017 - 21:32

Bedankt voor de reactie, wij hebben het kitten meteen meegekregen.
Ze zijn wel rustig maar mijns inziens moet een kitten toch spelen ,zeker met andere katten.
Denk niet dat het moedwillig ziek is meegegeven ,dat zou echt héél triest zijn .
Wat de rest van het nestje betreft weet ik niets want de fokster reageert op niets .
We missen haar verschrikkelijk

lathyrus
lathyrus
  • Locatie: oost-vlaanderen
 • 3 katten
ONLINE

#6 Geplaatst 29 januari 2017 - 23:18

je hebt toch boekje meegekregen waarschijnlijk met de inentingen er in?
Daarin kan je zien welke dierenarts die spuitjes gegeven heeft.
En je kan eventueel contact opnemen met die dierenarts en via hem of haar meer info krijgen over t nestje
Onzen thor (een sphynx) werd indertijd aan ons meegegeven terwijl hij al heel ziek was geweest en nog ziek was en wij wisten  van niks (hij zat vol met medicatie zodat er even geen symptomen zouden te zien zijn en de nestgenootjes waren plots nergens te zien) en toen we met t manneke thuis stonden begon hij te niezen (eigenlijk in de auto al af en toe) en begon de miserie (bordatella).
De fokkers bleven ontkennen dat hij bij hen ziek was geweest en mijn andere drie katten waarvan er twee hcm hebben/hadden en waarmee we moesten opletten toch werden ook serieus ziek, onze Ramses was bijna overleden zo ziek dat hij was.
Wij zijn uiteindelijk te weten gekomen dat de bordatella in t nestje zat van onzen thor en er al nestgenootjes waren overleden via de dierenarts die de spuitjes had gegeven en die in t boekje vermeld stond...
Geplaatste afbeelding

Tripkippiej
Tripkippiej
 • 3.241 berichten
  • Locatie: Hulst, NL
 • 4 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 30 januari 2017 - 18:29

Ook Fold kittens behoren gewoon lekker te spelen en actief te zijn,
dit kitten is zeer duidelijk al ziek geweest toen het meeging met jullie :(

lindy
lindy
 • 96 berichten
  • Locatie: provincie Limburg
OFFLINE

#8 Geplaatst 06 februari 2017 - 10:41

Dat dacht ik ook, maar vertrouwden de fokster, hadden we beter niet gedaan